Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: Alonso...

beni alırmısınız yanınıza bilmem ama gelirim ben yinede

İTÜ'ye gelen tek kız senmişşin gibi konuştun

estağfurullah
    ben kız - erkek olarak düşünmemiştim hiç
    hem benim gidiceğim bölümdede erkek yok çoğu kız

• quote:

quote:

quote:

estağfurullah

sorun yok o zaman

neyse arkadaşlar yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra kaybolmayın hemen buralarda olun organize olup tanışma yemeği falan bişeyler ayarlayalım

• quote:

quote:

120/1 oranını unutmamak lazım

• Beyler İtü İnşaat ile İtü elektrik arasında kaldım.İkisinide istiyorum.Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onno92

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: onno92

O zaman ITU Fizik mi yoksa Sabanci %25 burslu elektronik mi diye sorayim?

İlgi alanın, gelecekteki hedeflerin, ne olmak istediğin, hangi alan üzerine uzmanlaşmak istediğin önemli. İTÜ, "Fizik Mühendisliği" bölümünün olduğu birkaç üniversiteden birisi ve birçok uzmanlık alanı için sana en iyi olanakları sunmaya çalışıyor. Bir de şu konuyu da inceleyebilirsin: forum.donanimhaber.com/m_50966907/tm.htm

Ancak, ben tercih döneminde olsaydım, hem iş olanakları hem de eğitim sistemindeki değişik olanaklar açısından, ekonomik açıdan bir sorun yaratmayacaksa, Sabancı Üniversitesinin %25 Burslu programına öncelik verirdim. Tabii, Sabancı Üniversitesindeki eğitim sisteminin farklı olduğunu bildiğini düşünüyorum.

Sabancinin egitim sisteminin farkliligi derken ilk sene alan secmemekten mi bahsediyorsun yoksa farkli seyler mi var? Fizik de elektronik te benim direk ilgi alanima giriyor, sene basinda da elektronik okuyup sonra amerikaya fizik masteri yapmak icin gitmek istiyordum, puanlar el vermiyor maalesef :/ Sabanci bide tavsiye mektubu konusunda avantajli olacakmis gibi bir dusuncem var ama devlette parasiz okumak da cok buyuk bir avantaj olacak tabi.

Evet, ondan bahsediyorum. "Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi" var zaten. İlk yıl mıydı, ilk iki yıl mıydı, şu an aklımda değil maalesef; ortak dersler görülüyor. Sonra programlara ayrılıyor. Bunun avantajlarını ve varsa dezavantajlarını da ayrıca, iyi bir şekilde araştırmanı öneriyorum.

Gerçi şu da var: Hangi üniversitede hangi mühendislik programına gidersen git, ilk yılın büyük bir çoğunluğunu, ikinci yılın da hemen hemen yarısını ortak dersler oluşturuyor.

"Ekonomik açıdan bir sorun yaratmayacaksa" diye de ayrıca belirtmiştim zaten. Bir de yurt dışı hedeflerin varsa Sabancı Üniversitesinin sana fazlasıyla olanak sağlayacağını düşünüyorum.

Bu yazdıklarımdan İTÜ Fizik Mühendisliğini kötülediğim kesinlikle anlaşılmasın; ancak iş ve eğitim olanakları açısından da objektif bir şekilde düşünmek gerekir. Tabii ki son tercihin senin olduğunu da ayrıca eklemek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CgR92

Beyler İtü İnşaat ile İtü elektrik arasında kaldım.İkisinide istiyorum.Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden ?

İnşaat mühendisi mi olmak istiyorsun, elektrik mühendisi mi?
    İnşaat üzerine mi uzmanlaşmak istiyorsun, elektrik üzerine mi?

Bu sorunların yanıtları önemli. İkisi de Türkiye'nin en iyilerinden. (Ama "en iyisi" demem hem zor hem de bu kadar iddialı olamam.)

Dersleri de karşılaştırabilirsin.

Elektrik Mühendisliği (%30 İngilizce):www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/ELK/201010.html
    İnşaat Mühendisliği (%30 İngilizce):www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/INS/201010.html

Elektrik mühendisliği için, şu elektrik-elektronik mühendisliği mezunlarıyla olan davayı iyi araştır yalnız. Gerçi bu daha çok kamuda sorun yaratıyor. Çünkü önceden elektrik mühendislerinin tercih ettiği yerler artık elektrik-elektronik mühendisleri de alacak. Özel sektörde de iş sahası geniş bir bölüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Alacakaranlık peki itü uzay mı 1 yıl daha çalışıp odtü havacılık ve uzay mı?

ODTÜ'deki bölüm, İTÜ'de iki ayrı bölüm hâlinde var. Ancak bunların arasında da büyük farklar yok. Ayrıca Uzay Mühendisliği mezunu olup Uçak Mühendisliği üzerine yüksek lisans da yapabilirsin. Hatta ilk yıl not ortalamanı yüksek tutarsan, Uçak Mühendisliği ile ÇAP ya da Yandal yapman ya da Uçak Mühendisliğine -istiyorsan- yatay geçiş yapman mümkün olabilir. (Tabii ki bunlar basit işler değil; ancak sana olanakları söylüyorum.)

Uzay Mühendisliği öğrencileri ve buradan mezun olanlar daha iyi yanıt verebilir; ancak sadece "Uzay Mühendisliği" mezunu olarak Türkiye'de iş sıkıntısı çekme riskin yok değil. Bu nedenle mümkün olduğu kadar Uçak Mühendisliğinden de yararlanmanı öneriyorum.

İTÜ Uzay Mühendisliği mezunlarının akıbeti hakkında bilgim yok. (Dikkat et, kesin konuşmuyorum, bilgimin olmadığını söylüyorum.) Ancak ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunlarından da, İTÜ Uçak Mühendisliği mezunlarından da; iyi yerlere gelenler var, iş sıkıntısı çekmediklerini biliyorum. Çünkü bölümler sadece ODTÜ ve İTÜ'de var ve az mezun veriyorlar. Tabii ki gelecekte ne olacağı belli değil; ancak şu anki durum bu. Bunları, buralardan mezun olanlardan da duydum. Havacılık sektörü olmasa da, sanayide, makine mühendislerinin çalıştığı alanlarda çalışabilme olanakları da var.

• quote:

quote:

quote:

estağfurullah

Mimarlık Fakültesinde olan erkek çok az gördüm. Hatta tanıdıklarımdan bir tanesi yavaş yavaş Kuşum Aydınlaşma yoluna girmişti.

Maçka'daki hazırlık sınıfı eğtiminde, UOLP-SUNY programları hariç, bölümler ve programlar karışık. Kur ayrımı dışında hiçbir ayrım yok. Bu nedenle "az kız - çok erkek" olayı genelde olmaz. Olsa olsa bazı sınıflarda olabilir.

Yine havuz derslerinde (ortak derslerde), özellikle de ilk yıl, bölümler karışık. Aynı durum burada da geçerli.

Sonuç olarak, çok karamsar olmamak gerekiyor iki cins için de.

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:56:11 >
  • Tercihlerde sıralamanın önemi nedir ? Listedeki tercihlerden öncelikli olarak puanın en yüksek hangisine tutuyorsa zaten orası gelmiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Alacakaranlık, sağolasın. Karar verdim itü uzayı seçeceğim geçebilirsem yatay ile uçağa geçerim olmadı çağ yaparım inşallah. Teşekkürler.

benim de çok istediğim bir alandı uzay mühendisliği ama malum puanlar işte hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH_Türk Rock

Tercihlerde sıralamanın önemi nedir ? Listedeki tercihlerden öncelikli olarak puanın en yüksek hangisine tutuyorsa zaten orası gelmiyor mu ?

Yerleştirme sistemi, benim bildiğim, hatta genel olarak bilinen şekliyle şöyle: Tercih listendeki bölümlere 1. tercihinden başlayarak bakılır. Eğer, başarı sırası olarak senin önündeki adaylardan orayı tercih etmiş olanlar varsa, onlar boş kontenjanlara yerleştirilir. Sıra sana gelir, eğer hâlâ boş kontenjan kalmışsa, sen de oraya yerleşirsin. Eğer kalmamışsa (Senden daha iyi başarı sıralarına sahip olup aynı yeri tercih etmiş olanlar yerleştirildi ve doldu.), bir sonraki tercihine geçilir. Böyle ilerler.

İstek sırası ve taban başarı sırası faktörlerini iyi sentezleyip (İstek sırasına biraz daha fazla önem verin.) tercih listesi oluşturun, yeter. X adayı A'yı 1. tercihine koysun, sen de aynı yeri 30. tercihine koy. Eğer X'in ilgili puan türündeki başarı sırası senden iyi değilse ve sen de önündeki 29 tercihe yerleşmediysen, 30. tercihindeki yerde kalabilecek boş kontenjana ilk sen yerleşirsin.

Bu hususları düşünmeniz tabii ki de önemli; ancak bir müddet sonra düşündükçe çok yoruluyor insan. İTÜ yurtları için de; İTÜ'deki istediğiniz yerleri, tercih listesinin üst sıralarına yazıp kazanmanız önemli olacaktır. Bir diğer önemli hususun da kazandığınız yeri ön sıralardan kazanmanız olduğunu söylemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Temmuz 2011; 13:13:13 >

• quote:

Hocam gelen kutusuna bakabilir misin?
  • quote:

quote:

Beyler İtü İnşaat ile İtü elektrik arasında kaldım.İkisinide istiyorum.Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden ?

Bu sorunların yanıtları önemli. İkisi de Türkiye'nin en iyilerinden. (Ama "en iyisi" demem hem zor hem de bu kadar iddialı olamam.)

Elektrik Mühendisliği (%30 İngilizce):www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/ELK/201010.html
    İnşaat Mühendisliği (%30 İngilizce):www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/INS/201010.html

Elektrik mühendisliği için, şu elektrik-elektronik mühendisliği mezunlarıyla olan davayı iyi araştır yalnız. Gerçi bu daha çok kamuda sorun yaratıyor. Çünkü önceden elektrik mühendislerinin tercih ettiği yerler artık elektrik-elektronik mühendisleri de alacak. Özel sektörde de iş sahası geniş bir bölüm.

Hocam ben kamu düşünmüyorum zaten. Yani özel sektör için İnşaat mı yoksa Elektrik mi ?

• Beyler fizik muhendisligine ne dersiniz yazmalimiyim ?
  • quote:

quote:

quote:

Hocam ben kamu düşünmüyorum zaten. Yani özel sektör için İnşaat mı yoksa Elektrik mi ?

O zaman, yine önceki iletimin başında söylediğim şeyleri sorgulaman gerekiyor.

Yalnız şunu söyleyeyim: İTÜ İnşaat Fakültesi Türkiye'nin en iyilerinden, hatta en iyisi olduğu da söyleniyor. (Tabii "en iyisi" diyenlerin ne kadar objektif olduğunu bilmiyorum.) Her üniversitenin bir "marka" bölümü vardır, böyle düşün. Bu açıdan bakarsak sana İnşaat Mühendisliğini önerebilirim.

Bir de İTÜ İnşaat Mühendisliğinde okuyan crazyarif adlı bir üye vardı, bu arkadaşa da danışabilirsin. Gerçi hâlâ forumun etkin üyelerinden biri olup olmadığını bilmiyorum; ancak şansını dene, yanıt verebilir. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: m.ali20

quote:

quote:

120/1 oranını unutmamak lazım

gecen sene resmi rakamlara gore 3 te 1 i kizdi İTU nun. tabi sorun kiz orani yuksek bolumlerin genelde ayazaga kampusu disinda olmasi :)

• Hazirlik doneminde ayazagadan mackaya gecis kolay mi nasil ve ne kadar sürüyor
  • quote:

Hazirlik doneminde ayazagadan mackaya gecis kolay mi nasil ve ne kadar sürüyor

mackadan teleferikle taskislaya gecip taksimden metro ile gidebilirsin mesela ama pek pratik olmaz gbi. direk otobus vardir belki mackadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

quote:

Hazirlik doneminde ayazagadan mackaya gecis kolay mi nasil ve ne kadar sürüyor

mackadan teleferikle taskislaya gecip taksimden metro ile gidebilirsin mesela ama pek pratik olmaz gbi. direk otobus vardir belki mackadan

Hayatımda hiç istanbula gitmedim desem yeridir, metro bilmem akbil bilmem bişey bilmem benim için zor olacak gibi
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.