Şimdi Ara

İZMİR Türkiye'nin Açık ve Net En Güzel/Yaşanılır Şehridir (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
4.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

İZMİR Türkiye'nin Açık ve Net En Güzel/Yaşanılır Şehridir

(En Son Oy Tarihi: 13.1.2017)
Giriş
  • Evet, Alsancak devlet hastanesinin yanında ki cami tıklım tıklım olur bu yüzden namazı dışarıda kılarlar bir kişininde ne saygısızlık ne de başka bir şey yaptığını duydum hatta geçen bir başörtülü kadının eve yetişemeyince sokakta kıldığınıa gördüm ki bizzat o eleştirdiğiniz süslü teyze kıbleyi bulmada yardım etti ; tabi at gözlüklü ve kendiniz harici herkesi şeytan olarak gördüğünüz için gerçekleri görmezsiniz
  • Birirleri cami az demiş, bir başkası sokakta namaza dursam nasıl karşılanır demiş.
    >> 5 vakit camiye gitmemiş adam hezeyanı <<

İzmir göç alan bir yer, İzmir'de İzmirliden çok Anadolu insanı var; o yüzden söyledikleriniz kimlere dönüyor konuşmadan evvel bir düşünün isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ülgen35

Evet, Alsancak devlet hastanesinin yanında ki cami tıklım tıklım olur bu yüzden namazı dışarıda kılarlar bir kişininde ne saygısızlık ne de başka bir şey yaptığını duydum hatta geçen bir başörtülü kadının eve yetişemeyince sokakta kıldığınıa gördüm ki bizzat o eleştirdiğiniz süslü teyze kıbleyi bulmada yardım etti ; tabi at gözlüklü ve kendiniz harici herkesi şeytan olarak gördüğünüz için gerçekleri görmezsiniz

Önceden de söylediğim gibi , kalabalık halinde namaz kılmaktan bahsetmiyorum. Ama sen bana gelip evet öyle bir şey var diyorsun sanki aksini iddia etmişim gibi.
    Süslü teyze ile bir sorunum yok. Hatta insanları süslü teyze adlandırmak bile kötü bir şey bence.

Dindar bir insan değilim. Ama özgürlüğün her iki taraf için olması gerektiğini savunduğum için dindar insanları savundum. Yarın diğer kesimi de savunurum.

Ama yoo , dur bakalım. Dindar kesimi savunduğum için hemen yapıştırmışsın etiketimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 15 Ekim 2016; 13:26:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek avantajı çomar sayısı daha az diğer illere göre yani katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle03 -- 15 Ekim 2016; 13:30:24 >
  • "Peki sokakta namaz kılarsam aynı hoşgörüyü gösterecekler mi ? Pek sanmıyorum." bu ne demek peki ; ben senin aklını mı okuyabiliyorum toplu mu bireysel mi olduğunu anlayabilmek için ? gel gör ki ben topluya da bireysele de örnek verdim kıvırma boşuna.İnsanlara ithamda buluyorsun ; yapıştırdığım etiket savunduğun için değil çünkü yaptığın savunmak değildir iftira atmaktır arada fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ülgen35

"Peki sokakta namaz kılarsam aynı hoşgörüyü gösterecekler mi ? Pek sanmıyorum." bu ne demek peki ; ben senin aklını mı okuyabiliyorum toplu mu bireysel mi olduğunu anlayabilmek için ? gel gör ki ben topluya da bireysele de örnek verdim kıvırma boşuna.İnsanlara ithamda buluyorsun ; yapıştırdığım etiket savunduğun için değil çünkü yaptığın savunmak değildir iftira atmaktır arada fark var.

Bu konuda şöyle bir mesajım var , aklımı değil onu okuman yeterliydi.

quote:

Kaç oldu hala toplu yapılan ibadetlerden bahsediyorsunuz.Biri de camide yer kalmayınca dışarıda kılıyorlar ve kimse bir şey demiyor yazmıştı. Demek istediğim şu, bir parka gideceğim ve namaz kılmaya başlayacağım. Kimse bakmayacak ve kimse karışmayacak.Bu bence mümkün değil. Burada adamlar topluca namaz kılıyorlar , eğer haklı değillerse zaten kimse tepki gösteremez. Ama birçok insan karşı taraf sayıca az ve güçsüz olunca daha bir cesur oluyor maalesef. Irlandalı boksör olayını hatırlarsın , normalde ses edemeyecek adamlar eline sopa alınca ve çok sayıda olunca cesur oluveriyorlar aniden.

Bir de nerede iftira attığımı söyler misin lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 15 Ekim 2016; 14:16:22 >

• Sen iki mesajında da diyorsun ki sokakta namaz kılanlara tepki gösteriliyor bende sana diyorum ki iftira atıyorsun ben şimdiye kadar sokakta namaz kılana tepki göstereni görmedim diyorum ve ben senin tüm mesajlarını okumak zorunda değilim madem bu kadar laf gelsin istemiyorsun mesajları anlatmak istediğin gibi yaz ; konudan ayrıyetten dışarıda bireysel namaz kılmanın amacını da anlamış değilim , cami veya ev varken (evsiz veya gurbette isen gene cami seçeneği var) dışarıda namaz kılıyorsan bu tamamen gösteriştir (ne kadar yere örtü sersende evin veya cami kadar da temiz olmaz poşet falan uçar üzerine gelir abdestinde bozulur) ki camide namaz kılmak daha hayırlıdır niye bireysel kılasın.
  • İzmir şişirilmiş balon olduğunu düşünüyorum. Çok daha güzel şehirler var bence.

Trakyadan ötesi yalan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rather -- 15 Ekim 2016; 15:28:49 >
  • A N T A L Y A der geçerim...
  • izmire 1 kez gittim. Bir dahada gitmem. Forever İSTANBUL
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Bir tane saat kuleniz birde caddeniz vardi. Bir tane de ciplak deliniz vardi geziyordu sokaklarda kokudan yaklasilmiyordu. Duruyor mu o hala?

Şehirdeki delilerin kaydını ben tutmuyorum bilemicem.istanbulda yaşıyorum zaten.saat kulesi ile cadde duruyodur büyük ihtimal

• Arkadaşlar bulmuşken Dokuz Eylül Hukuk hakkında bilgi verebilecek var mı?
  • Tüik e göre ısparta en yaşanabilir şehirdir. Büyük şehir sıkıntılarının ve dertlerinin olmadığı güzel bir şehirdir. Denizi yok ama 20 dakika uzaklıkta bir gölü var . Bir memurun rahatlıkla yaşabileceği bir şehirdir. İzmirde neymiş
  • Hizla icine ediliyor. Ama evet, Turkiye'nin en huzurlu yasanacak sehridir.
  • AnılReyiz kullanıcısına yanıt
    O kıro lafının esprisi buradan cehalet tespiti yaptığına göre tarif edilen kırosun galiba ve ben sadece izmir'de karşılaştığım olayı anlattım, öyle giyinenler hakkında espri yaptım.. senin gibi küfür ve hakaret etmedim anlaşılan deri ceket içine beyaz tişört giyiyorsun o yüzden zoruna gitmiş.. nickindeki Reyiz ifadesinden de yaşının max. 16 olduğunu tahmin ediyorum ve izmirdeki çetin hayatında sana başarılar diliyorum.
  • Sakaryalı olarak seni onaylıyorum kardeşim İzmir değilde Ege bölgesine gittiğinizde aha diyorsunuz Türkiye'ye geldim her yer Başbuğ Atatürk dolu Bayrak dolu herkes istediği gibi giyinmiş açığı kapalısı, özenmemek elde değil..

• ülgen35 Ü kullanıcısına yanıt
    Nerede "Namaz kılınanlara tepki gösteriyorlar " dediğimi alıntılar mısın lütfen.

Yaptığım tüm yorumlarım tahmin üzerine. Hiçbir mesajımda böyle bir olay ile bizzat karşılaştığımı söylemedim. Ama sen söyledin diyorsun. Mesajları anlatmak istediğim gibi yazdım. Farklı anlayan ve bence hatalı olan sensin. Çünkü bir tartışmaya giriyorsun ama öncesinde neler konuşulduğuna bakmamışsın. Başkasıyla konuşuyorum ve gelip son mesajım üzerinden yorum yapıyorsun. Lütfen dürüst cevap ver , tartışmaya başından okumaya başlamadan direkt girmek sana mantıklı mı geliyor?

Bir diğer olay , örneğin bana da dışarıda alkol içmek gösteriş gibi geliyor diyelim mesela. Bu benim uydurduğum bir şey değil, birçok insan gerçekten böyle düşünüyor. Onların sana git barda iç , neden dışarıda içtiğini anlamıyorum demesi ile neden dışarıda namaz kalıyorsun diye sormak aynı şey bence.

Gösteriş için kıldıklarını düşünebilirsin bunda sorun yok. Ancak bu görüşünü forumda paylaşırsan insanların rahatsız olabileceğini de anlamalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: J3englames

Güzellik sıralaması

1-İSTANBUL
    2-ANKARA
    3-ESKİŞEHİR
    4-KONYA
    5-İZMİR

İzmirde bi tek kordon var başkada bi mok yok köy gibi bir yer daracık yollar bakımsız sokaklar binalar köyden farkı yok.
    Ankara geniş ferah düzenli stabil bir şehir ve şehirin belli bölgeleri çok lüks. Genel anlamda da daha güzel zaten.
    Konya şehir büyük geniş ferah yine izmirden güzel
    Eskişehir izmiri 10 la çarpar.

Yaşanabilirlik
    1-Ankara
    2-Eskişehir
    3-Konya
    4-İzmir

Konya ankara eskişehiri görmemiş gezmemiş gezmişsede saçma sapan bölgelerini görmüş izmirliler komik duruma düşmeyin.

İnsan olarakta Ankarada çomar var mı ? var
    ama izmirde de var. Ankaranın elit bölgelerini baz alırsan orda ki insan kalitesi izmirin insanına 10 basar
    Konyanın insanı iyi değil köylü
    Eskişehir öğrenci zaten coğu
    İstanbulda ankara gibi elit bölgelerinde ki insanları kaliteli

Ama izmirin elit bölgesinede gitsen[ki pek bi elitliği yok] insan kalitesi düşük.
    İzmirin insanı konya insanının farklı modeli kaliteli değiller

konyaya ankaraya harcanan parayı izmire harcan neler olur kimbilir.

ben çanakkalede yaşıyorum
    belediye iller bankasından kredi istedi.senelik gelirini teminat gösterek vermediler.
    kredi bile vermiyorlar sonra millet gelişmemiş felan diyor bazı illere :)

• JackDanielSD kullanıcısına yanıt
    Dostum sen Antalyanın neresindensin😂😂😂 Trafiğin T si değil ExtraTrafik var markantalya battıçıktı termessos havalimanı yolu Menderesin yaptığı ucube tramvayın geçtiği noktalar yollar köstebek çukuru Expo saçmalığı yüzünden yaşanan saçmalıklar Tedaş kavşağına yaptığı dönemeçli üst geçit uncalı mezarlık öncesi trafiği etme gözünü seveyim Antalyada trafik yok diyorsan ya sen hiç trafiğe çıkmadın ya da giç traik görmedin Antalya'dan selamlar 😂😂😂

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    o konuda haklısın aynı para izmire harcansa şüphesiz izmir daha güzel bir yer olurdu.
    Sonuçta havası daha güzel denizi var karşısında batı ülkeleri var

Zaten samsun ve izmir aslında çok güzel yerler olabilecek potansiyelde ama işte welcome to türkiye olduğu için izmir yerine gidip ağrıya yatırım yapılır bizde.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.