Şimdi Ara

İZMİR Türkiye'nin Açık ve Net En Güzel/Yaşanılır Şehridir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
4.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

İZMİR Türkiye'nin Açık ve Net En Güzel/Yaşanılır Şehridir

(En Son Oy Tarihi: 13.1.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: respectable_man

quote:

Orijinalden alıntı: One True King

quote:

Kimse kimseye karışmaz sokak ortasında içersin rahat rahat hesap soran olmaz.

Peki sokakta namaz kılarsam aynı hoşgörüyü gösterecekler mi ? Pek sanmıyorum.

Artık sanarsın

Kaç oldu hala toplu yapılan ibadetlerden bahsediyorsunuz.Biri de camide yer kalmayınca dışarıda kılıyorlar ve kimse bir şey demiyor yazmıştı. Demek istediğim şu, bir parka gideceğim ve namaz kılmaya başlayacağım. Kimse bakmayacak ve kimse karışmayacak.Bu bence mümkün değil. Burada adamlar topluca namaz kılıyorlar , eğer haklı değillerse zaten kimse tepki gösteremez. Ama birçok insan karşı taraf sayıca az ve güçsüz olunca daha bir cesur oluyor maalesef. Irlandalı boksör olayını hatırlarsın , normalde ses edemeyecek adamlar eline sopa alınca ve çok sayıda olunca cesur oluveriyorlar aniden.

Kimseyi veya hiçbir şehri savunmuyorum. Tek savunduğum şey Izmir'in de tıpkı diğer şehirler gibi aynı olduğu. Ama gidip bana pmden sanki Konya 'da çok özgür ortam var diye laf atıyorlar.Sanki sokakta alkol içilmesine karşı çıkmışım gibi konuşuyorlar. Bu tepki sana değil, sanki belli bir kesimi savunuyormuş oldugumu düşünenler için söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 14 Ekim 2016; 20:18:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Virüs gibi heryere yayiliyolar zaten inadina övme çabasındasiniz. Konuya iki mesaj gelicek sevineceksiniz diye neyin kafası bu anlamıyorum. İzmire bu virüs bulaşali yillar oldu geri dönüşü yok artık. O sokakta namaz kılmayı özgürlük sanan akıllarından din cinsellik futbol ve siyasetten başka şey geçmeyen gelişmemiş varliklar çoktan yerleşti izmire. Ne diyelim yakında izmir tartışması kalmaz zaten 5 10 yila megakentinizden bi farkı kalmayacak o zaman övünürsünüz izmirle.

• Doğduğumdan beri Ankara'dayım. Şu ana kadar bulunduğum diğer şehirler;

- İstanbul
    - İzmir
    - Kars
    - İskenderun (Hatay)
    - Diyarbakır
    - Bursa
    - Bartın

Kesinlikle İzmir diyorum. Alsancak, kendimi tam anlamıyla özgür hissettiğim yegane yerdi.

• Izmir iç anadoluda değilmiydi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HalfKill

quote:

Orijinalden alıntı: The legacy of Kül Tigin

İzmir'in en güzel şehir olduğunu düşünmüyorum bir İzmirli olarak, fakat Bayburtlu bile "Bayburtlu olmak ayrıcalıktır" gibi bir düşünceye sahip olup memleketine özgü özellikleri el üstünde tutuyorken, İzmirlilerin memleketini sevip sahip çıkması neden insanlara batıyor bunu anlamıyorum.

Daha bir tane Bayburtlu olmak ayrıcalıktır diyene rastlamadım.(Bayburtluyum)

Lafın gelişi Bayburt dedim hocam. Çorum olur, Nevşehir olur, Karaman olur, Sivas olur vesaire. Hem Bayburt'u da illa seven eden vardır, koskoca ildeki herkes zorunluluktan yaşamıyor ya ilde.

• Birkaç elle tutulur şehre gittim, gezdim, yaşadım.
    Eskişehir, Ankara, İstanbul, Trabzon..

İzmirde ikamet ediyorum diye söylemiyorum ama İzmir gibisi gerçekten yok.
    Eskişehirde yaşadım uzun bir süre. İzmirle kıyaslanmaya yakın bir şehir. Tek eksiği deniz. Sosyal aktiviteleri fazlasıyla var. Yerli insan haricinde öğrenciler canlılık katıyor.
    Trabzonda kısa bir süre yaşadım. Söylememe gerek yok sanırım. İnsan profili belli tabiki. İnsanlar her an kavga etmeye müsait bir yapıdalar.
    İstanbul... Eğer aracınız varsa trafiğinde kafayı yersiniz. Araç yoksa metrobüs ile ulaşım bir süre sonra katlanılamaz oluyor. Kalabalık bir yana, metrobüse binebilme çabası bir yana. Fakat İstanbul'un şu özelliği 1 numara bana göre; alışveriş merkezi vs. çok var. İmkan epey fazla. Her semtte bir AVM var nerdeyse. O yönden iyi. Ha şehir çok büyük. Bir maça gitmeye kalksan, Beylikdüzünde oturuyorsan vay haline.. Ha yaşanmaz mı yaşanır. İnsan profili her çeşit zaten. Her türlü insan var, aklına gelebilecek her türlü insan. Bağnazından tut, laik profile, sapığından tut, delisine kadar hepsi var. Çerkezi Türkü Kürdü Göçmeni Suriyelisi..
    Elle tutulur yerlerde yaşarsan yaşanır bir şehir aslında İstanbul.
    Ankara.. Tamamen resmi, soğuk, gri bir şehirden ibaret. Hiçbir numarası yok. Safi kalabalık. Katiyen tavsiye etmem. Yaşanmaz, net.

Sıralamaya gelelim;

1- İzmir
    2- İstanbul
    3- Eskişehir

10- Ankara
    32- Trabzon

• Herkes Bursa'yı kötülemiş fakat Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasında Türkiyede 1. Dünyada 28. Seçilmiştir.Çok övdüğünüz İzmir 68 İstanbul 102.sıradadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gondikçi

quote:

Orijinalden alıntı: neS aY miyilkraF

İzmiri önemli kılan ateisti dinsizi. Ondan bu kadar önde tutuluyor. İnsanı cok iyimiş Diger memleketlerdekiler cadı tabii.
    Bir metroya binmek destandi son bi kaç yıl öncesine kadar.
    Ne istanbul kadar tarihi ne antalya kadar doga guzelligi nede bursa kadar düzenli bir şehir.

İzmirde oturmuyon diye kıskanma

Hocam naparsin bize vize vermiyorlar.

• Eskidendi o izmrin güzelliği.Son zamanlarda malum şehirlerden aldığı göç nedeniyle pek yaşanılır bir tarafı kalmadı.Suriyelilerde cabası
  • İstanbul İstanbul İstanbul geriye kalan 80 ili topla bir İstanbul etmez ayrı bi havasi var insan kopamiyor

• Yukarıda yazmıştım gecekondulaşmış şehir diye,yine yukarıda yazmışlar ön tarafları iyi arkalara gittikçe bozulmuş diye gerçekten öyle

https://www.google.com.tr/maps/@38.3803002,27.1171394,3a,75y,313.36h,77.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5HvkGuZHaqCZ0jJ_mCgprw!2e0!7i13312!8i6656?hl=tr
    https://www.google.com.tr/maps/@38.4179318,27.1679181,3a,75y,103.47h,80.25t/data=!3m6!1e1!3m4!1slkyzt_clHN-30ogqJxAt4Q!2e0!7i13312!8i6656?hl=tr
    Buney la buney,istisnasız ülkenin her mahallesi böyle,hala da izin veriyorlar böyle yapılaşmaya...

• Bir Ankaralı olarak kesinlikle katılıyorum. Çomarların en az olduğu ilimizdir kendisi. Ayrıca denizi olan İstanbul gibi trafiği insanı berbat olmayan nadir güzide şehirlerden biridir. Her yıl Ege'ye gidip gelirim ege bölgesinde kötü bir yer yok zaten.
  • İzmir'in ortalamanın üzerinde, Türkiye için gayet yaşanılabilir ve güzel bir şehir olduğu gerçek. Fakat niye bu kadar abartılıyor bu durum anlamış değilim. İzmir, Türkiye'nin en güzel şehridir demek İstanbul'u bilmemek ya da görmemiş olmak demektir. İstanbul bu konuda dünyanın sayılı şehirleri arasında gösterilir. İş yaşanabilirliğe gelince biraz değişiyor tabii. İstanbul'un trafiği, kalabalığı derken yaşanılabilirliği pek kalmıyor. Fakat yine 1 numaraya İzmir'i koymak abes bir durum. Bursa, Eskişehir ve Sakarya gibi şehirler İzmir'e göre daha yaşanılabilir şehirler. Yine Yaşam standartları göz önüne alındığında Ankara, İzmir'den oldukça önde. İzmir hangi yönüyle en iyi şehir? Doğal güzellik mi, refah seviyesi mi yoksa ekonomisi mi? İzmir, gayet iyi bir şehir ama neredeyse hiçbir değerlendirmede en iyisi değil.
  • Gondikçiler için olabilir ama geri kalanı için değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: respectable_man

quote:

quote:

Kimse kimseye karışmaz sokak ortasında içersin rahat rahat hesap soran olmaz.

Peki sokakta namaz kılarsam aynı hoşgörüyü gösterecekler mi ? Pek sanmıyorum.

Artık sanarsın

Kaç oldu hala toplu yapılan ibadetlerden bahsediyorsunuz.Biri de camide yer kalmayınca dışarıda kılıyorlar ve kimse bir şey demiyor yazmıştı. Demek istediğim şu, bir parka gideceğim ve namaz kılmaya başlayacağım. Kimse bakmayacak ve kimse karışmayacak.Bu bence mümkün değil. Burada adamlar topluca namaz kılıyorlar , eğer haklı değillerse zaten kimse tepki gösteremez. Ama birçok insan karşı taraf sayıca az ve güçsüz olunca daha bir cesur oluyor maalesef. Irlandalı boksör olayını hatırlarsın , normalde ses edemeyecek adamlar eline sopa alınca ve çok sayıda olunca cesur oluveriyorlar aniden.

Kimseyi veya hiçbir şehri savunmuyorum. Tek savunduğum şey Izmir'in de tıpkı diğer şehirler gibi aynı olduğu. Ama gidip bana pmden sanki Konya 'da çok özgür ortam var diye laf atıyorlar.Sanki sokakta alkol içilmesine karşı çıkmışım gibi konuşuyorlar. Bu tepki sana değil, sanki belli bir kesimi savunuyormuş oldugumu düşünenler için söylüyorum.

Ben de Konyalıyım. İzmir'de okuyorum. Ailem Konya'da yaşıyor. Kesinlikle İzmir'in insanları daha kaliteli ve anlayışlı. Ancak şehir yapısı olarak, düzeni temizlik ve hava olarak Konyayı tercih ederim ki mezun olunca Eskişehir ya da Konya'da iş kuracağım. Sırf İzmir'in dengesiz, bir sıcak bir soğuk, haziranda başlayan çekilmez sıcakları beni hemen hasta edip, bulantı, kusma ve ishale neden olup hayatımı mahvettiği için. Yoksa İzmir'de yaşadıkça sıkan bir şehir. Bana göre bir şehrin en güzel özelliği havasının yaşanabilir olmasıdır. Genel düşüncelerim

• halkı aşırı yobaz bence hem dinci tayfa hemde dinsiz tayfa. birbirlerine karşı son derece saygılılar yalan yok ama karşıt görüşlülere karşı aynı şey geçerli değil. izmirde 2 hafta kaldım. aile ortamı yok bence. çocukların yanında yiyişen gençler mi dersin her şey var.
  • Yav şimdi izmir iyidir hostur ama istanbul gibi bir dev var tamam istanbulun Bağcılar Esenler Gaziosmanpaşa Ümraniye gibi kötü yerleri var ama şu Beykoz Beşiktaş Sarıyer Üsküdar Kuzguncuk falan gibi yerler Türkiyenin başka hangi yerinde var.

• 38 yildir izmirde yasiyorum,su son 2 yildir izmir mok gibi oldu.Is yapmayan vizyonsuz insanlarla doldu belediyeler,yollar feci trafik istanbul gibi.Sabahlari 7 km yolu 50dk da gidiyorum.Ana arterlerden gidersem 90dk oluyor.Okullar acikken boru dosemek icin yollari kazarlar,istanbuldaki gibi gece degil gunduz calisirlar.Okullar kapaninca yazin yaatarlar,okullar acilinca asfalt atarlar.100m asfalti 30 gune bitiremezler.Her yer tiklik tiklim oldu,bazi semtlere gidemezsiniz bile insanlari dangoz.Cocuklugim mordoganda gecti simdi yol yapildi berbat oldu.Cesme zaten icler acisi.Eskisi gibi degil izmir bu kadar insani ve trafigi kaldirmiyor.Din demisler ama kimse kimsenin dinine karismaz.Siz gevur izmir saniyorsunuz galiba ama burdakiler musluman insanlar,cumalari camiler her ildeki gibi dolar tasar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 14 Ekim 2016; 23:51:53 >
  • Yaşanılabilir şehir kısmı tartışmaya açık bence. Ben izmirin rahat olması yönünü seviyorum. Ulaşım mı tabi ki hayır kafa yönünden. İnsanlar pek ayrımcılık yapmıyorlar. Elazığ gibi bir şehirden gidince hele bunu tamamen farkediyorsunuz. Şunu duyarsınız sık sık herkesin inancı kendisine karışmam ben diye. Olması gereken de bu bence. İnsani yönler dışında öyle ahım şahım.bir artısı yok. Hele Buca gibi bir yerde yaşıyorsanız.

• Sadece Kadıköy Moda Bostancı bile İzmiri alt eder İstanbul trafiği olmasa bırakın Türkiye yi dünyanın en yaşanılası Şehridir

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.