Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

quote:

Hazirlik doneminde ayazagadan mackaya gecis kolay mi nasil ve ne kadar sürüyor

mackadan teleferikle taskislaya gecip taksimden metro ile gidebilirsin mesela ama pek pratik olmaz gbi. direk otobus vardir belki mackadan

Hayatımda hiç istanbula gitmedim desem yeridir, metro bilmem akbil bilmem bişey bilmem benim için zor olacak gibi

ayazağadan maçkaya kalkan servisler oluyor. aynı şekilde tam terside bu sene fiyatı 2 tl idi ama sabahın 8inde çok cazip geliyordu vadinin önünden ydy binasına servisle gitmek

ama en mantıklısı itü ayazağa metrosuna binip osmanbeyde inmek. yürüyerek 10 dakkiaya maçkaya gidebirsiniz. yada osmanbeyde indikten sonra 30A ya binip yine ydy binasının önünde inmek de mantıklı.

dönüşte ise beşiktaşa 15-20 dk yokuş aşağı yürüyüp 40B binmek en mantıklısı. otobüs itüye kadar gidiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m.ali20

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alonso...

beni alırmısınız yanınıza bilmem ama gelirim ben yinede

İTÜ'ye gelen tek kız senmişşin gibi konuştun

120/1 oranını unutmamak lazım

gecen sene resmi rakamlara gore 3 te 1 i kizdi İTU nun. tabi sorun kiz orani yuksek bolumlerin genelde ayazaga kampusu disinda olmasi :)

evet mimarlık ve textil fakültesinin dışarda oluşu oranı düşürüyor gerçi makineyle denizcilik de dışarda, biraz dengeleniyor aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: icescream

quote:

Orijinalden alıntı: AlpisBadBoy

Deniz Ulaştırma İşletme'ye gelmeyin.

neden?

niçin??
  • quote:

quote:

quote:

quote:

mackadan teleferikle taskislaya gecip taksimden metro ile gidebilirsin mesela ama pek pratik olmaz gbi. direk otobus vardir belki mackadan

Hayatımda hiç istanbula gitmedim desem yeridir, metro bilmem akbil bilmem bişey bilmem benim için zor olacak gibi

ayazağadan maçkaya kalkan servisler oluyor. aynı şekilde tam terside bu sene fiyatı 2 tl idi ama sabahın 8inde çok cazip geliyordu vadinin önünden ydy binasına servisle gitmek

ama en mantıklısı itü ayazağa metrosuna binip osmanbeyde inmek. yürüyerek 10 dakkiaya maçkaya gidebirsiniz. yada osmanbeyde indikten sonra 30A ya binip yine ydy binasının önünde inmek de mantıklı.

dönüşte ise beşiktaşa 15-20 dk yokuş aşağı yürüyüp 40B binmek en mantıklısı. otobüs itüye kadar gidiyor.

hocam bunları ben bi ara size tekrardan sorayım olmazsa çünkü tercihlerim itibariyle %100İTÜ'lüyüm gelecek sene ve şehir olarak Uşaktan geliyorum yani halim vahim biraz

Bide Yıldız Davutpaşa kampüsüne Maçkadan rahat gidilebilir mi ? Çok uzak değiller diye biliyorum ama emin değilim

• quote:

İstanbul'a geldiğin ilk haftaki öncelikli işin, İstanbul Kart (eski adıyla Akbil) çıkartmak olsun. Bu kullanılmadan, doğrudan para vererek yapılan metro ulaşımları, en son hatırladığım kadarıyla 1,75 TL'ydi. Bir süre sonra sıkıntıya sokuyor. Karaköy'e gidebilirsin. Yalnız sabahın köründe gitmen gerektiğini söylesem abartmış olmam. Ben 08.30 gibi gittiğim hâlde aşırı derecede kalabalıktı, önümde de çok sıra vardı. Çünkü kartını yeniletmesi gerekenler ve yeni çıkartması gerekenler oluyor ki ciddi bir kalabalık oluşturuyorlar. Bir de görevliye gerekli belgeleri verdikten sonra bana makbuz vermişti ve "Kartını haftaya gelip alabilirsin." demişti. (Gelecek haftaki kart kuyruğundan bahsetmiyorum bile.) Bunu alabildikten sonrası rahat ama.

Maçka'dan çıkıp Ayazağa Kampüsü'ne dönmek için şu yollar var:
  • Kampüsün önünde Ayazağa Kampüsü'ne giden servisler var. Özellikle yağmurlu havalarda iyi bir alternatif olabiliyorlar; ancak bunların 2 TL olduğunu söyleyeyim.
  • Kampüsün tam karşısındaki teleferiğe binip Taşkışla'ya inersin. Buradan da dosdoğru ve biraz yürüyüp Taksim Meydanı'na varırsın. Buradan da metroya binersin. Metro hemen hemen 20 dakikada İTÜ Ayazağa istasyonuna varıyor.
  • Kampüsün çıkışından sağa sapıp, dosdoğru, Nişantaşı üzerinden yürürsün. Yolun sonunda Osmanbey'e varırsın, buradan metroya binersin.
  • Kampüsün arkasındaki yokuştan aşağı gidip Beşiktaş'a inersin, sonra sola dönüp biraz daha yürüyerek durakların olduğu yere gidersin. Sarıyer'e, İstinye'ye giden dolmuşlardan birine binersin. Ayazağa Kampüsü de duraklar arasında yer alıyor. Öğrenci için 1 TL'ydi yanlış hatırlamıyorsam.
  • Yine Beşiktaş'a inip iskelenin oradaki otobüs duraklarına gidersin, 40-B'ye binersin. Bu daha fazla vaktini alabilir, trafik durumuna da bağlı.

Ayazağa Kampüsü'nde ise ilk olarak Vadi Yurtları'ndan kalkan ve Maçka'ya giden servisler mevcut. Bunlar da 2 TL. Akbil kadar ucuz olmasa bile, okula sabahın köründe gideceksen (A, C ve D kurları için geçen yıl durum buydu.) en iyi, en rahat gidiş yolu budur. Çünkü kampüsün içinde dolanan ringler 08.00'da başlıyor ki senin 07.30-08.00 arasında yola koyulman lazım, servisler de bu zaman diliminde kalkıyor zaten. (Dersler 08.45'te başlıyor. Metroya binmen için de kampüsün öteki ucundaki çıkış kapısına, ring olmadığı zaman yürümen lazım. Yurt bloklarının hemen arkasındaki çıkıştan çıkıp otobüs durağında 40-B'yi beklemeni de tercih edeceğini çok sanmam.)

• quote:

Bide Yıldız Davutpaşa kampüsüne Maçkadan rahat gidilebilir mi ? Çok uzak değiller diye biliyorum ama emin değilim

YTÜ Davutpaşa Kampüsü uzakta hocam. Gerçi tam olarak nelerle ulaşılabildiğini ben de bilmiyorum. Ancak KYK'nın Davutpaşa'daki yüksek ücretli FSM Öğrenci Yurdu'nda kalan bir arkadaşım (İTÜ Uçak Mühendisliğinden, B kurundaydı hazırlıkta.) zorlandığını söylüyordu. Zaten YTÜ'lü olmayıp o yurtta kalan nadir öğrencilerinden biriymiş.

YTÜ'nün, Maçka'ya yakın olan kampüsü Beşiktaş'taki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Temmuz 2011; 18:56:58 >

• arkadaşlar adanada yaşıyrum siz olsanız hangisini seçerdiniz ; gazi istatistik mi osmaniye makine mi cumhuriyet kimya müh. mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: seleman_01

arkadaşlar adanada yaşıyrum siz olsanız hangisini seçerdiniz ; gazi istatistik mi osmaniye makine mi cumhuriyet kimya müh. mi

Konuları karıştırdın sanırım hocam. Ancak yine de yanıt vereyim: Yerinde ben olsaydım, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Makine Mühendisliğine öncelik verirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Temmuz 2011; 18:24:04 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bunları ben bi ara size tekrardan sorayım olmazsa çünkü tercihlerim itibariyle %100İTÜ'lüyüm gelecek sene ve şehir olarak Uşaktan geliyorum yani halim vahim biraz

olur tabi yardımcı olmaya çalışırım

davutpaşaya giden otobüsleri bilmiyorum ama tramvayla gidilebilir. ama çok zaman alabilir, çünki tramvayda bile aktarma yapman gerekicek gitmen için. zeytinburnunda inip tekrar metroya binmen gerekiyor sanırım

• Tercih listeme ITU-Uçak Müh. koyma konusunda çok kararsızım.Dershanedeki hocalarım önermiyo.Ne dio böle yapıolar bilmiom.Lise hayatımda uçak nedir öğrenmedim.şu an bildiğim tek yeteneğim fizik kimya biyoloji.Bu yılı hedefim tıp olarak geçirdim.Sizce bu yüzden hocaların öneremeyeceği kadar başarısız mı olurum bu dalda. Bide şöle düşünüorum Türkiye deki çoğu lise bize bu bölümler hakkında en ufak bilgi beceri kazandırmıo aslında sınırlarımızı bilmioruz.Okul hayatımdan bildiğim farklı olan bilgileri her zaman beynmde tutmaya çalışmışımdır.Şu ana kadar ne uçağa ne binmişim nede yakından görmüşüm.Similasyon prog.larıymış hiç kullanma fırsatım daha doğrusu hiç ihtiyaç duymadm.
    Türkiyede çalışma ortamları nasıl?
    Fakülte Ayazağa Kampüsünde mi?
    Bölümü tavsiye eder misiniz?
    Şimdiden teşekkürler..
  • Sınavdan çıktık falan hazırlıkta yatalım bir sene, belki ingilizce de gelişir karambolde dedim de ufak bir araştırma ile (Hazırlık sınavlarına ve kitaplarına göz atmak gibi) İTÜ'de harbiden de komik bir ingilizce eğitimi verildiğini gördüm. Bunun beri İTÜ den bir miktar soğuttu tabi ancak şu anda Boğaziçi bir seçenek olarak durmuyor önümde, puan imkanı yok tutmuyor. Şu durumda yarım dönem yatıp Irregular olmayı düşünüyorum. Şimdi diyelim Makina Mühendisliği öğrencisi 1 yılda 10 ders alacak, Irregular olunca yarım dönemde bu 10 dersi de vermek mi gerekiyor? Yoksa sonraki seneye mi kalıyor bazı dersler. Ya da diyelim ki B dersi için B101 var, bunu alamadık ilk Irregular olduğumuz dönemde, ikinci sene güz yarıyılında hazırlığı bir sene okuyan adamlarla B101 e girip, Irregular olduğumuz dönem vermiş olduğumuz C101 in devamı olan C102 ye üst dönemle mi giriyoruz? Yani tam bir dönemimiz olmuyor, ortaya karışık mı takılıyoruz? Irregular olan kaç kişi var ortalama? Onu da ciddi ciddi düşünmeye başladım çünkü. Keşke kral ingilizce eğitimi olsaymış da böyle ikilemde kaymayaymışız.

• beyleer itü inşaat mı yoksa itü elektrik mi yazıyım ya çok kararsızım :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: CgR92

beyleer itü inşaat mı yoksa itü elektrik mi yazıyım ya çok kararsızım :S

https://www.facebook.com/#!/itutercih

bana tercihlerde çok yardımı oldu. buraya danışmanızı öneririm.

itü hakkında başka sorusu olan arkadaş varsa ekleyebilir bu profili bana çok katkısı oldu açıkçası.her konuda bilgi aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı

Sınavdan çıktık falan hazırlıkta yatalım bir sene, belki ingilizce de gelişir karambolde dedim de ufak bir araştırma ile (Hazırlık sınavlarına ve kitaplarına göz atmak gibi) İTÜ'de harbiden de komik bir ingilizce eğitimi verildiğini gördüm. Bunun beri İTÜ den bir miktar soğuttu tabi ancak şu anda Boğaziçi bir seçenek olarak durmuyor önümde, puan imkanı yok tutmuyor. Şu durumda yarım dönem yatıp Irregular olmayı düşünüyorum. Şimdi diyelim Makina Mühendisliği öğrencisi 1 yılda 10 ders alacak, Irregular olunca yarım dönemde bu 10 dersi de vermek mi gerekiyor? Yoksa sonraki seneye mi kalıyor bazı dersler. Ya da diyelim ki B dersi için B101 var, bunu alamadık ilk Irregular olduğumuz dönemde, ikinci sene güz yarıyılında hazırlığı bir sene okuyan adamlarla B101 e girip, Irregular olduğumuz dönem vermiş olduğumuz C101 in devamı olan C102 ye üst dönemle mi giriyoruz? Yani tam bir dönemimiz olmuyor, ortaya karışık mı takılıyoruz? Irregular olan kaç kişi var ortalama? Onu da ciddi ciddi düşünmeye başladım çünkü. Keşke kral ingilizce eğitimi olsaymış da böyle ikilemde kaymayaymışız.

Haklısın, İTÜ'nün maalesef ODTÜ, BOÜN, Bilkent Üniversitesine göre olumsuz bir unsuru da İngilizce eğitimi. Bu konuda daha iyi bir özelliğe sahip olan ODTÜ alternatifi de var, tabii ki Y-MF-4 başarı sıranın yettiği ölçüde. (Makine Mühendisliği olmazsa, başka bir bölüm gibi...)

Ben Irregular'ım. A kuru öğrencilerinin hemen hemen hepsinin, B kuru öğrencilerinin de tahminen yarısının Irregular olduğunu söyleyebiliriz. Bunların sayısını bilmiyorum, zaten her yıl değişir. (İlla istiyorsan, şu listeden, geçen yıl A ve B kurunu kazanmış öğrenciler sayılabilir:www.ydy.itu.edu.tr/Belge.aspx?belgeId=7145 . :)) Irregular olma hakkı olup Irregular olmayanlar ya ocaktaki Proficiency'de yeterli başarıyı elde edememiştir ki bu nadir rastlanabilecek bir durumdur ya da hazırlık sınıfının "rahatlığını" bir dönem daha devam ettirmek istiyorlar.

Lisans derslerinde "ön şart" olayı var. Örneğin; MAT101E'yi bir dönem en düşük DD getirmeden, başka bir dönem MAT102E'yi alamazsın.

Ben sana, hazırlık sınıfını ocaktaki sınavla atladıktan sonra, Irregular olarak ilk dönem [Yani yılın ikinci dönemi (bahar yarıyılı) oluyor.] alabileceğin dersleri söyleyeyim.

İTÜ Makine Mühendisliği %100 İngilizce programının lisans derslerinin planı:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAKE/201110.html

MAT103E
    FIZ101E
    FIZ101EL
    RES105E
    KIM101E
    KIM101EL
    BIL101E
    MAK111E
    MAT261
    STA201E
    ATA101
    ATA102
    TUR101
    TUR102
    ING101 (Eğer Proficiency'de 60-75 arasında bir puan alırsan, ilk bunu almak zorundasın.)
    ING102 (Eğer 75 ve üstü bir puan alırsan da, ilk bunu alacaksın.)
    EKO201E
    ITB derslerinden birisi

Bunun dışındaki dersler için de (MAK kodlular, DNK kodlular vb.) İTÜ'nin öğrenci işleri sayfasının "Ön şartlar" bölümünden bilgi alabilirsin:www.sis.itu.edu.tr/tr/onsart . Ön şart olmadığı müddetçe alınabilir.

Genel olarak, ders planlarında 1. sınıfın 1. yarıyılına ait olarak gözüken dersleri ağırlıklı olarak alma hakkın var.

Yalnız, dikkat et, "alınabilir" diyorum. Yani alma hakkın var. Ancak bu derslerin hepsi de 2. dönemde açılmayabiliyor. Örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz bahar döneminde şu FIZ101EL açılmamıştı ve alamadık. Ayrıca şu bölümlere giriş dersleri de (MAK111 kodlu Makine Mühendisliğine Giriş dersi gibi) 2. dönemde genelde açılmıyor. Bunun gibi, normalde alma hakkının olduğu; ancak o dönemde açılmayan ve dolayısıyla alamadığın dersler de olabiliyor.

Ocak ayını beklemeni öneririm. O zaman bahar döneminin ders programları açıklanacak.

Bu arada, eylüldeki ilk Proficiency ile atlayabileceğin ve hiç hazırlık okumayabileceğin konusunda hâlâ ısrarlıyım. Madem hazırlık sınıfında kullanılan materyalleri pek beğenmedin ki sana da sonuna kadar katılıyorum maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 29 Temmuz 2011; 0:43:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djcrowdet

Tercih listeme ITU-Uçak Müh. koyma konusunda çok kararsızım.Dershanedeki hocalarım önermiyo.Ne dio böle yapıolar bilmiom.Lise hayatımda uçak nedir öğrenmedim.şu an bildiğim tek yeteneğim fizik kimya biyoloji.Bu yılı hedefim tıp olarak geçirdim.Sizce bu yüzden hocaların öneremeyeceği kadar başarısız mı olurum bu dalda. Bide şöle düşünüorum Türkiye deki çoğu lise bize bu bölümler hakkında en ufak bilgi beceri kazandırmıo aslında sınırlarımızı bilmioruz.Okul hayatımdan bildiğim farklı olan bilgileri her zaman beynmde tutmaya çalışmışımdır.Şu ana kadar ne uçağa ne binmişim nede yakından görmüşüm.Similasyon prog.larıymış hiç kullanma fırsatım daha doğrusu hiç ihtiyaç duymadm.
    Türkiyede çalışma ortamları nasıl?
    Fakülte Ayazağa Kampüsünde mi?
    Bölümü tavsiye eder misiniz?
    Şimdiden teşekkürler..

Hem burayı hem de ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliğini geçen yıl araştırmıştım. Mezunları dahil, edindiğim bilgiler şu yönde: Bölüm sadece iki üniversitede var (Gerçi THKÜ'de de açılmış galiba.) ve yıllık mezun sayısı az. İş sıkıntısı çekme riskin yüksek değil, iyi yerlere gelenler de azımsanacak kadar değil. Havacılık sektörü Türkiye'de ilerleyişte. Yıllar önce bu bölümlerin durumu iyi değilmiş; ancak son yıllarda şansları yükselmiş. Bir de makine mühendisliğine yakın dersler aldıkları için, sanayide, makine mühendislerinin çalıştığı alanlarda çalışma olanakları da mevcut.

İlla uçağa binmiş veya simülasyon programlarını kullanmış olmaya gerek yok.

Daha fazla bilgi için inceleyebileceğin ilk siteler, fakültenin ve bölümün resmî Web siteleri olmalı; gerçi, büyük ihtimal bakıp incelemişsindir.

www.uubf.itu.edu.tr
    www.uubf.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=2100

Gelip bizzat yorum yazmamış da olabilir; ancak Teknik Forum'un "Mezunlar" kürsüsüne de bakabilirsin:www.teknikforum.com/viewforum.php?f=21

Tabii ki sen araştırmalarına ayrıntılı bir şekilde devam et, tercih döneminin daha sürdüğünü düşünürsek.

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ayazağa Kampüsü'nde.

Eğer aklın tıp fakültesinde kaldıysa ve bu bölümü de içine sinmeye sinmeye, biraz zorla tercih edeceksen, diş hekimliği fakültesi veya eczacılık fakültesi gibi alternatifleri de düşünmez misin?

Bu arada ne rehberlik hocalarının söylediği söylediğin şeylerden çok uzak kalmayın ne de onların söylediği şeylere çok fazla bağlanmayın. Bazıları üniversiteler ve bölümler hakkında çok ayrıntılı bilgisi olmadığı hâlde çok kesin konuşup yönlendirebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 29 Temmuz 2011; 0:58:00 >

• Saol. TeknikForum mezunlar bölümüne yazdım bi şeyler geri dönen olmadı. mf4(12363) sıralamam mf3(15907)ten daha iyi. Tercih listem tıp,diş,fizyoterapi ile başlıcak ama Sağlık bilimlerine yönelim artarsa açıkta kalma olasılığm var ailem ve hocalarım ecz. yazmamı istemiolar.ITU uçak müh.(11100) yönelimlerden dolayı olur diye düşünüyorum. ITU Gemi İnşaatı ve Makinaları müh. düşünüyorum ama buda herkesin gözünde problemli bi bölüm. Pişman olmak istemiorum , müh.liğin bu bölümleri gerçekten insanı pişman edecek türlerden mi?
    Gemi İnşaatı ve Makina müh.liği hakkında çok bilgim yok.Eğitimi ve meslek açısından bilgi verir misiniz? Tershanelerde ölüm tehlikesi var mı? Tershanelerdeki ağır şartlardan kasıt nedir? bi müh. 7/24 tershanede mi vakit geçirio?
    ITU de hazırlık sınıflarının çok verimsiz geçtiğini duydum ve harçlar 2 katı oluomuş ark. sakın ingilizce program yazma dedi ne kadar dogru?
    Gemi İnşaatı ve Makina müh. hangi kampüste?
    Gemi İnşaatı tavsiye eder misiniz?
    Bölümler hakkında bi kara aldıktan sonra tercih listemi oluşturmada yardımcı olur musunuz?
    Şimdiden teşekkürler.. :D

• İngilizce konusunda İTÜ'de olumlu gelişmeler var. Önemli mevkilerdeki kişilerle görüştüm bu sene hazırlık eğitimi için 10 tane daha yabancı okutman getirmişler. Toplamda yabancı okutman sayısı 20 olmuş. Türkiye'de bu bakımdan açık ara öndeler. İki yıl sonra %30 ingilizce bölümleri kapatmayı düşünüyorlar ve bu yüzden hazırlık eğitimini bu yıl üst düzey noktara çekecekler.

Temmuz sınavında, yüksek lisans için başvuran 4 yıl boyunca özel bir üniversitenin %100 ingilizce bölümünde okuyan tanıdığım sınavdan 50 almış ve zordu diyor. Yani artık İTÜ'nün önündeki tek engel sayılabilecek ingilizce eğitim sorunuda (yarıştığı üniversitelerden 1-2 adım geriydi) çözülmüş oluyor.

Bende Odtü EE ile İTÜ EHM arasında kalmıştım ve bana artık İTÜ daha önde gibi geliyor.
  • quote:

Saol. TeknikForum mezunlar bölümüne yazdım bi şeyler geri dönen olmadı. mf4(12363) sıralamam mf3(15907)ten daha iyi. Tercih listem tıp,diş,fizyoterapi ile başlıcak ama Sağlık bilimlerine yönelim artarsa açıkta kalma olasılığm var ailem ve hocalarım ecz. yazmamı istemiolar.ITU uçak müh.(11100) yönelimlerden dolayı olur diye düşünüyorum. ITU Gemi İnşaatı ve Makinaları müh. düşünüyorum ama buda herkesin gözünde problemli bi bölüm. Pişman olmak istemiorum , müh.liğin bu bölümleri gerçekten insanı pişman edecek türlerden mi?
    Gemi İnşaatı ve Makina müh.liği hakkında çok bilgim yok.Eğitimi ve meslek açısından bilgi verir misiniz? Tershanelerde ölüm tehlikesi var mı? Tershanelerdeki ağır şartlardan kasıt nedir? bi müh. 7/24 tershanede mi vakit geçirio?
    ITU de hazırlık sınıflarının çok verimsiz geçtiğini duydum ve harçlar 2 katı oluomuş ark. sakın ingilizce program yazma dedi ne kadar dogru?
    Bölümler hakkında bi kara aldıktan sonra tercih listemi oluşturmada yardımcı olur musunuz?

ya öyle diyen kişiler vardı. neden öyle diyorlar diye sordum. iki yıl önce %100 ingilizceye kademeli olarak geçme kararı alındığında rektör karşıtı olan gruplar %100 ingilizceye karşı anti-kampanya başlatmışlar. Bir nevi nankör onlar. Tabikide ingilizceyi yazacaksın.

• quote:

Saol. TeknikForum mezunlar bölümüne yazdım bi şeyler geri dönen olmadı. mf4(12363) sıralamam mf3(15907)ten daha iyi. Tercih listem tıp,diş,fizyoterapi ile başlıcak ama Sağlık bilimlerine yönelim artarsa açıkta kalma olasılığm var ailem ve hocalarım ecz. yazmamı istemiolar.ITU uçak müh.(11100) yönelimlerden dolayı olur diye düşünüyorum. ITU Gemi İnşaatı ve Makinaları müh. düşünüyorum ama buda herkesin gözünde problemli bi bölüm. Pişman olmak istemiorum , müh.liğin bu bölümleri gerçekten insanı pişman edecek türlerden mi?

Teknik Forum'un Mezunlar kürsüsü çok etkin değil. Yanıt alamama riskin maalesef yüksek.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği hakkında maalesef benim de ayrıntılı bilgim yok. Makine mühendisliğine yakın dersler alındığını ve tershanede çalıştıklarını biliyorum. Sanayide makine mühendislerinin çalıştığı yerlerde de çalışabiliyorlar; ancak bu sık rastlanabilecek bir şey değil. Gelir düzeylerinin iyi olduğu söyleniyor bir de; ancak bunun ne kadar gerçekçi bir bilgi olduğu göreceli.

Bu bölümle ilgili forumda konu açılmıştı, bakabilirsin:http://forum.donanimhaber.com/m_41221379/tm.htm

Bu bölümün (www.gidb.itu.edu.tr/gemi.html ) bağlı olduğu Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi (www.gidb.itu.edu.tr ) de Ayazağa Kampüsü'nde.

İTÜ'nün maalesef ODTÜ, BOÜN, Bilkent Üniversitesine göre bir nebze geride kaldığı bir unsur da İngilizce eğitim. Ancak ben, şu %100 İngilizce bölümlerin de artık var olması nedeniyle bu meselenin rayına oturacağını düşünüyorum. Önümüzdeki dönem yeni gelişmeler olabilir; ancak şimdiye kadar gördüğümü söyleyeyim. Hazırlık sınıfında mükemmel bir eğitim yok. Yukarıda söylediğim o üç üniversitenin hazırlık sınıflarında daha ciddi, daha ayrıntılı, daha ağır bir hazırlık sınıfı eğitimi mevcut. 2 yılda ancak bitirenler de duyuyoruz ki İTÜ'de bu durum nadir rastlanır. Kullanılan kitaplar çok incelikli değildir. Listening ve Speaking üzerine fazla düşülmez. Sık sık ödev verilmez. Hazırlık sınıfını bitirmek için gerekli olan Proficiency sınavına katılma hakkını kazanmak için sadece dönem içi 60 not ortalamasını tutturmanız yeterlidir, bu da çok basit bir iş. Essay yazmayı öğrenirsiniz ama. Çok mu boş beleş? Değil. Ancak sırf okula kalırsanız aman aman bir ilerleme beklemeyin, sizi tatmin etmeyebilir. Sizin de kendi çabalarınız olmalı, gerçekten ilgi göstermelisiniz. İşin "gayriciddi" yönüne bakarsak; hazırlık sınıfı, eğitim hayatınızdaki en rahat dönem olacaktır. Bir dönem/bir yıl rahat etmek istiyorsanız, hele ki A kuruna gelirseniz, fena olmaz.

Proficiency ne basit bir sınav ne de ağır bir sınav. Gerçi, şu %100 İngilizce programların varlığından dolayı, bu sınav artık biraz daha zorlaşabilir. Hazırlık sınıfı eğitimi de belki eski hafifliğini bırakabilir.

%100 İngilizce programların harç ücretlerinin %30 İngilizce programların harç ücretlerinin hemen hemen 2 katı olduğu doğrudur. Ancak %100 İngilizce programlarda bütün derslerin İngilizce alınması şart ve diplomada "İngilizce" ibaresi yer alacak. Bu durum İTÜ'ye özgü değil. Tam İngilizce eğitim verilen yerlerde harç ücretleri nispeten yüksek oluyor.

İTÜ'de tam Türkçe program yok, önceden de yoktu. Bu "İngilizce" ibaresi yer almayan programlarda da minimum %30 İngilizce eğitim mevcut. Şartlar müsait olduğu müddetçe ve istiyorsanız, bu alınan İngilizce ders yüzdesini arttırabilirsiniz. Diplomada yazmayacak; ancak transkriptte aldığınız tüm dersler gözükecek.

Hocalardan İngilizcesi çok iyi olan ve dersleri baştan sona İngilizce işlemeye özen gösteren de var; ancak yıllardır İngilizce eğitim ile işi olmadığı için pratiğini yitirmiş, dersi Türkçe anlatmayı yeğleyen hocalar da var. Çeşitli yani. Ancak, asıl önemli olan sizin anlamanız. Bizim MAT101E hocası dersi genelde Türkçe anlatırken, tahtaya da notları İngilizce yazıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

İngilizce konusunda İTÜ'de olumlu gelişmeler var. Önemli mevkilerdeki kişilerle görüştüm bu sene hazırlık eğitimi için 10 tane daha yabancı okutman getirmişler. Toplamda yabancı okutman sayısı 20 olmuş. Türkiye'de bu bakımdan açık ara öndeler. İki yıl sonra %30 ingilizce bölümleri kapatmayı düşünüyorlar ve bu yüzden hazırlık eğitimini bu yıl üst düzey noktara çekecekler.

Temmuz sınavında, yüksek lisans için başvuran 4 yıl boyunca özel bir üniversitenin %100 ingilizce bölümünde okuyan tanıdığım sınavdan 50 almış ve zordu diyor. Yani artık İTÜ'nün önündeki tek engel sayılabilecek ingilizce eğitim sorunuda (yarıştığı üniversitelerden 1-2 adım geriydi) çözülmüş oluyor.

Bende Odtü EE ile İTÜ EHM arasında kalmıştım ve bana artık İTÜ daha önde gibi geliyor.

İTÜ'de bu konuda gerçekten büyük çalışma var. Gördüğüm kadarıyla altyapıyı hazırlamışlar İngilizce sistemin oturması ise tahminimce en fazla 2 yıl alır. Çünkü öyle büyük bir mesele değil. Konu bir lab olsa bir arge faaliyeti olsa bir teknik eğitim olsa ciddi bir mesele olurdu ama İTÜ'nün tek eksiği dil eğitimiydi onuda giderirse çok güzel bir üniversite olur. Bu yıl bazı ingilizce bölümlerinin puanı ODTÜ'deki aynı bölümlerin puanını geçecek gibi duruyor. İnceledim kadarıyla geçen sene Mimarlıkta ve Kimya Mühendisliğinde geçmiş. Bu yılda benim tahminim İTÜ Makine Mühendisliğinin, inşaat mühendisliğinin ve Elektronik ve Haberleşmenin-ee ingilizce bölümleri ODTÜ'den daha yüksek puanla alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinkenan89 -- 29 Temmuz 2011; 20:52:49 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.