Şimdi Ara

İtü Metalurji ve Malzeme Tercih Etmek İsteyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2020 yılında sizler gibi forumu kullanırdım ve o yıl İstanbul Teknik Üniversitesi %100 İngilizce olan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünü tercih ettim. Hali hazırda 1 dönem İngilizce hazırlık okudum, 3. sınıfım ayrıca Uzay Mühendisliği ile de yandal yapmaktayım. 2 tane stajımı da tamamladım kalan zorunlu 3. stajıma bir aksilik olmazsa 2 hafta sonra başlayacağım. Genel olarak aklınıza gelebilecek sorulara yardımcı olmak isterim çünkü zamanında buradan ben de yardım aldım.

Teşekkür eder, okuyan herkese iyi günler dilerim.

• Hocam merhabalar başka bir sanayi şehrinde bu bölümü kazanma ihtimalim var İngilizce değil.Bu çok dezavantaj oluşturur mu ? Bölümü okumak makine mühendisliği kadar zor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş imkanı açısından daha düşük okullarda(İÜ Marmara ) EEM okumak mı daha avantajlı yoksa burası mı
    Sadece iş imkanı açısından soruyorum

• İngilizce olayı şöyle bir dezavantaj oluşturabilir eğer makale okuma araştırma yapma gibi bir akademik sürece girerseniz genelde en etkin kaynaklar İngilizce bilgisi gerektirmekte. Terimlere hakimiyetiniz düşük olabilir ama bunu kendi bireysel çabanızla da kapatabilirsiniz. Dezavantaj diyebilirim ama kapatmak da sizin elinizde. Makine mühendisliği daha fazla hesaplama içermekte ve mühendislik kısmına kaymakta. Metalurji ve malzeme mühendisliği ise bir bilim dalının mühendislikle harmanlanması aslında. Makine mühendisliğinin daha fazla sayısal beceri gerektirdiğini söyleyebilirim.

• Eskişehir osmangazi de bu bolumu okursam issiz kalir miyim diye suphe duyuyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fightforlive kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim

• Dediğiniz okulda elektronik hakkında nasıl bir yorumlama yapabilirim bilmiyorum ama kendimden örnek vereyim. Daha 3. sınıfım ve ortalamam 3.5+ olduğu için 3 zorunlu stajımı da tamamlamak üzereyim. Ortalamanızı 3 üstü tutarsanız bizim bölümde daha mezun olmadan büyük yerlerde işe başlayacaksınızdır. Örneğin 2. stajım 3 gün önce bitti, Ankara'daki en büyük savunma sanayii firmalarından birisinde yaptım. Demir çelik fabrikaları (Erdemir, İsdemir, Kardemir, Çolakoğlu gibi), Savunma sanayii, Otomotiv (Ford, Renault, Tofaş gibi), cam sektörü örneğin Şişecam ya da Eti Maden mesela madencilik sektörü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fightforlive -- 31 Temmuz 2023; 13:46:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs ile hemşirelik tercih etmek
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fightforlive kullanıcısına yanıt

Anladım hocam

• Bahsettiğiniz üniversite özelinde konuşmam yanlış olur ama 3+ ortalama ve hocalarla yapılacak olan projeler sizi öne geçirebilme potansiyeline sahip. Net bir şey diyemiyorum iş bulma olayına ne desem yanlış olur.

• Up.

• Hocam İTÜ Makine ile Malzeme İngilizce arasında seçim yapmam gerekiyor. Makine gerek gümüssuyunda olması sebebiyle gerek de "isteyerek gelmeyen cok zorlanır" tarzı soylemler sebebiyle korkutuyor. Aynı zamanda yüksek ortalama da yapmak istiyorum ve bunun makinede cok cok zor oldugunu söylüyorlar. Makineye veya Malzemeye özel ilgisi olmayan birinin sırf puan tuttugu için makine düşünmesi mantıklı mıdır? Makineciler ile aranızda iş imkanları ve maaşlar olarak çok bi fark oluyor mu? Onun harici derslerden vs memnun musunuz ve bölüm yurtdışına gitmek isteyenler için ideal mi diye sorayım. Teşekkürler

• ritzerosS R kullanıcısına yanıt

seneye mi üni sınavına gireceksin hocam

• geçen sene girdim. myp ile geçiş yapıyorum 5 gün vaktim kaldı kararsızım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.