Şimdi Ara

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği [Bölüm+Okul Tanıtımı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
11
Favori
7.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johamrow -- 15 Haziran 2021; 1:23:1 >

• Yav kardeşim, yurtdışında okuyunca alim mi olunuyor? Yabancı dilde eğitim (yabancı dil eğitimi değil) ve yurtdışı takıntısını anlayamıyorum. Kişisel tercih meselesidir. İyi bir GPA ile yurtdışındaki en iyi üniversitelerde akademik kariyere devam edilebiliyor. Bölüm birincisi olup da bunu yapmayanlar da oluyor. Kaç sene okullarda ingilizce görülmesine rağmen üniversitenin yabancı dil öğrenme yeri olarak görülmesi ve tercihlerin de bu doğrultuda yapılması ise ülke için vahim bir durum.
  • UP. Güzel yazı
  • Ben bir soru sormak istiyorum da EHB ile ilgili değil. Okulda PARS Roket Klübu, APİS gibi takımlara hazırlıkta da başvuru yapılabiliyormuş herhalde. Peki hazırlıkta okurken kabul ediyorlar mı? Sizin bir bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AttOS

Ben bir soru sormak istiyorum da EHB ile ilgili değil. Okulda PARS Roket Klübu, APİS gibi takımlara hazırlıkta da başvuru yapılabiliyormuş herhalde. Peki hazırlıkta okurken kabul ediyorlar mı? Sizin bir bilginiz var mı?
    ne kadar hevesli olduğuna, neler bildiğine ve bildiklerinle neler yapabildiğine bağlı. hiçbir şey bilmiyosun diye almamazlık etmezler ama elinden gelenin en iyisini yapıp gerçekten girmek istediğine ikna eder ve emek verirsen hem bir şeyler öğrenirsin hem de zamanla takımda görevler üstlenirsin
  • Çok teşekkürler hocam şu an hedeflediğim bölum orası .
  • quote:

Orijinalden alıntı: astrofuzzy

ne kadar hevesli olduğuna, neler bildiğine ve bildiklerinle neler yapabildiğine bağlı. hiçbir şey bilmiyosun diye almamazlık etmezler ama elinden gelenin en iyisini yapıp gerçekten girmek istediğine ikna eder ve emek verirsen hem bir şeyler öğrenirsin hem de zamanla takımda görevler üstlenirsin

Alıntıları Göster
    anladım,teşekkürler
  • Hocam ytü yazcam gibi ehb sizce itü-ytü farkı nedir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Proje kulüpleri genelde yetiştirmelik üye alır. Kulübün başvuracağınız koluna göre(elektronik/mekanik/yazılım vs.) bu değişebilir.
  • Elward kullanıcısına yanıt
    Pek bir fikrim yok ama YTÜ'den 2018'de İTÜ EHB'ye geçen 5 kişi var.
  • hocam eğitim süresince ya da mezun olduğumuzda bir boğaziçi/odtü öğrencisinden eksik kalır mıyız? Bu sorunun cevabını ''OBJEKTİF-TARAFSIZ'' bir şekilde yanıtlar mısınız?

ayrıca diğer iyi okullarda (bilkent,odtü,boğaziçi,koç vs.) okuyan arkadaşınız varsa eğer, onların okuluna göre şu şu konuda eksiğiz diyebilir misin? (sadece eğitim olarak soruyorum kampüs yurt vs umrumda değil)
  • Bu derecede iyi okullların akademisyenlerini karşılaştırmak gerekmiyor, akademik altyapıları güçlü olan kişiler oluyorlar. İçerik olarak İTÜ'nün elektronik çok daha ağır olduğunu tarafsızca söylebilirim çünkü EHB spesifik bir bölüm, EE ise daha geniş bir bölüm. Elektrik/kontrol paket derslerini almadığımızdan dolayı çok yoğun bir eğitim alıyoruz. Normalde mühendisliklerde 3.sınıfta bölüm dersleri başlarken bizde 2.sınıfta başlıyor, haliyle sonrasında devamında başka dersleri alıyoruz ve bu dersler genelde çoğu okulda yüksek lisans düzeyinde verilen dersler; yüksek lisans sırasında bu dersleri saydırıp tekrar almayanlar oluyor. Çalışmak istediğiniz alana ehb olarak karar verdiyseniz daha tabii ki spesifik bir bölüm daha iyi olur. Dediğiniz okullarda EE okuyan arkadaşlarım yok, o yüzden ne konuda eksiğiz bilmiyorum; ama Bilkent Bilgisayar mezunu bir arkadaşım haberleşme yönümüzün bizim için bir avantaj olduğunu söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johamrow -- 24 Temmuz 2019; 21:44:34 >

• Sosyal medyadan onlara ulasabilirsiniz diye düşünüyorum. Verdikleri cevaptan anlaşılır. Bu tarz kulüplerde sadece bölüm derslerinde gösterilen hesap kitap işleri yapılmıyor. Mühendislikle doğrudan alakalı veya alakasız herhangi bir sorumluluk alıp ileride farklı bir konumda görev alabilirsin. Benim yazdıklarımın tamamı duyum ve tahminlerim. Umarım sosyal medyadan onlara ulaşır ve yanıt alırsın.
  • Çok güzel bir yazı olmuş. Tabiki bazı kısımlar için yorumumu yazmak istiyorum. 200 u aşkın aktif kulüp yok aslında zaten kulüpte aktif olacaksınız 1 den fazla kulüpte bulunmak çok zor. Ama aktif kulüp sayısı çok fazladır. Bununla beraber bazı kulüplere maalesef bazı gruplar el koymuştur ve tabii ki bu grupların çoğunu isteyen kulüpten uzaklaştırıp kulübü kendi adil yönetimiyle herkese açık bir hâle getirebilir (böyle şeylere pek rastlanmıyor ama kulüpler şenliği falan olursa her kulübün biz aktifiz vb. lafına inanmayın). Her şeyi bir kenara bırakırsak çok sayıda ilgi alanıyla alakalı, aktif ve herkese açık (kimi kulüpler bir bölüme hitap edebilir) kulüp var.
    Buna ek olarak ben de İTÜ inşaat a girdim ve çok memnunum. Sadece çap, yandal olabilir diyorum. Asla bölüm değiştirmeyi düşünmüyorum. İnşaat bölümünde zaten başka yere gitmezdim ama başka bölüme girsem belki yine bu kadar memnun olacaktım. Tabii ben sebeplerini yazmayayım çünkü ehb konusu.
    Düzenlenen etkinliklerin sayısı da çok fazla ama özellik kulüpler birliğinin düzenlediği etkinlikler mümkün oldukça güzel gibi gösterilmeye çalışılsa da içi boş oluyor. Çünkü görüyorum ki işin hep eğlencesine bakıyorlar ve ekip olamıyorlar. Ekip olabilmek için o işi yapmaya istekli ve her ne olursa olsun ekiple iletişimi bozmayacak kemik bir kadroya ihtiyaç duyarsınız ama sanırım onlarda yok. Bir de kariyer zirvesi(sanırım ismi buydu) var. Gelenlerin coğu ortalaması 3.5 üstü olan öğrencileri staja almaya gelmiş şirketler. Zaten bu öğrenci sana mail atsa da kabul edecektin, zahmet etme ayağına gelme. Bölüm hakkında tavsiye vermezler, şirketi ayrıntılı anlatmazlar, ortalama dışında pek soru sormazlar. Madem böyle açsaydin başvuru ortalaması yetenlerde basvursaydi, bunca şeye ne gerek var?.

Yazı çok karışık oldu ama günlerce aklıma ne gelirse yazıyorum ki soru işaretleri silinsin. Yazıdaki hatalar için kusura bakmayın. Bu arada kulüpler hakkında bu kadar yazmam bazı kulüpleri takip etmemden ve bir kulübün aktif üyesi olmamdan kaynaklaniyor.

• Biraz abartılı bir ifade kullanılmış ama oran yüksek.
  • Hocam peki madem bölüm anlattığınız kadar iyi, neden itü ve itü ehb bu kadar karalanıyor? Çoğu kişi top 5 okulu boğaziçi bilkent koç odtü sabancı şeklinde sayıyor. İtü biraz daha ytü gibi okullarla karşılaştırılıyor.
  • Kötülemeler hakkında yazdığım paragrafta bu kısmı açıkladım, genellikle karalayanlar liseliler ya da yerleşip hala araştırmadan okul fanatikliği yapanlar. Çoğu okulda 3.sınıfta alınan dersleri biz 2.sınıfta Elektronik 1&2 olarak alıyoruz, 3. ve 4.sınıftaki seçmelilerimizin çoğu da bu derslerin devamı şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johamrow -- 24 Temmuz 2019; 1:37:40 >
  • Özellikle okuyan dememiştim aslında, eğitiminin tamamını İTÜ'de yapan çok insan var. Mesela 2010'da bölüme Lys 2.cisi girdi, Mehmet Nuri Akıncı ismi. Kendisi 3 yılda 3.99 ile bitirip yl'yi atlayıp doktorasını da İTÜ'de yaptı. Yurtdışına ise araştırmaya gitti, bahsettiğim yurtdışı bu. Ve kendisi İngilizce olarak ders veriyor. Ayrıca bu oranın sana nasıl yardım edeceği hakkında hiçbir fikrim yok, yazıda sayıyı niteliğe kıyaslamanın çocukça olduğunu belirtmiştim başka bir konu hakkında konuşurken.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.