hayırlı olsun dostm güle güle Kullan !!! makinadan biraz ayrıntılı bahsedermisin sence eksileri nerler fln ve gece resm çekimlerinde titreme sorun oluyo yada evde akşam resmler nası çıkıo fln ??? gündüz resmleri???
quote:
Orjinalden alıntı: smmyh
merhaba arkadşlar.ixus 75 kullanıcısıyım çok memnunum herkese tavsiye ederim.gerçekten çok güzel özellikleri var.öğrendikçe fotoğraf çekmekten zevk alacaksınız.makrosu on numara.gece çekimleri mükemmel (ama tavsiyem tripod ile çekin .elinizi titretmemeye çalışın. tek kelimeyle mükemmel cihaz.
gece çekimi bu şekilde ama pozlamayı yükseltmen lazım, gölcükten izmiti çektim.gezmeye gittim akşam çektim.gündüz çekimi yok şuanda çektiğim zaman onuda koyarım...
Merhaba, çektiğiniz fotoğrafta garip bişey var sağ tarafta
quote:
Orjinalden alıntı: chelick
Hakket yaa... bir insanın yürürken bulanık çıkması gibi bişeymi, yoksa başka bişeymi??
merhaba arkadaşlar. Bende 3-4 günlük bir ixus 75 kullanıcısıyım ve amatörüm :) makineyi yeni aldım ve tanımaya çalışıyorum fakat bişey beni çok rahatsız ediyor ki o da makinenin kılıfı:( kılıfa zor sığıyor makine. lense veya başka biyere zararı olcak diye korkuyorum . aldığım yerden değiştiricem kılıfı ne alayım ?siz hangi kılıfları kullanıyorsunuz?model olarak söylerseniz sevinirim. bu arada forum çok hoşuma gitti bende buraya sık sık gelicem foto paylaşımında bulunucam. sevgiler saygılar :)
quote:
Orjinalden alıntı: murattici
merhaba arkadaşlar. Bende 3-4 günlük bir ixus 75 kullanıcısıyım ve amatörüm :) makineyi yeni aldım ve tanımaya çalışıyorum fakat bişey beni çok rahatsız ediyor ki o da makinenin kılıfı:( kılıfa zor sığıyor makine. lense veya başka biyere zararı olcak diye korkuyorum . aldığım yerden değiştiricem kılıfı ne alayım ?siz hangi kılıfları kullanıyorsunuz?model olarak söylerseniz sevinirim. bu arada forum çok hoşuma gitti bende buraya sık sık gelicem foto paylaşımında bulunucam. sevgiler saygılar :)
Makinan hayırlı olsun.iyi günlerde kullan. kılıf olarak ben, CASE LOGIC kullanıyorum. bir çok çeşidi var. kafana göre bulabilirsin...
quote:
Orjinalden alıntı: Mori
quote:
Orjinalden alıntı: chelick
Hakket yaa... bir insanın yürürken bulanık çıkması gibi bişeymi, yoksa başka bişeymi??
ya evet arkadaşım birden kameranın önüne geldi sabit duruyordu makina uzun pozlamada buğulu oldu ekranın içine birisi girdiğinde.
Arkadaşlar mrb. Bende forumları okuduktan sonra ixus75 almaya karar verdim ve siparişi verdim.Bir aksilik olmassa yarin elimde olacak
quote:
Orjinalden alıntı: murattici
bende kılıf olarak caselogic kullanıyorum tavsiye ederim çok kullanışlı bir kılıf..bende bundan var CASE LOGIC TBC2 NAYLON KUMAŞ hem ucuz hem kaliteli hemde boyutları ixus 75 e göre oldukça uygun .
arkadaşlar bende makinayı yeni aldım ama bir problemim var.video çekerken ekranın ortasının biraz solunda kırmızı bir nokta beliriyor.fotoğraf çekerken böyle bir sorun yok.lensi ve ekranını silmeme rağmen sorun devam ediyor.fikri olan varmı?yardımcı olursanız çok sevinirim..
quote:
Orjinalden alıntı: Ankhtpt
arkadaşlar bende makinayı yeni aldım ama bir problemim var.video çekerken ekranın ortasının biraz solunda kırmızı bir nokta beliriyor.fotoğraf çekerken böyle bir sorun yok.lensi ve ekranını silmeme rağmen sorun devam ediyor.fikri olan varmı?yardımcı olursanız çok sevinirim..
video kaydı yaparken kırmızı bir nokta ve yanında rec yazısı çıkar. kayıt yaptıktan sonra izlerken böyle bir nokta gözükmez. eğer izlerkende böyle bir nokta beliriyorsa sorun var. ve fotoğraf çekerken böyle bir olay meydana gelmiyorsa yazılımsal bi sorunun var demektir. kameranı aldığın yere götür değiştirirler hemen.
Arkadaşlar bu enstantane ayarı nereden yapılıyor?
quote:
Orjinalden alıntı: tunay_erbatur
Arkadaşlar bu enstantane ayarı nereden yapılıyor?
öncelikle manuel ayarlara geliyorsun oradan manuel ayarların bir sekme aşağısına geldiğin zaman pozlamayı göreceksin pozlama ayarının üzerindeyken "menü" tuşuna bastığında enstantene süreleri çıkacaktır karşına oradan enstanteneyi ayarlayabilirsin.kolay gele
sizden birşey istesem loş ortamda makinayı siyah bir yüzeye doğrultup flaşlı bir kaç resim çekebilecek var mı?benim merak ettiğim konu su damlası şeklinde lekeler oluşuyor mu resimde?ixus 75 almayı düşünüyorum benim için önemli plan iç mekan çekimleri...
quote:
Orjinalden alıntı: DHinferno
sizden birşey istesem loş ortamda makinayı siyah bir yüzeye doğrultup flaşlı bir kaç resim çekebilecek var mı?benim merak ettiğim konu su damlası şeklinde lekeler oluşuyor mu resimde?ixus 75 almayı düşünüyorum benim için önemli plan iç mekan çekimleri...
ben yaklaşık 4 aydır kullanıyroum ıxus 75 i ve bahsettiğin lekelerden eser yok :) birçok makine denedim ve alırken çok araştırdım ve gördüm ki fiyatına oranla en kalite resmi veren makine ixus 75 ve ayrıca da video çekimi harika. zaten canon un video ları meşhurdur. eğer makine alıcaksan bu fiyat aralığında ixus 75 i tercih etmelisin 2. olarak da nikon s51c yi önerebilirim. kolay gele.
ixus 65 le çektiğim bir resim, güzel bir ipucu da vereyim navigatorda dairesel hareketler yaptığınızda fotolarda güzel bir gezintiye çıkartıyor sizi canon
ixus 75 ha aldım ha alacağım tek bir konu kaldı arkadaşlar şu görüntü sabitleme olayı ( IS ).bu konu sizce takılacak konu mu?illa görüntü sabitleme olmalımı? loş ışıkta performansını merak etmekteyim? çünkü benim kullanım alanım genelde ev içi olacak.
IS makine seçiminde takılmayacak bir konu değil, ama ondan önce daha önemli özellikler var. Elinde iki makinenin herşeyi aynı ise ve aradaki fark IS ise IS li olanı al. Ama birinin sensörü büyük ve düşük pikselli, ama IS yok, diğeri ise minicik sensörlü ve çok pikselli, bununla birlikte IS de var. Ne yapayım dersen, büyük sensör ve az pikselli olan, IS siz makineyi al derim. O nedenle bu düşünce şeklin makine seçimi için yanlış olur. Ama senin aklında IS li ve IS olmayan 2 makine varsa artıları ve eksilerini değerlendirir bir seçime varmamız çok daha doğru olur diye düşünüyorum. Mesela minik bir örnek, efsane olan Fuji F30 ve F31fd de IS yok ama efsane denen makineler.
quote:
ixus 75 ha aldım ha alacağım tek bir konu kaldı arkadaşlar şu görüntü sabitleme olayı ( IS ).bu konu sizce takılacak konu mu?illa görüntü sabitleme olmalımı? loş ışıkta performansını merak etmekteyim? çünkü benim kullanım alanım genelde ev içi olacak.
kısaca şu iki makina arasında kaldım canon ixus 75 (sd 750) ve canon ixus 860 is (sd 870 is veya ixy 910 is). ixus 75:240 $ ixus 860:340 $ benim gönlümde 860 yatıyor ama 100 ytl şu an için beni aşmakta.
Arkadaşlar sizden bi ricam var, bende İXUS 75 var, yeni aldım, çözmeye çalışıyorum. Resimlerde Tarih kaydetme olayını çözdüm,şu anda çektiğim resimlere tarih kaydediliyor ama VİDEO çekimlerinde tarih görünmüyor, tarihin görünmesini istiyorum , ama çözemedim. Bu konuda yardım istriyorum..
quote:
kısaca şu iki makina arasında kaldım canon ixus 75 (sd 750) ve canon ixus 860 is (sd 870 is veya ixy 910 is). ixus 75:240 $ ixus 860:340 $ benim gönlümde 860 yatıyor ama 100 ytl şu an için beni aşmakta.