Şimdi Ara

İTÜ YÖKÜN MYP KARARLARINA UYMAYARAK SUÇ İŞLİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yök Ek madde 1 hükümlerine göre Myp yapan öğrencinin hazırlık okuma hakkının olduğunu söylüyor.

İtü ise sadece türkçe bölümden gelen öğrenci hazirlik okuyabilir diyor.

18.MADDE A VE B FIKRASI

www.yok.gov.tr
    YÖK Güz ve Bahar Dönemi Ek Madde 1 Uygulama İlkeleri
    https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Ogrenci/GuzveBaharDonemiEkMadde1UygulamaIlkeleri.aspx

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Destek up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knk bunu foruma yazmanın ne anlamı var, yazsna öğrenci işlerine, yök böyle böyle diyoe diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 6 Ağustos 2024; 23:35:42 >
  • 2. Senesine kalan itülülerde hazırlık EĞİTİMİ alamıyor. 2. Senesinde okula gitmeyip kendisi hazırlanıyor. Sen dondurmuş olsanda 1 sene hazırlık olarak gözüktün.

İtü direkt olarak hazırlığa kaydolmana mı izin vermiyor yoksa hazırlığa gidip 1 sene durabilirsin ama sınıfa gidip ders göremezsin mi diyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam sınavlara girebilrisin ama ders goremezsin diyor fakat yök böyle demiyor.Extra olarak kayıt donduran öğrencinin hala 2 yıl hazirlik egitimi devam ediyor diye biliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CH3COOH C kullanıcısına yanıt
    Aga dondur dondurma itü kendi öğrencisine de 2. Senesinde eğitim vermiyor. Bi şey çıkacağını sanmıyorum üniler bu konularda kendi içinde özerk olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • itünün b*ktan ingilizce eğitimi icin degmez de ortam iyidir

• Ortamda leş kanka ya a1 a2 çok kötü

B1 b2 yine daha iyi de, b kurunda okunur da

A da okunmaz, kız yok, kızların hepsi b, garip şekilde yabancı dilleri erkeklerden daha iyi oluyor. Erkeğin de akademik başarısı kızlardan iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 7 Ağustos 2024; 0:10:39 >
  • Evet bunu ben de fark ettim, tr 2.si arkadasim bilkentte 2.kurdan(totalde 5 kur var) baslamisti ve cok zekiydi ama ingilizceyi zamaninda ogrenmemisti. O sirada cocukken ingilizce sarkilar dinlemeye baslayan pelinsular ingilizceyi b1-b2 seviyesine kadar ogreniyor ama akademide tokezliyorlar

Anlamadigim sey itü'nün ingilizce eğitimi neden bu kadar kötü? 2.seneye bile izin vermyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DDC493C57 -- 7 Ağustos 2024; 0:29:0 >
  • Kötü olmasının sebebi verilen eğitim değil, yükdesek lisans, doktoralı hoca dolu. Kaldı ki ingilizce öğretmek için hocanın mükemmel zeki olmasına, donanımlı olmasına ihtiyaç yok. Dil öğretecek neticede

Kötü olmasının sebebi şu hazırlık sınavı kendi klasmanına göre -boun,odtü- daha kolay. Öğrenciler daha rahat geçiyor. Öğrenmeden geçiyor. İtü Çok da hazırlığı kasmılar. Mesela 2022 girişliyim ben. Geçen sene depremden kaynaklı online yapıldı. Online prof mu olur. Herkes kopya ile geçti. Bu 1. Sebep

2. Olarak itüde %30 ingilizce bulunun bölümlerden kaynaklı lisans eğitimindede ingilizce çok önemsenmiyor. Resmiyette ingilizce gözükenndersi hoca türkçe anlatabiliyor. Ve ayrıca mühendislik temelli bir okul oldupu için fize, final sorularını çözmek için imgilizceye ibtitacın pek yok. Konuyu bildiğin zaman azcık ta kafan çalılıyorsa matematiksel işlemleri yapıp sonuca ulaşoyorsun.

3. 4. Sınıf olur 0 ingilizce bilgisiyle %100 ingilizce bölüm okuyan insanlae mevcut. İtüden mezun olmak için imgilizce bilemne gerek yok kısacası

Anlayacapın hem hazırlık hem lisansta itü imgilizceti çok kasmıyor. Sonuö olarakta imgilizce bilmeyen kişiler yetişiyor. Piyasa da bunun farkında itülü kişiye özel olarak ingilizce sınavına tabi tutanlar var. Boun, odtülü direkt sınavsız geçerken.

Piyasa da işverenin algısı da şu: kişi ya itüye ingilizce bilerek geliyor ya da itüde kendi başına ingilizcesini geliştiyior. Sonuç olarak kişi özel bir çaba göstermezse ingilizcesiz olarak piyasada atılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 7 Ağustos 2024; 0:41:1 >

• maketbıcagı kullanıcısına yanıt

itü hazırlık b2i c1 yapıyomu

• yltyy kullanıcısına yanıt

Herhangi bir hazırlık eğitimi c1 yapmaz , c1 neative kişiler zaten. 5 10 sene amerikada yaşa belki anca

• hazırlık atlama sınavına girip direkt 1 başlasana ne işin var hazırlıkta

• maketbıcagı kullanıcısına yanıt

üniversitelerde hazırlık eğitimlerini akademik staff vermiyor, prep schoollar genelde akademisyenlerden ayrı tutulurlar. dolayısıyla profesörlükle falan alakası yok olayın.

yazdığın 2. sebep muhtemelen ana sebep, ayrıca oturtamamış olmaları da bir sebep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 7 Ağustos 2024; 1:31:2 >
  • yltyy kullanıcısına yanıt

ingilizce internetten öğrenilir okuldan öğrenilmez. onlar akademik öğreteceği için hayatta pek bir karşılığı olmaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.