Merhabalar öncelikle, 5 gün sonra jandarma mülakatım var ve 400 metre koşu için endişeliyim. Bazı sıkıntılarımdan dolayı koşu için antrenman yapma fırsatım hiç olmadı. Dün kendimi test ettim ve son hız koşmaya çalıştım ve 300 metre de tıkandım, 45 saniyede koştum. (Nefes kontrolü yapmadım, bilgim yok.) Herhangi bir nefes tekniği veya su içip içmeme, yemek yiyip yememe bu tarz şeyler etken mi değil mi araştırdığımda çok az bilgi gördüm. (İnternet üzerinde araştırdığımda kimse yeteri kadar bilgi vermemiş veya bilgi vermişse de ben o konuları kaçırmış olmalıyım.) Bu işin erbabı olan veya daha önce deneyimlemiş olan kişiler bana yardımcı olursa sevinirim. Boy: 1.68 Kilo: 60 |
JANDARMA UZMAN ALIMI 400 METRE KOŞU
-
-
Koşudan 3 saat önce hafif kahvaltını yap ve sıvı ihtiyacını giderir sonra hiç birşey tüketme -
35 sene evvel askerli lise sınavlarının spor ve mülakat kısmına Bursa Işıklar Askeri Lisesi' nde girmiştim.
400 metre koşuda 4 kişi arasından 3. olabilmiştim...
-
Koşu saatin kaçsa ona göre en az 5 saat önce uyanmış ol.
Stadın etrafından koşacaksanız eğer başladıktan sonra mutlaka en soldaki şeride kendini at.
Zamanında benzer bir mülakata girmiştim en sağdaki herif şeridinden çıkmıyordu.
-
En az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu Tablo-6’da boy-kilo tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak, (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.
direkt elerim ben o kilo boyu. o kadar adam başvuracak koşsan bile bir bahane bulurlar boşver sıkıntı yapma.
-
Boyumu ayakkabımı çıkartıp düzgün bir biçimde ölçtürdüğümde 1.70 çıktı, bilerek boyumu biraz aşağıda yazdım ki orada ölçtüklerinde biraz az çıkarsa bir problem oluşturmaması açısından.
-
açıkça söylemem gerekirse dün koşmadan önce 2 bol tavuklu döner gömmüştüm, en son midemden alevler çıktı ve kusuyordum neredeyse
-
doğrudur ben yanlış ölçmüşsündür manasında dememiştim. boyun bu tamam koştun tamam öyle değil yani kpss değil bu. oradaki adamlar benden bile gıcık olacak kaşının üzerinde gözün var diye. önümüzdeki 5 gün canını sıkma diye dedim.
-
-
denemeden ziyade en azından son 2 hafta 3-5 kez de olsa antrenman sıksan iyi olurdu. heyecan yapma nefesini düzgün ayarla yeter. nefesine odaklan koşarken parkuru taşırıp daha fazla yol katetmek zorunda kalma. sizinle birlikte birisi koşar ona ayak uydurmaya çalış 3-5 adım arkasında kalsan yeterli daha sonra sona yaklaştıkça son x metre falan diye sayacaklar yani iş son düzlüğe kaldığında gözünü kapat allah ne verdiyse yardır sonra kendini at yere kalkma.
-
teşekkür ederim yorumun için gerçekten farklı bir yorum olmuş.
benden önce giden arkadaşlarım oldu ve bir çok kişinin boydan, kilodan ve koşuda elendiğini söylediler.
6.900 küsür jandarma alınacak diye biliyorum. En azından ben kafamda herşeyi doğru yapayım gönlüm rahat olsun istiyorum.
-
teşekkür ederim uyku düzenini rayına oturtacağım bu günlerde, eline koluna bacağına sağlık iyi koşmuşsun
-
teşekkürler bende oradaki ambians ve heyecandan dolayı ek bir performans göstereceğimi düşünüyorum ayrıca diğer arkadaşalrla beraber koşmak az da olsa gaz verebilir sanırım
-
benim niyetim önümüzdeki 5 gün stress yapmaman. %50 kesin olmayacak adamın biri dediydi dedirtmek yoksa elinden geleni yap tabi o ayrı ama pandemiden beri bu heyet seçme vs işleri çok değişti. ben sana pm'den geçen hafta olan bir olayı anlatayım engelli ehliyetine tekrar başvurdu bir memur buradan hani öyle bir beklentin olsun her şeyi beke. olmazsa da yine biliyordum zaten de geç hiç canını sıkma.
-
300 metre 45 saniye gayet iyi. 300 koşan 400 de koşar.
-
Kimse demeiski ntremansiz 45sn 300mt kosuyorsan jandarmayi bos ver olimpiyata calis diye.. -
valla Allah ne verdiyse koştum hiç strateji yoktu, yarın inşallah mülakatım iyi geçer tavsiyeler için sağolun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X