bugün izsuya başvurdum yetkili kişi keşif için geldi 5 kat ve üzeri dairelerde tek sayaç bağlanıyor dedi
bizim daire 5 katlı ama , 1 dükkan 4 kat daire
bu durumda bir sürü sorun yaşanıyormuş 1 kişi su parasını vermedigi taktirde diger apartmanlarında su kesilmesine sebep oluyormuş
ben otomatik ödeme yapıyordum bu zamana kadar şimdi yapamıycam
işimyok daire daire kaç ton onun hesabını yapıcam
bu ne saçma iş böyle
bir sürü kişiler mahkemeye vermiş ama sonuç hüsran okudugum net ten haberlerde
bu gibi sayacı olanlar ne gibi sorun oluyor biraz anlata bilirmisiniz.
Yaw olurmu öyle şey adam diyelim 10 ton kullanıyor ben 2 eee ne olucak peki ver dibine kaçağın...
öyle saçma şeyi ilk defa duydum 3 katli evdede oturduk su sayaclari ayriydi..
o değilde hadi diyelim apartmanda **** var çeşmeleri hepsini açsa ne olucak
Bizim apartmandada tek saatti sonra kat mülkiyeti ile herkesin sayacını ayırdılar
5 katlı apartmanlarda tek sayaç bina girişlarinde kendi sayaçlarımız olacakmış ama izsu tek sayaçtan bakacak apartman yöneticisi apartmanlardaki sayaçları bakacak kim kaç ton kullanmış çarpacak bölecek parasınıda dilenci gibi kapı kapı gezecek apartmanda toplayacak 1 kişi vermesse su kesilmeye kadar gidiyormuş adam tatile çıktı ne olacak çok saçma iş ama 2011 den beri yasa yürürlükte
quote:
Orijinalden alıntı: NCL
Bizim apartmandada tek saatti sonra kat mülkiyeti ile herkesin sayacını ayırdılar
29.08.2013İZSU, 1997 yılında genel kurul kararı ile kabul edilen, 5 kat ve üzeri yüksek yapılarda tek sayaç öngören uygulamaya başladıktan 2 yıl aradan sonra kaldırma kararı aldı. Kararın Eylül ayında İZSU Genel Kurulu'ndan çıkması bekleniyor
İZSU Genel Müdürlüğü 1997 yılında genel kurul kararı ile kabul edilen, 5 kat ve üzeri yüksek yapılarda tek sayaç öngören uygulamayı 2 yıl aradan sonra uygulamadan kaldırma kararı aldı. Ocak 2011 tarihinden itibaren başlayan uygulama kapsamında bu güne kadar 5 bin 500 yüksek yapıya tek su sayacı bağlandı. Apartman yöneticileri ile apartman sakinlerini karşı karşıya getiren olay zaman zaman sözlü tartışmalara ardından da kavgalara neden oldu. Uygulamaya son verilip eskiden olduğu gibi bireysel su sayacı uygulamasına geçilmesini talep eden vatandaşların şikayetleri ses getirdi.
14 YIL ARADAN SONRA Başkan Kocaoğlu'nun talimatı ile yaklaşık 50 bin aboneyi ilgilendiren düzenleme için düğmeye basıldı. Tekrar tek sayaç uygulamasına dönülmesini öngören uygulama bir terslik olmazsa Eylül ayında gerçekleşecek olan İZSU Genel Kurulu'na yetiştirilecek. İZSU Genel Kurulu'nda kararın onaylanması halinde apartman yönetimleri münferit saat uygulamasına geçmek için yönetim kurulu olarak karar alacak. Ardından da İZSU 'ya tek tek başvurular yapılacak. Böylece özellikle apartman yöneticileri derin bir nefes alacak.
50 BİN DAİRE ETKİLENDİ İZSU Genel Müdürlüğü, 1997 yılında genel kurulunda aldığı kararla 5 kat ve üzeri binalarda hidroforlu sistemleri tek sayaç olarak tanımlayan sayaç yeri düzenleme esasları kitapçığını kabul etti. Genel kurulda kabul edilen bu kitapçığa göre 5 kat ve üzeri yüksek yapıların apartman girişlerine tek sayaç takılması zorunluluğu getirildi. Amaç şebekedeki kayıp kaçak oranlarını aşağılara çekmekti. Fakat aradan geçen 14 yıl içinde bu uygulama bir türlü hayata geçirilmedi. İZSU Genel Müdürlüğü, 2010 yılında teknik birimde çalışanların hazırladığı rapor üzerine 14 yıl aradan sonra tek sayaç uygulamasına geçme kararı aldı. Genel Müdürlüğün talimatı ile 5 kat ve üzeri yeni yapılan binalarda abonelik için başvuruda bulunan apartman sakinlerine bireysel sayaç yerine tek sayaç uygulamasına geçildiği belirtildi. Uygulama 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren başladı. Uygulamanın ardından yaklaşık 5 bin 500 çok katkı yapıya tek sayaç bağlandı. Uygulamadan bugüne kadar 50 bin apartman dairesi etkilendi. Apartmana giren su tek sayaçtan geçtikten sonra ara sayaçlar aracılığı ile daire başına düşen tüketim miktarlarının tespit edilmesi öngörüldü. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Apartman girişindeki sayacın gösterdiği aylık tüketim miktarı ile her daireye bağlı ara sayaçların toplamları sayaçların zaman içinde hassasiyetlerini yitirmesi sonucu birbirini tutmadı. Apartman yöneticileri aradaki su tüketim miktarını daire başına bölüştürmek zorunda kaldı. Bu da apartmanlarda yönetici ile apartman sakinleri arasında büyük tartışmalar yaşanmasına hatta kavgaların çıkmasına neden oldu. İZSU, su bedellerini tahsil ederken apartmandaki ana sayaç tüketimini baz aldı.
KOCAOĞLU TALİMAT VERDİ Bir süre önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme gelen konu Başkan Kocaoğlu'nun dikkatinden kaçmadı. Kocaoğlu, eski uygulamaya geçilmesi, vatandaşın mağduriyetinin önlenmesi için talimat verdi. Kocaoğlu'nun talimatı ile çalışmalar son aşamaya geldi.
Arkadaşlar merhaba bende apartmanda yöneticiyim İZSU ya gittim, benden 6 adet belgeyi her daire için hazırla dediler. Şu an hazırlama aşamasındayım. İstenen belgeler 1. Oturma raporu fotokopisi 2. Tapu ve varsa kira kontratı 3. Kimlik fotokopisi (kişinin mesleği ve telefon numaraları) 4. DASK (deprem sigortası) 5. Karar defteri noter onaylı ön yüzü fotokopisi ve aslı 6. Çoklu sayaca geçiş için alınmış karar aslı ve fotokopisi daire numaraları yazılı olacak
işlemi tamamlayan veya daha ileri konumda olan arkadaşlar bundan sonraki aşamalar nelerdir ne ücret çıkardılar yardımcı olursanız sevinirim. iyi akşamlar.
quote:
Orijinalden alıntı: ozbufa
Arkadaşlar merhaba bende apartmanda yöneticiyim İZSU ya gittim, benden 6 adet belgeyi her daire için hazırla dediler. Şu an hazırlama aşamasındayım. İstenen belgeler 1. Oturma raporu fotokopisi 2. Tapu ve varsa kira kontratı 3. Kimlik fotokopisi (kişinin mesleği ve telefon numaraları) 4. DASK (deprem sigortası) 5. Karar defteri noter onaylı ön yüzü fotokopisi ve aslı 6. Çoklu sayaca geçiş için alınmış karar aslı ve fotokopisi daire numaraları yazılı olacak
işlemi tamamlayan veya daha ileri konumda olan arkadaşlar bundan sonraki aşamalar nelerdir ne ücret çıkardılar yardımcı olursanız sevinirim. iyi akşamlar.
aynen bende başvurdum ama daha 5 ay oldu abone olalı çok fazla fiyat çıkardılar binadaki kişiler fazla fiyat çıktıgı için yanaşmıyorlar
600 - 700 gibi bir fiyat çıkıyor bina başı dask ta 300 gibi para tutuyor.
artı tüm sau sayaçları degişecek çepten onlarda gliserinli istiyorlar
fiyat çok oldugu için şimdilik vaz geçtim
cevabınız için teşekkürler bu 600-700 ne için isteniyormuş. bir bilgi verildi mi? ben de gittiğimde sorayım bizimkilerde bu fiyatlara evet demezler.
quote:
Orijinalden alıntı: ozbufa
cevabınız için teşekkürler bu 600-700 ne için isteniyormuş. bir bilgi verildi mi? ben de gittiğimde sorayım bizimkilerde bu fiyatlara evet demezler.
yinede siz bir fiyat alın bakalım
Bugün İZSU'ya uğradım daire başı yaklaşık ne maliyet tutar diye sordum. Keşif sonrası belli olur dediler ben ısrar ettim yaklaşık bir fiyat söyleyin diye 300 TL yaklaşık dediler. DASK poliçeme baktım 174 TL tutmuş şu an için geçerli sizin poliçenizde 5 ay önceyse hala geçerlidir. iyi günler ... aşama kaydettikçe paylaşırım ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme