Şimdi Ara

Jack Dorsey’in ilk Tweet NFT’si çöp oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Jack Dorsey’in ilk Tweet NFT’si çöp oldu

Kripto para dünyasında fırtınalar estiren ve on milyonlarca dolara varan fiyatları ile başka hiç bir pazarda eşi benzeri olmayan satış şekillerine şahit olduğumuz NFT trendi tersine dönüyor. 

Jack Dorsey’in NFT parçası çöpe döndü

NFT rüzgârının yeni yeni başladığı 2020 sonlarında Jack Dorsey ilk Tweet mesajını NFT haline getirmiş ve satışa sunmuştu. 2021 başlarında ünlü girişimci Sina Estavi o dönem değeri 2.9 milyon dolar olan NFT’yi satın almıştı. Estavi, NFT trendinin benzersizliğine güvendiğini ve Twitter’ın da çok değerli olduğunu dile getirmişti. 

Ayrıca Bkz.Elon Musk: Twitter algoritmaları açık kaynak olmalı

Ne var ki bu değerli NFT’nin fiyatı dibe vurmuş durumda. Estavi geçen hafta NFT’yi açık arttırmaya çıkardı ve 50 milyon dolarlık bir değer biçti. Ne var ki en fazla 280$ teklif verildi. Verilen tekliflerin toplamı ise 10 bin dolar civarında kaldı ve yüzde 99 civarında bir düşüş gerçekleşti. Estavi bu denli düşüşün neden gerçekleştiğini bilmediğini belirtiyor ancak kesinlikle 50 milyon dolar altına satmayacak. 

Eserlere benzersiz kontrat adresleri atayarak kopyalamanın önüne geçen NFT aslında önemli bir potansiyele sahip ancak bu dönemde kolay yoldan zengin olmanın bir çeşidi olarak görülüyor. Belki bu sayede olması gereken işlevine kavuşur. 

Kaynak:https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2022/04/17/fantastic-beasts-secrets-of-dumbledore-tops-box-office-with-miserable-42-million-weeekend/?sh=6ad4f77c31d1

• :)))

• NFT mantığını anlamayıp her ilkin değerli olduğunu varsayan bir yapı türedi
  • Ortaçağda cennetten arsa satan kiliseden ne farkı var bunların ? Neticede Da Vinci, Picasso veya Van Gogh tablosu değil.

• Digital sanat dedik, hayali sanatta üretilebilir. Hayallerimi satıyorum 100 Ethereum'a

• quote:

Eserlere benzersiz kontrat adresleri atayarak kopyalamanın önüne geçen NFT aslında önemli bir potansiyele sahip

Aslında pek katılmıyorum. Yine fiziksel ya da gerçekten zor üretilen bir şey olmadığı sürece aslında nft'nin adam gibi koruyuculuğu da yok, hak tarafı da zaten hala çok tartışmalı.

Misal ilk tweet'in resmini çekiyorsun bu benim diyorsun. Ama aslında orada tweet atanın da hakkı var. Ya da tankın önünde duran kızın çizgi çizimini yapıp benim sanatım diyorsun. Ama orada o kızın da hakkı var. Kızın izni olmadan aslında hak sahibi olamazsın gibi gibi daha onlarca tartışmalı durum var. O yüzden nft patlar.

Ha yaparsın şimdilerde çok zor yapılabilen bir dijital programı ya da 3d objeyi, bu benim dersin o başka. Ama zaten o da kendi başına bile değerli, nft olmasına gerek yok. İşte ancak böyle ilklerden parlayan maymun yürür gider, onun dışında çoğu kısa yoldan zengin olmak isteyen masraf yaptığıyla kalır.

Misal Cem Yılmaz'da ilk girdi 1 ayda 2,5 - 3 milyon mu ne kaldırdı. Şimdi bir daha yapsa yarısını bile alamaz.

• yc#1 kullanıcısına yanıt
    O kadar haklısın ki 100 yıllar geçse de bazı şeyler değişmiyor malasef bir yandan bu tarz işlere yatırım yapan insanlara üzülüyorum bir yanda da dünyanın bir şekilde dönmesini bildiğim için acıyamıyorum malasef umarım bir şeyler değişir ve insanlar bilinçlenir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ASşldkasidkqwpdqw :D

Paralara yazık oldu be Estavi ?D

• Dijital içerik sınırsız çoğaltılabilir ve sınırsız çoğaltılabilen bir şeyin değeri yüksek olamaz, bkz: Hollanda Lale Çılgınlığı. Benzersiz bir adres atanması onun başka yerlerde bulunabileceği gerçeğini değiştirmiyor. Bakın siz bile tweet'in fotoğrafını haberinizde kullanabiliyorsunuz. Kullanamyor olsanız bir anlamı olabilir belki...

Adam ayakkabı çizimi satıyor NFT, benzer milyonlarcası hatta milyarlarca ayakkabı yapılabilir. O halde değeri ne? Sadece hype...

Bitcoin, önemli altcoinler ve blockchain'in geleceğine inanıyorum ama NFT bana balon gibi geliyor.

• NFT = dolandırıcılık, kara para aklama aracı. Ötesi değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel paralar 😊

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Senin dediğine göre o zaman Mona Lisa'nın (gerçek bir insan olduğunu varsayarak) da hakkı var tablosunda.

• Rachsuchtig kullanıcısına yanıt

O gün bugün olsa tabi ki sıkıntı çıkabilirdi şayet gerçek bir insan ise. Ama 1500 lerde hem de kadın olarak, zaten o zaman hemen de değerlenmiyen bir şeyin üstünde durulmaması normal.

Lakin bugün anında herkes hakları için dava açıyor. Düşünsene birisi seni çiziyor. Yarın lak diye senin çiziminin olduğu tablo 10 milyon dolar ediyor. Tüm manşetlerde senin suratının olduğu çizim var. Kalkıp dava açmaz mısın? Hadi diyelim seni çizmesine sen izin vermiş bile olsan, yarın 10 milyona satıldığını öğrensen, hop orada dur, benim de hakkım vardan girersin, kişisel haklarımın ihlali dersin, tüm basında çıkıyor dersin, benim payımı da verin dersin. Ya da günümüz teknolojisine gelelim, lak diye vapurda, otobüste kenardan telefonla fotonu çektim, nft diye koydum satıyorum ve nedense çok beğenildi 10 milyon. Yarın gazetede kendini kapakta görüyorsun rekor fiyata satılıyor diye. Helal olsun adam iyi çekmiş beni, hakkıdır, alsın 10 milyonunu mu dersin.

Bakmayın bizim ülkede hukuk adamına göre işliyor ya da işlemiyor ama normal dünyada bayağı mahkemeler adaletli bir şekilde kimin o ürün üzerinde ne hakkı varsa kanıtlı, sözleşmeli istiyor, inceliyor, ona göre karar veriyor.

• Sina Estavi'ye 2.9 milyon Dolar saplanmış gibi görünüyor. Bir de demiş ki neden bu kadar düştüğünü anlayamadım. Birçok insan da bu zırvalığa neden 2.9 milyon Dolar değer biçtiğini anlamadı zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam ( estavi ) dolandırıcı zaten, kendi projesi olan bridge oracle ile herkesi dolandırdı kaçtı, bir ara hesaplarinin hepsini kapattı

Şimdi çıkmış gelmiş vurgun peşinde, meteliksiz kalmış anlaşılan.

• 2.9 m $ verildiğine inanıyorsanız safsınız. kandırmaca işler hep.

• eBay de ruhunu satan biri vardı bunlardan önce. Bakalım daha neler göreceğiz.

• Herkesin derdi para kazanmak ama oyuncular

Ve hobi için bu işle uğraşanlar olarak bıktık artık yani bi yeni nesil oyun göremicekmiyiz biz,

Ekran Kartı üreticilerinin bu işe artık bi çözüm bulmaları gerekir asıl müşterilerinin oyuncular ve photoshop gibi programları kullananlar olduğunu unutmasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.