Şimdi Ara

İTÜ tamamen Coinflip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu ne kadar sizin okullarda gerçektir bilmiyorum ama bu İTÜ denilen teknik okulda dersi geçmek demek iyi hocaya gelmek demekle aynı şey. Fakültede 15 yıldır aynı sınavı soran hoca da var, Çan ortalamasını BB harf notuna koyan hoca da var, Sınıfın %70ini FF verip bırakıp durmayı başarı gören hoca da var. Mazerette sınavın aynısını soran hoca da var. Bir dersin içeriği aynı olsa bile dümdüz hocaya bağlısınız harf notunuzda. Ortalama kasmaya çalışan için de deli kötü durum dersleri geçmeye çalışan için de baya kötü durum yani. Bir de bazı derslerde çok absürt VF şartları var. VF ne demek anlatayım, Finale giremediğiniz durum oluyor vize sonuçlarınız sonrası.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bizde aynı dersin sınavları da aynı oluyordu her hoca kendi sorusunu okuyor sizde de öyle değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Finaller ortak oluyor genelde. Ama vizeler not dağılımı işte onlar farklı. Bir hoca 2 vize 1 final yapıyorsa diğeri 1 vize 4 ödev 1 final yapıyor mesela. Biri de 2 quiz 2 ödev 1 vize 1 final yapıyor mesela. Okuma işi de her hocada zaten farklı biri gidişata bakıyor diğeri 4 işlemde yanlış olunca siliyor.

• dersi veren hocayı biz secemiyozmu

• Hocam ben 23-24te bahar dönemi seçebilmiştim ama bu dönem seçtirmediler kimseye. Rastgele dağıtıldık

• Farklı sectiona farklı bir hoca girebilir ama sınavlar aynı olur. Yoklama yöntemleri değişebiliyor, o kadar.
    Bir tek ilk sene ceng111/140 da farklı sınav oluyormuş? ama benim dönemde aynı oldu.

Mazerette %80 aynısını sorma durumuna denk geldim, daha az süre vermişler, soruya ek soru eklemişler vb. (Bana doğru gelmemişti)

Çan BB veren bir ilk sene ilk ders diye iyi harf notu veriyorlar diye biliyorum, onun dışı genelde CC.

Aynı soruyu sorma maddesi, direkt genelleyip sınavların kalitesiz olması denebilir. Kaliteli soru yazan az.

Falan filan #GradesDont/ShouldntMatter.

• ytüde emat ve edalga derslerinde çok meşhur bir hoca vardır. onun dersine düşen direkt salar dersi. çünkü notasyonu farklıdır, notlandırması farklıdır. integralde dx yazmayı bile unutursan kocaman soruyu siler ve bu bahsettiğim dersin bir sınavı 4 A4 boyutunda tutar ve defalarca 3 katlı integraller alırsın. ematı aldığım sene hatırlamıyorum ama x olsun bu x notu başka bir hoca da aa benim hocamda bb düştü öytle bir harf aralığı yaptı ki.

Demem o ki üniversitede önemli olan saatlerce ders çalışmak değildir. çıkmış ezberlersin, hocadan ne soracağı hakkında ipucu koparırsın, 3-5 tane de soru tipi öğrenip girersin. eğer üniversitede ders çalışmaya ve her dersi takip etmeye çalışıyorsanız ya 1. sınıfsınızdır ya da ineksinizdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Girme taktikleri(Odtü)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saçma iştir ingilizce hariç. Aynı kodlu dersin farklı içerik sınav hoca etkisine sahip olması saçmalıktan da ötedir. Odtüde de bir dersi 2 3 hoca verdigi oluyor sınavları bölüşüyorlar mesela 30 puanlik kismi 1 i 30 puanligi digeri son 30 u da digeri yaziyor. Müq sistem. Yoklama zaten cogunda yok kafana gore takil

• Odtüdeki tek sorun gereksiz kasmaları bence onun dışında oturtmuşlar

Haa bir de eng derslerinin saçmalığı var. Kötü bir hocaya geldin mi geçmiş olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • orientis O kullanıcısına yanıt

o eng dersleri çoğu okulda öyle ya. bu eng dersi harbiden tüm motivasyonumu yıkmıştı benim. rastgele öğrernciler sınıflara ayrılıyor ve bir sınıfın ortalaması 84 gelebilirken diğerinin 70 geliyor ve 70 gelen sınıfta hiç AA yok. BA'yı da millet ucundan alabiliyor. bu bariz haksızlık. muhtemelen tek çözüm yolu da her sınıfta en az 3 AA olacak şekilde bir kotalamaya gidilmesi. neden yapmadıklarını hala anlamadım amaa harbiden acayip kötü iş bir sınıftan hiç AA hatta BA bile çıkamıyorken diğer herhangi bir sınıfın ortalamasının 84+ olabilmesi.

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Lineer bu konuda can yakıyor

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Prensip icabı ikinciyi yapıyorum, sanırım adım "inek" oluyor. Ama sırf hileli yollardan not almaya çalışmak çok ters geliyor bana.

Çıkmış ezberleyerek eğitimini çok yüksek notlarla tamamlamış üniversite mezunlarıyla ne de güzel yerlere geldi ülke, değil mi ama?

Üniversite yönetiminde olsam, çıkmış sormayı direkt suç sayar bunu yapanlar hakkında soruşturma açardım. Hiçbir şey yapamıyorsan soruyu GPT'ye at değiştir de, bunu yapamayanın da akademisyenliği yansın daha iyi.

• Maalesef can sıkıcı bir durum elektrik devre temelleri dersi mesela 8 hoca filan açtı sadece final ortak. Final ortak derken sadece soruları ortak okuması notlandırması ortalaması ortak değil. Harf notu öğrencinin çalışmasından çok sınıf ve hocaya bağlı

• ikigai kullanıcısına yanıt

üniversitede aldığın derslerin bir işe yaradığını mı düşünüyorsun da hileli yollarla not alman sorun oluyor

• Derslerin bir kısmı işe yarıyor, hatta yetersiz buluyorum oturup daha fazla matematik çalışmam lazım. Bölüm dersleri ve matematik işe yarıyor, geri kalanı işe yaramaz bu da 46 dersin 30'u falan zaman kaybı demek oluyor. Mesele bu değil ama, eğer gerçekten işe yaramadığını ve hile yapıp yapmamanın bile önemsiz olduğunu savunacaksak durum başka bir hal alıyor. Eminim başka bir ortamda üniversiteli olduğunuzu ve nasıl lise mezunlarından üstün olduğunuzu da savunursunuz, bir yandan hile yapmaya gelince "Nasıl olsa derslerin bir önemi ve değeri yok." öyle mi?

Aslında derslerin kendilerinden çok, kitaplarının işe yaradığını düşünüyorum. Yabancı top tier dediğiniz üniversitelerde de genelde aynı kitaplardan işliyorlar dersleri, o yüzden soru ezberlemeden, kopya çekmeden, gerçekten kitapları okursanız bir şeyler öğrenme ihtimaliniz olabiliyor.

Hocam kusura bakmayın ama "hile yapmayı" nasıl savunacağınızı merakla bekliyorum, malum ülkedeki hile hurda, hırsızlık, kopya kültürünü savunanlar da bu kafadalar demek oluyor.

• Şeyda hoca gidiyomuş bora döken dışı ögrenci dostu hoca kalmadı eefde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    SHEIDA HOCA NASIL GİDER OLUM DALGA MI GEÇİYORSUNUZ ELİM AYAĞIM TİTRİYOR HARBİ KOÇ'A MI GİDİYORMUŞ?? EEF KALK AYAĞA YAS TUTMA VAKTİ. Sheida hoca favori hocam oldu şu fakültede. Bu sene elektrik devre temellerinde bize verdiler onu ya harika hocaydı gitmesine deli üzüldüm gerçekten

Ali bahadır goatımı unutma çan ortalamasını bb'ye koyuyor diyorlar

Ali Bahadır, İbrahim Shayea, Ali yapar, Funda Yapar, Müjde Güzelkaya, Ahmet Onat, Emre Dinçel ilk aklıma gelenler. Var yani aslında ama baskın değiller

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Metin geldi bana çok kötü gerçekten. Çok iyi olmuş sizin için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.