Şimdi Ara

Jandarma Kısa Dönem Avantaj ve Dezavantajları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
3
Favori
38.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LSG

quote:

Orijinalden alıntı: eses1111

quote:

Orijinalden alıntı: LSG

Ben 325. kısa dönem jandarmaydım.
    Askeriyenin en pis sınıfı gibi gözüksede, er'ler açısından en yatış sınıftır.
    Acemilikten sonra ilçeye giderseniz çok daha kebap askerlik yaparsınız.
    Devriye askeri olursanız ki büyük ihtimal olursunuz, devriyede paso gezersiniz, komutanla beraber çıkarsınız, komutan işini yapar siz etrafı seyredersiniz. İlçe kasaba haklı size hürmet eder, paso çay getirirler, yicek falan verirler, bunları usta birliği için söylüyorum, usta birliğindeki ilçe karakollarında asker sayısı 30-40 en fazla, rahattır, ilçelerde yemeklerde çok iyi çıkar, iyi yersiniz, aç kalmazsınız hiçbir şekilde.

Varsa sorularınız yanıtlayalım..

325KSD.

Kardeşim aradan 3 sene geçmiş mesaja cevap bile yazmazsın belki ama sana soracak çok sorum var eğer cevap atarsan!

Beklerim tabi, selamlar...

Kardeşim Gölköye gidiyoruz öncelikle ordan eylülün kaçında ayrılcaz? Ayrıldıktan sonra Sivas İl Jandarma K.lığı benim orda ne iş yaparız nereye gideriz?

• Acemi Birliğim Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı
    Usta Birliğim Kastamonu İl Jandarma çıktı, şimdi beni ilçeye mi gönderecekler? Bizim bir arkadaş Tosya'da yaptı, berbat bir yer diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Acemi Birliğim Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı
    Usta Birliğim Kastamonu İl Jandarma çıktı, şimdi beni ilçeye mi gönderecekler? Bizim bir arkadaş Tosya'da yaptı, berbat bir yer diyor.

Benimde acemilik Kastamonu.

Usta birliği Hakkari il jandarma çıktı.

Yalnız boy 163cm nasıl jandarma çıktım hayret:)
  • Jandarma kısa dönem yapan arkadaşlar bilgi verebilirse güzel olur aslında.Benimde Isparta İl Jandarma Komutanlığı..
  • Ankara İl Jandarma benim yerde.Selam olsun tüm Jandarma devrelerime!
  • Büyük İskender B kullanıcısına yanıt
    Benim de aynı şekilde bende merak ediyorum ne olacağını..
  • Acemilik Kastamonu
    Usta Van İl jandarma
  • croosware kullanıcısına yanıt
    Bende Ankara İl Jandarma Komutanlığındayım kardeşim (: hayırlı olur inşallah
  • jandarma olarak görev yapmış arkadaşlardan yorumlar bekliyorum
  • acemilik Kastamonu
    usta Aksaray
    ----
    Önerileri bekliyorum
  • wall13 W kullanıcısına yanıt
    Anakara il jandarma hakkında Bilgi verebilirmsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlkem22 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar genel olarak jandarma diğer sınıflara göre rahattır.Ben Isparta İl Jandarmada yaptım askerliğimi 353.ksd olarak.Daha sonra ilçe karakolunda bitirdim askerliğimi.Jandarma bildiğin köy polisidir arkadaşlar bağlı olan köylerde yerleşim birimlerinde asayişi sağlarsınız.Bunların içinde atıyorum kız kaçırmadan tutunda ölüm,hırsızlık,kavga,yaralama gibi polisin asli görevlerini köylerde jandarma üstlenir.Aslında baktığınız zaman duruma göre zevkli bile olabilir.Benim karakolda çok kafa uzmanlar vardı devriye çıkma,olaya gitme gibi olaylar çok zevkli geçiyordu.Eğitimleri piyade,topçu,tankçı ve komando gibi ağır değildir.Bahriye ve jandarma askeriyenin bence en az zorlayıcı eğitimi alan sınıflarıdır.Kamuflajlarınız zaten piyadeden farklıdır,ordan olayı çözünİlk olarak 40 güne yakın acemi eğitiminiz olucak burda g3 ile atışlar yapılıcak yaklaşık 20 adet kadar.Yemin töreni eğitiminiz olucak yemin töreninden sonra jandarma eğitimine geçilir aslında çok bişi yapmadık biz tanımlar ezberletilir silah sök tak bu şekilde biter acemilik.Ustada ise eğer ilçe karakoluna giderseniz mp5 silahını kullanırsınız.Karakollar rahattır 20-25 kişi olur max.kafanıza göre takılırsınız az kişi çoğu zaman iyidir eğer çok olay çıkan bi ilçe değilse tabi.Şimdilik aklıma gelenler bunlar yine sormak istenen birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım..

• çok teşekkür ederim

bende ikisi de merkez yazıyor ama ustalıkta ilçelere mi dağıtıyorlar?
  • İlkem22 kullanıcısına yanıt
    İl jandarma yazıyorsa usta birliğiniz kura çekimi yapıcaksınız.Kuraya göre merkezde de kalabilirsiniz.Şans meselesi ilçelerde nispeten küçük karakollar olduğu için askerlik daha rahat geçer.Bende ilçede yaptm rütbeli derdiniz fln olmuyor ama orda da uzmanlar kraldan çok kralcılık yaparlar..
  • Bende burdur yesilova ilcesinde karakoldayim safak atarsa 38,kastamonudan geldik buraya once burdur il merkez e sonrasinda kura ile buraya dustum.jandarma piyadeye gore daha rahattir karakolda 20 asker 15 kadar rutbeli var(bizim karakol biraz buyuk ondan rutbeli biraz fazla) bircok seyde rahat durumdayiz.az kisi oldugumuz icin fazla patirti gurultu olmaz.birde kafa dengi insanlara denk gelirsen karakol cok zevkli olur.ben kantinciyim mesela benim is cok zor cay ocagida bende oldugu icin cok sikinti yasadim cani sikilan komutan kaldirir cay demletir su ister kola ister.giderseniz kantinci olmayin benden demesi.diger turlu asayis eri olursaniz devriyelere cikarsiniz.bir gun devriyeye cikarsiniz ertesi gun istirahatli olur yatarsiniz safak 2 2 atar.aklima gelenler bunlar soru olursa cevaplayabilirim arkadaslar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısa dönemlere de devriye çıkarıyorlarsa iyi gibi duruyor,içerde sıkılmayız
  • Mersin de kısa dönem jandarma çıktım, bakalım. Genelde askerliğe göre iyi şeyler duydum bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlkem22

kısa dönemlere de devriye çıkarıyorlarsa iyi gibi duruyor,içerde sıkılmayız

iyidir Jandarma. Sen karşılaştır birinde kendi pislettiğini temizlemek için duran asker sürekli eğitim yaptırılabilir boş işler yaptırılır, Diğerinde jandarma devriye çıkarsın insanların içindesin olay olur olay yerine gidersin , sürekli jandarmasın ersin diye halktan yiyecek içecek gelir. Birilerinin sorunları olur jandarmaya başvurmaya gelir oturur muhabbet edersin adamlarla.

Jandarma cidden askeriyeye göre çok iyidir. Ama tabi yerine göre de değişebilir. Mesela bak arkadaş g3 ile atış yapmışlar biz MP5 ile yaptık sekme derdi yok rahattır.

Peki karakolun dezavantajı varmı derseniz evet var. Nöbet derdi var. heleki dönem öncesi asker gidiyorsa 8 saat nöbet tutturabilirler. Onun dışında dediğim gibi yerine göre. Benim Bursaydı. Merkezdeki arkadaşlar bildiğin kebaptı. Hani bir askerlik ne kadar rahat geçer sorusuna cevaptı Bursa İl J.K.Lığı (tabi baş komutan değişmiş şimdi disiplin gelmiş olabilir.).

Örneğin benim arkadaşlardan 3ü kamera sorumlusuydu. Adamlar sadece tvde kameraları inceliyorlar onlarda kişi başı günde 8 saat. ama nasıl inceliyorlar ? Oturmuşlar masaya cips kola :D nöbet derdi yok. Diğer bir arkadaş kazan dairesi sorumlusuydu. Onunki daha kebabtı kazan dairesi içinde bi büro var orada yatıp kalkıyordu içtima felan katılmaz kendi tv'si duşu var.

Merkezin en büyük dezavantajı ise çok fazla asker ve rütbeli olması. Kıl rütbeliler çok ise sıkıntıdır orası birde çalan çırpan hırsız iti tercih edeceğin insanlarda oransal olarak fazla olduğundan huzur sıkıntısıda olabilir...

Hee unutmadan dipnot yazayım, askerlik eskisi gibi değil arkadaşlar sakın ama sakın korkmayın. Komutan size vurursa anında bimerden tutunda merkez komutanlığa kadar yazın tabi haksızsa. Özellikle Kısa dönem arkadaşlar için diyorum. Neden ? çünkü uzun dönem adamlar korkuyorlar eziliyorlarda aynı zamanda. Ama siz okumuş tahsil sahibi nasıl davranacağını bilen adamlarsınız ilkokul mezunu birde artist bir komutana denk geleceksiniz yediremeyebilirsiniz onun sizin üzerinizdeki egoist tavırlarını. İlkokullu olmasından kaynaklanan bir durumda değil he kendine yediremediğinden yoksa çok kral ilkokul mezunu komutanlarım vardı..

"Bana komutan gibi davranırsan kötü oluruz abinim ben senin kapıyı çal gir otur ayakta durma selam verme otur çay söyle kendine" diyen komutanım vardı benim ve hakkettende böyleydi adam .. Ama sinir hastası komutanımızda vardı hoş sonunda sürüldü bizim yüzümüzden ama vardı yani..

Korkmayın devlet emin olun öyle egoist it heriflere karşı askerini korur hatta albaylar bölge komutanları daha çok korur

• Sudafed kullanıcısına yanıt
    genelde acemi il jandarma diyen çok ama bende tersi gibi =) gibi kısa dönem ile ilgili olumlu veya olumsuz biraz bilgi verebilir misiniz, + eniştemde jandarmaydı hapishane çıkmasında neresi çıkarsa iyidir diye söyledi, kendisi hapishanede yaptı pek konuşmadı ama biraz sıkıntılı anladığım kadarıyla hapishanede olmak.

Eğitim Birliği ALEMDAĞ J.KOMD.TB.K.LIĞI-----Esas Birliği İL J.K.LIĞI/İSTANBUL /İSTANBUL / İSTANBUL
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Valla İstanbul İl Jandarma olduğundan dolayı %80 cezaevine düşüceksin.Silivri,Metris gibi.Ama cezaevine düşmessen çok kral askerlik yaparsın jandarma olarak bunuda söliyim.Bende Ispartada Jandarma olarak yaptım.Kısmen cezaevi şartlarınıda gördüm orda kalınmıyordu bizde ama nöbete sevk e vs gidiliyordu.Cezaevi sıkıntılı olmasının nedeni sorumluluk büyük ve ordaki mahkumlarla uğrmaşmak zorunda kalman.Ayrıca nöbet saatleride fazladır.Genel olarak cezaevi ve karakol,merkez komutanlık arasında baya farklar oluyor,hangisine düşersen ins hayırlısı olur..Sormak istediğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.