Şimdi Ara

Japon balığında sivilce olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün bana hediye olarak gelen bir japon balığım var, son 3 saattir nesi olduğunu anlamaya çalışıyorum.
    Kuyruğun kıç tarafından birleştiği eklem yerinde bir şişlik ve şişliğin ucunda siyah bir benek var O.o sivilceyi andırıyor.
    Şu an için ufak bir fanus içinde onun için gidip ufak bir akvaryum ve malzemelerini almayı düşünüyordum yarın fakat bu ufak sivilceyi gördüm.

Balığın genel hali;
    -Çok canlı sürekli sağa sola yüzüyor, geldiğinde suyunu değiştirdim, fanusu temizledim hiç hareket etmeden 1 dakika durdu sonra tekrar canlı canlı yüzmeye devam etti.
    -Geldiğinden beri kafasını su yüzeyine çıkarıp kabarcık çıkarıyor (sanırım hava alıyor).
    -İştahı yerinde maşallah kafamı azıcık uzatıyorum beni yem sanıyor. (Ayrıca 2 günde sabah-akşam yemliyorum gayet güzel yutuyor- pond denilen yemlerden)
    -Kafasını sürekli benim olduğum taraftaki cama doğru uzatıp yüzmeye çalışıyor (Acaba bana bir şey mi demek istiyor bile dedim)

Balığın sivilcesinin detaylı tanımı;
    -Kuyruğunun tam başladığı yerde
    -Beyaz dışa doğru şişkin
    -Ucu var ve siyah ufacık bir uzantı

Balık bundan rahatsızmış gibi görünmüyor fakat emin olamıyorum. Her yere bakarak parazit olabilir belki dedim ama ben balığı elime dahi almaktan çekinen biri olduğumdan ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
    Sizce ne olabilir bu?

• Fotoğrafında sivilce göremedim.Solungaçların yanındaysa erkek japon üreme işaretidir. Ama başka yerlerdeyse mantar olabilir.

Birkaç gün gözlemle daha büyür yayılır pullarda dökülme yara vs olursa balık kendini sürekli kumlara taşlara sürterse.
    kayatuzunu bir kapta erit bol olsun tuz.(kayatuzu olmalı başka tuz değil)(marketlerde turşu veya salamura tuzu diye satılır)
    Balığın sivilceli kısmını suya batır birkaç kere yap bu işlemi. Fanusuda kayatuzlu su ile dezenfekte et ve dinlendirilmiş su koy (damacana suyu iyi olur)
    Düzelmezse işi bilen bir akvariste göster ilaç tedavisi lazım.

İkinci durum...Çok önemli lütfen oku.

Fanusta balık olmaz.Akvaryum şart 1 adet japon için 25 litre olmalı minimum.
    Balık kafasını su yüzüne dikiyorsa suda oksijen kalmamıştır suyu yüzeyini karıştır şimdilik oksijeni böyle sağlayabilirsin.Yada hava taşı denen aletten al.
    Fanustaki suyun tamamını değiştirme. Balık ölür.
    Onuda şöyle özetleyeyim balıkların suda yaşaması için suyun belli bir kimyada olması lazım.Bakteri üremesi gerekiyor yararlı bakteriler balığın suda yaşam şartlarını hazırlıyor.
    İkinciside suyun ph değeridir bu değerlerde ani değişiklikler olduğunda balık adapte olamaz nefes alamaz strese girer ve ölür.Ani değişiklik dediğim şeyde suyun tamamını değiştirmektir.
    Konu daha bilimsel ve daha uzun bir mevzudur ama kısaca bunu bilmek iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 14 Eylül 2012; 10:46:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.