Şimdi Ara

Jandarma Kısa Dönem Avantaj ve Dezavantajları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
3
Favori
38.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jandarma Kısa Dönem Avantaj ve Dezavantajları nedir arkadaşlar. Tecrübeli arkadaşlar söz sırası sizde

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jandarma Kısa Dönem Askerliğinin Avantajları ve Dezavantajları

Askerliğini jandarma olarak yapmak, bazı avantajlar ve dezavantajlar barındıran bir seçenektir.

Avantajları:

• Özel Harekât Birlikleri: Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) gibi seçkin birliklerde görev yapma imkanı.
    • Çeşitlilik: Emniyet, asayiş, trafik, arama kurtarma gibi farklı görev alanlarında deneyim kazanma.
    • Yurt Dışı Görevleri: Uluslararası görevlerde yer alma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı.
    • Eğitim ve Beceri Gelişimi: Askeri eğitim, silah kullanımı, ilk yardım, savunma teknikleri gibi becerileri öğrenme.
    • Sağlık Hizmetleri: Jandarma Genel Komutanlığı'nın bünyesindeki hastanelerden sağlık hizmetlerinden yararlanma.
    • İstihdam Avantajları: Jandarma olarak görev yapanlar, kamu kurumlarına başvururken puan avantajına sahiptirler.

Dezavantajları:

• Zorlu Eğitim: Jandarma eğitimi, fiziksel ve zihinsel olarak zorludur.
    • Görev Yerlerinin Değişkenliği: Jandarma olarak farklı görev yerlerinde görevlendirilme ihtimali yüksektir.
    • Aileden Uzak Kalma: Görev yerleri genellikle ikamet edilen yerden uzak olabilir.
    • Yoğun Çalışma: Jandarma, genellikle uzun ve yorucu çalışma saatlerine sahiptir.
    • Riskli Görevler: Jandarma, asayiş ve güvenlik görevlerinde yer aldığı için riskli görevler üstlenebilir.

Sonuç olarak, askerliği jandarma olarak yapmak hem avantajları hem de dezavantajları olan bir seçenektir. Bu kararı vermeden önce, bu faktörleri dikkatlice değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende merak ediyorum
  • Ayrıca il Jandarma da yapanlar ustabirliğinide mi İl Jandarma da tamamlarlar?
  • tecrübeli değilim bende yeni gideceği ama çevreden duyduğuma göre jandarmanın maaşı yüksektir
    bir nevi polis gibidir
    devriye, nöbet başka da bir şey yok derler

dezavantajı da acemilikten sonra daha ufak köye, kasabaya gitme olasılığımız
    bunu da artık gittiğimiz yerde kalmak için bir şekilde halledicez
  • Maaş ne kadar olabilir ki Er iz sonuçta:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sharp`

Maaş ne kadar olabilir ki Er iz sonuçta:)

180diye duydum
  • Bilgisi olan arkadaşlar bu konuda yardım ederlerse seviniriz , bende merak ediyorum.

2 gün sonra öğrenicez herşeyi ama ön bilgi almamız yardımcı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 325. kısa dönem jandarmaydım.
    Askeriyenin en pis sınıfı gibi gözüksede, er'ler açısından en yatış sınıftır.
    Acemilikten sonra ilçeye giderseniz çok daha kebap askerlik yaparsınız.
    Devriye askeri olursanız ki büyük ihtimal olursunuz, devriyede paso gezersiniz, komutanla beraber çıkarsınız, komutan işini yapar siz etrafı seyredersiniz. İlçe kasaba haklı size hürmet eder, paso çay getirirler, yicek falan verirler, bunları usta birliği için söylüyorum, usta birliğindeki ilçe karakollarında asker sayısı 30-40 en fazla, rahattır, ilçelerde yemeklerde çok iyi çıkar, iyi yersiniz, aç kalmazsınız hiçbir şekilde.

Varsa sorularınız yanıtlayalım..

325KSD.
  • Evet, tecribeli arkadaşlar buraya yazmaya devam ederse sevinirim :))

Burdur İl Jandarma çıktı benim de bu arada. Bilgi Sayfasına ekledim iletişim bilgilerini ayno yere çıkan arkadaşlar iletişim kurabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffersezen -- 10 Aralık 2009; 13:10:15 >
  • quote:

Ayrıca il Jandarma da yapanlar ustabirliğinide mi İl Jandarma da tamamlarlar?

Çok düşük ihtimalle İl Jandarma'da kalırsın, kura çekeceksiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSG -- 10 Aralık 2009; 13:31:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

dezavantajı da acemilikten sonra daha ufak köye, kasabaya gitme olasılığımız
    bunu da artık gittiğimiz yerde kalmak için bir şekilde halledicez

Ufak köye gitmek dezavantaj değil, avantajdır. 80 adamla yatacağına 10 kişiyle yatarsın, yemekler 10 kişiye yapıldığı için daha iyi çıkar, çarşısı zayıf olur en fazla, onuda idare edersiniz, haftada bir çarşı zaten.

325KSD.
  • dede bana adana il jandarma çıktı acemilikten sonra kesin aynı şehir içinde kalırız dimi ??
  • Ayrıca il jandarma'da bi ton komutanla uğraşacağınza ilçece çok daha azını görürsünüz. Buda bir avantaj bana göre..

İlçeler çok daha güzeldir arkadaşlar.Sessiz sakin kafa dinlersiniz, olay olmaz, kavga gürültü olmaz.

325KSD
  • quote:

quote:

180diye duydum

doğuda olursanız 180 ancak alabilirsiniz o kadar bile yoktur, ama batı bölgelerinde daha düşük 20-30 tl seviyesinde olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocfan

dede bana adana il jandarma çıktı acemilikten sonra kesin aynı şehir içinde kalırız dimi ??

kardeşim ben de adana il jandarma
  • quote:

dede bana adana il jandarma çıktı acemilikten sonra kesin aynı şehir içinde kalırız dimi ??

quote:

Çok düşük ihtimalle şehirde kalırsın, kura çekersin ordada Adana'nın ilçesini çekip, 1 ay sonra ilçeye yollanırsın. Adana merkez'de kalma ihtimalin epey düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSG -- 10 Aralık 2009; 13:31:47 >
  • quote:

quote:

180diye duydum

Doğuda 100'ün biraz üstünde alırsınız, batıda ise 15-20 civarı.

325KSD
  • ben adana merkez demiyorum adana sınırları içinde kalırız dimi başka şehir olmaz yani onu diyorum ??
  • Yok Adana sınırı içinde tabi, başka şehre gitme yok..
  • oğuzhan msn ver istersen tanışalım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.