Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vadiye giremeyen mezunları yazsın gölet yerine.30 lira fark olacak bu sene bizde 4 kişi büyük buzdolabı kullanıyor banyo var içeride ayrıca.Tek wıkıntı bulaşıkları yıkamıyorlar göletteki gibi,onu da yaparsın.Diğer yurtlarda nasıl bilmiyorum da bizde ayrıca çamaşırları da belirli günler yıkıyorlarsı,ütüyü siz yapacaksınız tabi.Mezunlarla ilgili sorusu olan bana mesaj atabilir.
    Biraz sıkınıtlı okmuş cümle, ilk vadi sonra mezun yazın eemek istedim.
    Bir ekleme daha mezunlar 0 yurt göletler allah kerim.Bu jadar reklamdan sonra yurdun para vermesi lazım bana.Yalnız pek boş yer yoktu geçen sene dönem ortasında açılmasına rağmen 1 kişilik yer kalmıştı 100 küsür kişiden,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DryWeather -- 19 Ağustos 2014; 17:30:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LilTunechi

Vadiye giremeyen mezunları yazsın gölet yerine.30 lira fark olacak bu sene bizde 4 kişi büyük buzdolabı kullanıyor banyo var içeride ayrıca.Tek wıkıntı bulaşıkları yıkamıyorlar göletteki gibi,onu da yaparsın.Diğer yurtlarda nasıl bilmiyorum da bizde ayrıca çamaşırları da belirli günler yıkıyorlarsı,ütüyü siz yapacaksınız tabi.Mezunlarla ilgili sorusu olan bana mesaj atabilir.
    Bir ekleme daha mezunlar 0 yurt göletler allah kerim.Bu jadar reklamdan sonra yurdun para vermesi lazım bana.Yalnız pek boş yer yoktu geçen sene dönem ortasında açılmasına rağmen 1 kişilik yer kalmıştı 100 küsür kişiden,

Hocam git mezunlar yurduna böyle böyle reklamınızı yapıyorum en azından ücrette indirim yapın de

• Arkadaşlar merhaba, ben aslen 2012 girişli itü jeofizik müh. öğrencisiyim, tekrar lys'ye girerek itü inşaat mühendisliği bölümünü kazandım. birkaç sorum olacak;

1) gölet yurtlarında kalmaktayım. kayıt sildirip tekrar yenilediğimde gölet yurtlarında kalma hakkım yanar mı? yoksa kalmaya devam edebilme imkanım var mı? (18-22 ağustos tarihleri arasında online yurt kayıtları var malum, buna acil dönebilir misiniz lütfen)
    2) 2013 ocak ayında hazırlığı atlamıştım, 2 yıllık geçerlilik süresi var diye hatırlıyorum, bir sorun çıkar mı, yoksa hazırlık atladığımı bir yere teyit etmem gerekiyor mu?
    3)http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/201510/kayit_tarihleri.htm adresine bakılırsa ders kayıt tarihleri eylül'den önce fakat bölüme kayıt 2 eylül'de. okula tekrar kaydolduğumda önceki bölümümden dersleri nasıl saydıracağım, ayrıca ders kayıtlarını nasıl yapabilirim?
    4) 1992 ve öncesi doğumlular için askerlik durum beyan formu istiyor, bu formu nereden, nasıl halledebilirim?

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar..

• Arkadaşlar merhaba, ben aslen 2012 girişli itü jeofizik müh. öğrencisiyim, tekrar lys'ye girerek itü inşaat mühendisliği bölümünü kazandım. birkaç sorum olacak;

1) gölet yurtlarında kalmaktayım. kayıt sildirip tekrar yenilediğimde gölet yurtlarında kalma hakkım yanar mı? yoksa kalmaya devam edebilme imkanım var mı? (18-22 ağustos tarihleri arasında online yurt kayıtları var malum, buna acil dönebilir misiniz lütfen)
    2) 2013 ocak ayında hazırlığı atlamıştım, 2 yıllık geçerlilik süresi var diye hatırlıyorum, bir sorun çıkar mı, yoksa hazırlık atladığımı bir yere teyit etmem gerekiyor mu?
    3)http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/201510/kayit_tarihleri.htm adresine bakılırsa ders kayıt tarihleri eylül'den önce fakat bölüme kayıt 2 eylül'de. okula tekrar kaydolduğumda önceki bölümümden dersleri nasıl saydıracağım, ayrıca ders kayıtlarını nasıl yapabilirim?
    4) 1992 ve öncesi doğumlular için askerlik durum beyan formu istiyor, bu formu nereden, nasıl halledebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi concon75 -- 20 Ağustos 2014; 11:17:27 >

• Güzel fikirmiş
    Altta okulda sımavı tkerar kazanan arkadaş okula gidip yurtlar ve burslar kısmına sor
  • İTÜ de hazırlık okumaklr ilgili bilgi sahibi arkadaşlar anlatırım faydalı mı falan ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: concon75

Arkadaşlar merhaba, ben aslen 2012 girişli itü jeofizik müh. öğrencisiyim, tekrar lys'ye girerek itü inşaat mühendisliği bölümünü kazandım. birkaç sorum olacak;

yardımcı olabilecek biri yok mu?

• Yurtlarda kahvaltı çıkmıyor ya KYK yurtlarından yiyebilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: shipp12

İTÜ de hazırlık okumaklr ilgili bilgi sahibi arkadaşlar anlatırım faydalı mı falan ??

Daha önce sanırsam bu sayfada buna benzer şeyler yazmıştım; ama yine özetle cevaplayım.

Öncelikle başlangıç İngilizcen önemli. Hani bu soruyu İngilizcem iyi, hatta sınavı direkt de geçebilirim; ama iyiyse şöyle yarım dönem de okuyabilirim diyorsan ayrı.

Öncelikle İngilizcen iyiyse, özellikle İstanbul'da yaşıyorsan atlayabilirsin; ama bir anda 0 arkadaş ortamıyla başlarsın. Artık gittiğin derslerde vs. edindiğin arkadaşların felan olur. Hazırlık bir sınıf ortamı olduğu için haliyle arkadaşlar daha kalıcı olabiliyor, okuldaki derslere göre. Eğer ki aceleniz yoksa, A-B kuruna girip Ocak'ta geçmenizi tavsiye ederim. Hele hele il dışından gelmişseniz, İstanbul'u, ortamı tanımış olursunuz, hem de sınavdan sonra kafa dinlemiş olursunuz. İngilizce anlamında da size aşırı bir şey katmayabilir, essay yazmayı felan öğrenirsiniz. Irregular olmanın şöyle bir avantajı var. Eğer çap, yatay gibi bir şey düşünülüyorsa yarı dönemde geçince önünde 3 dönem olmuş oluyor ve haliyle 2 dönemlik dersleri tekrar alma şansın oluyor, ortalamayı yükseltme açısından faydalı oluyor.

İngilizcen iyi değilse, her türlü C, D kurlarından birine gideceksen her türlü faydası olur. Öncelikle yarı dönemde geçme şansın kalmıyor. 2 dönem okumak zorunda kalıyorsun ve 2 farklı sınıf ortamı görmüş oluyorsun. Arkadaş edinme açısından gerçekten iyi. Hem irregular gibi bir durum olmuyor, gayet düzenli derslerini alıyorsun. İngilizce anlamında da size bir şeyler katar. Zaten ilgilenmezseniz, geçemezsiniz. 2012 girişliyim, hala geçemeyenleri tanıyorum hesap et. İstanbul Dil Akademisi, Test Atölyesi gibi yerlere para döküyorlar; ama yok olmuyor, kazara bir ara geçerseler artık. Speaking anlamında pek bir gelişme beklemeyin, pratiksiz olmuyor çünkü. Tabii seni konuşturmaya çalışıyorlar da, yetmez. Özellikle reading, writing konusunda aşama kaydedersiniz, net. Bir de üstüne düşerseniz o hazırlığı direkt atlayanlar, A-B kuruna girenlerden aşağı kalır bir yanınız olmaz. Hani C-D kurlarında olup 90+ ortalamayla felan geçenler var. Hani bu sene yatma senesinden ziyade, İngilizce öğrenme senesi. Kendim de çaba göstereyim, kitap, İng. altyazılı dizi vs. uğraşayım derseniz aşama kaydedersiniz. Benim başladığım nokta ile şu andaki seviyem arasında çok fark var. Tabii beni tatmin ediyor mu, etmiyor henüz; ama geliştiriyorum.

Yalnız arkadaşlık konusunda hazırlığın bana net faydası oldu, onu söyleyebilirim. 2. sınıfa geçtim, hala o hazırlıkta edindiğim arkadaşlarla beraberim.

• barman B kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: g@riban

Yurtlarda kahvaltı çıkmıyor ya KYK yurtlarından yiyebilir miyiz?

KYK'da kahvaltı var.

Ama dışarıdan gelenlere aynı ücret geçerli mi, bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 20 Ağustos 2014; 13:33:40 >
  • Yurt kesin kayıt için mikrofilm ve sağlık raporu belgesi çok önemli mi?? Illa gidip almam mi gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shipp12 -- 20 Ağustos 2014; 14:29:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shipp12

Yurt kesin kayıt için mikrofilm ve sağlık raporu belgesi çok önemli mi?? Illa gidip almam mi gerek ?

Sonra versen de kabul edebilirler; ama şimdiden almaya bak. İşini garantiye al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LilTunechi

Vadiye giremeyen mezunları yazsın gölet yerine.30 lira fark olacak bu sene bizde 4 kişi büyük buzdolabı kullanıyor banyo var içeride ayrıca.Tek wıkıntı bulaşıkları yıkamıyorlar göletteki gibi,onu da yaparsın.Diğer yurtlarda nasıl bilmiyorum da bizde ayrıca çamaşırları da belirli günler yıkıyorlarsı,ütüyü siz yapacaksınız tabi.Mezunlarla ilgili sorusu olan bana mesaj atabilir.

Banyo tuvalet icinde oldugundan oda cok dar gibi seyler okumustum. Masalar kucuk hareket alani yok gibi seyler. Bahsedildigi kadar rahatsiz edici mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: wade96

quote:

Orijinalden alıntı: SirDeschain

quote:

Orijinalden alıntı: DaftPunky

Mezunlar yurdu ile göleti biri karşılaştırabilirmi fiyat aynı kararsız kaldım

Bende ikisinden hangisini öne koysam diye kararsızdım yazdım buraya da aynı şekilde ama karşılaştıran olmadı. 1 gölet 2 mezunlar 3 gök yaptım.

Ben böyle yaparsam çıkmamasından korkuyorum , vadi yazmamak etkiler mi acaba

okuduklarımdan vadi de pek rahat edemem gibi geldi vadi de kalmak istemiyorum açıkçası.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba, ben aslen 2012 girişli itü jeofizik müh. öğrencisiyim, tekrar lys'ye girerek itü inşaat mühendisliği bölümünü kazandım. birkaç sorum olacak;

yardım lütfen

• Yoo zaten 3 kişi için düşünülmüş odalar nasıl dar olsun ?mutfak da var yetmez ise geniş geniş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

yardım lütfen

1) İlk sorunu Yurtlar ve Burslar Ofisine sorman iyi olur. Fakat bence bu yaptığın iş bir bölümler arası geçiş de sayılabileceği için, sorun olacağını sanmıyorum.

2) Hazırlık sınıfını geçtiğine dair belge istenebilir; ama emin değilim. Zaten yine İTÜ içindesin. Bu belgeyi YDY'den alıyordun hatırladığım kadarıyla. Otomasyona vermen istenebilir. Bunu da otomasyona sorman iyi olur.

3) Bunu da otomasyona sorman iyi olur. Ders saydırma işlemini ortak dersler için yapar onlar. Geçiş yaptığın bölüme ait dersleri de bu ders seçim döneminde alırsın.

4) Bundan da hiç emin değilim; ama otomasyon veriyor olabilir o belgeyi. Bunu da otomasyona sorman iyi olur.

Kısacası, sorularını en iyi otomasyon ve Yurtlar ve Burslar Ofisi yanıtlar.

• Hocam Gümüşsuyu yurtlarının kontenjanı az mı oluyor? Bir de hangi bölümler öncelikliydi Gümüşsuyu için?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bölümüm Taşkışla'da. Haliyle Gümüşsuyu yurtlarını yazmayı düşünüyorum ilk iki sıraya. Fakat bu yurtlara çıkması zor deniliyor. Ben de açıkta kalmak istemiyorum işin doğrusu. Her şeye rağmen bu iki yurdu ilk iki sıraya yazmalı mıyım yoksa Ayazağa yurtlarına mı yönelmeliyim? Kız yurtları arasında çıkması en muhtemel yurt hangisi keşke bilsek. Yardım edebilecek birileri var mıdır? Bölümüme 25. girdiğim için bütün umutlarımdan vazgeçmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhaenyra -- 21 Ağustos 2014; 2:17:19 >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.