Şimdi Ara

İTÜ’de Bilgisayar Mühendisliği Okuyorum Sorularınızı Sorabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İTÜ’de bilgisayar mühendisliği okuyorum, 3. sınıfa geçtim. Uzun zamandır foruma uğramıyordum, özellikle kendi sınav dönemimde çok takılıyordum bu sitede. Sorularınız varsa cevaplayabilirim canım sıkılıyor zaten

• 1) Hazırlık ve İngilizce eğitim nasıldır ? İngilizce eğitim konusunda İTÜ'ye güvenilebilinir mi ?

2) Akademik kadronun kalitesi ve ilgisi nasıldır ? Slayt açıp geçiyorlar mı yoksa konuların üstünde durup olabildiğince soru cevaplıyorlar mı ? Yani sizlerle ilgileniyorlar mı ?

3) Donanım ağırlıklı ders programı sıkıntı yaratıyor mu ? Millet yazılım dersleri alıp alanına yönelirken bizler burada ne yapıyoruz diyor musunuz ?

4) Erasmus imkanları, gönderilen öğrencinin toplam öğrenciye oranı, üniversitenin bu konudaki ilgisi nasıldır ?

5) Yurt olanakları hakkında bir çok sıkıntı mevcut deniliyor. Bu durum gerçekte nasıldır ? Şehir dışından gelenler olarak yurt bulmakta sıkıntı çekecek miyiz ? Çekeceksek alternatifler nedir ?

6) Ve son olarak tabii ki de bölümünüzü önerir misiniz ?
  • İtü sabancı özyeğin
    Mühendislik eğitimlerini kıyaslayabilir misiniz? İtünün size göre eksileri artıları nedir?
  • Casablancas kullanıcısına yanıt
    Bu soruları konu sahibi zaten cevaplar fakat 2 soruya ben de cevap vermek istiyorum. Bunun sebebi ne kadar çok cevap alırsan doğru cevaba o kadar yaklaşırsın diye düşünüyorum. Umarım bu konu sahibi için bir sorun teşkil etmez. Bu arada ben İTÜ İnşaat 2. sınıf öğrencisiyim.

1)Hazırlık eğitiminin kötü olduğunu ve bununla beraber birçok hocanın İngilizce ders verme konusunda sıkıntı yaşadığını söyleyebilirim. İTÜ hazırlık eğitimiyle İngilizce öğrenen bir kişi bile yoktur diye düşünüyorum.

5)Bilgisayar mühendisliği kazanan kişilerin pek sıkıntı çekeceğini sanmıyorum(yerleştirme puanlarından dolayı). Lakin başta YÖK sağ olsun sadece yurt değil birçok konuda öğrenci sayısı yüzünden sorunlarımız olabiliyor. Tabii yurt konusunda tek sorun kontenjan değil, okul bütçesine zarar veren ve okula destek vermekten çekinen kurumlar ve kişiler yüzünden bu haldeyiz. Öğrencisine yeten bir yurtlara sahip olan üniversitede artık kütüphanede uyuyan öğrencileri görmek pek zor olmuyor. Şu an sırada kaç kişi var bilmiyorum ama sanırım ilk onlar yurtlara yerleştirilecekler ve ardından yeni gelen öğrenciler. Bu şekilde devam ederse üniversiteye giren tüm öğrenciler açıkta kalacak. Bu konuda öğrenciler sebebi beni ilgilendirmez deyip İTÜ'ye laf atmaya harcadığı çabayı başka şekilde harcadığında durumun daha iyi olacağı kanaatindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Casablancas

1) Hazırlık ve İngilizce eğitim nasıldır ? İngilizce eğitim konusunda İTÜ'ye güvenilebilinir mi ?

2) Akademik kadronun kalitesi ve ilgisi nasıldır ? Slayt açıp geçiyorlar mı yoksa konuların üstünde durup olabildiğince soru cevaplıyorlar mı ? Yani sizlerle ilgileniyorlar mı ?

3) Donanım ağırlıklı ders programı sıkıntı yaratıyor mu ? Millet yazılım dersleri alıp alanına yönelirken bizler burada ne yapıyoruz diyor musunuz ?

4) Erasmus imkanları, gönderilen öğrencinin toplam öğrenciye oranı, üniversitenin bu konudaki ilgisi nasıldır ?

5) Yurt olanakları hakkında bir çok sıkıntı mevcut deniliyor. Bu durum gerçekte nasıldır ? Şehir dışından gelenler olarak yurt bulmakta sıkıntı çekecek miyiz ? Çekeceksek alternatifler nedir ?

6) Ve son olarak tabii ki de bölümünüzü önerir misiniz ?
    1) İTÜ’nün hazırlığına kesinlikle güvenme. Pek bir işe yaramıyor. Ben bile dandik Anadolu lisesi İngilizce ile hazırlığı yarım dönemde atladım. Yarım dönem ne kattı sana dersen essay yazmayı öğrettiler onu da unuttum zaten. Zaten meşhurdur bu itünün hazırlığının iyi olmadığını herkes bilir.

2) Bazı hocalar slayt açıp geçiyor bazıları tahtayı aktif kullanıp yazarak anlatıyor. Tamamen hocaya bağlı. Ama genel olarak şunu söyleyeyim; hocalar çok yardımsever ve öğrenciye öğretmek için çabalıyor.Soru sormanızı istiyorlar, sorularınızı 3-4 defa bile tekrar tekrar cevaplarlar. Yani bu konuda rahat olun.

3) Donanım olarak biraz ağırlık var evet ama sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sonuçta bilgisayar mühendisliği okuyorsunuz programcı veya yazılımcı değilsiniz. Donanım bilgisi olmayan mühendis olmaz. İleride yazacağınız kodlarda donanım bilgisinin yararını göreceğimizi söylüyorlar. Şu ana kadar aldığım sadece 1 dersin gereksiz olduğunu düşünüyorum o kadar.

4) Erasmus konusu hakkında cidden pek bir bilgim yok. Not ortalamasının iyi olması lazım. Bir de bizim bölümün gidebileceği ülkelerin az ve dandik olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum. Mesela ehb nin Erasmus olarak gidebileceği okullar çok daha iyi.

5) şehir dışından geliyorsan ve erkek değilsen %90 yurt çıkar. Yurt konusu şöyle; yedeklere filan giriyorsun illa sana sıra geliyor. 200. Yedek bile olsan birkaç aya sıra sana gelme ihtimali var. Hemen çıkma ihtimali de var biraz şans işi bu. Yurt çıkana kadar millet öğretmenevinde filan kalıyordu biraz sıkıntılı işte çıkmazsa. İTÜ Facebook grubuna filan yazarsın oda arıyorum diye illa bir yer bulursun.

6) Bölümümü öneririm bence en iyi mühendislik dalı bilgisayar. Biraz kişisel yetkinliklerinize ve ilgi alanınıza da bağlanılarak değişir tabii. Bilgisayar mühendisliğin şu an okunacak en iyi mühendisliklerden biri olduğunu düşünüyorum.

• anecdote A kullanıcısına yanıt
    Hocam inanın sadece İTÜ hakkında fikrim var diğerlerini bilmiyorum. İTÜ gayet güzel bir okul. Projelerin fikirlerin varsa, bölümüne ilgin varsa sana hocalar filan destek olur. Kendini geliştirmek isteyen yürür o konuda sıkıntı yok. Eğer iyi bir mühendis olayım, projeler yapayım diyorsan tam size göre. Benim İTÜ ile ilgili şikayetlerim genel olarak sosyal bilimler ve kültürel anlamda eksikleri var. İtünün insan profilinden çok memnun değilim. İngilizce eğitimi kötü.
  • 1-Bölümünüzdeki öğrenci profili genel olarak nasıl?
    2- elektronik haberleşme mühendisliği hakkında düşünceniz nedir? Bilgisayara puanım yetmeyecek gibi duruyor.
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkürler.
  • HoldenC H kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fibonacci112358

1-Bölümünüzdeki öğrenci profili genel olarak nasıl?
    2- elektronik haberleşme mühendisliği hakkında düşünceniz nedir? Bilgisayara puanım yetmeyecek gibi duruyor.
    1) Bölümdeki öğrenci profilini beğenmiyorum. Bu biraz sizin beklentilerinize bağlı olarak değişir. Ben küçük bir şehirden İTÜ’ye gidince karşılaşacağım insanların her alanda kendini geliştirmiş, estetikten anlayan, hayatın sadece ders geçip akademik başarı elde etmekten veya para kazanmaktan ibaret olmadığını anlamış insanlardan oluşacağını düşünmüştüm. Ne yazık ki buradaki insanlar çoğunlukla “ders” konuşuyor. Sadece kendi branşında kendini geliştirmiş olman eksikliktir. Çoğunun hobisi yok, bilgisayar oynamak hobi değildir. Doğru düzgün iletişim kuramayan insanlar var. Çok pasifler, bana dokunmayın ne yaparsanız yapın kafasında çoğu.
    Yazdıklarım bölümdeki az sayıda olan özgün insanları kapsamıyor. Neyse ki herkes böyle değil.

2) Ehb güzel bir bölüm. Özellikle haberleşme alanına kayarsan önünün oldukça açık olduğunu duyuyorum. hoca konusunda itüde kötü hoca görmedim daha. Hepsi öğretmek konusunda çok çabalıyor ve gayet yardımsever.
    Ehb’nin öğrenci profili bizim bölümden daha iyi.

• rez
    Cevabınız için teşekkür ederim hayatınızda başarılar
  • fibonacci112358 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim size de başarılar.
  • itü uzay mühendisliği hakkında bilginiz var mı?
  • Pek yok maalesef
    Hocam ehb profili daha iyi derken sosyal açıdan mı dediniz?
  • sosyal açıdan değil, ilgi alanı olarak sadece gece gündüz ot gibi kod yazan tiplere benzemiyorlar tabii bu sadece tahmin. bu arada bir insan asosyal olup aynı zamanda diğer alanlarda da kendini geliştirebilir bunun sosyal olmayla bir bağlantısı yok. bizim toplum sosyalliği dersten sonra kantinde oturup geyik yapmak ve saçma sapan zibilyon tane kulübe katılmak olarak algıladığı için belirtme gereği duydum. asosyal veya sosyal olsun ne olduğu farketmez ama derinliği olan kaliteli vizyon sahibi her konuda ufak da olsa bir fikri olan insan olmasını kastediyorum.
    Anladım hocam ben de böyle kastetmiştim yanlış ifade ettim :)
  • hep merak etmişimdir kodlama içerikli derslerin sınavlarını kağıt üzerinde mi oluyorsunuz yoksa bilgisayarda mı?

eğer bilgisayarsızsa bu sınavlar kağıda uzun kod satırları yazmak zor olmuyor mu?

teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: misafir.

hep merak etmişimdir kodlama içerikli derslerin sınavlarını kağıt üzerinde mi oluyorsunuz yoksa bilgisayarda mı?

eğer bilgisayarsızsa bu sınavlar kağıda uzun kod satırları yazmak zor olmuyor mu?

teşekkürler :)
    Sınavda kağıda yazıyoruz kodları :) bu sene ilk defa C dersinin sınavını bilgisayarda yaptılar. Sanırım yavaş yavaş bilgisayar ortamına doğru geçiş yaparlar tüm yazılım derslerinde; bölümden çok şikayet geliyor çünkü yıllardır kağıda kod mu yazılır diye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.