Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SirDeschain

yurt kaydı için gerekli olan evrakları tahmini hangi tarihte isterler acaba, 1 eylülde kayıt için gittiğimde eğer yurt çıkmışsa yurt kaydımı da yapabilir miyim ?

Yurtlar muhtemelen 7 Eylül'de açılacak. O tarihten sonra kayıt yapabilirsiniz. Evrakları kayıt günü yanınızda taşımanıza gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sitede 23 gün Eylül ayı için + 1 ay Ekim Ayı için 465 lira para istiyorlar. Gel gelelim yutrtların açılması 8'inde olacaksa burada bizim 1 günlük paramız zayi oluyor demektir. Genele vurduğumuzda büyük bir meblağ çıkıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Ayriyetten ben hazırlık okuyacağım. Dersler 15'inde. Benim zaten en az bir haftalık param çöpe gidecek. Hazırlık okuyacaklara bari indirim yapsalarmış...
    Üzerine teminat bedeli nedir arkadaş? Onu bari ocakta falan isteyin. (Burslar yatmaya başladıktan sonra) Sen şehir dışından gelen (üstelik kendi öğrencisi) ne demeye para istiyorsun? Hadi istedin niye böyle fütursuz hareketler yapıyorsun? Parayı da peşin istiyorlar. İnsan taksit falan yapar. Olanı var, olmayanı var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco2010

quote:

yurt kaydı için gerekli olan evrakları tahmini hangi tarihte isterler acaba, 1 eylülde kayıt için gittiğimde eğer yurt çıkmışsa yurt kaydımı da yapabilir miyim ?

Yurtlar muhtemelen 7 Eylül'de açılacak. O tarihten sonra kayıt yapabilirsiniz. Evrakları kayıt günü yanınızda taşımanıza gerek yok

Abi yurtlar derken itü yurtları mı kyk yurtları mı ben şehir dışından geleceğim o gün yurt kaydını yapmam lazım ben tekrar dan gelemem çok sıkıntı olur ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: [Zat-ı Muhterem]

Merhaba arkadaşlar . Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz (:
    Değerlendirebildğiniz sürece gayet güzel bir okul kazandınız . İlk tavsiyem okuldan ölümüne nefret eden , her fırsatta kötüleyen tiplerin tavsiyelerine çok kulak asmayın. Evet İTÜ'de değişmesi gereken çok şey var , bir süredir yandaş ama bu okulun güzellikleri bunların hepsini nötrleyebilecek düzeyde. Üniversiteyi sadece bir eğitim kurumu olarak hayal etmeyin. İnsana ciddi anlamda vizyon katan , hayata bakışını değiştiren , ufkunu katlayan bir yapısı var üniversitelerin. Yapabileceğinize inandığınız şeyler değişiyor bir kere. Neyse burayı çok uzatmayacağım zaten göreceksiniz (: Ama gün-gece yurtta online oyun oynayıp da orda burda ahkam kesen tiplere de çok itimat etmeyin.

Hazırlıktan bahsedeyim biraz ;
    Bu kısmı iki aşamaya ayırabilirim aslında :

1- İngilizce öğrenimi kısmı :
    Eğer öyle sular seller gibi ingilizce konuşmuyor , çatır çatır essay yazmıyorsanız hazırlık size çok şey öğretir. Ben C kuruydum. İngilizcem öyle berbat değildi ama geçme sınavına hiç girmedim kur belirleme sınavına da çok bakmadım açıkcası.Ama çok şey öğrendim. İngilizce seviyemin baya arttığını düşünüyorum. C kuru alfabeden felan başlamaz. Birşeyler bildğinizi varsayarak bir temel üzerinden devam eder. Bence zevkli bir kurdur. Ne fazla ne az (:
    Ben sınavları çok rahat geçtim.Ortalamam baya iyi. Ama 2 senedir hazırlık okuyan tandıklarım var. En yakın 4 arkadaşımdan ikisi şu an geçmeye çalışıyor. Öyle çok da rehavete kapılmayın yani.Kalma oranı %25 . Eğer öğrenmek isterseniz ingilizce öğrenirsiniz. Hem okul bunun için elinden geleni yapar , hem de İstanbul gibi sokaklarında turistin turiste yol tarif ettiğini görebileceğiniz bir şehir bunun için son dereve uygun bir sahadır (: Başka bir deyişle hazırlık size ingilizce öğretmese bile ingilizce öğrenme imkanı sağlar. Diziler , kitaplar , müzikler ile geliştirmek elinizde ve bol bol vaktiniz var. Eğitim olarak Boğaziçi ve ODTÜ'den daha kolay tabi. Bunu söylememek de haksızlık olur.

2- Kültürel kısım :

İşte hazırlığı hazırlık yapan kısım. Ben hazırlık okurken çok eğlendim. Devamsızlık haklarım hep sınırda oldu (:
    Şehir zaten size bir çok imkan sunuyor. Sinema ve tiyatro konusunda dolu dolu bir yıldı. Devlet tiyatrolarında ucuza çok güzel oyunlar izleyebilir ilgili arkadaşlar (:
    Konserler zaten malumunuz. Biraz kovalayarak maddi olarak zorlanmadan çok eğlenebilirsiniz. Kitap tutkunları için de sahaflar ve kitap fuarları gayet keyifli mekanlar olacak (:
    Çok ders derdi olmadan bir sene boyunca aklınıza esen yere gidip , görmek istediğiz yerleri görüp dolu dolu bir sene geçirebilirsiniz.Tabi ilk paragrafta belirttiğim gibi tüm gününüzü online oyun oynayıp kültürel faaliyetlerinizi akşamları taksimde içmek ile de sınırlayabilirsiniz. Size kalmış

Bu işin hazırlık kısmıydı.
    İTÜ bunun dışında da imkanları ile güzel bir okul. Havuzu - çoğu kişi 4 senede bir kullansa da - , halı sahaları , tenis kortları , basketbol sahaları ve spor salonlarıyla spor yapmak isteyen arkadaşları memnun edecektir. Eğitim kısmı çok göreceli , bilim üretmekten uzak hocalar var evet ama herşeye rağmen kendini bilime adamış ve varsa idealleriniz için yanında olacak insanlar da var. Eğer siz bu işe dur demezseniz , kendinizi geliştirip bu düzene karşı bir mücadele içinde olmazsanız İTÜ kan kaybetmeye devam eder.Tüm gününü ıvır zıvırla boşa geçiren arkadaşların bilimsellik adına yorum yapmasını çok samimi bulmuyorum. Onun dışında eleştirilecek onlarca şey var ve eleştirmek en tabi hakkımız.

Daha yazarım ama çok uzadı. Merak eden arkadaşlar için sonra devam ederiz.
    Tadını çıkarın. Güzel bir şehir ve köklü bir okuldasınız. Yararlanın , sıkıştırın , gelişin.

Selametle (:

EDİT:
    Kulupler mevzunu unutmuşum. İTÜ'de her neyle ilgileniyorsanız onunla ilgili bir kulüp vardır.Hem teknik , hem sosyal kulüpler.Bunlardan faydalanın.
    Yeni arkadaşlar , yeni ortamlar görmek için ideal yerlerdir. Hem de çok şey öğrenirsiniz.

Model uzaktan kumandalı araçlarla ilgili kulüp var mı bunu öğrenmek isterim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maalesef bir bilgim yok bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: monurknbr95

quote:

quote:

Abi yurtlar derken itü yurtları mı kyk yurtları mı ben şehir dışından geleceğim o gün yurt kaydını yapmam lazım ben tekrar dan gelemem çok sıkıntı olur ya..

Itü Yurtları.

• Yoksa açarsın hocam bir tane

• Hocam şimdi hazırlık sınavı için kayıt Tarihi verilmiş 25-29Ağustos diye şimdi biz okula kayıt olurken soracaklar değil mi prof a girecek misiniz diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslaSpaceX -- 25 Ağustos 2014; 12:27:00 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • şimdi kayıt ıcın sadece lise diploması 4 adet fotograf ve doktor oyaylı kan grubu kartı mı?

bide benim kimlikte kan grubum var hasteneye gıdıp kan grubu kartı almam lazım mı ?
  • geçen sene kayıt olurken sormuşlardı, hatta kadına profa girmek istemiyorum diyordum (hoca heralde) o da beni ikna etmeye çalışıyordu, çoğu kişi profa girmeyeceğim diyordu ondan heralde , kayıt günü kur belirlemeye girmiştim, profa girmeyeceksen kayıt günü değişmediyse büyük ihtimal kur sınavına gireceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiromen3 -- 25 Ağustos 2014; 20:34:44 >
  • quote:

Yoksa açarsın hocam bir tane

Valla inş bakalım bu sene gümbür gümbür çalışıyorum. :) açacam inş kulübü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

Şimdi sitede 23 gün Eylül ayı için + 1 ay Ekim Ayı için 465 lira para istiyorlar. Gel gelelim yutrtların açılması 8'inde olacaksa burada bizim 1 günlük paramız zayi oluyor demektir. Genele vurduğumuzda büyük bir meblağ çıkıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Ayriyetten ben hazırlık okuyacağım. Dersler 15'inde. Benim zaten en az bir haftalık param çöpe gidecek. Hazırlık okuyacaklara bari indirim yapsalarmış...
    Üzerine teminat bedeli nedir arkadaş? Onu bari ocakta falan isteyin. (Burslar yatmaya başladıktan sonra) Sen şehir dışından gelen (üstelik kendi öğrencisi) ne demeye para istiyorsun? Hadi istedin niye böyle fütursuz hareketler yapıyorsun? Parayı da peşin istiyorlar. İnsan taksit falan yapar. Olanı var, olmayanı var...

Başvuru yapmadan önce yurtkayıt sitesinde eylül 23 günlük + ekim yazarken başvuru yaptıktan sonra sağda kesin kayıt için gerekli evraklarda eylül 15 günlük + ekim yazıyordu öyle bi saçmalık yapmazlar merak etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Kahtalı Nietzsche

quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

Şimdi sitede 23 gün Eylül ayı için + 1 ay Ekim Ayı için 465 lira para istiyorlar. Gel gelelim yutrtların açılması 8'inde olacaksa burada bizim 1 günlük paramız zayi oluyor demektir. Genele vurduğumuzda büyük bir meblağ çıkıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Başvuru yapmadan önce yurtkayıt sitesinde eylül 23 günlük + ekim yazarken başvuru yaptıktan sonra sağda kesin kayıt için gerekli evraklarda eylül 15 günlük + ekim yazıyordu öyle bi saçmalık yapmazlar merak etmeyin

Onlar yurt kayıt sistemini zamanından önce açıp her yıl karışıklığa sebep oluyorlar. Ben beklerim açıkçası

• Yurt kaydı hangi tarihlerde? Okula kaydolurken yurda da kaydolamaz mıyız şehir dışından geleceğim yurt için de ayrı gelmek büyük zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soprannaturale

Yurt kaydı hangi tarihlerde? Okula kaydolurken yurda da kaydolamaz mıyız şehir dışından geleceğim yurt için de ayrı gelmek büyük zahmet.

Yurda kayıt yaptıracak herkes şehir dışından gelecek zaten, sizin ayrıcalığınız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soprannaturale

Yurt kaydı hangi tarihlerde? Okula kaydolurken yurda da kaydolamaz mıyız şehir dışından geleceğim yurt için de ayrı gelmek büyük zahmet.

Yurda kaydolmanız için yurdun çıkmış olması lazım.

Başvuru sonuçları açıklandı mı ki? Açıklanmadıysa, okul kayıt gününe kadar açıklanmazsa zaten kayıt günü gidip kayıt yaptıramazsınız.
  • Vadi yurdu çıkmış bana. Bu kayıt olayını ne zaman nerede yapacağız? 2 Eylül'de kayıt olmaya giderken bu yurt olayını da aradan çıkartmam mümkün müdür? Tüm belgeleri alacağım ona göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R1D1 -- 26 Ağustos 2014; 23:35:08 >
  • hazırlık 15 eylül'de başlıyormuş. ben ekim falan zannediyordum.
  • Yurt yerleştirme sonuçlarınız açıklanmış.

http://yurtburs.itu.edu.tr/duyurular/2014-2015-egitim-ogretim-yili-yurt-yerlestirme-sonuclari-aciklanmistir.html

Kesin kayıt belgelerini dönemin ilk günü, yurda yerleştiğinizde teslim edeceksiniz.

27-28-29 Ağustos'ta parayı yatırıp, dekontunu da fakslamayı da unutmayın.

Bir öneri: Dekontların kendisini fakslamayın. Yazılar çok belirgin olmadığı için karşı tarafa net gelmiyor. Koyu basım fotokopisini çektirip, onu yollayın.

• Yurt çıkan arkadaşlara sonuçlar hayırlı uğurlu olsun.

Vadi Yurtları çıkan arkadaşlara ayrıca hoş geldiniz diyorum. :)

Yedek listeye kalan arkadaşların durumu, yedek listede kaçıncı olduklarına bağlı. Erkek öğrencilerin yedek listesi hızlı ilerliyor. İlk aylarda sıra gelebilir, eğer çok arka sıralarda değilseniz.

Durumunuz acilse, ya tanıdık bulmaya çalışın ya da Yurtlar ve Burslar Ofisi ile konuşun, onlara derdinizi anlatın.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.