Şimdi Ara

iTunes Match Kullananlar (Ana Konu) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
13
Favori
15.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: semican

Match olayında mağazanın önemi var mı? Örneğin bazı şarkılar TR storeda yok US'de var.

var tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nc39

quote:

Orijinalden alıntı: spy1983

Bu tag ler için bir çözüm yolu çıktı mı?

nasıl yanı

bildiğiniz gibi, müzik teki id3 tag leri itunes match itunes store dan alıp değiştirmiyor. Şarkılar normal isimleri ile kalıyorlar. Tam şarkı detaylarını itunes store dan almanın bir yolu yok değil mi?
  • quote:

quote:

quote:

Bu tag ler için bir çözüm yolu çıktı mı?

nasıl yanı

bildiğiniz gibi, müzik teki id3 tag leri itunes match itunes store dan alıp değiştirmiyor. Şarkılar normal isimleri ile kalıyorlar. Tam şarkı detaylarını itunes store dan almanın bir yolu yok değil mi?

maalesef,3.parti yazilim kullanmaniz gerekir. tuneup gibi.

• bu arada stream dinledikten sonra telefonun ayarlarindan kullanim bolumnden muzik kismina bakin bakalim kac gb:)

• 1) Bazı LP'leri indirirken -19 kodlu bir hata veriyor, bu ne anlama geliyor?

2) Match yapılamayan mp3'ler var. Kendi convert ettiğim kalitesi yüksek mp3'lerin bazılarını eşleştiremedi. Hatta aynı albümden 8-9 parçayı eşleştirdiği, 1-2 parçayı eşleştiremediği oluyor. Böylece bir kısmı aac, bir kısmı mp3 kalıyor. Bu gibi mp3'leri manuel eşleştirmenin bir yolu var mı?

3) "Albüm kapağını al" gibi "id veya tag bilgilerini al" seçeneği yok mu?

4) Kendi yüklediğimiz bir albümü sonradan itunes'tan satın alırsak, bunu 2 ayrı albüm olarak mı görüyor?

5) 25bin şarkı yükledik ve daha kaliteli sürümlerini eşleştirdik diyelim. Bunları bilgisayarımızda ayrı bir klasöre alıp itunes üstünden "icloud'dan da sil" diyerek sildiğimizde yeni bir 25bin şarkı için boşluk oluşur mu? Yoksa bulundurma hakkımız bitmiş mi olur? Eğer her sildiğimiz mp3 için yeni bir yer açılıyorsa mp3'lerinin kaliteli sürümlerini match'lemek isteyenler için bir sınır sözkonusu değil demektir.

Cevaplayanlar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutkursun -- 18 Aralık 2012; 8:13:58 >

• itunes match'e uye oldum sarkilari match etti daha sonra bulut ikonuna tiklayip download ettim ardindan hepsini sildim hem itunesdan hem de download ettiklerimi. Simdi sarkilarda birtakim duzenlemelr yaptim tekrar matci aciyorum eslestirmeyi bitiriyor ancak download edebilnem icin gerekli bulut ikonu bir turlu cikmiyor. Siz bu problemi cozebildiniz mi ya da yardimci olabilecek var mi

• bi heves kayit oldum. 4 gunde 2500 parca gonderdim. bugun ilkdefa disarda denedim. muzik keyfimin icine etti diyebilirim. sarj fullken 5 sarki dinledm 73 e indi. tabi bu 5 sarkiyi dnlmk icin buyuk caba sarfettim. kafasina gore duruyo devam ediyo bazi parcslar hic aclmiyo gbi 6 sn snra dolduramiyo. edge ye dusunce hic ilerlemiyo. 3g acikken, fena sarj yiyo , ayni anda surf yaparkn donuyo. tek tek sarki indremiyosnz tym albumu indrmeniz gerekli iphone den. stream olarak dinledgnz muzikler iphone kullanim menusunde muzik altinda kaydediliyo, yani streamlarda iphone hafzasina kaydediliyo ama tekrar dnledgnzde yine serverden caliyo. kullanim bolumnden slmk istedgnzde yukledgnz muziklerde siliniyo . muzik keyfimin icine etti 1 satte. tamamen fiyasko netiniz yoksa muzikte yok. sarj 70 oldu:)

• quote:

quote:

Match olayında mağazanın önemi var mı? Örneğin bazı şarkılar TR storeda yok US'de var.

var tabiki.

Eger dediginiz gibiyse US storeden match almak daha mantikli hocam, dun 25 TL lik itunes gift card aldim, oyle her album yoktu satin alirken! US match pahali olabilir ama baktigimda store`unda yok yok tu yani!

• quote:

Orijinalden alıntı: krycc

itunes match'e uye oldum sarkilari match etti daha sonra bulut ikonuna tiklayip download ettim ardindan hepsini sildim hem itunesdan hem de download ettiklerimi. Simdi sarkilarda birtakim duzenlemelr yaptim tekrar matci aciyorum eslestirmeyi bitiriyor ancak download edebilnem icin gerekli bulut ikonu bir turlu cikmiyor. Siz bu problemi cozebildiniz mi ya da yardimci olabilecek var mi

Guncel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bi heves kayit oldum. 4 gunde 2500 parca gonderdim. bugun ilkdefa disarda denedim. muzik keyfimin icine etti diyebilirim. sarj fullken 5 sarki dinledm 73 e indi. tabi bu 5 sarkiyi dnlmk icin buyuk caba sarfettim. kafasina gore duruyo devam ediyo bazi parcslar hic aclmiyo gbi 6 sn snra dolduramiyo. edge ye dusunce hic ilerlemiyo. 3g acikken, fena sarj yiyo , ayni anda surf yaparkn donuyo. tek tek sarki indremiyosnz tym albumu indrmeniz gerekli iphone den. stream olarak dinledgnz muzikler iphone kullanim menusunde muzik altinda kaydediliyo, yani streamlarda iphone hafzasina kaydediliyo ama tekrar dnledgnzde yine serverden caliyo. kullanim bolumnden slmk istedgnzde yukledgnz muziklerde siliniyo . muzik keyfimin icine etti 1 satte. tamamen fiyasko netiniz yoksa muzikte yok. sarj 70 oldu:)

valla şarj değil de bu durmalar yüzünden ben de pişman oldum.
    wifi ile bile kasıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: antikitos

quote:

bi heves kayit oldum. 4 gunde 2500 parca gonderdim. bugun ilkdefa disarda denedim. muzik keyfimin icine etti diyebilirim. sarj fullken 5 sarki dinledm 73 e indi. tabi bu 5 sarkiyi dnlmk icin buyuk caba sarfettim. kafasina gore duruyo devam ediyo bazi parcslar hic aclmiyo gbi 6 sn snra dolduramiyo. edge ye dusunce hic ilerlemiyo. 3g acikken, fena sarj yiyo , ayni anda surf yaparkn donuyo. tek tek sarki indremiyosnz tym albumu indrmeniz gerekli iphone den. stream olarak dinledgnz muzikler iphone kullanim menusunde muzik altinda kaydediliyo, yani streamlarda iphone hafzasina kaydediliyo ama tekrar dnledgnzde yine serverden caliyo. kullanim bolumnden slmk istedgnzde yukledgnz muziklerde siliniyo . muzik keyfimin icine etti 1 satte. tamamen fiyasko netiniz yoksa muzikte yok. sarj 70 oldu:)

wifi ile bile kasıyor.

bu durum sadece bizde var herhalde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: antikitos

quote:

wifi ile bile kasıyor.

bu durum sadece bizde var herhalde

inanmayacaksın , kulaklıktan birden ses geldiğimde "he la ben şarkı dinliyordum diyorum" :) o kadar kasıyor yani

• aynen ya :) cok kotu bir durum. birde sen farkettinmi blmiyom ama, dinledgn her muzik telefonun hafizasinda kaliyo yine, mesela 10 sarki dinle
    40 mb artiyo kullaniln hafiza. dalga geciyolar resmen

• gençlik... bir süredir match kullanıyorum, deneyimlerimi yazayım; kafalardaki soru işaretlerinin bir kısmını giderecektir.

öncelikle şunu bilmelisiniz; itunes match'ye yüklediğiniz şarkılar "satın alınmış gibi" olmuyor. satın aldığınız bir şarkı itunes üzerinde her zaman purchased olarak görünür, istediğiniz an indirebilirsiniz. match'de ise, aboneliğiniz devam ettiği sürece indirebilirsiniz.

match ile ilgili ilginç bir nokta şu: şarkıları her zaman tag'lerine bakarak bulmuyor... bir sitede şarkıların shazam benzeri bir mekanizma ile eşleştirildiği yazıyordu. ben de bunu denemek için track 09 gibi bir ismi olan ve tag'leri bomboş bir şarkıyı match'ye yolladım... bilin bakalım ne oldu? şarkıyı buldu, ve eşleştirdi! yani bilgisayarınızdaki itunes programı, şarkının ses izinden bir miktar data'yı kendi mağazasına yolluyor, orada şarkı bulunuyor ve eşleştirme başarılı oluyor. bu sayede şarkı upload edilmeden, ben şarkıyı indirebiliyordum... ama şu noktaya dikkat edin, şarkının ismi server'da track 09 olarak görünüyor... yani şarkıyı bulmasına rağmen, tag'lerini sizin şarkınızda olduğu gibi düzenliyor. bu da korsan kullanımların önüne geçmek için yapılmış bir ayarlama olsa gerek. peki şarkının eşleştirilmiş olduğunu nereden anlıyoruz diye sorarsanız; şarkı itunes programının listesinde matched olarak görünüyor ve şarkıyı download ettiğinizde 256 kbps aac olarak iniyor. ama ismi yine track 09.

şimdi bu eşleştirme işlemiyle ilgili ikinci bir nokta daha var. anladığım kadarıyla bir parçanın tag'leri mevcutsa, önce o tag'ler baz alınıyor ve sonra şarkının ses kayıtları işe eşleştirilip öyle match ediliyor. bu sonuca ise şöyle vardım: elimde orhan gencebay'ın bir albümü mevcuttu. albümün tag'inde albüm ismi yanlış yazıyordu... şarkıyı bu hali ile match etmeye çalıştığımda, şarkıyı server'a "upload" etti. oysa ben o albümün itunes store'da olduğunu biliyordum... albümün tag'ini düzenledim ve olması gereken hale getirdim. match'deki upload edilen eski albümü silip yeniden match'le senkronize ettiğimde bilin ne oldu? evet, şarkı match edilmişti ve albümün server'a gönderilmesine gerek kalmadı.

bu bilginin avantajı şu: eğer albümünüz düzenli ise, onca şarkıyı upload etmeye gerek kalmayacaktır. şarkılar match edilecek, yani itunes ile eşleştirilecek ve bu sayede siz de istediğiniz zaman, istediğiniz aygıtınızdan şarkıyı dinleyebilirsiniz.

yukarıdaki iletilerin birinde bir arkadaş aynı şarkıyı birkaç kopya halinde çoğaltıp, tag'lerini değiştirerek itunes'a yollasak, bu şarkılar da match edilecek mi? diye sormuştu... dediğim gibi şarkılar gönderilirken ses izlerine de bakıldığı için match edilmeyecek, yalnızca server'a yüklenecektir. aynı şarkıyı değişik isimlerle çok kez dinleyebilirsiniz yani :) apple bu olum, yermi bu numaraları... aklınızı alır valla. samsung'dan ibret alın :)

başka bir konu da şu: bazı albümlerin kapakları otomatik olarak bulunuyor ve siz de mobil cihazınızda ve bilgisayarınızdaki itunes'da görebiliyorsunuz. albüm kapağı bulunmayan albümler için ise, bilgisayarınızda itunes üzerinde albümü sağ tıklayın, "bilgi ver"e tıklayıp, oradaki menüden albüm kapağını ekleyin ve kaydedin. sonra, mağaza>itunes match'i güncelle'ye tıklayıp, bu albüm kapaklarının da server'a gönderilmesini sağlayabilirsiniz. eğer itunes match'i güncelle dediğinizde bir hata verirse, önce "genius'u güncelle" ye tıklayın. o işlemi bitirdikten sonra match'i güncellemeyi tekrar deneyin. sorunsuz güncellendiğini göreceksiniz. :)

bazen, kapağı itunes tarafından otomatik bulunan albümler, apple cihazında görünmeyebiliyor. o albümlerin kapaklarını elle düzenlerseniz, o sorun da çözülecektir.

ve son bir ipucu:
    şimdi arşivinizi önce yardımcı programlarla mümkün olduğunca düzenlediniz, tag'leri adam ettiniz diyelim. artık itunes'a eklemeye hazırsınız. işte bu aşamada, düzen>tercihler>ileri düzey'e girin ve "itunes media klasörünü düzenli tut" ve "dosyaları arşive eklerken itunes media klasörüne kopyala" seçeneklerini işaretleyin. sonra arşivinizi itunes'a aktarın. aktarım işlemi bittikten sonra, müziklerim içindeki itunes klasörüne girin ve şu manzarayı görün:
    her sanatçı için bir klasör var.
    o klasörün içinde sanatçının albümü için de bir klasör var.
    klasör içindeki şarkıların adı da, tag'de olduğu gibi nizamlı intizamlı bir şekilde yazılmış :)

hakkaten tam olarak düzenli bir arşiv oluyor elimizde, hayırlı olsun. :)

herkese keyifli müzik dinlemeler.. çok efkarlı takılmayın, çürümesin içiniz. :)

• quote:

quote:

itunes match'e uye oldum sarkilari match etti daha sonra bulut ikonuna tiklayip download ettim ardindan hepsini sildim hem itunesdan hem de download ettiklerimi. Simdi sarkilarda birtakim duzenlemelr yaptim tekrar matci aciyorum eslestirmeyi bitiriyor ancak download edebilnem icin gerekli bulut ikonu bir turlu cikmiyor. Siz bu problemi cozebildiniz mi ya da yardimci olabilecek var mi

Guncel

eğer şarkılar zaten itunes media klasörüne kopyalandıysa, ya da müzik arşivindeki orijinal dosyalar yerinde duruyorsa o işaret çıkmayacaktır... müziklerim klasörünü bi kontrol et istersen.
  • Mac i formatladım baştan iclouddaki şarkılarımı itunes de nasıl görürüm?
    İtunes match i acıyorum 586 sarkı icloudda var dıyor ama ben goremıyorum. İphone da ve ipade gorunuyor ve clouddan çalıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

quote:

quote:

var tabiki.

Eger dediginiz gibiyse US storeden match almak daha mantikli hocam, dun 25 TL lik itunes gift card aldim, oyle her album yoktu satin alirken! US match pahali olabilir ama baktigimda store`unda yok yok tu yani!

Evet çok saçma olur o zaman TR storedan almak. benim arşivimin yarıdan fazlası TR storeda yok. Eklenirse o zaman alınabilir belki.

Satin almak istedigimde itunes tr de bircok album ve grup bulamadim ama ayni gruplari US`de arayinca biyografileri bile cikti! Belki ilerde tr`de duzelir ve arsiv genisler!

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

var tabiki.

Evet çok saçma olur o zaman TR storedan almak. benim arşivimin yarıdan fazlası TR storeda yok. Eklenirse o zaman alınabilir belki.

Satin almak istedigimde itunes tr de bircok album ve grup bulamadim ama ayni gruplari US`de arayinca biyografileri bile cikti! Belki ilerde tr`de duzelir ve arsiv genisler!

Şöyle bir mantık yürütelim.. Neticede Apple'ın bir sürü ülkede mağazası var ve Match satıyor.. Eşleşmeyen her şarkı serverlara atılan 4-5 MB demektirki bu çok yüklü bir maliyet. Bence tüm arşiv eşleştirme yapılıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

var tabiki.

Şöyle bir mantık yürütelim.. Neticede Apple'ın bir sürü ülkede mağazası var ve Match satıyor.. Eşleşmeyen her şarkı serverlara atılan 4-5 MB demektirki bu çok yüklü bir maliyet. Bence tüm arşiv eşleştirme yapılıyordur.

Mantik olarak evet haklisiniz , tek bir merkezi yerden yonetilmesi ve arsivin saklanmasi daha makul, umarim oyledir !! zaten yabaci muzikler dunyanin heryaninda ayni, geriye sadece o ulkenin muzikleri kaliyor, gecen yillar hollandanin music store`una baktigimda US ile tek farki yoresel muziklerinin olmasidi!! Umarim bizimkide yakinda boyle olur !!

• türkiye store'da olmayan şarkılar eşleşmiyor. kesin eminim bundan. başka ülkenin store'unda olması işe yaramıyor.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.