Şimdi Ara

İTÜ İşletme Müh hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuyan mezun olan birileri var mi acaba bilgilendirebilecek bölüm hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rez ben de merak edirem

• Youtubedan barış dikicinin kanalına bakabilirsin veya istersen instagramdan vs. iletişime geçebilirsin

• Üşengeçadam0 kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam sağolasın bir bakayım
  • Hocam bu bölümde

• tavukjack kullanıcısına yanıt
    Sen git arkadaşlarınla kutu kutu pense oyna, anlatırız sonra sana

• Keske itu birsuru sacma sapan muhendislikler acacagina boyle muhendislikler acsaydi hep

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İtü inşaat mühendisliği
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BloodOnMyName

Keske itu birsuru sacma sapan muhendislikler acacagina boyle muhendislikler acsaydi hep

asıl saçma olan işletme müh. bu bölüm mühendislik bile değil
  • Bilgisayar bilimcisi B kullanıcısına yanıt
    Hocam endustri okuyup isletme ile cap yapmanin basitlestirilmis hali gibi geldi bana

• quote:

Hocam endustri okuyup isletme ile cap yapmanin basitlestirilmis hali gibi geldi bana

endüstri mühendisliği de aslında mühendislik değil. ya abuk subuk bölümler. bir endüstri/işletme müh. yapıp makina mühendisinin yapamayacağı bir iş yok. temel mühendislik (elektrik-elektronik, makina, kimya, inşaat) veya bilgisayar müh okumak daha mantıklı. özelleiştirilmiş alt dal okuyacağına temel mühendislik seçip sonra istediğin alana yönelmek daha iyi olur diye düşünüyorum.
    makina mühendisinin iktisat ve işletmeden anladığını belgelerle gösterebilmesi için yüksek lisans yapması gerekir. işletme'nin mühendisliğinin olması ya da endüstri mühendisliğinin bu kadar tutulmasının sebebi bu bölümlerin mühendis dilinden anlayan işletmeciler yetiştirerek sanayii ve bilimsel alandaki yönetim eksikliklerinin giderilmesinde yardımcı olmasıdır. senin bilgisayar ve yazılımla ilgilenmen, alakanın olmadığı ve uzaktan duyduğun bölümler hakkında ileri geri atıp tutacağın anlamına gelmez.
    Hocam o yaklasim ile kontrol ve otomotiv muhendisligine ve bilgisayar muhendisligine de gerek yok

Birisi makinenin digeri elektrik elektronigin ozellesmis hali

• quote:

Hocam o yaklasim ile kontrol ve otomotiv muhendisligine ve bilgisayar muhendisligine de gerek yok

Birisi makinenin digeri elektrik elektronigin ozellesmis hali

bilgisayar mühendisliği elektrik-elektronik mühendisliğinin alt dalı değil. aslında mühendislik bile değil, türkiye'de bilgisayar mühendisliği diye computer science müfredatı okutuluyor. aslında bir temel bilim olan matematiğin alt dallarından biri olarak görebiliriz, mühendislikten çok buna yakındır.

uçak veya otomatik müh yerine makina mühendisliği okumak daha mantıklı bence. sonradan rahatlıkla o alana kayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serebrum

makina mühendisinin iktisat ve işletmeden anladığını belgelerle gösterebilmesi için yüksek lisans yapması gerekir. işletme'nin mühendisliğinin olması ya da endüstri mühendisliğinin bu kadar tutulmasının sebebi bu bölümlerin mühendis dilinden anlayan işletmeciler yetiştirerek sanayii ve bilimsel alandaki yönetim eksikliklerinin giderilmesinde yardımcı olmasıdır. senin bilgisayar ve yazılımla ilgilenmen, alakanın olmadığı ve uzaktan duyduğun bölümler hakkında ileri geri atıp tutacağın anlamına gelmez.

alakamın olmadığın kim söyledi? endüstri mühendisliğinden ders alıyorum, bilgim var. çok fuzuli bir bölüm değil. herhangi bir mühendislikten mezun adam mba ile birlikte endüstricinin yapacağı işi yapar ama onlar için aynı şey söz konusu değil. bizim okulda genelde bilgisayar, elektrik-elektronik mühendisliğini beceremeyenler endüstriye geçiyor.

Herhangi bir mühendislikten mezun adam bir de üstüne mba yaparak gerekli yönetici vasıflarına ulaşır işletme mühendisi ya da endüstri mühendisi gibi. Yönetim isteyen ve mühendisliğin temellerini de öğrenmek isteyen biri ilk bir temel mühendislik okuyup sonra mba yapmak yerine işletme ve endüstriyi tercih ediyor. Kısa yoldan aynı yönetici vasıflarını elde etmek istiyor. Sen ise bu bölümlere saçma sapan bölümler diyorsun. Eğer saçmaysa mühendis mba'yi de yapmasın, çünkü saçma bir durumun içine düşmüş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serebrum -- 30 Haziran 2017; 2:34:22 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.