Şimdi Ara

İZMİR SALDIRISINDA KAFA KARIŞTIRAN DETAY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle şehit olan polisimize rahmet diliyorum diğer adliye personelinede rahmet diliyorum

fakat çatışmayı izleyince kafa karıştıran bir detay çıktı ortaya aracın arkasına saklanan terörist jandarma aracını siper alıyor kendine ve eklediğim videoda 12 ve 29 saniyelerde jandarma aracının kapısı açılıp kapanıyor yani içinde birileri var asker var neden dibindeki teröristi vurmadı ?

bilemiyorum ama uzakda olsa bir ihtimal yoksa jandarma aracı ilemi geldiler oraya yoksa kötü bir tesadüfmü?

12 ve 29 saniyelerde jandarma aracının kapısına dikkat

https://www.youtube.com/watch?v=xY9vx7Kt_uw

• Askerliğimi Jandarma olarak yaptım.

Jandarmada Erlerin şarjörü boştur. Dolu şarjör olsa bile EMİR almadan ateş edemez. Siz dua edin alçak teröristler jandarma arabasını fark edip askeri öldürmemişler. Yanında rütbeli birisi olsa zaten beylik tabancası ile rahatça indirirdi teröristi. Arabada bulunan asker korkmuştur.

O askeri hedef göstermenin anlamı yoktur. Asker ile polisi bir tutamazsınız. Birisi profesyonel birisi zorunlu olarak yapıyor bu işi... (Rütbeliler hariç)

Önemli Edit: Şoföre genelde SİLAH VERİLMEZ, şoför ile birlikte yanında bir asker daha olur o da rütbeli ile gitmiş olabilir. (Araç komutanı olarak geçer) Çok fazla detay var. Bilmeden yorum yapılmamalı. Yazık günah o asker öyle olmasını ister miydi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-729A1C3F3 -- 6 Ocak 2017; 12:18:31 >
  • muhtemelen mermisi yok.O an panik olmus korkmusta olabilir,prof. asker degilki 20 yasinda bi adam.Yinede mermisi olsa mudahale ederdi.
  • İzmirde adamın elinde %99 silah yok rambo olmadığınada göre camdan elini uzatıp boynunu kıramaz
  • Jandarma'yı bilmem ama ben Hava Kuvvetleri bünyesinde yer ismi söylemeyim ama Türkiye'nin batısında tatil köyü sayılabilecek bir yerde askerlik yaptım.

Biz araç muhafızı olarak dışarı çıkarken silaha takılı dolu şarjör artık 2 tane daha dolu şarjör ile çıkardık.

Ayrıca yok üstün emir verecek falan yok öyle bir şey olağanüstü bir şey olduğunda alan güvenliğini sağlamak ve gerekirse çatışmak senin kararın.
  • o askerin silahında mermi yoksa eğer kapatın tsk nın kapısını kilit vurun bu ne işdir anlamadım yahu

ya birliktelerdi yada tırstı saklandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_executioner_

Eğer içerdeki askerse yargilamalari lazim ne için askerlik yapiyosun sen dibindeki haini öldüremedikten sonra

Aracın içindeki asker rütbeli değilse, büyük ihtimalle silahı boştur.Dipçikle 2 teröristi öldüremeyeceğine göre, doğru olanı yapmış.Ben askerde mermiyi sadece atışlarda gördüm.Her birlik askere mermi vermiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thawne

quote:

Eğer içerdeki askerse yargilamalari lazim ne için askerlik yapiyosun sen dibindeki haini öldüremedikten sonra

Aracın içindeki asker rütbeli değilse, büyük ihtimalle silahı boştur.Dipçikle 2 teröristi öldüremeyeceğine göre, doğru olanı yapmış.Ben askerde mermiyi sadece atışlarda gördüm.Her birlik askere mermi vermiyor.

boş silah almamda gezdirmemde şakamı bu asker elinde tüfek içi boş yoksa darbe felan yaparmı diye korkupda mermi vermiyorlar bu ne rezilliktir yahu ?

ben yede subay yaptım askerliğimi erlerimizde her türlü tüfekleri dolu idi

• Bilip bilmeden askerimize sallayan tipler olmuş.

Birlikten dışarı çıkılan görevlerde eğer araç ile gidiliyorsa şoför yanında bir araç komutanı olmak zorundadır silah ve zırh kuşanan genelde bu araç komutanı ya da araç muhafızı olur.

Bu askerimiz bunlara eşlik eden silahsız biri olabilir, kaldı ki silahlı olsa bile emir almadan hareket etmek istememiş olabilir, korkmuş olabilir bunlar çok doğal şeyler.

Klavye başında aslan kesilebilirsiniz ama askerde acemilikte toplasan 10 mermi bile sıkmadan o silah size verilir herhangi bir durumda ne yapacağınızın eğitimi de verilmez.
  • ultra2140 U kullanıcısına yanıt
    Darbe ile ilgisi yok.Ben 2012'de yaptım askerliği.Bizim alayda sadece nizamiye nöbetlerinde mermi verilirdi.O da vakumlu poşet içerisinde :) O poşet yırtılsa cezası vardı.
  • Emir almadan ateş edemezmiş. Kapkaççıya ateş etmeyecek birader, karşısındakiler terörist!

"Terörist, iki dakika bekleyin ben bir emir alıp geleyim, sonra çatışırız, oldu?"

Bu arada ben araç içindeki kişiyi hedef göstermiyorum. Korkmuş olabilir, silahı yoktur, şarjörü boştur vesaire. Ancak orada çatışmayı göze alan biri emir falan beklemez, geçiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 6 Ocak 2017; 13:33:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LorneMalvo

Emir almadan ateş edemezmiş. Kapkaççıya ateş etmeyecek birader, karşısındakiler terörist!

"Terörist, iki dakika bekleyin ben bir emir alıp geleyim, sonra çatışırız, oldu?"

Bu arada ben araç içindeki kişiyi hedef göstermiyorum. Korkmuş olabilir, silahı yoktur, şarjörü boştur vesaire. Ancak orada çatışmayı göze alan biri emir falan beklemez, geçiniz.

Askerlik yaptın mı bilmiyorum ama yapmamışa benziyorsun, bilmeyen adama, öğrenmek istemeyen adama anlatamazsın.

Emirsiz ateş edemezsin, sen profesyonel asker değilsin. Senin bağlı olduğun komutanın var. Savaşta bile emir gelmeden ateş edemiyorsun, sen neyin kafasını yaşıyorsun birader?

Ayrıca geç emri falan, şoför adama silah verilmez, verilse bile göstermelik silah verilir. Şarjörü boştur yedek şarjör verilmez. Şoförün görevi a noktasından b noktasına götürmek. Öyle olmasaydı yanına araç komutanı verilmezdi.

Anlatabiliyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-729A1C3F3 -- 6 Ocak 2017; 13:35:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan.ka

quote:

Emir almadan ateş edemezmiş. Kapkaççıya ateş etmeyecek birader, karşısındakiler terörist!

Askerlik yaptın mı bilmiyorum ama yapmamışa benziyorsun, bilmeyen adama, öğrenmek istemeyen adama anlatamazsın.

Emirsiz ateş edemezsin, sen profesyonel asker değilsin. Senin bağlı olduğun komutanın var. Savaşta bile emir gelmeden ateş edemiyorsun, sen neyin kafasını yaşıyorsun birader?

Ayrıca geç emri falan, şoför adama silah verilmez, verilse bile göstermelik silah verilir. Şarjörü boştur yedek şarjör verilmez. Şoförün görevi a noktasından b noktasına götürmek. Öyle olmasaydı yanına araç komutanı verilmezdi.

Anlatabiliyor muyum?

peki çok bilmiş kişi o teröriist jandarma aracının içindeki askeride farkedip vursaydı ne olacaktı diğer polislerle çatışmaktan belliki aracın içindeki askeri fark edememiş demek

boş silahla gezeceğime askerlik yapmam daha iyi terhis olduğumda teğmen idim her türlü askerimde mermi mühimmat tamdı

her aaskerimde 100 g3 mermisi vardı 4 kütüklükde bir de tüfekde takılı

demekki biz bu askerlerle savaşa girsek vay halimize hepden şapa oturduğumuzun resmidir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thawne

quote:

Her jandarma aracinda silah vardir kandirma kendini

Kafan mı güzel?Silah yoktur diye yazıyor mu benim mesajımda?Askerlik yapmayanlar bir zahmet konuyu terk etsin.

• Ben askerliğimi yapmadım. Bu sene bir yere atanabilirsem yine erteleyeceğim askerliği, olmazsa gidip yapacağım.
    Türkiye'de askerlik yapan tek sen değilsin bu arada, aynı şeyi başkalarına sorduğumda (askerliğini yapmış) bal gibi de ateş edersin diyorlar ve İç Hizmet Kanunu da bunu destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 6 Ocak 2017; 13:51:56 >
  • Bu zemini hazırlayan devlet adliye yakınında neden özel harekat yok neden terörist ile çatışmaya trafik ekibi giriyor o jandarma arabasının içindeki asker 2 aylık er bile olabilir

Konudaki herkes askerliğini teğmen olarak yapmış bak hele ulan silah sesini duyunca kaçacak yer ararsınız kalkmış ahkam kesiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultra2140

quote:

quote:

Anlatabiliyor muyum?

peki çok bilmiş kişi o teröriist jandarma aracının içindeki askeride farkedip vursaydı ne olacaktı diğer polislerle çatışmaktan belliki aracın içindeki askeri fark edememiş demek

boş silahla gezeceğime askerlik yapmam daha iyi terhis olduğumda teğmen idim her türlü askerimde mermi mühimmat tamdı

demekki biz bu askerlerle savaşa girsek vay halimize hepden şapa oturduğumuzun resmidir

Tane tane anlatıyorum, lütfen iyi dinleyiniz.

Jandarmada göreve gidildiği zaman araçta bir şoför bir araç komutanı (Araç komutanı dediğimiz kişi rütbeli değil şoförü koruyacak kişi) ve komutan olur (olmaya da bilir) Bazı zamanlar komutansız hareket edebiliyor araç. Ama adliyeye gidildiği için kesinlikle araçta komutan vardır.

Boş silahla gezip gezmeyeceğine sen karar veremezsin, askerliğini teğmen yaptığını söylüyorsun ama bu muhabbetleri bilmemen ilginç.

Jandarmalar G3 yerine MP-5 (adı bu olması lazım) kullanıyor olmaları lazım. (Turizm Jandarmalar da böyledir) (Turizm Jandarma nedir diye soracak olursan lütfen askerliğimi teğmen olarak yaptım muhabbetine sakın girme)

Nöbet tutarken bile boş şarjör ile nöbet tutarsınız Jandarmada. Yanınızda bulunur şarjörler. Şuan ki durumu pek bilmiyorum o konuda yalan söylemeyeyim. Bizim zamanımızda bu şekildeydi. Şoföre silah verilir ancak boş silah verilir. Genelde koltuğunun altında durur. Şarjörleri genelde olmaz. Çünkü şoför arabadan inmez. Devriyeye gidildiğinde bile inmez, arabaların plakasını girer kontrol eder falan filan. Yani orada bulunan askere çok fazla yüklenmenin anlamı yoktur.

• Kendini boşuna yoruyorsun.Burdakiler her Türk askerini, teçhizatlı bordo bereli sanıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ultra2140

quote:

quote:

Anlatabiliyor muyum?

Tane tane anlatıyorum, lütfen iyi dinleyiniz.

Jandarmada göreve gidildiği zaman araçta bir şoför bir araç komutanı (Araç komutanı dediğimiz kişi rütbeli değil şoförü koruyacak kişi) ve komutan olur (olmaya da bilir) Bazı zamanlar komutansız hareket edebiliyor araç. Ama adliyeye gidildiği için kesinlikle araçta komutan vardır.

Boş silahla gezip gezmeyeceğine sen karar veremezsin, askerliğini teğmen yaptığını söylüyorsun ama bu muhabbetleri bilmemen ilginç.

Jandarmalar G3 yerine MP-5 (adı bu olması lazım) kullanıyor olmaları lazım. (Turizm Jandarmalar da böyledir) (Turizm Jandarma nedir diye soracak olursan lütfen askerliğimi teğmen olarak yaptım muhabbetine sakın girme)

Nöbet tutarken bile boş şarjör ile nöbet tutarsınız Jandarmada. Yanınızda bulunur şarjörler. Şuan ki durumu pek bilmiyorum o konuda yalan söylemeyeyim. Bizim zamanımızda bu şekildeydi. Şoföre silah verilir ancak boş silah verilir. Genelde koltuğunun altında durur. Şarjörleri genelde olmaz. Çünkü şoför arabadan inmez. Devriyeye gidildiğinde bile inmez, arabaların plakasını girer kontrol eder falan filan. Yani orada bulunan askere çok fazla yüklenmenin anlamı yoktur.

1992 de yaptım askerliğimi ve askerlerimin hepsinin silahları dolu idi jandarma teğmen olarak tezkere alış adamım turizm jandarmasını bana öğretme

bayrak merasimine bile giderken askerlerimin silahları dolu idi

ayrıca asker askerdir bordo bereli olmasına gerek yok aracın dibindeki teröristi vurmayıpda saklanıyorsa eğer başlarım öyle askerin şerefine

demekki savaşa girsek bu askerlerle maymun olucaz vay halimize

• Bu arada şöyle bir foto gördüm:

İZMİR SALDIRISINDA KAFA KARIŞTIRAN DETAY

Hatırlarsınız bir terörist kafasından vurulmuştu, dikkat ederseniz resimde aracın camı kırılmış vaziyette. Belki de o kafasından vurulan terörist aracın içindeki kişi tarafından indirildi.

Gerçi dikkatli bakınca fark ettim terörist yine çömelmiş vaziyette bekliyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 6 Ocak 2017; 14:9:58 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.