Şimdi Ara

Jamo,nasıl bilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün ankaradaki bir teknosa mağazasına gittim.Bu jamo spekerları gördüm,adam iyi falan dedi,ama bilemdiğim bir marka olduğu için bilenelre bir danışayımd edim.Bende şimdi bir tane sony strde597 receiver var.Şu 6 kanal olandan.6x100 watt çıkışı var.Bunla güzel ses veririmi bu jamolar,ev sineması için sesi nasıldır,kaliteli ses veriyormu?Bneim baktığım modelin subının arkasında output 80-120 watt yazıyordu,2 ön hoporlerin arkasında 90-120,diğerlerinin arkasında 60-90 watt yazıyordu.Bunlar ne anlama geliyor,yani bunun gerçek rms çıkışı endir?Benim bu receiver zarar veririmi bu hopolerlere,hani 90 watt falan ayzıyorda arkasında.Bilgi için şimdiden teşekkürler.Bi yardıme din şu kardeşinize

Ha unutmadan fiyatıda toplam 700 milyon.Uygun esasında.Başka bu receiverla uygun,sesi kaliteli başka ne öneririsiniz.1 milyara kadar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz196 -- 5 Aralık 2004, 17:51:53 >

• Dostum Jamo Danimarka malı çok kaliteli hoperlörlerdir. Aslında Jamo'yu kuran adam JBL'in baş mühendisi adamın adıda John bilmemneydi de tam olarak bilmiom.Neyse bende 2*Jamo BX200+2*Jamo Studio 27(Rear Speaker) var. Ses muhteşem ötesi.Yani şöyleki sesin bozulumu çok az.
    Bende ki anfi Denon AVR-3802 ki bu aletin 7*90 watt real power üretimi var.Anfi hoperlörleri zor besliyor.Sesi orta seviyedeyken çok temiz bir ses alıyorsun.
    Bigün benim kız arkadaşla film izlioduk kapı çalma sesi geldi film'den sonra gidip kapıa bakıyodu benim kız .
    Neyse tabi bide Jamonun hangi modeli senin alacağın oda önemli...
  • Sony amplin ile alacagin en iyi performansi bunlarla alirsin derim. Tum seti mi alacaksin?? Woofer da dahil yani. Seti woofersiz alma. Cunku alt frekanslara iyi tepki vermiyor Frontlar. Ama cok temiz ses veriyorlar. Bu fiyat araligina alacagin en iyi hoparlor takimi olur.
  • hutnu kardeş peki bunların rmsi kaç ben anlaamdım.aralık yazıyo hepsinin arkasında baştada dediğim gibi.Bide mesela 90 watt yazıo arkasında,benim bu 100watlık anfi hopoleri patlaıtrmı yada ses cızırdarmı.
  • kardeş 10w ztn bişey yapmaz.onu bırak sony hep eksik yazıyo wattları senin anfi belki 50 w tır anca.
  • yarı profesyonel dalda ıyıdırler. Oldukca net ses verırler hopların kalıtesı oldukca ıyıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra K nasıl bilirsiniz
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • baktıgın hoparlör takımının empedensı 6 ohm bende str 595 var bende araştırıyorum .Ama av receiverinin cıkış empedansı 8 ohm ikisinin birbirini tutması gerekiyor diye biliyorum birazdaha araştırmanı tavsiye ederim.
  • Bildiğim kadarı ile bu konuda Jamo tam bir profesyonel
  • Jamo her turlu hoparlor uretir, bu iste marka kalitesi aranmamalidir. Her modeli kaliteli olan cok az hi-fi markasi vardir. Jamonun bu modeli o ampliyle iyi gider. ev amplileri 6-8 ohm destekler genelde. 6 ohm olmasi onemli degil o yuzden. Wattaj da onemli degil. O aralik baglayacagin amplinin olması gereken cıkıs gucu aralıgıdır. Ben 100W Kenwood hoparlorlere 150 W ampli bagladim. Gayet yuksek seste kullaniyorum. 15 yıllık hoparlor, hic problem yok!!
  • hutnu kardei.peki dun gayem elektroniğe gittim,orda kodaları gördüm.Şimdi bunlarda çeldi aklımı,şöyle diyorum sendede koda varmış sen bilirsin performanslarını,2 tane şu ex 688lerden 2 tane melody3lerden bide sub alım diyorum 100 watlık,2 tanede center alıcam.Nasıl bu sistemde iyi film izlenirmi.sen memnunmusun o kodalardan.Sesleri iyi veriyorlarmı.Ayrı ayrı düşünmem,n endenide bu ex688ler daha bas agırlıklıymış,valla gumbur gumbur bas vuruyor,ama melodyler daha tiz mid agırlıklı hani diyorum surround için dahamı iyi olur.ne dersin?
  • Soyle diyeyim, Ex leri ben kullaniyorum iste. BASS, TIZ... Dup Tıs, Dup Tıs hoparloru... Baska hicbirsey vermez. Yok ciddiyim cidden vermez. Mesela metallica dinle, Metallicayi Techno grubu sanirsin. Bateri, Bass gitar ve adamin sesi super geliyor tek kelimeyle... Ama Elektro gitar sesi hic gelmiyor!! Bu baglamda Sana Ex leri tavsiye ederim, ama Yanina bir cift hoparlor daha alacaksan. Soyle ki... A ve B hoparlorlerine birden ses verebilen bir ampli alacaksin, ve A cikisini KODA'ya, B cikisini Kucuk ama cok temiz ve guzel mid sesi veren bir hoparlore takarsin (Ben oyle yaptim. Kenwood setimin surround hoparlorlerini KODA'nin veremedigi sesleri vermesi icin kullaniyorum, minnacik 40 wattlik hoparlorler bunlar.). Rear hoparlorlerini cok tavsiye edemeyecegim. Koda mid isini beceremiyor. O hoparlorler tiss sesi veriyor fazla fazla... Bu da filmde asap bozucu oluyor. Rear icin Mid-tizleri iyi veren, tıss sesi cikartmayan bir hoparlor bul derim. Koda'nin SW10A model wooferi fena degil. Fiyat performans orani cok iyi de, gene de Panasonic veya eski model pioneer wooferlari tercih et derim.

Bir de Boyle toplamak ne kadara mal oluyor? Jamolari almak ne kadara mal oluyor?? Fiyat farki cok fazla degilse kesinlikle Jamo al gene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 7 Aralık 2004, 21:08:53 >

• o zaman ben şu gayemelektronik sayfasındaki panasonic subi alıyım.gerçi 200 milyon fdark var ama değer heralde.Bunun sesi dahamı iyidir,ya da başka submı öneririsin.Bunu alsam memnun kalırmıyım.
  • Bu sette muzik dinlemeyi de dusunuyor musun?? Veya muzik dinlerken istedigin ozellikler ne?? Bass karnimi hoplatmali diyorsan ve 1 milyar paran yoksa KODA EX leri KEsin al. Yok var bende para diyorsan, Bass icin JBL alinir. Sadece film izleyeceksen B Hoparlorlerine cok gerek yok. Etkili bir sekilde DVD izlemek istiyorsan Center hoparloru iyi sec. O Woofer da Film izlemek icin fazlasiyla yeterli. (3 metre tavan yuksekligi max. 20 metrekare dinleme alani, max. 50 metrekare bir salon icinde mesela.) Kucuk bir ortamda ( 25 metrekare ve daha az) Sinema'da izler gibi izleyebilirsin. 50 metrekareyi gecersen ses dagilmaya baslar, Bass sesinin dagilmasi cok sinir bozucudur. (Bunlar sıkma degildir, bizim evin salonu 60 metrekare, Kodalar ve Cok kaliteli bir woofer (Magnat) 60 metrekarede sesi yaymaya basliyorlar. )

• Bugun gittim kodaların 150 watlık subini aldım,paansonicide denemdim koda daha sesli geldi bana.(kodanın 100 watlıgıyla karsılastırdım tabi)front oalrak bende senin gibi benim kenwood setini hoparlorlerini baglıcam,bi wiring seklinde.Rear olarakta set olarak satılan bi koda vardı onu aldım yanında center falanda var,sesi ii geldi bana.120 watlık.heralde yeter bana,bole devam edersem cunku cıkamıycam işin içinden,insna karra veremiyor.
  • O exleri kenwoodlarla baglamak iyi bir cozum olur. Rear set dedigin iki rear bir center seklinde mi?? Koda woofer da guzeldir; ama muzik dinlerken sesin temiz gelmesi onemli birsey. Ben ondan panasonic onerdim.
  • Jamo piyasada söz sahibi hi-end sistemler üreten firmalardan biri...Güvenebilirsin creativein philipsin övüldüğü bi yerde zaten jamo'nun adı geçmemeli bence çünkü onlar övülüyorsa Jamo katlar geçer...
  • jamo çoooooook sağlam bi markadır hi-fi aleminde de bayağı iyi bilinir özellikle 365-D modelindeki tencere büyüklüğündeki basla
  • valla hocam jamo çok kötü mallarda yapıyor iyi mallarda yapıyor.Ama çok iyisi bile çok iyi değildir.Eline su dökemeyeceği birçok marka var.Hemde aynı fiyatlara yakın.Heco,Asw,Mission,Dali,İnfinity.Biraz daha paraya kıyarsan KEF,Cabasse vb.Sonuç olrak ben 1996 yılından beri bu tür sistemleri kuruyor ve satıyorum.Krndi enimde deDenon avca-1 kullanıyorum.Dünyadaki hiçbir sinema amfisi stereo amfinin verdiği kaliteyi veremez.Sebebi tümleşik olmasıdır.Eğer Meridian dts decoder alırsan ve her kanalı mono power ile sürersen sonuç tabiki değişir ama değmez.Denonun bu amfisini sinema seyrederken kullanıyorken;Müzik dinlerken başka bir stereo sistem kullanıyorum.Herkes abartır benimki şöyle bas veriyor benimki böyle tiz veriyor diye,hepsi yalan.Benim kullandığım araba dünyanın en iyi arabasıdır çünkü benim.
  • merhabalar
    ben e yeni uye olarak yardımınızı istiyorm.
    yeni bir sistem almak istiyorum. ev sineması ile stereo arasında kafam karıstı. teknosada satılan yamaha (yamaha amphinin iyi oldugunu düsünerek) sistemini alsam diyorum.

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/110100089.htm?chaPt=110100089&CS_Catalog=_EV_SINEMA_SISTEMI&CS_Category=_DVD_LI94

aslında ben muzik dinleme agırlıklı kullanıcam. o yuzden daha sonra paraya kıyıp bir cift iyisinden kabin alırım diyorum. bu ampli ile stereo kullanıldıgı zaman iyi performans alır mıyım ne dersiniz. bu alet 5,1. linkdeki alet dvd calar ve surround hop.lar da dahil. ayrıca benzer amp. 569 YTL ye satılıyor. modeli RV-V350 renginin siyah olmasından baska farkı var mı bilmiyorum. orularımı ozetlersek:
    1-ev sineması sisteminde (yukarıdaki linkdeki urun) muzik dinlemek mantıklı mı
    2-o aletin amplisi iş gorur mu, ileride iyi bir çift kabin alsak. bu arada kabin için de tavsiyelerinizi bekleriz)
    3-ben izmir'deyim ev tipi ama biraz daha pro sistemler satan tavsiye edeceginiz yerler varsa gidip bakarım.

kafam çok karıstı lutfen yardım..şimdiden çok tesekkurler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.