Şimdi Ara

İTÜ Uzay Müh./Boğaziçi Fizik/İTÜ Elektrik Müh. 18K’da Hangisi En İyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler. Sıralamam 18K yerleştirme. Başlıktaki bölümlerin birbirlerine göre üstün veya kötü yanları nelerdir? İş imkanları, yurt dışına çıkma kolaylığı açısından hangisi daha iyidir? Hangi bölüm bana daha fazla avantaj ve fırsat sağlar? İTÜ ve Boğaziçi’nin birbirine göre avantajları nelerdir? Bir de İTÜ elektrik seçip kontrole veya elektroniğe yatay geçiş yapmam daha mı mantıklı olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İş imkanı olarak itü elektrik diyorum boun fizik fizik bölümünün pek özel sektörde bir iş karşılığı direkt olarak yok daha çok akademisyenkik ve yurt dışında yüksek lisansa falan yönelik olabilir ODTÜ hakkında bir fikrim yok ancak itü elektrikle de doğru hamlelerle yurt dışına çıkılır herhalde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yatay geçiş için geçtiğimiz senenin tavan-taban puanlar burada yazıyor. Okuduğun bölüm, sınavlarda aldığın puanların önemi yok.

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Bu puanlar İTÜ içi sonuçta. Boğaziçi fizik seçersem bunlara yatay geçis yapamam. Bir de fakülteler arası yatay geçiş yapılabiliyor mu İTÜ’de.

• Itü uzay tutmaz bence. Ben de düşünüyordum aslında, sıralamam 18800. Geçen sene 17400 den 70 kişi almış bu sene 60 kişi alacak. Uzaya hiç bel bağlama o yüzden. Aynı şekilde elektirik İngilizce gelmiyor. Bence boun fizik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peace Sells.. -- 19 Temmuz 2019; 11:40:17 >
  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    İngilizce %30 en az yine artırabilirim İngilizce ders miktarını. Bir de İngilizcem belli bir seviyede iyi çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Uzay’ın ben de tutacağını pek düşünmüyorum. Ancak eğer elektrikte karar kılarsam Uzay’ı yazmak istemiyorum o yüzden sordum. Tutar tutmaz belli olmaz. Fiziği de daha çok akademik alanda çalışmalar yaptığından dolayı çok kararlı değilim. Bir de ilk hedefim kontrol otomasyondu. Elektrikten oraya veya elektroniğe yatay geçiş yapma veya çap yapma imkanım var. Birkaç kişiyle konuştum İTÜ’de okuyan çok zor olmadığını söylediler gerekli ortalamaların özellikle 5.yy’da. Senin aklında ne var?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emresiss

İngilizce %30 en az yine artırabilirim İngilizce ders miktarını. Bir de İngilizcem belli bir seviyede iyi çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Uzay’ın ben de tutacağını pek düşünmüyorum. Ancak eğer elektrikte karar kılarsam Uzay’ı yazmak istemiyorum o yüzden sordum. Tutar tutmaz belli olmaz. Fiziği de daha çok akademik alanda çalışmalar yaptığından dolayı çok kararlı değilim. Bir de ilk hedefim kontrol otomasyondu. Elektrikten oraya veya elektroniğe yatay geçiş yapma veya çap yapma imkanım var. Birkaç kişiyle konuştum İTÜ’de okuyan çok zor olmadığını söylediler gerekli ortalamaların özellikle 5.yy’da. Senin aklında ne var?
    Benim de arkadaşım yatay geçişle otomasyona gel diyor ama ben büyük ihtimalle boun mis yazacam eşit ağırlıktan. Asıl hedefim bilgisayar mühendisliğiydi ama boun mis şu an tüm bölümlerden daha çok ilgimi çekiyor. Ancak şunu söyleyebilirim ki yatay geçiş yapma ihtimalin çok yüksek. Elektroniğe geçiş yapman biraz zor olabilir zira 3,8 ort yapman lazım ama 3,4 civarı bir ortalamayı çok rahat yaparsın ve otomasyona geçebilirsin. Bence pişman olmazsın. Yatay geçişe kafan yattıysa kesinlikle elektrik yaz dostum. Zaten ilk sene alacağın dersleri geçiş yaptıktan sonra bir daha almayacaksın. Ortak dersler de çok olduğu için bir senen de boşa gitmemiş olacak. Karar senin yine de. Her zaman gönlünden geçeni yap. 2 senedir sayısaldan hazırlanıyorum ama gönlümden boun mis geçiyor o yüzden kafaya takmıyorum bazı şeyleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Çok sağ ol önerilerin için. Umarım her şey gönlünce olur.

• Evet ilk senenin ve ikinci senenin sonunda tercih yapılıyor, ortalamalar ve bazı şartlar ile yerleştiriliyor. İlk senenin sonunda sanırım her bölüme geçebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 19 Temmuz 2019; 12:25:22 >
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Peki bu bölümler hakkında bir fikriniz, tavsiyeniz, yorumunuz var mı? Ne düşünüyorsunuz haklarında?

• Exodia474 E kullanıcısına yanıt
    Peki İTÜ ve BOUN’un ne gibi farkları var birbirlerinden. Üstün yanları ve birbirlerine göre avantajları nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Peace Sells..

Itü uzay tutmaz bence. Ben de düşünüyordum aslında, sıralamam 18800. Geçen sene 17400 den 70 kişi almış bu sene 60 kişi alacak. Uzaya hiç bel bağlama o yüzden. Aynı şekilde elektirik İngilizce gelmiyor. Bence boun fizik
    Uzay ve uçak geçen sene 60 kişi aldı bu sene 70 alıyor.

Bence geriler sıralama % 15 falan artış demek ve bu az değil.

İş imkanı olarak elektrik ikisindende iyi. Temel bilim bu ülkede okunmaz yazmayın bence fiziği.

Dahası elektrik, fizik ve uzay biribirine yakın bölümler değil. Ne olmak istediğinize karar verin önce.Puanım yetiyor diye bölüm yazmayın. İş garantisi diyorsanız tıp yazın geçin o zaman.

• Elektrik

• Çok detaylı bilemesem de şöyle Bi durum var iki tarafta da müh olsaydı boun derdim networku referans imkanları öğrenciye kattığı vizyon çok iyidir bounun ancak itüde de pek aşağıda kalmaz mühendislik bölümleri özelinde ben bölümü düşünerek elektrik tercih ederdim şahsen sonuç olarak mühendis çıkıyorsunuz ve imkanlarımız iş olarak daha fazla tabi ki şahısta biter herşeg boun da üzmez

• Ganara G kullanıcısına yanıt
    Zaten ilk başta kontrol istiyordum ancak tutmayınca başka bölümlerle ilgilenmeye başladım. O yüzden elektriğe daha yakınım hem daha yakın bir bölüm olmasıyla hem de yatay geçiş vs. imkanı dolayısıyla ancak başka üniversitelerin de çeşitli bölümleri hakkında bilgi almak istiyorum çünkü ne olacağı çok belli olmuyor. Sonuçta onlar da kaliteli üniversitelerin iyi bölümleri. Çok teşekkürler görüşleriniz için.

• Elektrik mühendisliğiyle kontrol mühendisliği aynı fakülte altında eğitim veriyor ama onları yakın iki meslek olarak düşünmek hata olabilir. Kontrol mühendisi olacağım, insansız hava araçları için verimli kontrol sistemleri geliştireceğim diye düşünürken elektrik mühendisliği okuyup kendinizi inşaat projelerinde elektrik tesisatı çizerken bulmayın.

Uçak/Uzay fakültesi büyük ölçüde makine mühendisliği ağırlıklı bir eğitim veriyor. Kontrol alanında çalışan öğrenci ve öğretim görevlilerinin çoğu kontrol/elektronik alanında da ekstra dersler almış kişiler. (ÇAP olsun, yüksek lisans olsun, doktora olsun)

Fizik konusunda bir şey diyemiyorum ama Türkiye'de temel bilim okuyup da dikiş tutturmanın zor olduğunu bilin.

Size genel tavsiyem elektrik mühendisliği yazın. İTÜ ikinci sınıfta fakülte içi yatay geçişlere imkan tanır. Fakülte içi yatay geçiş demek, sadece aynı fakülte bölümleri arasında yatay geçiş demek. Birinci sınıfta bütün fakültelerin birbirleri arasında yapabildiği yatay geçişle yapamazsanız ikinci sınıfta fakülte içi yatay geçişle rahat rahat geçersiniz.

• Ranez R kullanıcısına yanıt
    Çok bilgilinderici bir mesaj olmuş çok teşekkürler.

• Pek bilgim yok tahminime göre ben İTÜ Uzay-İTÜ Elektrik-Boğaziçi Fizik diye tercih yapardım ama siz istediniz diye yazdım. Dediğim gibi pek bilmediğim konular hakkında konuşup bu dönemde öğrencileri yanıltmak istemem.
  • İTÜ elektrik yaz, ortalamanı ve dilini yüksek tut. Rahat ol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralamanız kaç acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.