Şimdi Ara

iTunes Kullanımı Ve Onunla İlgili Sorular { Ana Başlık } (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.702
Cevap
6
Favori
357.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: truva1975

Bir sanatçının albümünü indirdim, ve dosyayı tutup sürükleyip itunnes içindeki music bölümüne bırakıyorum. Ama albüm 4 parçaya ayrılıyor. Dosyanın detayları gayet güzel hazırlanmış, albüm adı, sanatçı adı gibi detaylar birbiriyle aynı, farklı değil. Ama 4 parçaya ayırıyor bu neden oluyor olabilir ve ne yapmak lazım acaba?

dostum albümdeki şarkıları seçip mouse ile sağ tıkladığında get info ya tıkladığında artist ve album başlıklarının altına şarkıcının adını ve albüm adlarını yazarsan ve başka yazılı herşeyi silersen problem ortadan kalkacaktır sanıyorum.

Yanlız yukardaki bir mesajında remixler ile ilgili bir sorun var dostum. Remix veya toplama albümlerin tek bir klasör altında toplanması için farklı bir seçeneği işaretlemeniz gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bynekm

quote:

Bir sanatçının albümünü indirdim, ve dosyayı tutup sürükleyip itunnes içindeki music bölümüne bırakıyorum. Ama albüm 4 parçaya ayrılıyor. Dosyanın detayları gayet güzel hazırlanmış, albüm adı, sanatçı adı gibi detaylar birbiriyle aynı, farklı değil. Ama 4 parçaya ayırıyor bu neden oluyor olabilir ve ne yapmak lazım acaba?

dostum albümdeki şarkıları seçip mouse ile sağ tıkladığında get info ya tıkladığında artist ve album başlıklarının altına şarkıcının adını ve albüm adlarını yazarsan ve başka yazılı herşeyi silersen problem ortadan kalkacaktır sanıyorum.

Yanlız yukardaki bir mesajında remixler ile ilgili bir sorun var dostum. Remix veya toplama albümlerin tek bir klasör altında toplanması için farklı bir seçeneği işaretlemeniz gerekir.

info'ya baktım, fakat hepsi aynı sanatçı ve albüm adı yazıyor tamamında , hala 4 farklı dosyada duruyor şarkılar :(

• @ aslansaray

yukardaki bir mesajınızda bilgisayrınızdan attığınız şarkıları, ipodu laptobunuza bağladığınızda göremiyorum demiştiniz. Şarkıları göremiyor olmanız normal olabilir fakat laptopunuzdan aynı şekilde şarkı atmayı başaramadınız mı? Yani bilgisayardan library' deki şarkıları sürükleyip ipodun üstüne bırakabildiniz fakat laptobunuzda aynı şeyi yapamadınız mı ? Şarkılar laptobunuzda gözkmüyor olsa bile ipod' a yüklenmiş olabilir. bunu kontrol ettiniz mi?
  • quote:

quote:

quote:

info'ya baktım, fakat hepsi aynı sanatçı ve albüm adı yazıyor tamamında , hala 4 farklı dosyada duruyor şarkılar :(

peki yine info bölümünde options başlığı altında "part of a compilation" seçeneği var. Onun "no" olması gerekiyor oraya baktınız mı?

• yok hayır laptopdan atmayı başarıyorım add fıles seçeneğiyle sonra senkronize ediyorum sorun wın 7 işletim sistemiyle çalışan pc de ondan add files desemde senkronize etmiyor ıtunesu ilk laptopa kurmuştum onra pcye wın 7 uyumlu ıtunes kurdum işletim sistemlerinin farklılığından olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslansaray

yok hayır laptopdan atmayı başarıyorım add fıles seçeneğiyle sonra senkronize ediyorum sorun wın 7 işletim sistemiyle çalışan pc de ondan add files desemde senkronize etmiyor ıtunesu ilk laptopa kurmuştum onra pcye wın 7 uyumlu ıtunes kurdum işletim sistemlerinin farklılığından olabilir mi?

Olabilir belki o konu hakkında kesin bir bilgim yok malesef. Fakat hala add files dedikten sonra senkronize ediyorum dediğiniz işlemi anlamış değilim açıkcası. Senkronize ediyorum derken yaptığınız işlem nedir? Sync butonuna mı basıyorsunuz ? Çünkü manuall manage seçeneğini seçtikten sonra herhangi bir senkronizasyon yapmaya gerek yok. Tek yapmanız gereken library' de bulunan şarkıları sürükleyip ipoda atmak.
  • evet sync butonuna basıyorum laptopda o sırada üstte şarkı adları update ediliyor kaç tane attıysam,ben sync tuşuna basarak ıpoda atıldığını düşünüyordum önce add files seçeneğiyle musıc bölümüne atıyorum şarkıyı sonrs sync tuşuna basınca ıpodda senronize oluyor yazıısı çıkıyor ejectle çıktığımda ıpodun song bölümünde şarkı adını görüyorum laptopda hep böyle yaptım şarkı yüklendi diye sorun yok diye düşündüm,eğer senkronize etmeye gerk yoksa çünkü laptopda değil pcde manual seçeneğini seçtim ozaman şarkıları musıc bölümüne sürüklemem yeterli mi olacak pcdeki ıtunes için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslansaray -- 4 Ağustos 2010; 23:25:07 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

peki yine info bölümünde options başlığı altında "part of a compilation" seçeneği var. Onun "no" olması gerekiyor oraya baktınız mı?

O seçenek No olarak duruyor fakat seçili değil, yanındaki check tıklı değil yani. Seçmeme rağmen birşey fark etmedi maalesef yine.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O seçenek No olarak duruyor fakat seçili değil, yanındaki check tıklı değil yani. Seçmeme rağmen birşey fark etmedi maalesef yine.

seçili olması önemli değil zaten dostum. İlginç bir durum anlamadım malesef. Benimde başıma yüzlerce albümün içinde sadece bir tanesinde aynı durum geldi ve düzeltemiyorum.

• quote:

evet sync butonuna basıyorum laptopda o sırada üstte şarkı adları update ediliyor kaç tane attıysam,ben sync tuşuna basarak ıpoda atıldığını düşünüyordum önce add files seçeneğiyle musıc bölümüne atıyorum şarkıyı sonrs sync tuşuna basınca ıpodda senronize oluyor yazıısı çıkıyor ejectle çıktığımda ıpodun song bölümünde şarkı adını görüyorum laptopda hep böyle yaptım şarkı yüklendi diye sorun yok diye düşündüm,eğer senkronize etmeye gerk yoksa çünkü laptopda değil pcde manual seçeneğini seçtim ozaman şarkıları musıc bölümüne sürüklemem yeterli mi olacak pcdeki ıtunes için?

Benim anladığım laptopta otomatik senkronizasyon kullanıyorsunuz. Ama pc de manual olarak ayarladınız. laptop da sync butonuna bastıktan sonra ipodu pc ye takınca herhangı bır uyarı ekranı gelıyormu bu ipodu baska bir bilgisayar ile senkronize ediyorsunuz vs diye ? Gelmiyor ise Pc ye bağladıgınızda mouse ile library deki sarkılarınızı ipoda suruklerseniz sarkılar ipodunuza yuklenmiş olacaktır sanırsam. Yani library de music bölümüne surukledikten sonra music den ipoda suruklemeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynekm -- 5 Ağustos 2010; 1:08:41 >

• quote:

quote:

evet sync butonuna basıyorum laptopda o sırada üstte şarkı adları update ediliyor kaç tane attıysam,ben sync tuşuna basarak ıpoda atıldığını düşünüyordum önce add files seçeneğiyle musıc bölümüne atıyorum şarkıyı sonrs sync tuşuna basınca ıpodda senronize oluyor yazıısı çıkıyor ejectle çıktığımda ıpodun song bölümünde şarkı adını görüyorum laptopda hep böyle yaptım şarkı yüklendi diye sorun yok diye düşündüm,eğer senkronize etmeye gerk yoksa çünkü laptopda değil pcde manual seçeneğini seçtim ozaman şarkıları musıc bölümüne sürüklemem yeterli mi olacak pcdeki ıtunes için?

Benim anladığım laptopta otomatik senkronizasyon kullanıyorsunuz. Ama pc de manual olarak ayarladınız. laptop da sync butonuna bastıktan sonra ipodu pc ye takınca herhangı bır uyarı ekranı gelıyormu bu ipodu baska bir bilgisayar ile senkronize ediyorsunuz vs diye ? Gelmiyor ise Pc ye bağladıgınızda mouse ile library deki sarkılarınızı ipoda suruklerseniz sarkılar ipodunuza yuklenmiş olacaktır sanırsam. Yani library de music bölümüne surukledikten sonra music den ipoda suruklemeniz gerekiyor.

sizin probleme taktım kafayı ben. Yarın daha detaylı düşüneceğim üstünde umarım halledicez

• evet dediğiniz uyarı bir kee geldi iki farklı lıbrarye senkronize etmeye çalışıyorsunuz diye?şimdi pcdeyim bilgisayardaki şarkıyı ıtunesda listeler halinde görünen yere sürükleyebildim de laptopda yükledim şarkılar gözükmüyor hala aşağıda mavi renkli audio seçeneği var sayfanın een altında orda yüklediğim toplam şarkı sayısını görüyorum ve doğru ancak liste halinde göremiyorum manual ayarlamıştım ancak pcdeki ıtunesda o seçeneğin boş olduğunu gördüm tekrar ayarladım summary sayfasında,iyide bir kere çek ettiğimde hep öyle kalması gerkemezmii,manuali işaretlemiştim açtığımda işaretlenmemiş gözküyor işaretledim gene şarkı attım da eski şarkıları göremiyorum bu sefer,ddediğiniz uyarıoyı gene verdi iki farklı library kullanıyorsunuz diye bence summarydeki musıc seçeneğindeki sync seçeneğini onayalayamadım korkudan gene gidecek diye şarkıalr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslansaray -- 5 Ağustos 2010; 10:06:03 >
  • Hala problemin nerede oduğunu anlayamadım üzgünüm.

Şöyle bir yöntemi deneyebilirsiniz o zaman. PC' nizi otomatik senkronizasyonda bırakıp sadece laptopunuzdan manual olarak sarkı eklemeyı deneyebılırsınız. ipodunuzu pc ye taktıgınızda sync butonu ıle sarkıları yuklersınız, lapotopunuza taktıgınızda mouse ıle surukle bırak şeklinde yüklersiniz. Pc den cıkarıp laptopa taktıgınızda o dediğim ipod zaten başka bir library ile senkronize edilmiş, şarkıları silmek istiyormusunuz ? uyarısını verirse eğer tekrar "cancel" deyip summary sayfasından manually manage seçeneğini seçip sürükle-bırak şeklinde şarkılarınızı atabilirsiniz. Herseferinde bu uyarıyı verse bile her seferinde laptopunuza taktığınızda cancel deyip şarkılarınızı yüklersiniz.

Yada tam tersini de yapabilirsiniz. Laptop ile oto senkronizasyon pc ile manual.

Bu sabah bu metodu da deneyerek iki farklı bilgisayardan şarkı yükleyebildim ipoduma.

• onu deneyeceğim mühim olan yükleyebilmek onu da az çok başardım siz iyiki yol gösterdiniz çok teşekkürler yoksa mahvetmiştim ıpodu çok ama çok sağolun
  • quote:

onu deneyeceğim mühim olan yükleyebilmek onu da az çok başardım siz iyiki yol gösterdiniz çok teşekkürler yoksa mahvetmiştim ıpodu çok ama çok sağolun

rica ederim ama hala tam olarak probleminizi çözemedik malesef. ipdunuzu herhangi birşey olmaz onun için endişelenmenize gerek yok. restore seçeneği ile ğpodunuzu herzaman ilk günkü haline döndürebilirsiniz.
  • ya arkadaşlar birşey sorucam bende bundan 1ay once suan kullandıgım pcde 3gs ıle baglanıyortdum neyse 3gs sattım iphone 4 aldım.Sımdı pcden ıtunes sıldım yenıden yukledım ancak telefonu gormuyor uyelık sıfremı fln unuttum acaba ondanmı yenıden uyemı olmam gerekıyor
  • arkadaşlar ben ipod touch a itunes den birsürü müzik ve film attım fakat içinden sadece 2 tane müzik ve 1 tane film gösteriyor ayrıca appliations bölümüne giriyorum orda yüklemek istediğim dosyalar mevcut ama ne ''sync'' diye bi tuş var ne de ''add'' bi türlü ipod a oyun yükleyemedim bi de şöyle bir sorun veriyor ''could not connect to the i tunes store'' acaba kaydolmadığım için mi bütün bunlar oluyor acil yardım
  • itunes programı kurulurken could not access network location %public%\desktop\. hatasını veriyor nasıl çözerim
  • Eğer ilgilenen olursa benimde bi sorum var. Ipod'u bilgisayara taktığım zaman Itunes'i açar açmaz, bilgisayar Ipod'u atıyor. Haliyle hiç bir şey yapamıyorum. Ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: logostalker

Eğer ilgilenen olursa benimde bi sorum var. Ipod'u bilgisayara taktığım zaman Itunes'i açar açmaz, bilgisayar Ipod'u atıyor. Haliyle hiç bir şey yapamıyorum. Ne yapabilirim?

Dostum bilgisayar ipodu atıyor derken ne demek istediğini anlayamadım. Biraz daha açıklayıcı olabilirsen yardım etmeye çalışırım
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.