Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

%100ing bölümün harç ücretleri mib %30 ing bölümün harc ücretlerinin iki katı demek

bak bu olmadı şimdi

Maalesef. :)

şeytan diyor %100ing i hiç karıştırma yaz %30 ilk sıralardan gir hem yurt çıkma ihtimali çok daha fazla olsun hem de harc yükünü hafiflet Ama işte, bu ing seviyesindeki ayrım zaman ilerledikçe daha belirgin ve önemli bir hal alırsa ah vah etmemek gerek..

aslında %30 bu anlamda gerçekten çok daha avantajlı. hem harç parası büyük miktarda düşer, hem yurt çıkması garanti gibi birşey olur(vadi-gölet ön sıralardan giren öğrencileri ilk olarak alıyor) hem de zorlandığın dersleri türkçe olarak alabilirsin.

iş verenlerin diplomadaki ingilizce yazısına pek bakacağını sanmıyorum. sonuçta orda ingilizce yazınca kimse sizin advanced seviyede ingilizce bildiğinizi düşünmez. ingilizce mülakatları olut mutlaka, yada toefl sonuç belgesi vs..

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:57:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Ben daha önce de sordum ama tekrar soruyorum, birkaç kişi daha onaylarsa tercih yapacağım

Puanım 470, uzayın puanı 477 , sıralama da 1.500 kişi fark var. Bu bölüme girebilirmiyim? Yedek yerleştirmelerde falan mı girebilirim. Sonlarda girersem yurt falan sorun olabilir.

Bir de tek tercih yapıp da uzaya yerleşemezsem seneye ki okul puanı düşer mi?

Acilen yardımcı olursanız sevinirim, tercih vakti geldi :) 2-3 gün sonra tercih yapacağım.

ilk tercihte yerleşemezsen ek tercih te de yerleşemezsin. taban puanı 1. ve ek yerleştirmelerde aynıdır değişmez.

hiç bir yere yerleşemezsen okul puanın kırılmaz.

yüzde 90 yerleşirsin bu arada uzay mühendisliğine.
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:56:57 >
  • İTÜ hazırlık sınıfını atlamak için TOEFL kabul ediyor mu? Ediyorsa sınır puan kaç IBT için? bir de hazırlığı geçmek için nasıl başvuruluyor?
  • İtü Geomatik Mühendisi ( Harita) yazmak istiyorum...Okuyan yada Mezun olan abilerim ablalarım varsa yardımcı olabilirmisiniz...Nasıl bölümdür , yeri nerdedir etc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirlancelot

İTÜ hazırlık sınıfını atlamak için TOEFL kabul ediyor mu? Ediyorsa sınır puan kaç IBT için? bir de hazırlığı geçmek için nasıl başvuruluyor?

bende bakmıştım ve kabul ediyor.
    http://www.ydy.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=7307
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirlancelot

İTÜ hazırlık sınıfını atlamak için TOEFL kabul ediyor mu? Ediyorsa sınır puan kaç IBT için? bir de hazırlığı geçmek için nasıl başvuruluyor?

Ediliyor. Şurada ilgili bilgiler mevcut:www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/dil_yeterlilik.htm

65 ve üstü alırsan hazırlık sınıfını atlıyorsun.

Ayrıca 79 ve üstü alırsan da, lisans dönemindeki ING101 dersinden sorumlu olmuyorsun, doğrudan ING102 ile başlıyorsun.

• O zaman ITU Fizik mi yoksa Sabanci %25 burslu elektronik mi diye sorayim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onno92

O zaman ITU Fizik mi yoksa Sabanci %25 burslu elektronik mi diye sorayim?

İlgi alanın, gelecekteki hedeflerin, ne olmak istediğin, hangi alan üzerine uzmanlaşmak istediğin önemli. İTÜ, "Fizik Mühendisliği" bölümünün olduğu birkaç üniversiteden birisi ve birçok uzmanlık alanı için sana en iyi olanakları sunmaya çalışıyor. Bir de şu konuyu da inceleyebilirsin: forum.donanimhaber.com/m_50966907/tm.htm

Ancak, ben tercih döneminde olsaydım, hem iş olanakları hem de eğitim sistemindeki değişik olanaklar açısından, ekonomik açıdan bir sorun yaratmayacaksa, Sabancı Üniversitesinin %25 Burslu programına öncelik verirdim. Tabii, Sabancı Üniversitesindeki eğitim sisteminin farklı olduğunu bildiğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 27 Temmuz 2011; 19:15:15 >

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:56:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: onno92

O zaman ITU Fizik mi yoksa Sabanci %25 burslu elektronik mi diye sorayim?

İlgi alanın, gelecekteki hedeflerin, ne olmak istediğin, hangi alan üzerine uzmanlaşmak istediğin önemli. İTÜ, "Fizik Mühendisliği" bölümünün olduğu birkaç üniversiteden birisi ve birçok uzmanlık alanı için sana en iyi olanakları sunmaya çalışıyor. Bir de şu konuyu da inceleyebilirsin: forum.donanimhaber.com/m_50966907/tm.htm

Ancak, ben tercih döneminde olsaydım, hem iş olanakları hem de eğitim sistemindeki değişik olanaklar açısından, ekonomik açıdan bir sorun yaratmayacaksa, Sabancı Üniversitesinin %25 Burslu programına öncelik verirdim. Tabii, Sabancı Üniversitesindeki eğitim sisteminin farklı olduğunu bildiğini düşünüyorum.

Sabancinin egitim sisteminin farkliligi derken ilk sene alan secmemekten mi bahsediyorsun yoksa farkli seyler mi var? Fizik de elektronik te benim direk ilgi alanima giriyor, sene basinda da elektronik okuyup sonra amerikaya fizik masteri yapmak icin gitmek istiyordum, puanlar el vermiyor maalesef :/ Sabanci bide tavsiye mektubu konusunda avantajli olacakmis gibi bir dusuncem var ama devlette parasiz okumak da cok buyuk bir avantaj olacak tabi.

• quote:

Alacakaranlık peki itü uzay mı 1 yıl daha çalışıp odtü havacılık ve uzay mı?

itü uzay odtü havacılıktan ve uzaydan(uzay bakımından) uçak istiyorsan da itü uçak daha iyi thy'nin ceo'su itü uçak mezunu. geçen yıllarda 10 kişninin boieinge gittiği söyleniyor.daha iyi. türkiye'nin ilk uydusunu da itü uzay yaptı
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:56:33 >
  • quote:

Tamam , geliyorum uzaya. Yeter birdaha kimseye sormayacağım. Yarın yapıcam tercihimi. Yeter sıkıldım artık. Herkese teşekkürler

forumda itü'ye büyük bir yönelim var. İTÜ'nün yeni öğrencileri olarak DH adına tanışma yemeği mi yapsak okulun başında ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

quote:

Tamam , geliyorum uzaya. Yeter birdaha kimseye sormayacağım. Yarın yapıcam tercihimi. Yeter sıkıldım artık. Herkese teşekkürler

forumda itü'ye büyük bir yönelim var. İTÜ'nün yeni öğrencileri olarak DH adına tanışma yemeği mi yapsak okulun başında ?

Bilmiyorum espri olsun diye mi söylediniz ama bence olabilir gayet böyle bi oluşumda ben varım direkt

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

quote:

Bilmiyorum espri olsun diye mi söylediniz ama bence olabilir gayet böyle bi oluşumda ben varım direkt

bende öyle ortaya bir laf atayım dedim hem şaka hem gerçek

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:56:19 >
  • beni alırmısınız yanınıza bilmem ama gelirim ben yinede
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alonso...

beni alırmısınız yanınıza bilmem ama gelirim ben yinede

İTÜ'ye gelen tek kız senmişşin gibi konuştun
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.