Şimdi Ara

iTunes Match Kullananlar (Ana Konu) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
13
Favori
15.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jakess

quote:

Orijinalden alıntı: emrenger

quote:

quote:

ya arkadaşlar bahsedildimi bilmiyorum kusura bakmayın ama eminimki bunu bi çok kisi yapamıyordur.

şimdi itunes match herşey tamam fakat ben iphone'uma sık dinlediğim parçaları illa internet bağlayıptamı download edip iphone un hafızasına kaydedicem?
    yani usb kabloyu takıp itunesten sürükleyerek en azından sık dinlediğim parçaları atmak istiyorum ama olmuyoda olmuyo arkadaş çıkdırdım yaa. işin aksi yanı internetimde sıkıntı var bu aralar inanılmaz yavaş.yani telefona wireless ile download etmeye kalksam yemin ederim yüreğim tükenir

bunu uzman bilen bi arkadaşımız bi açıklığa kavuşturursa eminim bi çok kişi aydınlanır. saygılarımla..

dostum sen o sık dinledigin sarkilari bikere dinledikten sonra o sarki surekli iphone da kalmiyo mu?
    ben kaliyo biliyorum. eger boyleyse senin sorunun cozulmus olmuyo mu?

ya muhakkak ama. atıyorum benim cok sık dinlediğim şarkıların toplamı 400 adet. ben bunların hepsini tek seferede nasıl dinlemeye kalkabilirim. bide şöyle bi örnek verim belki bahsettiğim eksik çok daha iyi anlaşılır. diyelimki uzun bi seyehate çıkıcam ve muzik arşivimi mecburen iphone un hafızasına atmam gerek.o zmn nasıl olucak bu? eminimki herkes evet olmaz der buna. (3g paketimizinde olmadığını varsayıyorum ki olsa bile hiç bi paket dayanmaz bu işe) yakın zamanda bunu eklerler ve eklemelilerde.

bide bişey daha sormak istiyorum
    hani dinlediğimiz şarkı aynı zamanda kayıt oluyo ya hafızaya. peki o şarkıyı sonuna kadar dinlememizmi gerek?
    yani diyelimki şarkıların ilk 30 saniyelerini flan dinledik ve başka bi şarkıya geçtik hep.
    her startı verdiğimiz şarkı komple kayıt oluyomu yoksa o şarkı bitmeden başka bi şarkı açtığımız için indirmeyi iptal edip yeni açtığımız şarkıya mı yöneliyor ?

biraz çorba oldu sanki ama idade edin

biraz corba olmus evet :)
    valla o sarkinin tamamini dinleme olayindan emin degilim ama sanirim sarkiyi kestigin yerden biraz daha ilerisi olabilir. ya da bu olay internet hizin ile de alakali olabilir. fizy gibi sarkiyi direk indiriyodur bende tam emin degilim :)

bende 2 gb hiz kotali net var. 7 8 gunde bitiyo netim 10 kbs ye muhtac kaliyorum :) her ay sonuna kadar :).
    imatch icin bazen 10 kpbs yeterli oluyo ama bazen hic dinlenmiyo surekli donuyo. acaba bunun nedeni. diger programlarin. netle alakali senk. durumumdur?
    ama bazen hic takilmadan dinleyebilirim 10 kb hiz ile anlamadim gitii.

dostum eger sen uzun seyahate ciktiginda da sarkilari yaninda istiyosan. o cok sevdigin 400 sarkiyi ayri bi listeye at itunesta
    yola koyulacagin zaman sa wifi uzerinde. hepsini cek telefonuna :)
    aklima baska cozum yolu gelmedi :). bu yontemde baya guzel bence :). tabi evdeki net sinirsizaa :)

ben genel olarak begendim imatchi. cok memnunum. sanirim sarki sozlerini senk. eger etmiyosa bi o acidan kotulugu var

valla kardeşim iyi güzel anlattın ama bu eksiğin varlığı hala var malesef.
    evet acil bi durumda alternatif üretiriz mecburen yapacak bişe yok. bu mevzu dışında match ten bende çok memnunum.umarız en kısa sürede bunada bi ayar verirler.

• Konuay orta yerden gireceğim ama . Cok dinlediğiniz sarkıları 3. parti bir programa atın itunes match onlarıda silmiyordur herhalde. boylece surekli dinledikleriniz cihazda kalsın hep. Ben flac arsivimden dosyaları oyle yapmayı planlıyorum. flac player ile dinliyorum.

Bu arada bir soru sorabilirmiyim gene cok arastırmadan olacak ama amerika veya turkiye match arasında ne gibi farklar var. avantaj ve dezavantajı varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archieduke -- 10 Ocak 2013; 18:44:07 >
  • Hiçbir fark yok. Bazı iddialar TR Store'da bulunmayan şarkıların eşleşmediğini söylüyor, ama eşleşmeyenlerde upload ediliyor zaten.
  • Arkadaşlar ben ipad mini ye ios 6.0.2 yükledikten sonra itunes match te sıkıntı oldu bir tülü şarkıları görmüyor cihaz..iphone 4s 6.0.1 ama orda problem yok..Başka sorun yaşayan var mı acaba?
  • Merhaba,

Daha önce iTools ile telefonumdaki şarkıları alıp bilgisayara aktarabiliyordum. İsimleriyle birlikte aynen geliyorlardı.

Ancak itunes match ile artık bunu yapamıyorum. Müzik bulamıyor telefonda. AAC formatıyla alakalı sanırım. iTunes match'de bulunan ses kalitesi yüksek bütün şarkıları bilgisayarda bir klasöre toplamak istesem ne yapmam lazım acaba? Bunun bir yolu var mı?

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar anladığım kadarıyla ben internetten 128 kbps'lik bir şarkıyı torrent ya da benzeri şekillerle indirsem, sonra itunes match ile kendi depolama alanıma atacağım ve daha sonra aynı şarkıyı 296 kbps kalite ile iphone'uma indireceğim öyle mi? Sanki etik/yasal açıdan bir boşluk var gibi ama uygulamayı yanlış mı anladım acaba?

Yoksa ben itunes match depolama alanıma şarkıyı ne şekilde atarsam telefonuma şarkıyı aynen o kalite/formatta mı indiriyor? Sadece cloud storage gibi mi çalışıyor yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deimos -- 23 Ocak 2013; 20:16:38 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_70708924/tm.htm

yardımcı olurmusunz arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deimos

Arkadaşlar anladığım kadarıyla ben internetten 128 kbps'lik bir şarkıyı torrent ya da benzeri şekillerle indirsem, sonra itunes match ile kendi depolama alanıma atacağım ve daha sonra aynı şarkıyı 296 kbps kalite ile iphone'uma indireceğim öyle mi? Sanki etik/yasal açıdan bir boşluk var gibi ama uygulamayı yanlış mı anladım acaba?

Yoksa ben itunes match depolama alanıma şarkıyı ne şekilde atarsam telefonuma şarkıyı aynen o kalite/formatta mı indiriyor? Sadece cloud storage gibi mi çalışıyor yani?

evet şarkı itunes'ta varsa eşliyor. bütün cihazlarda da o formatta iniyor. eşlenen şarkıların drm koruması olmadığı için yasal boşluk yok. yani elinizdeki müziği yasal yapmıyor. o kısmına karışmıyor. sadece arşivinize diğer cihazlarınızdan kolay erişmenizi sağlıyor.

google'ın ve amazon'un da benzer hizmetleri var ama sanırım onlarda eşleme yok. bütün arşivinizi upload etmek zorundasınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalenhourna

quote:

Arkadaşlar anladığım kadarıyla ben internetten 128 kbps'lik bir şarkıyı torrent ya da benzeri şekillerle indirsem, sonra itunes match ile kendi depolama alanıma atacağım ve daha sonra aynı şarkıyı 296 kbps kalite ile iphone'uma indireceğim öyle mi? Sanki etik/yasal açıdan bir boşluk var gibi ama uygulamayı yanlış mı anladım acaba?

evet şarkı itunes'ta varsa eşliyor. bütün cihazlarda da o formatta iniyor. eşlenen şarkıların drm koruması olmadığı için yasal boşluk yok. yani elinizdeki müziği yasal yapmıyor. o kısmına karışmıyor. sadece arşivinize diğer cihazlarınızdan kolay erişmenizi sağlıyor.

google'ın ve amazon'un da benzer hizmetleri var ama sanırım onlarda eşleme yok. bütün arşivinizi upload etmek zorundasınız.

evet ama o sırada elimdeki düşük kalite şarkıların da itunes store'daki yüksek kalite muadilleriyle yer değiştirmesini sağlıyor. sırf bunun için bile alınabilir o zaman. her şarkıya 1$ vermektense yıllık üye olup, bir şekilde şarkıyı edinmek ve daha sonra itunes'taki kalitesiyle indirmek daha mantıklı/ucuz.

• ios cihazıma itunes match ile inen parçayı silmek istediğimde ne yapmam gerek?

???
  • quote:

ios cihazıma itunes match ile inen parçayı silmek istediğimde ne yapmam gerek?

???

sarkinin satirinda parmagini sola kaydir sil secenegi cikar. cikmazsa kullanim bolumunden muzik verilerini silersiniz ama butun inenler silinir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nc39

quote:

ios cihazıma itunes match ile inen parçayı silmek istediğimde ne yapmam gerek?

???

sarkinin satirinda parmagini sola kaydir sil secenegi cikar. cikmazsa kullanim bolumunden muzik verilerini silersiniz ama butun inenler silinir

olacak iş deil.
    ben bunu zaten defalarca kez denememe rağmen olmuyordu.
    simdi denedim oldu :S
    acaba ios 6.1 demi düzeltildi ?
    6.1 e geçtiğimde denememiştim şu ana kadar
  • Çok kafama yattı bu iş, 40 tl için gayet güzel bir olanak.

• quote:

Orijinalden alıntı: SIRLI

Çok kafama yattı bu iş, 40 tl için gayet güzel bir olanak.

hemen al. eger hafiza sorunu yasiyosan. kesin al

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kalenhourna

quote:

evet ama o sırada elimdeki düşük kalite şarkıların da itunes store'daki yüksek kalite muadilleriyle yer değiştirmesini sağlıyor. sırf bunun için bile alınabilir o zaman. her şarkıya 1$ vermektense yıllık üye olup, bir şekilde şarkıyı edinmek ve daha sonra itunes'taki kalitesiyle indirmek daha mantıklı/ucuz.

hocam bu işte bir yanlışlık arşivimizdeki şarkıları tarayıp bulduklarını aac plus m4a olarak değiştirecek daha kaliteli müziğe sahip olacağız yıllık 40 tl 'ye 20000-25000 şarkı sınırı dahilinde apple bu yemez.Yasak elmayı yedirir ademoğluna

• Arkadaşlar itunes match 3. aşamada hep hata veriyor itunes'u kitliyor....

Bu sonunla karşılaşan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dvoca

Arkadaşlar itunes match 3. aşamada hep hata veriyor itunes'u kitliyor....

Bu sonunla karşılaşan var mı?

Merhaba bende aynı sorun olmuştu yaklaşık 3000 parçalık arşivimde hata fln vermedi ama 3. De dondu diye düşünüp çok kez macbook umdaki itunes i kapattım sonra arkadaşım biraz bekle dedi bir gün dışarı çıkmadan önce öğlen 12 gibi tekrar itunes match i açtım bıraktım sonra dışarı çıktım akşam saat 11 de eve geldiğimde sorunsuz şekilde yüklemmişti :) kaç saate yüklendi bilemiyorum ama ben daha önce 1-2 saat bekledim dondu sanıp kapattım fln sizde isterseniz benim gibi birgün açık tutun bakalım neolacak :)
    Not : i7 macbook kulanıcısıyım internet download hızım: 50 mbps upload hızım : 10-20 mbps arası gibip geliyor bu bilgileri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıca konuyla ilgili yorum yapmak istiyorum bende birçok apple ürünü var itunes match çok beklediğim birşeydi duyar duymaz satın aldım zaten arşivimiyükledim. Macbook ve masa üstü pc imde toplam 17 gb lik bir boşluk yarattım bu sayede. 17 gb az bir miktar değil . İtunes match yedeklediğinde yedeklenen parçaları siliyorum bilgisyarımdan kafam rahat ediyor . Ayrı zamanda ios cihazlarım içinde itunes derdim olmuyor . Bilgisyarıma (macbook ) yeni sarkı indiriyorum indirir indirmez zaten itunes match e yüklemeye başlıyor aralarında çok iyi anlaşıyorlar. Sonra herhangi bir ios cihazımı acıyorum son eklenen parçalarda bilgisyarıma yeni yüklediğim parça çıkıyor zaten yanında bulut simgesi oluyo ( sadece ios 6.1de) hop tıklıyorum iniyor. Kabloyu çıkar itunese bağla senkron yapsın derdi olmuyor . Bilgisayarınıza Birden çok parça indirdiğinizde (atıyorum 40 parça ) yine son eklenenlere gelin en aşağı inin tümünü internetiniz olduğu heryerde indirebilirsini Yada dinliyebilirsiniz . evet eğer yüksek internet paketleriniz yoksa wlan ağından bağlanın ki artık ( istanbul için konuşuyorum ) heryerde bir wlan var hatta geçen bir cafede 10 mbps wlan hızını yavas bulan bune ya 10 mbps nedir diyen insanları Gördüm:) insan oğlu hıza çabuk alışıyor bundan 1-2 yıl önce 5 mbps ye hayranken sayılı yerlerde wlan bulunurken şimdi sıradan biyerdeki 10mbps beğenmiyoruz. neyse dediğim gibi istanbulda oturanlar için söylüyorum heryerde çift katlı otobüslerde bile wlan var bağlanın istediğinizi indirin kafanız rahat etsin :) cafelerde şifreli flnsa çekinmeyin sorun söylerler :)) İstanbul dışında oturanların wlan sıklığını bilmediğim için bişey diyemem wlan bulursanız çökün bi çayla 4 saat oturusunuz ki arkadaşlarımızla gidin o orda kendi kendine iner :)))))) ha fikrimce bu servis ios cihazlar için değil daha çok mac ve pc lerde boş yer olması için düşünülüp yapılmış gibime geldi. En azından türkiye için durum böyle zira yurt dışında kulaktan dolma laflara göre heryerde yuksek hızda wlan varmıs paketi aştın derdi gibi şeyler yokmuş hız 3g hızı yüksekmiş fln neresi doğru neresi yalan bilemem gerçi ben hiç indirmeden 3g ile müzik dinlediğimde takılma hissetmedim ama sevis sağlayıcıya ve çekim gücüne göre değişiyor turkcell iphone 4 de 3G internet hızı 3-4 mbps iken aynı yerde iphone 5 de 15 mbps gördü yanlış duymadınız ben hatta aceba wlan a mı bağlandı yanlışlıkla diye düşünüp baktım 3G hızıydı o anı gördüm aşık oldum zaten :) NOT: tek tek parçaları indirme olayı sadece ios 6.1 de vardır diğer sürümlerde ancak albüm olarak indirirsiniz buda işinizi zorlaştırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barmanbek -- 14 Şubat 2013; 3:56:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: barmanbek

Ayrıca konuyla ilgili yorum yapmak istiyorum bende birçok apple ürünü var itunes match çok beklediğim birşeydi duyar duymaz satın aldım zaten arşivimiyükledim. Macbook ve masa üstü pc imde toplam 17 gb lik bir boşluk yarattım bu sayede. 17 gb az bir miktar değil . İtunes match yedeklediğinde yedeklenen parçaları siliyorum bilgisyarımdan kafam rahat ediyor . Ayrı zamanda ios cihazlarım içinde itunes derdim olmuyor . Bilgisyarıma (macbook ) yeni sarkı indiriyorum indirir indirmez zaten itunes match e yüklemeye başlıyor aralarında çok iyi anlaşıyorlar. Sonra herhangi bir ios cihazımı acıyorum son eklenen parçalarda bilgisyarıma yeni yüklediğim parça çıkıyor zaten yanında bulut simgesi oluyo ( sadece ios 6.1de) hop tıklıyorum iniyor. Kabloyu çıkar itunese bağla senkron yapsın derdi olmuyor . Bilgisayarınıza Birden çok parça indirdiğinizde (atıyorum 40 parça ) yine son eklenenlere gelin en aşağı inin tümünü internetiniz olduğu heryerde indirebilirsini Yada dinliyebilirsiniz . evet eğer yüksek internet paketleriniz yoksa wlan ağından bağlanın ki artık ( istanbul için konuşuyorum ) heryerde bir wlan var hatta geçen bir cafede 10 mbps wlan hızını yavas bulan bune ya 10 mbps nedir diyen insanları Gördüm:) insan oğlu hıza çabuk alışıyor bundan 1-2 yıl önce 5 mbps ye hayranken sayılı yerlerde wlan bulunurken şimdi sıradan biyerdeki 10mbps beğenmiyoruz. neyse dediğim gibi istanbulda oturanlar için söylüyorum heryerde çift katlı otobüslerde bile wlan var bağlanın istediğinizi indirin kafanız rahat etsin :) cafelerde şifreli flnsa çekinmeyin sorun söylerler :)) İstanbul dışında oturanların wlan sıklığını bilmediğim için bişey diyemem wlan bulursanız çökün bi çayla 4 saat oturusunuz ki arkadaşlarımızla gidin o orda kendi kendine iner :)))))) ha fikrimce bu servis ios cihazlar için değil daha çok mac ve pc lerde boş yer olması için düşünülüp yapılmış gibime geldi. En azından türkiye için durum böyle zira yurt dışında kulaktan dolma laflara göre heryerde yuksek hızda wlan varmıs paketi aştın derdi gibi şeyler yokmuş hız 3g hızı yüksekmiş fln neresi doğru neresi yalan bilemem gerçi ben hiç indirmeden 3g ile müzik dinlediğimde takılma hissetmedim ama sevis sağlayıcıya ve çekim gücüne göre değişiyor turkcell iphone 4 de 3G internet hızı 3-4 mbps iken aynı yerde iphone 5 de 15 mbps gördü yanlış duymadınız ben hatta aceba wlan a mı bağlandı yanlışlıkla diye düşünüp baktım 3G hızıydı o anı gördüm aşık oldum zaten :) NOT: tek tek parçaları indirme olayı sadece ios 6.1 de vardır diğer sürümlerde ancak albüm olarak indirirsiniz buda işinizi zorlaştırabilir.

her soylediine katiliyorum
    itunes match fena bisey
    iphoneumda hafiza sorunu yasiyodum simdi oyle bisey kalmadi. cok pratik bisey
    bide su 3g ile ilgili sikintim yokta
    kota sorunu kotu oluyo
    96kb dusunce beklenmiyor ya inmesi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: barmanbek

Ayrıca konuyla ilgili yorum yapmak istiyorum bende birçok apple ürünü var itunes match çok beklediğim birşeydi duyar duymaz satın aldım zaten arşivimiyükledim. Macbook ve masa üstü pc imde toplam 17 gb lik bir boşluk yarattım bu sayede. 17 gb az bir miktar değil . İtunes match yedeklediğinde yedeklenen parçaları siliyorum bilgisyarımdan kafam rahat ediyor . Ayrı zamanda ios cihazlarım içinde itunes derdim olmuyor . Bilgisyarıma (macbook ) yeni sarkı indiriyorum indirir indirmez zaten itunes match e yüklemeye başlıyor aralarında çok iyi anlaşıyorlar. Sonra herhangi bir ios cihazımı acıyorum son eklenen parçalarda bilgisyarıma yeni yüklediğim parça çıkıyor zaten yanında bulut simgesi oluyo ( sadece ios 6.1de) hop tıklıyorum iniyor. Kabloyu çıkar itunese bağla senkron yapsın derdi olmuyor . Bilgisayarınıza Birden çok parça indirdiğinizde (atıyorum 40 parça ) yine son eklenenlere gelin en aşağı inin tümünü internetiniz olduğu heryerde indirebilirsini Yada dinliyebilirsiniz . evet eğer yüksek internet paketleriniz yoksa wlan ağından bağlanın ki artık ( istanbul için konuşuyorum ) heryerde bir wlan var hatta geçen bir cafede 10 mbps wlan hızını yavas bulan bune ya 10 mbps nedir diyen insanları Gördüm:) insan oğlu hıza çabuk alışıyor bundan 1-2 yıl önce 5 mbps ye hayranken sayılı yerlerde wlan bulunurken şimdi sıradan biyerdeki 10mbps beğenmiyoruz. neyse dediğim gibi istanbulda oturanlar için söylüyorum heryerde çift katlı otobüslerde bile wlan var bağlanın istediğinizi indirin kafanız rahat etsin :) cafelerde şifreli flnsa çekinmeyin sorun söylerler :)) İstanbul dışında oturanların wlan sıklığını bilmediğim için bişey diyemem wlan bulursanız çökün bi çayla 4 saat oturusunuz ki arkadaşlarımızla gidin o orda kendi kendine iner :)))))) ha fikrimce bu servis ios cihazlar için değil daha çok mac ve pc lerde boş yer olması için düşünülüp yapılmış gibime geldi. En azından türkiye için durum böyle zira yurt dışında kulaktan dolma laflara göre heryerde yuksek hızda wlan varmıs paketi aştın derdi gibi şeyler yokmuş hız 3g hızı yüksekmiş fln neresi doğru neresi yalan bilemem gerçi ben hiç indirmeden 3g ile müzik dinlediğimde takılma hissetmedim ama sevis sağlayıcıya ve çekim gücüne göre değişiyor turkcell iphone 4 de 3G internet hızı 3-4 mbps iken aynı yerde iphone 5 de 15 mbps gördü yanlış duymadınız ben hatta aceba wlan a mı bağlandı yanlışlıkla diye düşünüp baktım 3G hızıydı o anı gördüm aşık oldum zaten :) NOT: tek tek parçaları indirme olayı sadece ios 6.1 de vardır diğer sürümlerde ancak albüm olarak indirirsiniz buda işinizi zorlaştırabilir.

her soylediine katiliyorum
    itunes match fena bisey
    iphoneumda hafiza sorunu yasiyodum simdi oyle bisey kalmadi. cok pratik bisey
    bide su 3g ile ilgili sikintim yokta
    kota sorunu kotu oluyo
    96kb dusunce beklenmiyor ya inmesi

tabiki ozaman da hak vermek lazım. google bile açılmıyor hız düşünce benim 4gb lık paketim olduğu için öyle bir derdim olmuyor tabi. ayrı zamanda iphone umda da yer sıkıntısı çekmediğim için normal indirip dinliyorum benim için ios cihazlarda değil ama macbook air dangerçekten hayatımı kurtardı diyebilirim 120gb ssd olduğu için birde windows kurmak isterseniz macinize 17 gb sizin için can oluyor resmen :)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.