Şimdi Ara

iTunes Kullanımı Ve Onunla İlgili Sorular { Ana Başlık } (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.702
Cevap
6
Favori
357.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba bende yeniyim geç ama güç olmadan keşfettim bu şahane siteyi.Arkadaşlar 15 gün kadar önce ıpod classıc 160 gb aldım.O an yanımda laptopum olduğu için ıtunes'u oraya kurdum ve yaklaşık 800 şarkı kopyaladım laptopun işletim sistemi vistaydı.Eve dönünce evdeki wın 7 işletim sistemi bilgisayara ıtunes'u uygun versiyonunu kurdum ıpodu taktığımda tüm şarkılar gitti kaldıki iki bine yakın şarkı kopyalamam lazım(walkmanımden) ağladım evet çocuk gibi ağladım bunu zayıflık olarak görebiliriz bunu söylediğim içinde özür diliyorum ancak ıpoda şarkı atmak walkmane atmak gibi değil tek tek altı ayda canım çıktı ve şimdi hepsi gitti ,aslında ıpodu walkmanımde yer kalmadığı için almıştım.İki farklı bilgisayara takılmıyor mu ıpod?yani laptopda gözüken şarkılar öteki bilgisayarda gözükmezmi?her 2 bilgisayarda gözükmesi için laptopu wın 7 işleytim sistemine mi getirmem lazım?ve eğer yedekleme oluyorsaki yaklaşık 12 gblık arşivimi nasıl yedekleyebileceğimi atabilirsem ıpoda söylerseniz çok sevinirim yine elime yüzüme bulaştırmak istemiyorum şarkı atmayı o yüzden fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden çok sağolun

• Dostum hoşgeldin aramıza

Sorununun çözümü için ingilizcen var ise aşağıdaki siteyi inceleyebilirsin, eğer yok ise ben buradan yardımcı olabilirim

http://support.apple.com/kb/ht1202
  • ingilizcem çok iyi değil yardımını rica edebilir miyim çok sağol çok teşekkürler
  • Rica ederim nedemek Kendim iki bilgisayar ile kullanmadığım için aktardığım bilgiler benim değil apple destek sitesinde yer alan bilgiler olacaktır o yüzden elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım

ipodunuzu ikinci bilgisayara taktığınızda içindeki şarkıların silinmesinin sebebi, ipod' unuzun "otomatik senkronizasyon" seçeneğine ayarlı olmasıdır. Otomatik senkronizasyon ne işe yarar diye sorarsanız, bilgisayarınızda belirttiğiniz klasörlerdeki mp3, video, fotoğraf vs ne var ne yok ise otomatik olarak ipod'a kopyalamaya yarar. Bunun için ipodu bilgisayara bağlayıp itunes'dan senkronizasyon tuşuna basmanız yeterlidir.

Bu otomatik senkronizasyon seçeneği aktif olduğu taktirde ipodu herhangi başka bilgisayara bağladığınızda içindeki şarkıları göremezsiniz. İpodu iki veya daha fazla bilgisayarda kullanmak için bu seçeneği kaldırmanız gerekiyor. Bunun iki yolu var

1. ipodu bilgisayara bağladığınızda, itunes' da devices başlığının altında ipodu seçtiğinizde bir sumary sayfası çıkar. Orada options başlığı altında "manually manually manage music and ..." seçeneğini seçip apply demeniz gerekir. ( yukarıda linkini verdiğim sitedeki 2. ve 3. resimde bu işlemi görebilirsiniz)

2. Diğer bir yöntem ise itunes da edit--->preferences ---> devices bölümünden "prevent ipods, iphones and ipads syncing automatically" seçeneğini seçip apply demeniz.

Bu işlemleri yaptığınız taktirde herhangi bir bilgisayardan itunes kullanarak istediğiniz şarkı veya diğer dosyaları mouse ile sürükle bırak şeklinde yapabilirsiniz sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynekm -- 2 Ağustos 2010; 22:55:01 >

• çok teşekkürler deneyeceğim çok sağolun
  • rica ederim umarım sorununuza çare olur. yukarıda ki mesaj da2. maddede ufak bir değişiklik yaptım
  • Arkadaslar, itunes library den sildigim bi muzigin bilgisayarımdan da silinmesini istiyorum. Yani itunes da ne goruyosam bilgisayarımda da SADECE o muziklerin kalmasını istiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
  • çok teşekkürler çok sağolun ben her 2 maddeyi de uyguladım ancak ikinci bilgisayardaki ıtunesa şarkı senkronize edemiyorum neden öyle oldu ki herşeyi yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslansaray -- 3 Ağustos 2010; 11:25:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalincetingoz

Arkadaslar, itunes library den sildigim bi muzigin bilgisayarımdan da silinmesini istiyorum. Yani itunes da ne goruyosam bilgisayarımda da SADECE o muziklerin kalmasını istiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

o müzikleri iTunes'den silme. Bilgisayardan silersen iTunes'den de silinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslansaray

çok teşekkürler çok sağolun ben her 2 maddeyi de uyguladım ancak ikinci bilgisayardaki ıtunesa şarkı senkronize edemiyorum neden öyle oldu ki herşeyi yaptım

Eğer ipodunuzdan veya her iki bilgisayardaki itunesda da otomatik senkronizasyonun kapalı olduğundan eminseniz. Öncelikle bir iki soru sorabilirmiyim durumu iyice anlamak için :

1. İki bilgisayarda da itunes' da solda library vs.. kısmında altta device başlığı altında ipodunuzun ismini görebiliyormusunuz ?

2. Eğer görebiliyorsanız ipodunuza tıkladığınızda içindeki şarkıları iki bilgisayarda da görebiliyormusunuz ?

3. İpodunuza şarkıları eklemek için önce library ye eklemek istediğiniz parçaları ekleyip oradan mouse ile istediğiniz parçayı tutup ipodunuzun üstüne bırakarak mı şarkı yüklemeye çalışıyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yalincetingoz

Arkadaslar, itunes library den sildigim bi muzigin bilgisayarımdan da silinmesini istiyorum. Yani itunes da ne goruyosam bilgisayarımda da SADECE o muziklerin kalmasını istiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Dostum ben yardımcı olmaya çalışayım:

itunes da ne görüyorsan bilgisayarında sadece o müziklerin olmasını istediğinden winamp vs gibi diğer yazılımlar yerine itunes' u düşünüyor veya kullanıyor olduğunu varsayıyorum. Yani sadece ipod için kullanıyor değilsin sanırım. Çünkü eğer böyle değilse dediğini yapmak pek kullanuşlı olmaz.

Öncelikle İşlem sırasında herhangi bir sebepten mp3' lerinin kaybolmaması için şiddetle mp3'lerinizin yedeğini almanızı tavsiye ederim.

Herneyse yapmanız gereken;

1. Müziklerinin hepsini bir klasörde toplamak. (Ör: C:\ mp3)
    2. itunes' dan edit ---> preferences ---> advanced menüsünde

- öncelikle itunes media folder location' a mp3' lerinizin olduğu klasörü atayın.
    - sonra "copy files to itunes media folder when adding to library" seçeneğini işaretleyin.

3. Ok deyip beklemeye geçin çünkü bilgisayarınızdaki itunes media folder olarak seçtiğiniz klasördeki bütün şarkılar itunes' a aktarılacak.

4. Bu kişisel tercihinize kalmış bir adım olup ister uygulayabilir ister uygulamazsınız. yine yukarıda belirttiğim edit --> preferences --> advanced menüsünde ikinci seçenek olan "keep itunes media folder organised" seçeneğini işaretlerseniz, bütün şarkılarınız itunes tarafından otomatik olarak belirli klasörlerde toplanır. Örneğin, a şarkıcısına ait iki albüm var ise bilgisayarınızda, itunes otomatik olarak bunları mp3 klasörünün içinde a klasörünün içine 1 ve 2 diye 2 klasör oluşturarak o klasörlere atar. Bu seçeneği işaretlemeniz ancak şu anki arşiviniz düzenli olduğu taktirde faydalı olacaktır.

Bu adımları yaptığınız taktirde (veya 4. yapmadan) itunes' da library'ye attığınız her mp3 otomatik olarak bilgisayarınıza da yüklenecektir. Aynı şekilde itunes library'den sildiğiniz her mp3 bilgisayarınızdan da silinecektir. Hatta size sadece itunes' dan mı yoksa bilgisayardan da mı sileyim diye sorulacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynekm -- 3 Ağustos 2010; 18:24:39 >

• senkronizasyon olaylarını 2.bilgisayarda hallettim daha sonra laptoptaki ıtunesa bağlandığımda ıpodu görmedi summary bölümünde orjinal ayarları tekrar yüklemek istedim network bağlantısını kontrol edin bağlantı hatası var dedi ne yaptıysam olmadı sonra ıtunesu kaldırdım tekrar yükledim reset yaptım ıpodda şarkıları laptopda tekrar görmeye başladım birkaç şarkı daha koyabildim yaptığım bu işlemlerden sonra,bu işlemleri yapmadan önce şarkı senkronize edemiyordum
    1 laptopda yaptığım işlemlerden sonra ıpod ismini görmeye başladım desktop bilgisayarda da görüyorum
    2 şarkıları laptopda görüyorum da 2.bilgisayarda gösterdiği zaman laptopda göremiyorum laptopda gördüğümde öteki bilgisayarda göremiyorum çok karışık bir durum ama öyle şimdi bilgisayara takarsam öteki laptopda görememkten korkuyorum
    3 şarkılar walkmanımde aslında onları önce bilgisayara kopyalıyorum,oradan add files seçeneğiyle tek tek seçip öyle senkronize ediyorum sanırım bir yerlerde yanlış yapıyorum ama nerde anlamadım gitti

• Şarkılarınızı manel olarak ipod' a aktarmanız için şarkılarınızın itunes library' de bulunması gerekir. Daha sonra library'den mouse ile tutup devices bölümünde ipodunuzun üstüne bırakmanız gerekiyor.

Anladığım kadarı ile siz walkmaninizdeki şarkıları hdd ye yükleyip, itunes' dan add music to library diyorsunuz sadece. Bunu yaptıktan sonra o library' ye eklediğiniz şarkıları da mouse ile ipodunuza sürükleyip bırakmanız gerekiyor.

Eğer böyle yapıyorsanız ve hala olmuyorsa söyleyin ve ben kendim deneyip tek tek yaptığım adımları yazayım.
  • şimdiye kadar ben şarkıları önce bilgisayara attım sonra add files seçeneğinden şarkıları lıbrary e attım ordan senkronize et dedim direk device ın yanındaki ıpoda mı sürüklemem gerekiyordu eyvah eyvah?
  • Evet library' den device' ın yanındaki ipodunuza sürüklemeniz gerekiyordu. Manually manage seçeneğini seçtikten sonra senkronizasyon ile herhangi bir işiniz kalmıyor zaten. Bütün yüklemeleri sürükle - bırak şeklinde yapıyorsunuz.
  • Bir sanatçının albümünü indirdim, ve dosyayı tutup sürükleyip itunnes içindeki music bölümüne bırakıyorum. Ama albüm 4 parçaya ayrılıyor. Dosyanın detayları gayet güzel hazırlanmış, albüm adı, sanatçı adı gibi detaylar birbiriyle aynı, farklı değil. Ama 4 parçaya ayırıyor bu neden oluyor olabilir ve ne yapmak lazım acaba?
  • o zaman hepsini silip en baştan yükleme yapmam gerekecek:( yanlız ben manuallay seçeneğini desktopta 2.bilgisayarda yaptım laptopadaki ıtunesa yapmadım laptoptaki ıtunesa hala uygulama şansım varmı yada gerekiyormu
  • dostum albümdeki şarkıları seçip mouse ile sağ tıkladığında get info ya tıkladığında artist ve album başlıklarının altına şarkıcının adını ve albüm adlarını yazarsan ve başka yazılı herşeyi silersen problem ortadan kalkacaktır sanıyorum.
  • sorun orda işte laptop dokunmatik ben laptopa mouse takarsam da aynı işlemi yapabilirim heralde değilmi,yanlız lıbrarydeki şarkıya tıklıyorum sürüklemek için ipod simgesine,bilgisayarda bulunan şarkıya tıklayıp sürükledim lıbraryde gözüktü add filesde yaptığım gibi çok beceriksizim farkındayım ama sırf lıbrarye atıp senkronize etsek olmuyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslansaray -- 4 Ağustos 2010; 21:55:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslansaray

sorun orda işte laptop dokunmatik ben laptopa mouse takarsam da aynı işlemi yapabilirim heralde değilmi,yanlız lıbrarydeki şarkıya tıklıyorum sürüklemek için ipod simgesine ancak gitmiyor hala deniyorum gitmiyor çok beceriksizim farkındayım ama sırf lıbrarye atıp senkronize etsek olmuyor mu

Tabiki yapabilirsiniz aynı işlemi mouse takarak. Laptopunuzun mouse ile de yapabilirsiniz bu işlemi dokunmatik olması bir problem yaratmaz. Library' deki şarkıları mouse ile tuttuktan sonra devices' ın altında gözüken ipodun üstüne bırakmanız yeterli.

Eğer bu şekilde olmuyor ise bir yerde bir hata var demektir çünkü ben aynı şekilde iki farklı bilgisayardan da şarkı yüklemeyi başardım.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.