Şimdi Ara

35.000 Sıralama ile İTÜ Bilgisayar Mühendisliği (KKTC) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuç olarak diplomasında İTÜ kıbrıs yazacak. Bu nasıl etkiler bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt

Evet hocam yazacak tabiki fakat İTÜ'nün her imkanından yararlanabileceksin ve İTÜ'de eğitim almış olacaksın işe alacak kurumun/yerin sadece diplomada yazana önem vereceğini sanmıyorum. İTÜ mezunlarından çok daha iyi kod yazan ve bilgisayar mühendisliği eğitimi almamış veya okumamış birçok kişi var. Artı olarak bu sıralamalarda bilgisayar mühendisliği okuma şansı elde edeceksin ve bu eğitimi İTÜ'de almış olacaksın :).

• imppeeerriaa İ kullanıcısına yanıt

Selam hocam, evet ben geçiş yapmamdan memnun kaldım. Ayrılma durumunu açıklayayım. İlk sene dersi alan çok fazla öğrenci olduğu için sınıflar ayrıldı. Şöyle hesap yapmak gerekirse: normal itü bilgisayar kontenjanı 110, itü kktc bilgisayar kontenjanı 40 ve buna irregular, yabancı öğrencileri de eklersen 160-170 kişi yapıyor. Ve İTÜ'deki büyük amfi sınıfları bile yetersiz kalmıştı bölüm dersinde insanlar ayakta kalıyordu. Küçük sınıflarda olan derslerden zaten bahsetmiyorum bile. Bu yüzden sonraki dönem sınıflar ayrıldı. Ama ben yatay geçiş ile geldiğim için 2.sınıf derslerini de alıyordum ve bu sınıflar bölünmemişti ve iki bölüm karışık halde ders aldık. Demek istediğim bu ayrılma mevzusu sadece 1.sınıfta olacak muhtemelen çünkü sınıflar ilerledikçe dersten geçen ve dersi alan kişi sayısı azalıyor.

İngilizce sınavı içinse ben PTE sınavına girmiştim o şekilde geçtim fakat duyduğuma göre oraya boş sayfa yükleyip başvuruyu yapanlar da sonraki prof sınavına girip o sınavla kayıt yapabiliyormuş ama sen daha detaylı bilgi almak için öğrenci işlerine de sorabilirsin okula fiziksel gelip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper2452 -- 1 Ağustos 2023; 1:9:5 >

• up

• Bu buyuk bir fırsat bence ozellikle 2-3k den yildiz hacettepe dusunenler için.

• Up

• okulun fiyatları zaten ucuzdu, türkiyedeki vakıfların zamlarıyla karşılaştırınca daha da ucuz oldu. geçen sene girdim 29 bin ödüyorduk 45 bine çıktı. asgari ücret bazında bakınca 5.2 asgariden 4 asgariye gerilemiş oldu okul parası %50 için.

• Evet hocam özellikle geçen sene ve önceki senelerde girenler için çok uyguna geliyor.

• LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt

2-3 k yapanlar hacettepe veya yıldız teknik yazmayacak İTÜ (KIBRIS MI) yazacak. Bence bu kadar abartmayın. Altı üstü kıbrıs İTÜ diploması alacak. İstediğin kadar ben Kıbrıs'ta okumadım İTÜ hocalarından ders aldım dersende bir yere kadar. Ayrıca iş veren tarafından filtreye takılma olasılığın çok yüksek. 3-4 yıl sonra İTÜ kıbrıs Kıbrıs'a taşınıp sıralama yerle bir olunca sende o grubun mezunu olursun. Belki yanlış düşünüyorum ama bu konuda fikrim budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 8 Ağustos 2023; 1:54:43 >
  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt

2-3K sıralama aralığı için zaten alternatif Ytü gibi seçenekler var hocam. Bizim konuştuğumuz aralık daha çok 10-25k aralığı zaten kimse derece yapan adama burayı önermeye çalışmıyor. Diplomada yazana çok takılıyorsunuz diye düşünüyorum çünkü ilk iş deneyiminizden sonra diplomanızdan çok o çalıştığınız yerdeki konumunuza ve seviyenize bakacaklar. Burada alınacak olan eğitim de İTÜ eğitimi olduğu için tartışmasız bu sıralama aralığında gelebilecek üniversitelerin %90’ından daha iyi olacaktır :).

• Sarper2452 kullanıcısına yanıt

itüye yatay geçiş nereden başvuruluyor. online vqr mı ? %50 ye yada bursuz yatay geçiş başvurabilir miyim ücreti çok uygun geldi. ben de merkezi yatay geçiş yapıcam yardım edebilir misiniz ? sıralamam geçen seneden 37k bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yardımicinactımhesabı -- 8 Ağustos 2023; 8:33:15 >
  • Sarper2452 kullanıcısına yanıt

müsait olduğunuzda yardımınızı bekliyorum benim için çok önemli

• Selamlar hocam, bu link üzerinden detaylı okuyun buradan yapılıyor başvurular 5 gün kaldı acele ederseniz iyi olur :).

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.