İtü kontrol ve otomasyon
-
-
Ben de bu bölümü çok merak ediyorum. Up -
Bu bölümle ilgili forumda sayısız yazi var. Bu forumda bulamazsaniz google'da var. Araştırın. -
türkçe okumak anlamsız diye bişey yoktur, zaten türkçe olan bölümler en az %30 ing olur ve bu programların %100 ing programlardan tek farkı derslerin tamamen ing değil kavramların ing genel anlatımın türkçe olmasıdır, %100 ing olmasının tek faydası dile kulak aşinalığı olabilir ancak zaten ingilizcesi iyi olanlara hiçbişey katmaz.
-
Hocam %30 okuduğumuz bi bölümün hazırlığında 2 yıl kalırsak okulla ilişiğimizi kesiyolarmı napıyolar. İnternete baktım bölümün türkçesi varsa oraya gönderiyorlarmış ama ben zaten 30 yüzde ing okuyorum 100% ing okumuyorum -
Prof nedir -
Proficiency (yeterlilik sınavı) -
Yüzde 100 İngilizce İngilizcenizin gelişimi ve ilerisi için önemli. Eğer İngilizcemi ben başka türlü de geliştiririm derseniz yüzde 30 yazarsanız bir fark olmaz. Ama diğer türlü yüzde 100 İngilizce okuyan ile yüzde 30 okuyan arasında büyük fark oluyor dil yönünden. Prof sınavından korkmayın 1-2 ay çalış adam akıllı geçilir. İngilizcen de zaten 1. Sınıfın sonuna kadar çok iyi bir seviyeye geliyor. Ben itünün aynı fakültede başka bir bölümündeyim ama kontrol otomasyon tercih edilen iyi bir bölüm tavsiye ederim -
Bölüm kısıtı ve kontenjan sıkıntıları çok fazla oluyor itü de. Yani çok zor yüzde 30 u çok yukarılara çıkarmak. -
Tamam reis yüzde 30 okuyorsun ama insanları yanlış yönlendirme. Bölüm kısıtı ve kontenjan olayları her ders seçiminde sıkıntı çıkarırken %90 ütopik bir hayal. Yapanlar bir elin parmağını geçmez. Ayrıca %100 bölümde okuyorum bizim dönemden geçmek isteyen duymadım. İngilizce veya Türkçe farketmiyor bile dersler niye avantaj durumu olsun. Ne farkedecek hangi dilde anlattığı iki dili de anladıktan sonra -
10 numara bolumdur. Turkce - Ingilizce farki da yok rahat olsun icin. -
ben hazırlık mevzusunu aydınlatayım.
2 yıldan daha fazla hazırlık okuyamazsınız, 2. senenizin dönem sonundaki proficiency sınavından başarısız olursanız okul ile ilişiğiniz kesilir. itü kurum dışı öğrenci olarak sınava girip hazırlığı geçerek saydırarak tekrar devam edebilirsiniz. hazırlık eğitimi almaya devam edemezsiniz. dilerseniz de myp ile geçiş yapabilirsiniz ösym de buna dair hazırlıkta kalanlar için özel bi tercih şeysi sunuyor bildiğim kadarıyla o da var..
-
Doğrudur Hocam bende tam emin değilim tercih zamanı böyle diyenleri gördüm.Yanlış yönlendirebilme ihtimali olabillir yazdıklarımın en yakın zamanda silebilirim.
-
Elektrik mühendisliğindeyim. Puanı yüksek olduğu için değil İngilizce eğitimin insanı daha çok geliştirdiğini düşündüğüm için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hepsi değil ama bazı Yüzde 30 okuyan arkadaşların İngilizce soru görünce bile ne kadar afalladığını biliyorum. Ama fikrinize saygım tabiki var. İyi günler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X