Şimdi Ara

İTÜ EEF'de 1. Sınıf Ve düşüncelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İtü kktc elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. hazırlığı atlayıp direkt ayazağa'da elektrik elektronik fakültesinde eğitime başladım. Öncelikle yks sonrası mental yaşadığım çöküntü ile gram ders çalışma isteğim olmadı. Hatta tabiri caizse 2 dönem yattım, sadece lineer cebir ve laboratuvar derslerine tam katılım sağladım. Tüm dersleri geçtim. Bu sene havuz dersleri (yani temel mühendislik dersleri mat1 fiz1 gibi) geçmek kolaydı. Hatta baya kolaydı. Geçen sene online dönemde muazzam sayıda öğrenci fiz2 gibi derslerden kalınca bu sene zorluğu epey düşürmüşlerdi. Özetle yan yatıp sadece sınav haftası çalışıp çok rahat bir şekilde 2.5 genel ortalama yapabilirsiniz. En azından ilk sene için böyle diyebilirim.

3 üstü ortalama yapılır mı peki?

-Bence yapılır. Çalışan arkadaşlarımın hepsi 3.1,3.0, 2.9 gibi ortalamalara rahat eriştiler bu sene. Ama yatay geçiş için itüye gelecekseniz gelmeyin zira geçen sene yaşanan 2.9 ortalama ile elektrik mühendisliğine yatay geçişler vs bu sene yaşanmayacaktır.

İTÜ nasıl? İTÜ-KKTC'li olarak İTÜ'de nasıl davranıldı bize karşı?

-Öncelikle ben ve elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri arkadaşlarım öyle ayrım görmedik. Sınavlara ehb elk kon öğrencileri ile birlikte girdik aynı hocalardan aynı sınıfta eğitim gördük. Bu açıdan İTÜ'de bizim bölüme karşı ayrımcılık olmadı. Ama aynısını bilgisayar mühendisliği öğrencileri için söyleyemem çünkü onlara karşı açık ara ayrım uygulanmış. Bu konuda etik fikir falan belirtmeyeceğim çünkü bu İTÜ'nün aldığı bir karar, kıbrıs bölümlerini açmak falan o yüzden bu yanlış bu doğru diyemem. Ama ayrımcılık olarak en az ayrıma uğramış bölüm bizim bölüm diyebilirim kıbrıs ahalisinde.

İTÜ marka değeri ve hayatıma etkisi.

-Bir mezunun videosu vardı itü hesabında, videoda şu yazıyordu: İTÜ'ye girdiğim gün kendimi değerli hissettiğim ilk andı. Öğrenci olarak ne kadar iyi davranıldığını bize karşı etkinliktir imkandır vs. Görmememe rağmen yani okdr ihmal edilmesine rağmen, bir İTÜ'lü olmak inanılmaz ayrı bir his. Bana gelip 30k sıralama ile bu sefer ne yazardın itükktc bölümleri olmasaydı diye sorsalar itü inşaat derdim. Çünkü bu okula gelince gerçekten nedense okul gibi hissediyorsun. İyi ki ailemi dinlemişim ve burayı yazmışım yoksa gebze teknik makinada falan delirebilirdim. Genel olarak İTÜ bana kendime daha değer vermemde yardımcı oldu. Yani herkes okuduğu yeri sevebilir sevmeyebilir ama ben gönül verdim bu okula bu kampüse. Bazılarına göre odtü boğaziçi koç sabancı bilkent iyidir orasına da karışamam ama İTÜ'den geçmiş, geçecek Biri olmak beni gerçekten çok mutlu ediyor.

İTÜ-KKTC hakkında;

-arkadaşlar tanıtım zamanı geldiğinde en iyi bilgi alınır. Artık yeni girişliler kıbrısta mı istanbulda mı okuyacak bilmiyorum. Ama şu ana kadar girmiş olan kıbrıslılar istanbulda kalıyorlar.

Son toparlama:

-Ben bu yks sınavını kağıtta kaybedip masada kazandığım ve gerçekten bir nebze de olsa şansa bala böyle bir yerde olduğumdan çok mutluyum, önümüzdeki senelerde de artık o yorgun mentalden çıktığım için işime adayabilirim kendimi. Dilerim tüm İTÜ isteyen dostlarım kardeşlerim bir gün İTÜ'lü olma gururunu yaşar zira insan istemediği yerde okursa hayatı zehir olur ona eminim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Up

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Gno kaç geldi?

• Kaang60 K kullanıcısına yanıt
    2.5 genel ortalamam

• Geleceğin açısından o ortalama iyi değil hocam, acilen müdahale edip 3 üstünde tutmanı öneririm. Nasıl başlarsan öyle gidiyor genellikle.

• Cobbler kullanıcısına yanıt
    3 civarına çıkarmayı hedefliyorum artık. Biraz bıkkınlık vardı üstümde derslere karşı artık yok diyebilirim. Bakalım alttan alıp vs. Bir şeyler deneyeceğiz artık. Tavsiyeniz için teşekkürler

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Panzer sen Dhde çok aktifsin, artık şu itü eef lobisini kurmamız lazım

• Kaang60 K kullanıcısına yanıt
    Kuralım hocam tabii ki. EEF anlatılmaz yaşanır. Ne bir büt var ne de yaz okulu.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.