İTU Ve SUNY Hakkinda soruları olanlar içeri
-
-
Hocam ben de tercih etmeyi düşünüyordum ama ücretler kafamı çok karıştırdı.
Kimisi ABD'de bulunduğun zaman boyunca 15k dolar okula ödeyeceksin diyor kimisi de o dönemlik, 15+15 =30k dolar ödeyeceksin diyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'de okuduğun zaman dönemlik 6000 TL ödüyorsun, çok önemli bir ücret değil. Amerika'da ise SENELİK 30.000 dolar, yani 2.sınıfta ve 4.sınıfla beraber toplam 60.000 dolar Amerika'daki okula vermis oluyoruz. Bu fiyat, bilişim sistemleri mühendisliği ve Binghampton Universitesi özelinde diğer bölümlerde fiyat farklı oluyor. Tabii bir de yaşam masrafları var bunların haricinde Binghampton küçük bir şehir olduğu için aylık 800-900 dolar yeterli oluyor.
-
senin sorunu da yukarıda yanıtladım dostum.
-
30 bin dolar karşılanırdı ama 60k dolar çok büyük para.
Italya da filan okunabilir zannımca. Cevap için teşekkürler, bir tercihi daha eledik. :)
bu eğitimi karşılayabilecek kadar zenginsen gerçekten üni okumaya ihtiyacın var mıydı annen baban ne iş yapıyor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uolp bölümdeki insanlarla bölümün normalindeki insanlar itü de aynı eğitimi mi alıyor, birlikte mi alıyolar ve eğitim Ayazağa da mı bunları merak ediyorum, ayrıca bölüm bittikten sonra Amerika'da kalma ve green card alma durumu nasıl kolay mı
Üniversite eğitimine 100 bin dolar ayırmak o kadar da abartılacak bir zenginlik değil. İleride siz 3 asgari hesapları yaparken bu arkadaş farklı bir boyutta yaşıyor olacak.
O parayı vermese Türkiye'nin dertlerinden çıkış yok. Asıl parayı vermeden bunları başaranlar inanılmaz emek ve zaman harcıyorlar, harcanan şey maddi olmayınca değersiz görüyorusunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 19 Temmuz 2024; 12:52:26 > -
alttaki arkadas cevabını vermiş, ekstrem bir zenginlik durumumuz yok. Mevcut sıralamamla imkanlarımız dahilinde bence en iyi tercihi yaptığımı düşünüyorum.
-
Evet, uolp bölümü öğrencileri aynı sınıflarda aynı dersleri alıyorlar. Birkaç tane ders harici tabii ki. Eğitim Ayazağa'da, bölümü bitirdikten sonra mevcut ABD yasalarında 3 yıl çalışma iznimiz oluyor, pandemi dönemi haricinde mezunların büyük bir çoğunluğu Amerika'da yaşıyor hala. Genelde 3 yıl çalışma izninden sonra h1-b vizesine geçip oradan greencard aliyorlar.
-
Haklısınız, Türkiye şartlarında gerçekten büyük bir para. İtalya'yı da önerebilirim özellikle tıp konusunda bu kadar minimum maliyetle maksimum kazancı sağlayabileceğiniz bir yer yok kanımca. Tabii ki ilginiz dahilinde, bu arada dikkat edin mühendislik okuyacaksanız dersler ingilizce evet ama çoğu seçmeli italyanca açılıyor sorun yaşayabilirsiniz.
-
En düzgün cevap bu, çok teşekkürler. Bazı şeyleri imkan varken yapmak lazım yoksa çözüm için çok geç olabiliyor. Abd özelinde belli bir yerden sonra zeka bile yetmeyebiliyor, her şey maddiyata dönebiliyor. Özellikle bu noktada bir şekilde gelmeyi başarmış kişilere saygım sonsuz ama insanlar emek ve zamanı paradan değersiz görüyorlar.
-
Bu miktarı senelige vurunca (tuition olarak) Bilkentten bile ucuz oldugunun, o paralari toplasan sifir bir nissan qq alamadiginin farkındasın değil mi, hic buyuk bir para degil hele o sıralamada birine direkt us kapisi actigini goz onune alirsak
İTÜ Elektronik ve Haberleşme - New Jersey Institute of Technology (UOLP) programı hakkında bir değerlendirme yapabilir misiniz? 2. ve 4. sınıf dersleri ABD'de veriliyormuş. Burada 1-2 dersten başarılı not alamayınca, otomatikman bir dönem daha ABD'de kalmak gerekiyor mu? Yoksa İTÜ'ye dönüp uzaktan ders alarak veya başka ders bir alınarak kredi tamamlanabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanG71 -- 20 Temmuz 2024; 7:27:22 > -
Benim de zamanında çok düşündüğüm bir bölümdü fakat minimum başarı sıralaması şartını karşılamıyordum yazamadım. NJIT'ın fiyatı özellikle diğer SUNY üniversitelerine gore uygun, bu güzel bir avantaj. SUNY programları da eğitim ve öğrenci kalitesi olarak genelde belli bir seviyede oluyorlar.
Ders meselesi ise suny'deki en büyük problem, çok istisna dersler dışında alttan ders alma şansın yok. 1 dersten dolayı 1 yılın yanabiliyor ama hocalar ona göre yardımcı oluyorlar. Geçen sene sadece 1 kişi kalmıştı.
-
Hocam Saraybosna ile UOLP hakkında bir bilginiz var mı?
Şimdi gördüm de, yıllık 5k euro civarındaymış.
-
Maalesef hiçbir bilgim yok. Hatta okuyan bir kisi bile tanımadım diyebilirim.
hocam merhaba uolp bölüm öğrencilerinin hazırlık eğitimi nasıl oluyor daha üst düzey mi yoksa normal itü hazırlığı mı? birde uolp öğrenciler hazırlığı beraber mi okuyor yoksa türkiyede okuyacak olan normal kontenjandan girenlerle beraber mi? sanırım bölüme başlayınca karışık galiba onu biliyorum ama hazırlıktaki durum nedir
hazırlığı ayrı, toefla yönelik alıyoruz ama çok yetersiz bence.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bu miktarı senelige vurunca (tuition olarak) Bilkentten bile ucuz oldugunun, o paralari toplasan sifir bir nissan qq alamadiginin farkındasın değil mi, hic buyuk bir para degil hele o sıralamada birine direkt us kapisi actigini goz onune alirsak |
Benzer içerikler
- acil matematik zor mu
- marmara ybs
- kunduz yorumlar
- vitreolizis tedavisi olanlar yorumları
- iktisat okumak mantıklı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X