Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de seneye giricem ygs-lys'ye.Öncelikli amacım EHM ama ardından makine ve elektrik de var.İtü olsun çamurdan olsun.Mühendis İtü'den yetişir

Biyolojim berbattır biyolojinin katsayısı umarım çok az olur mf4 için.
  • Bugün facebook sayfasında yeni gördüm. müstakbel okulumla ilgili hoşuma giden bir yazı. paylaşıyorum buraya

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/okur/2011/07/30/yerlilerin-savas-hamlesi
  • Fizik muhendisligi yazilir mi olumlu olumsuz birsey duydunuz mu bu bolumle ilgili ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

Fizik muhendisligi yazilir mi olumlu olumsuz birsey duydunuz mu bu bolumle ilgili ?

evet bence güzel bir bölüm. Ama teorik fizik eğitimi almak istiyorsan yanlış yer. Mühendislik dersleri var.
  • Beşiktaştan İTÜ Ayazağa kampüsüne hangi İETT otobüsüyle gidilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinkenan89

Beşiktaştan İTÜ Ayazağa kampüsüne hangi İETT otobüsüyle gidilir?

40B'yle gidilebilir.

(Kalkış: İskeledeki otobüs durakları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Temmuz 2011; 1:40:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cole Phelps

Ben de seneye giricem ygs-lys'ye.Öncelikli amacım EHM ama ardından makine ve elektrik de var.İtü olsun çamurdan olsun.Mühendis İtü'den yetişir

Biyolojim berbattır biyolojinin katsayısı umarım çok az olur mf4 için.

LYS-2 Biyoloji testi MF-4 puan türü için %5'lik pay ile en düşük etkiye sahip.

Ancak İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi bir hedef için testlerin yüzdelik etki farklarını çok dikkate almamanı öneriyorum. Biyoloji testinden de ne kadar net toplasan kârdır, hedefin 30'da 30 için çalışmak olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

40B'yle gidilebilir.

üsküdardan vapurla direk beşiktaş a geçebilir miyim?
  • Tercihlerimi verdim,Bilişim Sis. Müh gelecek inşallah
  • @sahinkenan89
    Evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Temmuz 2011; 12:55:25 >
  • quote:

quote:

quote:

40B'yle gidilebilir.

üsküdardan vapurla direk beşiktaş a geçebilir miyim?

geçebilirsin
  • mf 4. 3650 Elektronik ve Haberleşme İngilizce gelir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe0892

mf 4. 3650 Elektronik ve Haberleşme İngilizce gelir mi

bence gelmez. ama klavuzda yanında bir şey yazmayanlar var ya aslında onlar %30 ingilizce oraya gidersen derslerini ingilizce alarak oranını yükseltebilirsin.
  • quote:

bence son sıradan girersin .altına ne yazacaksın ?
  • quote:

Gelir bence.
  • Yatay geçiş için matematik müh tercih etmek mantıklı olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Husay

Yatay geçiş için matematik müh tercih etmek mantıklı olur mu

Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal gibi hedefler koyup tercih yapılmasını önermiyorum. Çünkü üniversitedeki başarınızın ne olacağı belli değil. Üniversite ortamına kapılmayıp kendinizi derslere vermeniz gerekiyor. Çünkü, bölümlerin Yatay Geçiş taban not ortalamaları her yıl değişir, belki bazı bölümler için yakın değerler olabilir. Ayrıca sınırlı sayıda kontenjan açılıyor. Kısacası, işin garantisi yok.

Bu yılki Yatay Geçiş kontenjanları ve önceki 4 yıla ait taban not ortalamaları için:www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/itu_ici_yatay201210.htm

Eğer başarı sıranın tuttuğu alternatif yerlere de için sinmiyorsa, istemeye istemeye tercih edeceksen, sınava tekrar hazırlanmanı öneririm. Bu risk taşımıyor mu? Taşıyor; ancak Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal kadar değil. Sınav sistemine aşinasın, konulara aşinasın.

Yine de sen bilirsin. :) Eğer Yatay Geçiş hedefiyle tercih edeceksen de dersleri boşlamamaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 1 Ağustos 2011; 18:41:03 >

• quote:

quote:

Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal gibi hedefler koyup tercih yapılmasını önermiyorum. Çünkü üniversitedeki başarınızın ne olacağı belli değil. Üniversite ortamına kapılmayıp kendinizi derslere vermeniz gerekiyor. Çünkü, bölümlerin Yatay Geçiş taban not ortalamaları her yıl değişir, belki bazı bölümler için yakın değerler olabilir. Ayrıca sınırlı sayıda kontenjan açılıyor. Kısacası, işin garantisi yok.

Bu yılki Yatay Geçiş kontenjanları ve önceki 4 yıla ait taban not ortalamaları için:www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/itu_ici_yatay201210.htm

Eğer başarı sıranın tuttuğu alternatif yerlere de için sinmiyorsa, istemeye istemeye tercih edeceksen, sınava tekrar hazırlanmanı öneririm. Bu risk taşımıyor mu? Taşıyor; ancak Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal kadar değil. Sınav sistemine aşinasın, konulara aşinasın.

Yine de sen bilirsin. :) Eğer Yatay Geçiş hedefiyle tercih edeceksen de dersleri boşlamamaya bak.

Keşke daha kötü sonuç gelseydi tereddütsüz tekrar girerdim ama şu an 1 yıl daha zor geliyor, ayrıca tekrar girersem tmden girmek istiyorum :) Onu hedefleyerek girmenin saçma olduğunun farkındayım ama mat düşündüğüm tercihlerden biriydi fazla alternatif yok zaten, sadece yatay içinde ilk sene ortalama yapmak zor olur mu merak ettim. Baktığım kadaryla ilk 2yy pek bir şey yok gibi görünüyor ama.

• quote:

quote:

quote:

Keşke daha kötü sonuç gelseydi tereddütsüz tekrar girerdim ama şu an 1 yıl daha zor geliyor, ayrıca tekrar girersem tmden girmek istiyorum :) Onu hedefleyerek girmenin saçma olduğunun farkındayım ama mat düşündüğüm tercihlerden biriydi fazla alternatif yok zaten, sadece yatay içinde ilk sene ortalama yapmak zor olur mu merak ettim. Baktığım kadaryla ilk 2yy pek bir şey yok gibi görünüyor ama.

Matematik Mühendisliğinin %30 İngilizce programının lisans dersleri:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAT/201010.html

Öncelikle şunu söyleyeyim: Diğer tüm mühendislik bölümlerinde havuz dersi (ortak ders) olarak, MAT101(E) ve MAT103(E) kodlu Matematik I dersleri ve MAT102(E) ve MAT104(E) kodlu Matematik II dersleri var. Ancak bu dersler Matematik Mühendisliği için zaten "bölüm dersi" biçimine dönüştüğü için, bunların yerine MAT111(E) kodlu Matematik I ve MAT112(E) kodlu Matematik II dersleri var. Bunların içerikleri de bildiğim kadarıyla 101, 103; 102 ve 104 kadar kolay değil. Neyse, ikisi de 5'er kredi veriyor ki bu çok ciddi bir getiri. AA ya da BA getirirsen not ortalamanı oldukça olumlu yönde etkileyecektir. Bir de bu dersleri Türkçe seçmeni öneririm. Türkçedeki ortalama ve çan, İngilizce sürümlerindekilere göre genellikle daha düşük çıkıyor. Önceki yılların vize ve final sorularını iyi sindir. Bir de mümkün olduğu kadar dersleri takip etmeye çalış, çok aksatma. Derste kendi notunu kendin almanı öneririm. Sizin 111 ve 112 kodlu derslerinizin içeriğini tam bilmiyorum; ancak Matematik I'de ağırlıklı olarak limit, süreklilik, türev ve integral işleniyor, lise konularıyla ortak olarak.

Bilgisayar dersleri tamamen senin ilgine kalmış. Zor dersler değildir; ancak ilgi istiyorlar.

KIM101(E) kodlu Genel Kimya dersinin içeriği lisedeki kimya konularının bir kısmını kapsıyor. Organik kimya yok, elektrokimya yok, radyoaktivite yok; diğer konular var. İçerikleri de lisedeki kimya derslerinden çok farklı değil. Yalnız sınavları, lisedeki kimya sınavlarıyla ilgisiz. Hesap makinesi kullanman gerekecek, cins sayılar var. Bazı sınavlarda çok zorlayabiliyorlar. Ama yine de AA ya da BA getirmen çok zor değil. Matematik için verdiğim önerilerin aynısı geçerli.

FIZ101(E) kodlu Fizik I ve FIZ106(E) kodlu Fizik II dersleri de lise konularını içeriyor. Ancak daha ayrıntılı, daha çok ispata dayalı ve işin içine türev-integral girmiş hâliyle. FIZ101(E)'de mekanik konuları vardır. FIZ106(E)'de de termodinamik, ses dalgaları, ısı ve sıcaklık, harmonik hareket gibi konular var. İlgi istiyor. Matematik ve Genel Kimya için verdiğim öneriler burada daha fazla geçerli.

Fizik ve Genel Kimya derslerinin laboratuvarları da zor değil. Özellikle de Genel Kimya Laboratuvarı... Önlüğün giyip her deneye katıl. Deney başlamadan önce, o hafta yapılacak deneyle ilgili küçük bir Quiz olur. Bu Quiz'i güzel hâllet, zaten kopya çekmen rahat. Notunu sadece Quiz sonuçları etkiler. AA gelme olasılığı yüksek. Zaten bu laboratuvar dersleri 1'er kredi.

MAT175 kodlu Soyut Matematik hakkında bilgim yok maalesef. Ancak 3 kredi veriyor, az değil. İyi bir not ortalaması için en kötü BB-CB falan getirmeye çalış.

Genel olarak, aslında ilk yıl iyi bir not ortalaması yapmak çok zor değil. Ancak derslere baştan beri gereken ciddiyeti göstermen gerekiyor.

• Ayrıntılı analiz için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.