Şimdi Ara

IXUS 70 ve 75 Kullananlar BURAYA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
13.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadşlar.ixus 75 kullanıcısıyım çok memnunum herkese tavsiye ederim.gerçekten çok güzel özellikleri var.öğrendikçe fotoğraf çekmekten zevk alacaksınız.makrosu on numara.gece çekimleri mükemmel (ama tavsiyem tripod ile çekin .elinizi titretmemeye çalışın.
    tek kelimeyle mükemmel cihaz.
  • hayırlı olsun dostm güle güle Kullan !!!
    makinadan biraz ayrıntılı bahsedermisin sence eksileri nerler fln ve gece resm çekimlerinde titreme sorun oluyo yada evde akşam resmler nası çıkıo fln ??? gündüz resmleri???
    quote:

Orjinalden alıntı: smmyh

merhaba arkadşlar.ixus 75 kullanıcısıyım çok memnunum herkese tavsiye ederim.gerçekten çok güzel özellikleri var.öğrendikçe fotoğraf çekmekten zevk alacaksınız.makrosu on numara.gece çekimleri mükemmel (ama tavsiyem tripod ile çekin .elinizi titretmemeye çalışın.
  • Merhabalar Canon Ixus 75 fotoğraf makinasıyla ilgili bir sorum olacak.Yardımcı olursanız sevinirim.

Makinanın 3 inçlik ekranında klip,film vs. izlenebileceğini düşünüyorum.Bu amaçla hafıza kartına aynı canon'da çektiğim videonun özelliklere uygun biçimde attım.Canon'un gördüğüm video formatı;

Video: format:avi Codec:mjpeg Boyut:640x480

Audio: pcm_s16le, 44100 Hz, mono, 705 kb/s

Bunları yapıp dcim klasöre attığımda ve makinayı açtığımda resim yok yazıyor.Herşey normal gibi ama yok açılmıyor.Canonda video çektiğimizde 10 kb kadar .thm dosyaları da var.Önceki çektiğim videoların .thm'lerni alıp aynı isimle (örn:MVI_0441) kaydettiğimde bu sefer makinanın ekranında tanımlanmamış resim yazısı çıkıyor.

Acaba diyorum yukarıdaki formatta mı bir değişiklik yapmam lazım.codec mjpeg değilde birşey mi(h263,huffyuv,mpeg4,xdvid,wmv1 ... gibi)

Bu makinayı alırken açıkçası bu kadar büyük bir ekranda en azından dışarıdan da video atılıp izlenebilineceğini sanmıştım ama denemelerim başarısız kaldı.Bazı kaynaklar ve işi bilenler yapılabilineceğini söylüyorlar.İnşallah oluyordur,çünkü olmaması için bir neden yok.Yardımınız için şimdiden teşekkürler.Cevabınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeagle -- 22 Mart 2008; 16:57:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mert2050

hayırlı olsun dostm güle güle Kullan !!!
    makinadan biraz ayrıntılı bahsedermisin sence eksileri nerler fln ve gece resm çekimlerinde titreme sorun oluyo yada evde akşam resmler nası çıkıo fln ??? gündüz resmleri???
    quote:

Orjinalden alıntı: smmyh

merhaba arkadşlar.ixus 75 kullanıcısıyım çok memnunum herkese tavsiye ederim.gerçekten çok güzel özellikleri var.öğrendikçe fotoğraf çekmekten zevk alacaksınız.makrosu on numara.gece çekimleri mükemmel (ama tavsiyem tripod ile çekin .elinizi titretmemeye çalışın.

gece çekimi bu şekilde ama pozlamayı yükseltmen lazım, gölcükten izmiti çektim.gezmeye gittim akşam çektim.gündüz çekimi yok şuanda çektiğim zaman onuda koyarım...

http://img89.imageshack.us/my.php?image=glck124qs6.jpg

http://img230.imageshack.us/my.php?image=glck126yz4.jpg

Yorumlarınızı bekliyorum...

• çok teşekkürler kardeş resmler güzel elle çektin herhalde

zaman içinde diğer resmlerinide bekliyoruzz !!!

Ev içinde akşam resm çekerken titreme sorun oluyo mu? bulanıklık fln
  • quote:

Orjinalden alıntı: freeagle

Merhabalar Canon Ixus 75 fotoğraf makinasıyla ilgili bir sorum olacak.Yardımcı olursanız sevinirim.

Makinanın 3 inçlik ekranında klip,film vs. izlenebileceğini düşünüyorum.Bu amaçla hafıza kartına aynı canon'da çektiğim videonun özelliklere uygun biçimde attım.Canon'un gördüğüm video formatı;

Bunları yapıp dcim klasöre attığımda ve makinayı açtığımda resim yok yazıyor.Herşey normal gibi ama yok açılmıyor.Canonda video çektiğimizde 10 kb kadar .thm dosyaları da var.Önceki çektiğim videoların .thm'lerni alıp aynı isimle (örn:MVI_0441) kaydettiğimde bu sefer makinanın ekranında tanımlanmamış resim yazısı çıkıyor.

Acaba diyorum yukarıdaki formatta mı bir değişiklik yapmam lazım.codec mjpeg değilde birşey mi(h263,huffyuv,mpeg4,xdvid,wmv1 ... gibi)

Bu makinayı alırken açıkçası bu kadar büyük bir ekranda en azından dışarıdan da video atılıp izlenebilineceğini sanmıştım ama denemelerim başarısız kaldı.Bazı kaynaklar ve işi bilenler yapılabilineceğini söylüyorlar.İnşallah oluyordur,çünkü olmaması için bir neden yok.Yardımınız için şimdiden teşekkürler.Cevabınızı bekliyorum.

Bu konuyla ilgili bi gelişme var mı arkadaşlar, aynı şeyi bende denedim ama olmadı.. İstediğimiz resim yada videoyu nasıl atarız makinenin kendi hafıza kartına? Ya da freeagle arkadaşım sen çözdünmü olayı?

• .thm dosyaları bir videonun tanıtım resmi denebilir.mesela foto makinanız ile bir video çektiniz diyelim.review den bu videoyu bulursanız oynatmaya başlamadan önce videnun ilk baştaki görüntüsünün resmini gösterir size.işte thm dosyasında o resim saklı sadece.dışardan makinaya yüklediğiniz videolarının çalışmamasının nedeni thm dosyası değil.
  • erkayalar ve foto zeynep'le konuştum eğer aynı şekilde atılırsa bunun olacağını ama kullanma kılavuzunda olmadığı için tam bilemediklerini söylediler.bu yazıyı ingilizceye çevirip canon'a atmayı planlıyorum,belki o zaman bişeyler olur.burdan bildiririm ama siz de deneyin bence çok güzel olur dışarıdan video izlemek,3 inç ekranda

quote:

Orjinalden alıntı: agesilaos

quote:

Orjinalden alıntı: freeagle

Merhabalar Canon Ixus 75 fotoğraf makinasıyla ilgili bir sorum olacak.Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu konuyla ilgili bi gelişme var mı arkadaşlar, aynı şeyi bende denedim ama olmadı.. İstediğimiz resim yada videoyu nasıl atarız makinenin kendi hafıza kartına? Ya da freeagle arkadaşım sen çözdünmü olayı?

• Bende ixus75 kullaniyorum.. Fakat uzaktan kendimi cektirince kirmizi goz cikiyor (gece yada karanlikta) ve camur gibi cekiyor.. ayarlarini kurcaladim bulamadim.. bilen varsa gece cekimlerinde en iyi sonucunun ayarini cvplarsa sevinirim..

benim gozum yesil bende kirmizi cikiyor, fakat renksiz gozlerde normal cikiyor gibi.. bulamadim deli oldum resmen :)

gece cok guzel goruntu alamadim su ana kadar.. :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: scKn

Bende ixus75 kullaniyorum.. Fakat uzaktan kendimi cektirince kirmizi goz cikiyor (gece yada karanlikta) ve camur gibi cekiyor.. ayarlarini kurcaladim bulamadim.. bilen varsa gece cekimlerinde en iyi sonucunun ayarini cvplarsa sevinirim..

benim gozum yesil bende kirmizi cikiyor, fakat renksiz gozlerde normal cikiyor gibi.. bulamadim deli oldum resmen :)

gece cok guzel goruntu alamadim su ana kadar.. :(

Kırmızı gözü kapat eğer oda olmuyorsa resimi çektikten sonra makinede bakarken menü tuşuna bas ordan kırmızı göz kırpma var onu seç yerini belirliyorsun temizliyor kırmızı lekeleri.gece çekimlerinde tripod kullanmanı tavsiye ederim.Gece hızlı çekim modunda pozlamayı +2 ye getirirsen güzel fotolar elde edebilirsin..manuel ' de zamanlayıcı arttır biraz 8-10 yap.sabit biryere koy bi bulunduğun yerden dışarsını çek ışıkları göreceksin. compact makinalara göre mükemmel bir sonuç alabilirsin.
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

• Buyrun arkadaşlar.havalimanının yanından geçerken çektim.Diğeride gece çekim.(Boğaz köprüsü)

http://img80.imageshack.us/my.php?image=resim010vn8.jpg

http://img229.imageshack.us/my.php?image=resim070ou8.jpg

http://img237.imageshack.us/my.php?image=resim075ub0.jpg

Yorumlarınızı bekliyorum...

• Resimler cok net ve guzel cikmis tebrikler...

Son olarak cvp verdigin icin tesekkurler.. kirmizi goz ayari acik durumda. Uzaktan insan cekicem mesela tam net deil + krmizi goz yapior.. menude kirmizi gozu kirptm fakat siyahlastiriyor.. Manuelde zamanlayici nerdendi baktm bulamadim.. Birde pixel boyutunu en buyuk boyami getirirsem resim orjnail boyutunda bozulur yada daha azami getirsem? Arkadasim demisti cok buyuk pixelde cekilirse resim net olmaz diye.. Bi ayar yapamadim su makineye :(
  • smmyh resimler biraz bulanık galiba fazla mı? titrettin?? nettin ???:D:D:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert2050

smmyh resimler biraz bulanık galiba fazla mı? titrettin?? nettin ???:D:D:D

Doğrudur. :)
    havalimanında fotoğraf çekmek yasak olduğu için dışarda çektim.
    Pazartesi gecesi ve salı günü istanbulda hava şartları kötü olduğu için.yağmur ve rüzgar.ne desen doğrudur karde :)
  • merhaba arkadaşlar bende bir IXUS 75 sahibiyim topic'iğinizi farketmemiştim ama gördüğüm iyi oldu bende birkaç foto çektim ama genelde otomatik modda bunları nasıl ekliyeceğimi anlatırsanız sevinirim
  • merhaba arkadaşlar. bende ixus 75 var . acaba bu makinede fotoğrafa nasıl tarih atılıyor biliyormusunuz? makineden tarih atamıyoruz galiba ben bulamadım acaba makineyle gelen program yardımıyla yazı filan eklenebiliyor ama otomatik tarih atabiliyormuyuz? bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
  • ben de ixus 75 aldım 2 hafta önce. aşağıda ixus 75 ile çekilmiş resimler var..
    http://www.flickr.com/cameras/canon/powershot_sd750/
  • ya arkadaslar hakikaten bu canon ixus 75 harika makina.
    hele video cekimi super.
    ama bende bir arkadas gibi fotografa tarih nasil yazdiriyoruz.
    butun ayarlari yapiliyor ama tarih baskisi ayari malesef gorunuyor ama secilemiyor.
    bunun cozumu varmi acaba.
    herkes tarihsiz mi cekiyor yoksa.
    lutfen yardim edin ya.
  • ixus 75'i bugün aldım. Burayı almadan da takip ediyordum. Bir fotoğraf da benden olsun.

• selam arkadaşlar bir kaç makrodan benden....

Biraz bekleyin öyle açılıyor arkadaşlar 30-40 saniye içersinde...

1. si Yaprağın altındaki böceği çektim. alttaki ise bir uğur böceği çektim.

http://img235.imageshack.us/img235/3751/bceknn0.jpg

http://img235.imageshack.us/img235/4787/ugurle4.jpg

yorumlarınızı bekliyorum...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.