Şimdi Ara

İZMİR SALDIRISINDA KAFA KARIŞTIRAN DETAY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the_executioner_

quote:

Orijinalden alıntı: thawne

quote:

quote:

quote:

Eğer içerdeki askerse yargilamalari lazim ne için askerlik yapiyosun sen dibindeki haini öldüremedikten sonra

Aracın içindeki asker rütbeli değilse, büyük ihtimalle silahı boştur.Dipçikle 2 teröristi öldüremeyeceğine göre, doğru olanı yapmış.Ben askerde mermiyi sadece atışlarda gördüm.Her birlik askere mermi vermiyor.

Her jandarma aracinda silah vardir kandirma kendini

Kafan mı güzel?Silah yoktur diye yazıyor mu benim mesajımda?Askerlik yapmayanlar bir zahmet konuyu terk etsin.

Jandarma aracinda harici silahlar olur bi mok bilmeden atip tutma burda

Hangi harici silahlar bulunuyormuş Jandarma aracında?

• quote:

Orijinalden alıntı: LorneMalvo

Bu arada şöyle bir foto gördüm:

İZMİR SALDIRISINDA KAFA KARIŞTIRAN DETAY

Hatırlarsınız bir terörist kafasından vurulmuştu, dikkat ederseniz resimde aracın camı kırılmış vaziyette. Belki de o kafasından vurulan terörist aracın içindeki kişi tarafından indirildi.

Gerçi dikkatli bakınca fark ettim terörist yine çömelmiş vaziyette bekliyor gibi.

Tahminen diğer sıkan polis araçta kimsenin olmadığını düşünerek araca sıkmış olabilir. (Deler geçer teröriste girer diye düşünmüş olabilir)
    Belkide mermi sekti ve arabaya isabet etti. İhtimaller çok fazla... Ancak askeri yargılamanın bir anlamı yoktur. O anda silahı olsa bile şarjörü dolu olsa bile korkmuş olabilir. Herkes polisimiz gibi cengaverlik beklemesin 20li yaşlardaki çocuklardan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkan.ka

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer içerdeki askerse yargilamalari lazim ne için askerlik yapiyosun sen dibindeki haini öldüremedikten sonra

Aracın içindeki asker rütbeli değilse, büyük ihtimalle silahı boştur.Dipçikle 2 teröristi öldüremeyeceğine göre, doğru olanı yapmış.Ben askerde mermiyi sadece atışlarda gördüm.Her birlik askere mermi vermiyor.

Kafan mı güzel?Silah yoktur diye yazıyor mu benim mesajımda?Askerlik yapmayanlar bir zahmet konuyu terk etsin.

Ya birader siz askerlik yaptiniz diye herseyi bildiginizi mi saniyosunuz

Konuşsana kardeşim hangi harici silahlar varmış, neresinde yer alıyormuş anlatta bilelim.

Biz her gün arabayı yıkıyorduk her yerini temizliyorduk. Hiç zula bir yer görmedik. Anlat bilelim bakalım.

• Araçtaki rütbeli değildir. 20 yaşında eline bir kere silah alıp atmış genç bir çocuk olabilir. Astsubay ve subay olsa müdahele ederdi.

Hadi bunu geçtim aşağıdaki haber nedir? Akit ne yapmaya çalışıyor? Devlete hakaret değil midir bu?

İZMİR SALDIRISINDA KAFA KARIŞTIRAN DETAY

http://www.yeniakit.com.tr/haber/kahraman-polis-catisirken-jandarma-saklaniyor-254415.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 6 Ocak 2017; 14:19:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konuşsana kardeşim hangi harici silahlar varmış, neresinde yer alıyormuş anlatta bilelim.

Biz her gün arabayı yıkıyorduk her yerini temizliyorduk. Hiç zula bir yer görmedik. Anlat bilelim bakalım.

Bosuna askerlik yapmissin o zaman belli zaten araç temizlettikerinden

Bakın bu arkadaş ne askerlik yapmıştır, nede bir halt bildiği vardır.

Bir kere askerde herkesin silahı vardır ve silah zimmetlidir. O dediğin şeyi kime zimmetliyorlar? Kaybolsa kimden hesap soracaklar? Bunları bu arkadaş bilemez. Çünkü kendisini call of duty oyunu oynuyor zannediyor :)

Yazık ailene yazık. O kadar emek vermişler büyütmüşler, trol olup çıkmışsın. Yazık. Jandarmaysan her şeyi yapmak zorundasın çünkü o karakol ve araçlar sana aittir. Temiz tutmak senin görevindir. Aracı yıkamak temizlemekte senin görevindir. Ben kantinciydim arkadaşlarıma yardım ediyordum. Tabii sen askerlik nedir onu bile bilmediğin için buradan konuşmak basit geliyor sana:) Sen gitte tuvalet temizletsinler sana konuşuruz o zaman

• ultra2140 U kullanıcısına yanıt
    100 mühimmat 4 kütüklük dolu nerede askerlik yaptınız öğrenebilir miyim? Bati kesimlerinde böyle bir asker göremezsiniz. Boş silahla dahi araç komutanlığı yapan pek çok asker gördüm. Kaldı ki toplasan 3 acemilikte 3 tane ustalıkla kurşun atan askerin çatışmaya girmesini de beklemeyin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LorneMalvo

Emir almadan ateş edemezmiş. Kapkaççıya ateş etmeyecek birader, karşısındakiler terörist!

"Terörist, iki dakika bekleyin ben bir emir alıp geleyim, sonra çatışırız, oldu?"

Bu arada ben araç içindeki kişiyi hedef göstermiyorum. Korkmuş olabilir, silahı yoktur, şarjörü boştur vesaire. Ancak orada çatışmayı göze alan biri emir falan beklemez, geçiniz.

Askerlik yaptın mı bilmiyorum ama yapmamışa benziyorsun, bilmeyen adama, öğrenmek istemeyen adama anlatamazsın.

Emirsiz ateş edemezsin, sen profesyonel asker değilsin. Senin bağlı olduğun komutanın var. Savaşta bile emir gelmeden ateş edemiyorsun, sen neyin kafasını yaşıyorsun birader?

Ayrıca geç emri falan, şoför adama silah verilmez, verilse bile göstermelik silah verilir. Şarjörü boştur yedek şarjör verilmez. Şoförün görevi a noktasından b noktasına götürmek. Öyle olmasaydı yanına araç komutanı verilmezdi.

Anlatabiliyor muyum?

yanında rütbeli varken değil ateş etmek , emir gelmeden emniyeti açamaz , kurma kolunu çekemez , şarjörü hücum yeleğinden alıp takamaz.
    ancak yoksa , rütbeli yok emir yok diye mal gibi ölücen mi ? mantıklı geliyomu ?

daha fazla uzatmaya gerek yok , eğer mermisi varsa gerekeni yapmakla yükümlüdür.tabiki bununda uyulması gereken kuralları vardır , öyle kafana görede sağa sola sıkamazsın ( önce sesle uyarmak , uyarı ateşi açmak vs. )

eli ayağı tutulmuştur , olabilir , kimsede yadırgayamaz.
    ama ateş edemez yasak falan, böyle bir şey yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bosuna askerlik yapmissin o zaman belli zaten araç temizlettikerinden

Bakın bu arkadaş ne askerlik yapmıştır, nede bir halt bildiği vardır.

Bir kere askerde herkesin silahı vardır ve silah zimmetlidir. O dediğin şeyi kime zimmetliyorlar? Kaybolsa kimden hesap soracaklar? Bunları bu arkadaş bilemez. Çünkü kendisini call of duty oyunu oynuyor zannediyor :)

Yazık ailene yazık. O kadar emek vermişler büyütmüşler, trol olup çıkmışsın. Yazık. Jandarmaysan her şeyi yapmak zorundasın çünkü o karakol ve araçlar sana aittir. Temiz tutmak senin görevindir. Aracı yıkamak temizlemekte senin görevindir. Ben kantinciydim arkadaşlarıma yardım ediyordum. Tabii sen askerlik nedir onu bile bilmediğin için buradan konuşmak basit geliyor sana:) Sen gitte tuvalet temizletsinler sana konuşuruz o zaman

nasil da ağliyo zoruna gitmis

ikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    /ticket.asp?rid=1839205

Pencereyi kapa ?

Senin ingilizce bitti galiba?

• Hocam o ayrı, kimse burada askeri yargılamıyor. Adam korkmuştur, herkes doğuştan asker değil.
    Ancak sen yanlış bilgi veriyorsun, asker emir almadan da ateş edebilir. İç hizmet kanununda yazıyor bu, bir asker terörist saldırısında da silahını ateşlemeyecekse nerede ateşleyecek? Kanunen hiçbir engel yok buna.

Cesaret edememiştir, silahı yoktur, şarjörü dolu değildir bunlara zaten bir şey demiyoruz biz.
    Asker dediğin cesur olacak diyenler de çıkabilir ama ne kadar cesur olursa olsun acemiliği yüzünden canından olacağına aracın içinde kalsın. Orada mesleği polislik olan şehit abimizin yaptığı hatalar mesela. En başta yerde kalmasını söylediği terörist sözünü dinlemiyor ve kaçıyor, orada direkt indirmesi lazım adamı ama havaya ateş ediyor, mermisini azaltıyor. Sonra aracın yanına gidiyor, orada ateş edip sırtını dönerek açık alana doğru koşuyor. Sonra da sırtından vuruluyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Senin bilgin nedir bu konuda? Trollük yapmaya utanmıyor musun? Sana kaç mesajdır "silahın içi boş olabilir" diyorum.Hala "silah vardır" diyorsun.Evet silah var da içinin dolu olduğunun garantisi var mı?Bunu ispat edebilirisin?

Seviyesiz yorum yazacağına karşındakini adam gibi dinle öyle yorum yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thawne -- 6 Ocak 2017; 14:39:29 >

• Askerliğimi Mardin Kızıltepe Komando+JÖH taburunda komando olarak yaptım.Araziye çıkarken bile, kurma kolunu çektirmeyen tim komutanları vardı.Bizim tim komutanımız kurma kolunu çektirmiyordu, fakat başka timlerin komutanları tam kapasite her şey serbest bir şekilde askere güveniyordu.Yani burada anlatmaya çalıştığım, birazda başınızdaki komutanlar ile alakalı bir durum.Eğer bir er iseniz, askerde can güvenliğinizden sorumlu kişi siz değil,başınızdaki komutanlardır.Yazımın başında dediğim gibi,benim taburum aynı zamanda JÖH'lerin de taburu idi,adamlar operasyona çıkmadan önce doldur boşalt istasyonunda tam kapasite şarjör takıp,kurma kolunu çek/bırak yapıp,kobra ve kirpilere atlayıp gidiyorlardı.Fakat biz çıkınca tim komutanımız yüksek tutuş,şarjör tak, emniyete al kobraya bin,Allah'a emanet araziye çık.Kurma kolunu,sadece görevden döndüğümüzde silah boşken emniyet için çektiriyor o kadar.Hemen yanımdaki bölüğün timi,kurma kolu çektirip göreve gidiyordu ve bu timde bizim alt devre idi,acayip ağırımıza gidiyordu.Şimdi o Jandarma aracının içindeki askerden sorumlu komutan, eğer ki o er askere emniyet için silah ve şarjör verseydi,belkide bunlar olmayacaktı.

• SultanApex S kullanıcısına yanıt
    15 temmuzdan beri yürütülen,askeri itibarsızlaştırma çalışmasının küçük bir parçası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben askerliğimi jandarma yaptım boş şarjör asla çıkmazsın her zaman dolu şarjör ilk mermi manevradır...

Ben orada olsaydım elimdeki g3 onların birtarafına sokardım...

sokarım emirine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Ben askerliğimi jandarma yaptım boş şarjör asla çıkmazsın her zaman dolu şarjör ilk mermi manevradır...

Ben orada olsaydım elimdeki g3 onların birtarafına sokardım...

sokarım emirine...

kardeşim siz anlamakta zorlanıyor musunuz? G3 yok yahu turizm jandarmada g3 silah yok. Sen doğuda yapmış olabilirsin ortam farklı olabilir ama turizm jandarmaysan dediğin gibi değil. silah dolu değil. bundan dolayı jandarmayı iç işlerine bağladılar ve asker alımını kademe kademe azaltıyorlar. artık sözleşmeli uzman er erbaşlar görev yapacak. polise dönüşecekler. o zaman silahsız kimse kalmaz...
  • Ben doğuda askerlik yapmadım bu bir...

2014 yılında askerdim okadar geçmiş bir dönem de askerlik yapmadım bu iki...

kız arkadaşımın erkek kardeşi şu an izmirde asker ve onda da g3 piyade tüfeği var üzerine zimmetli buda üç...

bilip bilmeden konuşma... Jandarmanın orada olmasının nedeni cezaevinden zanlı götürüp getiriyor zaten çoğu fetö den içeride olanları...

cezaevi askerlerinde herzaman silah olur ezbere konuşma burada onların turizm ile alakası zaten yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Ben doğuda askerlik yapmadım bu bir...

2014 yılında askerdim okadar geçmiş bir dönem de askerlik yapmadım bu iki...

kız arkadaşımın erkek kardeşi şu an izmirde asker ve onda da g3 piyade tüfeği var üzerine zimmetli buda üç...

bilip bilmeden konuşma... Jandarmanın orada olmasının nedeni cezaevinden zanlı götürüp getiriyor zaten çoğu fetö den içeride olanları...

cezaevi askerlerinde herzaman silah olur ezbere konuşma burada onların turizm ile alakası zaten yok...

Ceza evi jandarması diyorsun yahu turizm jandarma ile ne alakası var?

Yorum yapmak için mi yorum yapıyorsunuz?
  • Burda bilip bilmeden yorum yazanlara kapak olsun.

quote:

İzmir’deki hain saldırıdan sonra sosyal medyada dolaşıma giren, teröristin jandarma aracının arkasından siper alarak ateş açması spekülasyonlara neden olurken, bu konuda hızla yapılan soruşturma ise gerçeği ortaya çıkardı. Olay yerinde 2 jandarma aracı vardı. Görüntülerdeki jandarma aracının içinde şoför olan jandarma eri vardı ve silahı yoktu. Bu yüzden teröristlere müdahale edemedi. Ancak diğer jandarma aracındaki uzman çavuş teröristlerle çatışmaya girdi. Hatta teröristlere karşı kendisinden daha iyi pozisyonda olan bir polis memuruna otomatik silahını verdi.
    http://www.hurriyet.com.tr/izmirdeki-catismada-teroristlerin-arkasina-saklandigi-jandarma-aracinda-asker-var-miydi-40328539

Kim diyor öyle jandarmada silah ve mermi zorunlu diye.Hadi çıkın ortaya.Asker veya jandarma rütbeli değilse yanında mermi bulundurması zorunlu değildir.Komutan emrettiği hallerde yanına alır.

Sen gel hele gel @the_executioner_ Çok atıp tutuyordun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thawne -- 6 Ocak 2017; 15:24:16 >

• Askerliğimi izmir buca cezaevinde yaptım.
    o adliyeye de yüzlerce kez mahkum götürüp getirdim.
    izninizle net bilgiyi vereyim.

cezaevi devriyelerinde silahlı askerler bulunur, birisi silah üzerinde takılı olmak üzer 2 dolu şarjör bulunur. Silahlar mp-5A3 tür. Jandrmalar batıda mp-5 doğuda G3 kullanır.

yani asker silahlıdır. bu çok net.

ancaak.
    o askerin tek bir görevi vardır, mahkumun güvenliğini sağlamak.çatışmaya girmek veya canlı bomba engellemek gibi bir seçeneği yoktur.

zaten jandarma mahkum getirdiği zaman mahkumu araçtan çıkarır ve nezarethaneye götürür. araçta asker kalmaz, özel bir durum yoksa kesinlikle araçta mahkum bekletilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 6 Ocak 2017; 15:53:59 >
  • Olay aydınlandı.Başlığı değiştirirsen sevinirim.
    http://www.hurriyet.com.tr/izmirdeki-catismada-teroristlerin-arkasina-saklandigi-jandarma-aracinda-asker-var-miydi-40328539

@ultra2140

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thawne -- 6 Ocak 2017; 15:27:44 >
  • http://www.hurriyet.com.tr/izmirdeki-catismada-teroristlerin-arkasina-saklandigi-jandarma-aracinda-asker-var-miydi-40328539

Konunun başına ekleyebilir misiniz?

Bazı askerlik yaptığını zanneden arkadaşlara güzel kapak olmuştur diye düşünüyorum.

Şoförün silahı olmaz, olsa bile şarjörü olmaz. Haberi dikkatli okusunlar Mp-5 Silahı varmış uzman kişinin. G3 silahı olduğunu iddia eden vatandaşa da selam olsun buradan.

Önemli Not : Adliyeye sadece ceza evi jandarma gitmez, asayişten sorumlu jandarmalarda gidebilir normal suçlu da götürebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-729A1C3F3 -- 6 Ocak 2017; 15:29:55 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.