Şimdi Ara

İzmir'in merkezinde yaşlı binalardan ev almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni evli biri olarak kirada oturmak yerine ev almak istiyoruz. bugün oturduğumuz yer poligon ve bu civarda ev bakıyoruz. ev fiyatları malum. ancak kafamı kurcalayan birkaç husus var, bu konuda tecrübe edinen arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

oturduğumuz binanın yapım yılı 1973! baktığımız evlerin yaşları da bu civarda, zaten göztepe da, güzelyalı da bina yaşı 25 ise genç bina olarak görüyorlar. memur bütçesine göre aylık ödeyebileceğimiz kredi miktarı göz önüne alındığında benim en fazla 170-180 aralığında bir ev almam gerekiyor. bu fiyatlara da zemin, kotlu ya da son kat asansörsüz daireler var. çatı problemlerini bir kenara bıraktım.

bir kaç gün önce alsak mı dediğimiz bir ev vardı. yapım yılı 1976. 10 sene kredi ile alacağım, ben krediyi bitirdiğimde bina olacak 46 yaşında. fiyat ise 165 bin. başka bir bölgeden ev bakılabilir belki ama iş yerlerimizi göz önünde bulundurduğumuzda buralarda oturmak daha mantıklı. bu ev gibi nice evlere baktık, ancak yediremiyorum. bu kadar eski evleri alıp elimde patlamasından da korkmuyor değilim. kentsel dönüşüm diyorlar, izmir de pek göremiyorum bu durumu,ama bazı bölgelerdeki evleri yıkıp yenilerini yapıyorlar. bina yenileniyor, kentsel dönüşüm olmuyor aslında. sokaklarda yine park ve kaldırım sorunu devam diyor.

bir yıldır ev bakıyoruz, bir yılda gözle görülür bir artış oldu ev fiyatlarında. satılamayan evler bile 15-20 arttı. 1 yıl sonra da aynı şey olur mu?

kısaca, kirada oturup birikim yapmaya devam mı etsem, ki biriktirmek zor gerçekten. yoksa eski falan dinlemeyip alsam mı arkadaşlar?

izmir de yaşayan arkadaşlar fikirlerini bekliyorum.

herkese sevgi dolu günler dilerim.

• Merhaba,Izmir hakkinda hicbir fikrim yok.Kendim Ankara`da oturuyorum.Sunu sormak istiyorum.Begendiginiz o yasi buyuk binalarin oldugu sokaklari bi dolasin.Yikilip yeniden yapilan binalar var mi?Oralarda satilik daire var ise eger hangi emlakci satiyorsa gidin konusun,alacakmis gibi yapin.Bina hakkinda bilgi alin.Kati,dairelerin metrekareler falan.Eger yikilip yeniden yapilan bina cok ise , kati ve metrekareleri de sizin butcenize uygun evler ile uyusuyorsa eski daireleri alin.Nasilsa yatirim amacli almiyorsunuz.Alacaginiz dairedeki binanin parsel buyuklugu de onemli.Yani sunu demek istiyorum.Eski bir daire alacaksaniz o binaya muteahhitler girer mi?Hangi kosullarda girerler?O kosullara gore bi ev alin.Oturursunuz,ilerde yasi geldiginde de yikilir yenisi yapilir.Sizin daire de prim yapmis olur.

Ankara icin ornek vereyim size.Emek mahallesi diye bi yerden bir tanidigim 325 Bin Tl ye cati kati yani su teras dedigimiz evlerden aldi.Yalniz terasin tamami arkadasa ait.Tamamen kar amacli aldi.Cunku binanin yasi cok buyuktu ve binanin bulundugu parsel baya buyuktu.Yani muteahhitler icin bulunmaz firsatti.Ki bi de o binadan 2 tane dubleksi daire cikacakti.Dubleks secimini de arkadasa biraktilar.Cunku cati,istedigi dubeksi alir.Aldigi o dubleksi de 550Bin tlye satti.Yalniz arkadas daireyi aldiktan 5 yil sonra yikildi bina.

Sizde kriterleri goz onunde bulundurarak eski bi daire alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yaklaşık 1 ay önce izmirde gezmiş biri olarak tespitlerim.

* izmir fakir bir şehir binaların boyası bile eski kusura bakmayın ama binaların dışı hala eski boyalı

* istanbul ve ankara'ya oranla lüx araç sayısı hayli az

yeni inşaatlar izmir'in dışında ve merkezde evleri yıkıp yenileyelim düşüncesi yok yada ben göremedim. aldıgınız eski ev ilerde başınıza bela olarak geri dönecek kredi ile alıyorsanız evin ederinin yarısı kadar faiz ödeyeceksiniz. merkeze uzak yeni gelişen yerlerden yeni ev almanızı tavsiye ederiyorum ciddi deprem riskinde hem para verip hemde evinizin orta yada hafif hasar alması canınızı sıkar ve güçlendirme masrafı kredi öderken beliini büker.

not: başta izmir'in eleştirir gibi oldum ama insanların saygısı nüfusun azlığı ve temiz sokaklarını çok beğendim. yaşanılacak bir yerdesiniz güle güle oturun.
  • öncelikle zaman ayırdığınız teşekkür ederim.

izmir de maalesef binaların çoğu bitişik nizam. evlerin m2 si çok büyükte olmuyor. genelde 110-120 m2 arası 3+1 daireler. binalar da çok katlı, hal böyle olunca arsadaki hisse az oluyor. keşke ankara daki gibi olsa ama ben de bir örnek vereyim, sözünü ettiğim yerlerde 125 m2 dairesi olan kişiye 80 m2 2+1, hiç bir odası bir şeye benzemeyen daire verdiler. o daireyi 220.000 e sattılar mı sattılar, ama o para ile yine mevcut deprem yönetmeliğine uygun merkezi yerde bir daire yine alınmıyor.
    dışardan izmir belki güzel görünebilir ama merkezi yerlerin dışında ulaşım ciddi anlamda sıkıntı oluyor.

aslında ben de sizinle benzer fikri taşıyorum. düşünsenize alacağım evin yaşı 35-40 arasında. memur bütçesi ile 10 yıla yakın sürede ödeyebildim, e sonra? evim olacak 45-50 yaşında. bana çok geliyor bu. bu süreçte bir de deprem olsa, hadi yıkılmadı diyelim arkadaşın dediği gibi bir de bina güçlendirmesi ile uğraş. ne yalan söyleyeyim, bu tarz evlerde bir süre daha kirada oturmak daha mantıklı geliyor.

sonra izmirli olarak izmirlilere kızdığım hususlar var. mesela binaların bakımını ve çevre düzenlemesini yapmıyorlar. yahu bir çiçek bir ağaç dikin bahçenize. hiç olmazsa 15 yılda bir evin dışını falan boyatın. sokaklar güzelleşsin. belediyeler belli başlı yerlere yatırım yapıyorlar diye "oturduğum binadan bana ne" demeyi yanlış buluyorum. bitişiğimdeki binaya mantolama yaptılar, zemin kat ile arka cephedeki 3. kat para falan vermedi herhalde, çünkü oraları yapmadılar. o kadar çirkin duruyor ki! hiç yapmasalardı daha iyiydi inanın.

özetle hadi ben, siz böyle düşünüyoruz. ama bu evler satılıyor, 800-900-1000 liradan kiraya gidiyor, bu iş nasıl oluyor, ben bunu anlamıyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: newton1635

öncelikle zaman ayırdığınız teşekkür ederim.

izmir de maalesef binaların çoğu bitişik nizam. evlerin m2 si çok büyükte olmuyor. genelde 110-120 m2 arası 3+1 daireler. binalar da çok katlı, hal böyle olunca arsadaki hisse az oluyor. keşke ankara daki gibi olsa ama ben de bir örnek vereyim, sözünü ettiğim yerlerde 125 m2 dairesi olan kişiye 80 m2 2+1, hiç bir odası bir şeye benzemeyen daire verdiler. o daireyi 220.000 e sattılar mı sattılar, ama o para ile yine mevcut deprem yönetmeliğine uygun merkezi yerde bir daire yine alınmıyor.
    dışardan izmir belki güzel görünebilir ama merkezi yerlerin dışında ulaşım ciddi anlamda sıkıntı oluyor.

aslında ben de sizinle benzer fikri taşıyorum. düşünsenize alacağım evin yaşı 35-40 arasında. memur bütçesi ile 10 yıla yakın sürede ödeyebildim, e sonra? evim olacak 45-50 yaşında. bana çok geliyor bu. bu süreçte bir de deprem olsa, hadi yıkılmadı diyelim arkadaşın dediği gibi bir de bina güçlendirmesi ile uğraş. ne yalan söyleyeyim, bu tarz evlerde bir süre daha kirada oturmak daha mantıklı geliyor.

sonra izmirli olarak izmirlilere kızdığım hususlar var. mesela binaların bakımını ve çevre düzenlemesini yapmıyorlar. yahu bir çiçek bir ağaç dikin bahçenize. hiç olmazsa 15 yılda bir evin dışını falan boyatın. sokaklar güzelleşsin. belediyeler belli başlı yerlere yatırım yapıyorlar diye "oturduğum binadan bana ne" demeyi yanlış buluyorum. bitişiğimdeki binaya mantolama yaptılar, zemin kat ile arka cephedeki 3. kat para falan vermedi herhalde, çünkü oraları yapmadılar. o kadar çirkin duruyor ki! hiç yapmasalardı daha iyiydi inanın.

özetle hadi ben, siz böyle düşünüyoruz. ama bu evler satılıyor, 800-900-1000 liradan kiraya gidiyor, bu iş nasıl oluyor, ben bunu anlamıyorum?

Hocam aldınız mi acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Menderesten arsa alin mendereste heryer insaar kacirmayin derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • halile katılıyorum. yeni ev almak çok mantıklı. eskiler bir süre sonra sürekli tadilat istiyor. değer kaybediyor heleki ara sokaklardaysa birde. cadde teras gibi bir proje size çok büyük bir yatırım getirir tabi ama aklınızdaki bütçede öenmli. ama şöylede düşnmk lazım bu tarz projeler hiç değer kaybetmezler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir'de ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İskan evlerine bak çok kelepir ve eskiler. F altay da.

• İzmirde poligon bölgesinde bahsettiğiniz bütçenizle yeni ev nasıl alacaksınız? Sadece İzmir değil heryerde, para = yeni evdir.

Örnek vereyim İzmirin çöpünün döküldüğü yer Çiğli de yanyana aynı mh aynı sokakta yeni eski ev asında dahi fiyat olarak %100 civarı fark vardır. En iyi yerlerden biri olan Balçovada bu fark %300 e kadar cıkar.

Yani aslında olaya şu acıdan bakarsanız, eski evler İzmirde kentsel dönüşümde en fazla ama en fazla getiriyi getiren yatırımlık yerdir.
  • Arsa amaçli eski ev al tamirat yspicam deyip belediyeden ruhsat cikar evi yik bir mutehitle anlas hemen oraya iki katli kaba inşaat yaptir tahmini fiyat mutehitlle 50 bin veya 60 bine anlasirsin kolay gelsin boyle bir olaya sait oldum 6 7 yıl önce Şirinyer ufuk mahallesinde adam evi yikti 2 katli binayi mutehite yaptitrdi 30 bin civariydi harika oldu

• Merhaba arkadaşlar uzun zamandır İzmirdeki projeleri takip içindeyim. Son yıllarda hızla gelişen İzmir’in yeni finans merkezi olmaya başlayan Bayraklıda yeni bir ofis almak istiyorum. Avcılar ın Office Bayraklı projesi şık bir proje. Güzel bir yatırım olcak diye düşünüyorum. Bu konuda fikir paylaşımında bulunabilecekler var mı ?
  • İzmirde son zamanlarda çok güzel projeler yapılıyor. Bende uzun zamandır bir rezidans almak istiyordum. Mistal İzmir için güzel projeler yapıyor. İzmir gelişip büyüyor. expoya bile aday oldu o yüzden izmire yakışmıyor artık eski yaşlı binalar. Bence ofis, rezisans almak gibi düşüncelerniz varsa Misral güzel bir yatırım olur.
  • Yakın geçmiş öncesi yapılmış olan bina ve dairelere yaklaşmanızı önermem. Çünkü bu dönemden önce "Yapı Denetim" uygulaması yoktu. Ülkemizin de deprem kuşağında olduğu gerçeğini de düşünürsek, eski yapılar ciddi anlamda tehlike. Ki alım yaparken sonrasını da düşünmek gerek. Yani olur da satma girişimimiz olursa diye. Bence bütçenizi imkanlar dahilinde esneterek kendinize en uygun yeni daireyi seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lav -- 6 Nisan 2015; 22:40:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meleek35

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır İzmirdeki projeleri takip içindeyim. Son yıllarda hızla gelişen İzmir’in yeni finans merkezi olmaya başlayan Bayraklıda yeni bir ofis almak istiyorum. Avcılar ın Office Bayraklı projesi şık bir proje. Güzel bir yatırım olcak diye düşünüyorum. Bu konuda fikir paylaşımında bulunabilecekler var mı ?

Melek Hanım merhaba. Son yıllarda Bayraklı çok gelişşti. Tam bir iş merkezi oldu. inşaat sektörüde bunun farkında ve bi çok proje var. Ama bence de avcılar office mantıklı. bayraklı dediğiniz gibi 2 3 yıla kalmaz finansın merkezi olur. ayrıca konumu da çok iyi. her yere yakın. başka ilcelerede. adliye hemen yanında. ptt öyle. hastahaneler öyle. daha ne olsun yani.
  • Yaklaşık 4-5 aydır İzmir'de ev araştırıyorum. Almak için de 7 Haziran'ı bekliyorum açıkçası, doların durumu vs. baktığınızda ve malum emlak sitelerindeki "Acil" etiketli ev sayısının git gide artması fiyatların daha da düşeceğini düşündürüyor bana.
    Gelelim yaş konusuna. 3 Çeşit ev var aslında bu konuda.
    Bir tanesi sıfır evler yani 0 ile 5 yaşa kadar olan evler. Bunlar bir kere yeni deprem yönetmeliği, yeni kartonpiyer sistemleri, led aydınlatmalı, yalıtımlı filan oluyor. Oldukça iyi. Aldığınızda içinde oturacaksanız bunu seçmek daha mantıklı bence.
    İkinci kısım, oturulabilir ama çok da yeni olmayan evler. Bunlar da yine 1999 depremi sonrasında yapılmıştır. İzmir'deki evin 1999 depremi ile ilgisi ne diye sorarsanız, o dönemden sonra deprem yönetmeliğinin tamamen değişmesi sonucu özellikle kolonların kalınlığının çok fazla artması. Bu evler 15 seneye kadar yaşlı olabilir. İçi tadilatlı bulursanız daha iyi ama konumu çok iyi olup da içi biraz tadilat istiyorsa da düşünülebilir bence.
    Üçüncü kısım olarak 15 yıl ve üzeri olanlar. Bu evler orta vadede yıkılacak zaten, ama ne zaman yıkılacağı meçhul. İçinde oturacaksanız bu evler her yerinden tadilat ve bakım gerektirecektir. Oturmak için çok uygun olmasa da yatırım yapıcam derseniz de, kira gelirleri hiç de fena değil. Eski ev almayı düşünüyorsanız özellikle konuma dikkat edin bence, merkezi olsun ki o ev yıkılıp yerine yenisi yapıldığında daha da değerlensin.
    Sonuç olarak bir evin bence iç ömrü 10 senedir, 10 sene sonra doğramalardan başlamak üzere ufak ufak tadilat kendini hatırlatır. Dış ömrü ise bence 40 senedir, ki sanıyorum amortismanı da o civarlarda.
    Seçim sizin..

• Eski evleri begenmıyor kımse ama asla zarar etmez. Dedigini yerlerde arsası kıymetlı. Ankara da bazı semtlerde evleri topla binayı yık. Arsa olarak daha çok para eder. İzmir için de geçerli

• Arkadaşlar selam. merak ediyorum da ben bu spine tower in olayı nedir. İstanbul maslak ta. bir sürü yorumlar okudum, haberler duydum da. araştırdım bende sonra. istanbul un ortasında büyük güzel bir gökdelen. ödül falan da almış bir proje ayrıca. türkiye nin en iyi projesi ödülünü almış. her cephesinden deniz gören, istanbul u ayaklarınız altına alabileceğiniz modern bir yapı olmuş. insanlar soma da olan olaylarla ilgili bir şeyler yazmışlar ama öyle bir durum falan da yokmuş. kaç kere açıklamalar yapılmış. siz biliyormusunuz bu işin aslı astarını
  • Yeni bir evde oturup şehrin gözde yerlerine uzak olmak mı,
    Yoksa eski sayılabilecek bir evde oturup her yer ayağının altında olması mı.

Evin mevkiisi her zaman için önce gelir benim için. Helede işyerime de yakınsa paha biçilmez. Kim ister işe 1 saatte git gel, gezmeye 2 saatini otobüste harca.

bizde İstanbul Fatih'te 210 bin liraya 32 yıllık binada bir daire aldık. Buralarda kentsel dönüşüm falan yok ama, eve yıkım kararı gelse bile, oraya sıfır ev yapılsa, o evin fiyatı 600 bin liraya fırlayacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.