Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Romeo0

Hazırlıkta yarıyıl tatili kaç gün acaba ?

A ya da B kuru olup, ocaktaki Proficiency ile hazırlık sınıfını geçersen, 1 ay süre var bahar yarıyılındaki lisans eğitiminin başlamasına.

Öteki türlü 2 hafta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arman41

Gök yurdu nasıldır? Mezunlar mı yoksa Gök mü daha iyidir?

Gölet > Mezunlar > Gök (Kişisel listedir, yurt sıralamasının kesin bir şekli olamaz)
  • Gümüşsuyu kesin çıkmaz diyorlar onun yerine gölet yazıp yurda yerleşme şansını arttırmış olur muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

A ya da B kuru olup, ocaktaki Proficiency ile hazırlık sınıfını geçersen, 1 ay süre var bahar yarıyılındaki lisans eğitiminin başlamasına.

Öteki türlü 2 hafta.

Hocam A veya B kuru olup yarıyılda hazırlığı bitirdiğimizi düşünelim. Hiç ders almadan diğer sene lisansa başlama hakkımız var mı? Yani irregular olmama ve derece yapma imkanı olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soprannaturale

Gümüşsuyu kesin çıkmaz diyorlar onun yerine gölet yazıp yurda yerleşme şansını arttırmış olur muyuz?

Birebir tercihlere bağlı kaldıkları söylenemez geçen sene tercihlerinde yazmadığı yurtlara yerleştirilenler de oldu. Kontenjan ölçüsünde herkes bir yurda yerleştirilmeye çalışılıyor. Yurda yerleşme konusunda eğer özel bir durumun yoksa etkili olan bölüme giriş sırası. Gümüşsuyu konusunda evet başlangıçta çıkması düşük bir ihtimal ama eğer istersen herhangi bir yurda yerleştikten sonra gümüşsuyuna geçmek için başvuruda bulunabiliyorsun bu şekilde belki daha sonra gümüşsuyuna geçebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco2010

quote:

quote:

Öteki türlü 2 hafta.

Hocam A veya B kuru olup yarıyılda hazırlığı bitirdiğimizi düşünelim. Hiç ders almadan diğer sene lisansa başlama hakkımız var mı? Yani irregular olmama ve derece yapma imkanı olur mu?

Var.

"Derece yapma imkanı" Şu derece olayına çok kafayı takmışsınız. Herkes bölümünde ilk 10'a girip, öyle mezun olmayı hedefliyor galiba. :) Böyle uçuk hedefleriniz yoksa çok önemli bir ayrıntı değil o, boşverin.

• quote:

Gümüşsuyu kesin çıkmaz diyorlar onun yerine gölet yazıp yurda yerleşme şansını arttırmış olur muyuz?

Şu "Gümüşsuyu kesin çıkmıyor" gibi şeylere çok takılmayın. Söylenti bunlar hep. İlk yılında çıkan da var, çıkmayan da. Benim girdiğim yıl Makine Mühendisliği Bölümünün %30 İngilizce programına ön sıralardan giren bir arkadaşıma Gümüşsuyu'ndaki erkek yurdu çıkmıştı mesela.

Sadece kontenjanı Ayazağa Kampüsü'ndeki yurtlara göre az olduğu için ve maalesef torpil diğer yurtlara göre daha çok işlediği için böyle bir düşünce var.

İlla Gümüşsuyu istiyorsanız ama başka bir yurt çıkarsa, sonra Gümüşsuyu'na geçiş yapmak için Yurtlar ve Burslar Ofisine başvurursunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öteki türlü 2 hafta.

Var.

"Derece yapma imkanı" Şu derece olayına çok kafayı takmışsınız. Herkes bölümünde ilk 10'a girip, öyle mezun olmayı hedefliyor galiba. :) Böyle uçuk hedefleriniz yoksa çok önemli bir ayrıntı değil o, boşverin.

Şahsen bir birincilik hedefim yok ancak eğer birinci olacak kadar ortalamam olursa hakkım yenmiş gibi hissederim diye düşünüyorum
    Peki ders seçmezsem ne yapıcam full yatıyor muyuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Öteki türlü 2 hafta.

Var.

Şahsen bir birincilik hedefim yok ancak eğer birinci olacak kadar ortalamam olursa hakkım yenmiş gibi hissederim diye düşünüyorum

Evet.

Yatmak iyi değil bir yerden sonra tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: rambocell

quote:

Birebir tercihlere bağlı kaldıkları söylenemez geçen sene tercihlerinde yazmadığı yurtlara yerleştirilenler de oldu. Kontenjan ölçüsünde herkes bir yurda yerleştirilmeye çalışılıyor. Yurda yerleşme konusunda eğer özel bir durumun yoksa etkili olan bölüme giriş sırası. Gümüşsuyu konusunda evet başlangıçta çıkması düşük bir ihtimal ama eğer istersen herhangi bir yurda yerleştikten sonra gümüşsuyuna geçmek için başvuruda bulunabiliyorsun bu şekilde belki daha sonra gümüşsuyuna geçebilirsin.

Açıkta kalmamak için sormuştum zaten o zaman değiştirmeme gerek yok beni gölete de atabilir yazmadığım halde.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkpskl

ben bu dönem bölüme başlıcam galiba dersler 8 eylül de başlıyo, şuan çalışıyorum 1 ekime kadar işe gitmem gerek yani ilk 3 hafta okula gelmeme gibi bi şansım varmı ? ne gibi problemler olur ? ya da bu konuda her hangi bir önerisi olan varmı ? bu arada bölümüm kimya müh.

sorum hala geçerli
    kısa ve özü derslerde devamlılık zorunluluğu varmı bunu soruyorum....??
  • quote:

quote:

ben bu dönem bölüme başlıcam galiba dersler 8 eylül de başlıyo, şuan çalışıyorum 1 ekime kadar işe gitmem gerek yani ilk 3 hafta okula gelmeme gibi bi şansım varmı ? ne gibi problemler olur ? ya da bu konuda her hangi bir önerisi olan varmı ? bu arada bölümüm kimya müh.

sorum hala geçerli

Dersine, hatta hocasına göre değişir o. Yoklama alan hoca var, almayan hoca var. Yoklama alanlar arasında yoklama alma stili bile farklı olanlar var. Yoklamadan acımadan bırakanı da var, tölerans göstereni de var. Hocalara bağlı yani tamamen.

Laboratuvar derslerinde devamsızlık hakkımız 2 haftaydı diye hatırlıyorum. Diğer derslerde en az 4 hafta. Bu açıdan bakarsak, laboratuvar dersleri dışında 3 haftalık bir devamsızlık sorun olmaz. Fakat laboratuvar derslerinde de ilk 2 hafta bir şey yok. İlk hafta ders yok, ikinci hafta da tanıtım oluyordu hatırladığım kadarıyla. Laboratuvar derslerinde de sıkıntı olmayabilir yani ilk 3 hafta gelmemen.

Bu esnada ders hakkındaki bilgileri de al birilerinden mutlaka. Ödevler, notlandırma, şu bu...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Öteki türlü 2 hafta.

Var.

Evet.

Yatmak iyi değil bir yerden sonra tabii.

Valla süpermiş Benim işim hazır sayılır gider otelde çalışırım paramı kazanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

sorum hala geçerli

Dersine, hatta hocasına göre değişir o. Yoklama alan hoca var, almayan hoca var. Yoklama alanlar arasında yoklama alma stili bile farklı olanlar var. Yoklamadan acımadan bırakanı da var, tölerans göstereni de var. Hocalara bağlı yani tamamen.

Laboratuvar derslerinde devamsızlık hakkımız 2 haftaydı diye hatırlıyorum. Diğer derslerde en az 4 hafta. Bu açıdan bakarsak, laboratuvar dersleri dışında 3 haftalık bir devamsızlık sorun olmaz. Fakat laboratuvar derslerinde de ilk 2 hafta bir şey yok. İlk hafta ders yok, ikinci hafta da tanıtım oluyordu hatırladığım kadarıyla. Laboratuvar derslerinde de sıkıntı olmayabilir yani ilk 3 hafta gelmemen.

Bu esnada ders hakkındaki bilgileri de al birilerinden mutlaka. Ödevler, notlandırma, şu bu...

cevap için teşekkürler , saolasın :)

• Hazırlığı geçen 5-10 kredi bakmadan alsın bence.Ben hazırlığı geçtim ders almadım aslında fena da olmadı ama alın siz yine.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum YGS-LYS netlerin nasıldı ?
  • Bu özel durum kısmı ön kayıtta ne idi hiç bakmadım bile şehir dışı (istanbul dışı ) felan diye belirtmek gerekiyor muydu yoksa nerden biliyorlar yardımcı olursanız çok iyi olur
    Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkc50

Bu özel durum kısmı ön kayıtta ne idi hiç bakmadım bile şehir dışı (istanbul dışı ) felan diye belirtmek gerekiyor muydu yoksa nerden biliyorlar yardımcı olursanız çok iyi olur
    Şimdiden teşekkürler

Üniversiteyi kazandığınınca T.C. numaranız, adres ve kimlik bilgileriniz vs. üniversite tarafından erişilebilir oluyor.
  • yurt kaydı için gerekli olan evrakları tahmini hangi tarihte isterler acaba, 1 eylülde kayıt için gittiğimde eğer yurt çıkmışsa yurt kaydımı da yapabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirDeschain -- 24 Ağustos 2014; 23:09:09 >
  • İnşaat Mühendisliği. Yardımınız için teşekkür ederim bu arada
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.