Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

İTÜ EKONOMİ GELİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 7600'le İTÜ Ekonomi gelir mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bütün iibf'ler gereksiz yukseliyor hocam. 2-3 sene once bilkent iktisat 4000,odtu iktisat 13.000, boun ut 14.000,odtu isletme 9000,boun iktisat 2500 vs seklindeydi.

ne oldu da artti bu kadar?biraz sacma buluyorum.bu bolumlerin hic bilinmeyen yanlari mi ortaya cikti?hayir.biraz suru psikilojisi bence.

size itu ekonomi gelecektir diye dusunuyorum bu sene o gereksiz iibf muthis len direkt yurt disi ceo oluyosun 100.k maas len algisi azaldi bence.harbiden iibf okuyanlar seciyor gibi
    15k ile alan okulların haline bak ya
    Bu bölümler genelde f/p telefonları gibi uygun sıralamaya güzel bölüm olarak lanse edilirdi.
    Şimdi hepsi fırlamış. Bunun sebebi insanların artık ülkeye olan inançlarını kaybetmeleri sanırım. Ama şunu unutmayın hiçbir iibf bölümü hukuk kadar kesin ve hukuk kadar sizin ayağınızı bir yerlere sabitleyecek bölümler değildir. İibf en iyi ünide bile risktir. Bunu göze alarak bu tercihleri yaparsanız hepiniz için en iyisi olur arkadaşlar. Bu riski göze alanlar ancak başarılı olabilir. Körü körüne tercih yapanlar nerede olurlarsa olsunlar uçuruma yuvarlanacaklar
    Hocam tip haric her bolum sorunlu bence.Dis bile ne hale geldi.

Benim sikayetim hic bilmeden,sirf populer diye veya kesin yurt disina cikacagim.diye bolumu yazanlara.

Yani adam tr'de isletme-iktisat-ui okuyunca yurt disindaki sirketlerin onu kapmak icin siraya girecegini veya turkiyede hemen cok iyi konumlara gelecegini dusunuyor ve bolumu yaziyor. tamamen su an daha populer oldugu icin. sonra gerceklerin big4 3.5k 12 saat oldugunu anliyorlar (bu sekilde yazan birkac kisiyi bizzat taniyorum ve tanidiklarim haric de boyle olan bir suru insan olduguna eminim)
  • Zor hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O sıralama aralığında hukuk yazman daha iyi olur hocam

• yuzde 75

• The Prince of Dorne kullanıcısına yanıt
    Bence de zor sıralamadaki olayı yaşamamak için pek pozitif düşünemiyorum

• As_07 A kullanıcısına yanıt
    Bende beklediğim aralıkta gelmediği için düşünüğüm şuan bir itü ekonomi vardı ona da pek umutlu değilim fazla istemeyerek de olsa hukuk yazacağım sanırım

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Umut ettiğimden fazla bir oran inşallah sen haklı çıkarsın hocam :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Psikoloji Gelir Mi?
    9 yıl önce açıldı
    odtü havacılık gelir mi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kayahand K kullanıcısına yanıt
    bütün iibf'ler gereksiz yukseliyor hocam. 2-3 sene once bilkent iktisat 4000,odtu iktisat 13.000, boun ut 14.000,odtu isletme 9000,boun iktisat 2500 vs seklindeydi.

ne oldu da artti bu kadar?biraz sacma buluyorum.bu bolumlerin hic bilinmeyen yanlari mi ortaya cikti?hayir.biraz suru psikilojisi bence.

size itu ekonomi gelecektir diye dusunuyorum bu sene o gereksiz iibf muthis len direkt yurt disi ceo oluyosun 100.k maas len algisi azaldi bence.harbiden iibf okuyanlar seciyor gibi

• 15k ile alan okulların haline bak ya
    Bu bölümler genelde f/p telefonları gibi uygun sıralamaya güzel bölüm olarak lanse edilirdi.
    Şimdi hepsi fırlamış. Bunun sebebi insanların artık ülkeye olan inançlarını kaybetmeleri sanırım. Ama şunu unutmayın hiçbir iibf bölümü hukuk kadar kesin ve hukuk kadar sizin ayağınızı bir yerlere sabitleyecek bölümler değildir. İibf en iyi ünide bile risktir. Bunu göze alarak bu tercihleri yaparsanız hepiniz için en iyisi olur arkadaşlar. Bu riski göze alanlar ancak başarılı olabilir. Körü körüne tercih yapanlar nerede olurlarsa olsunlar uçuruma yuvarlanacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkside13 -- 29 Temmuz 2020; 21:41:52 >
  • 50-50

Bölümlerin artma sebebi sınavdaki soru sayısı ve sistemin baştan sona değişmesi bence. Yeni sistem çok daha kolay eskisine nazaran ve belirleyici soru sayısı az ve bazı ünilerde kontenjanlar azaldı. Bunun yanı sıra evet son dönemde bir artma var iktisat ve işletme harici iibf de okumak biraz riskli(akademi düşünülmüyorsa).
    Neyse bunun yanı sıra bir çok hukuk mezunu da mezun olunca ışıltılı bir hayattan ziyade kpss çalıştığı bariz.
    En azından iyi üniversitelerde bizim bölümlerin özelde bir saygınlığı var bu avantaj kullanılıyor. Ve yine bu iyi ünilerden çıkıp yurt dışında mastera kabul daha rahat oluyor. Gerek verdiği dil eğitimi gerek kaliteli hocaların referansları sayesinde. Ceo olacam yea diye gelende görmedim ben açıkcası isterseniz harvarddan mezun olun ceo olmak öyle avrupa menşeili firmalara girmek çok zor ve aşırı seçiciler. O ceo oluyoz yeaaa muhabbetini bu sene bu forumdan başka bir yerde de görmedim açıkcası. Bir de bu sene herkes iibfye vuruyor.
    Bizim zamanımızda hukuk okumak vizyonsuzluk olarak görülürdü .
    Neyse şimdi baktığım da hukuk okuyan arkadaşlarım bin pişman. Bizim gibi iibf okuyanlar ayrı pişman vs vs hayatın ne getireceği belli olmaz.
    Çok uzun tuttum niye bilmiyorum konuşasım varmış herhalde .
    İtü econ iyidir zamanında gitmediğime pişmanım ben. Gidip sıralamama yazık edecem diye düşünmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 29 Temmuz 2020; 22:1:26 >

• Bence yazın hocam hiç bir şey kaybetmezsiniz ayrıca bende fabriye katılıyorum gelme ihtimali %60-70
    İlk 5k da ben çok mezuna kalacak öğrenci olacağını düşünüyorum bu da illaki domino etkisi oluşturacaktır. hatta ben bile abimi ikna etsem kalacağım (9.5k) seneye biraz daha sistemli ve rahat olacağı kanaatindeyim ÖSYM öğrencilerden alarmi almıştır çünkü ilk 10kda gerçekten kimse tam olarak istediğini alamadı herkes her bölümün ortasında...

• Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Hocam tip haric her bolum sorunlu bence.Dis bile ne hale geldi.

Benim sikayetim hic bilmeden,sirf populer diye veya kesin yurt disina cikacagim.diye bolumu yazanlara.

Yani adam tr'de isletme-iktisat-ui okuyunca yurt disindaki sirketlerin onu kapmak icin siraya girecegini veya turkiyede hemen cok iyi konumlara gelecegini dusunuyor ve bolumu yaziyor. tamamen su an daha populer oldugu icin. sonra gerceklerin big4 3.5k 12 saat oldugunu anliyorlar (bu sekilde yazan birkac kisiyi bizzat taniyorum ve tanidiklarim haric de boyle olan bir suru insan olduguna eminim)

Tıp’ın da dişin kervanına katılacağı dönem uzaklarda değil. Tus kazanmadan hem düşük maaşta hem de kölelik düzeninde çalışıyor doktorlar da. İnsanın tıp istemeyip garanti meslek bakış açısıyla seçmesi de burada inanılmaz bir psikolojik yorgunluk oluşuyor. Tus kazanmak da yetmiyor tus’ta iyi sıralama yapman gerekiyor yoksa ayda 14 nöbet tutarsın uzman olsan da. Kısaca hiçbir bölüm garanti değil garanti olduğu söylenenlerde de yıpranma payı çok yüksek, birim emek başına aldığın karşılık da bir o kadar düşük.

Big 4 3.5k 12 saat olmaz olamaz öyle bir şey de.
    O olay türk menşeili firmalarda olur big4te öyle seni asla çalıştıramazlar.
    O big4e girmek de boru değil baya iyi olmanız sunumlar projeler hazırlamanız lazım buna rağmen elenen çok tadığım var maalesef.
    Girince iyi para ve kariyer var da mesele girebilmek:(
    Ama haricinde haklısın yurtdışı düşündüğü için IR falan yazıyorlar

• bence imkansız gelmesi

• quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

bütün iibf'ler gereksiz yukseliyor hocam. 2-3 sene once bilkent iktisat 4000,odtu iktisat 13.000, boun ut 14.000,odtu isletme 9000,boun iktisat 2500 vs seklindeydi.

iibf'lerin yükselmesinde linkedin'in de payı var. tercih yapacak liseli duymuş linkedini giriyor bakıyor bölümün mezunlarına audit assistant'ı vs havalı ünvanları görünce bu adam çok rahat yaşıyordur en az 10k para alıyordur diye düşünüyor oysa tam tersi. dediğiniz gibi 3.5k maaş 12 saate varan mesailerden haberleri bile yok.

hocam bilmiyorum çevrenizde nasıl tipler var ama bizim okulda yaa ben ceo olcam diyen birini görmedim daha çevremde de görmedim sadece forumda görüyorum big4 da 3.5 k maaşla giren adam evet zor iş yüksek mesai var ama nerdeyse hepsi 6 7 ayda başka denetimliğini yaptığı firmalara geçiyor bu bölümlerde mezun olunca yurtdışında mastera gitme olasılığınız daha yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metufkcr

Big 4 3.5k 12 saat olmaz olamaz öyle bir şey de.
    O olay türk menşeili firmalarda olur big4te öyle seni asla çalıştıramazlar.
    O big4e girmek de boru değil baya iyi olmanız sunumlar projeler hazırlamanız lazım buna rağmen elenen çok tadığım var maalesef.
    Girince iyi para ve kariyer var da mesele girebilmek:(
    Ama haricinde haklısın yurtdışı düşündüğü için IR falan yazıyorlar
    big4'da bir b.k yok hocam göz boyama hepsi. türk firmalarından bile daha beterler. bir iibf mezunu için en iyi alan mckinsey gibi consultant alanındaki şirketlerde çalışmak. işte o zaman ciddi paralar kazanırsınız ama oralarda hiç odtü itü mezunu görmedim genelde boun bilkent mezunları giriyor.

• CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam.
    Iktisat ve endüstrideki bir çok arkadaşım hayal kırıklığına uğradılar bu konuda maalesef

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.