windows 7 home basic kullanıyorum. 32 bitlik işletim sistemi.
Windows üzerinde java5 update 13 var ve bir de java6 update 35 var. Benim istediğim windowsun açacağım bir programda istediğim zaman bu sürümlerden istediğimi kullanması..
Olay internet browserla ilgili değil. Çünkü denetim masasında java konsole üzerinde bu ayarı yapabiliyorum sanırım. Yani konsolda java>view sekmesinde istediğim versiyonu enable etmem mümkün. Ancak bu anladığım kadarıyla browser üzerinde etkili. Benim istediğim ise bilgisayarda çalıştırdığım programın o anda benim etkinleştirdiğim java sürümünü kullanması ve diğerini hiçbir şekilde kullanmaması..
Sorunun kaynağı e-imza ile uyap e-takip programı arasındaki uyumsuzluktan. E-takip programını bilmeyenler olabilir. İcra takibi hazırlamak için kullanılıyor. sonuçta e-takip java5u13 kullanırken e-imza java6u35 istiyor. Ancak e-takip sistemde java6u35 kurulu olduğu için 5u13'ü görmüyor ve çalışmıyor.
Ben de istiyorum ki 6u35'i istediğim zaman devredışı bırakabileyim.
Çok teknik bir konu sanırım. İnternette yabancı sitelerde path ayarı yapmaktan filan bahsediyor ama tam çözemedim. Örneğin şu adresteki açıklama doğrudan benim sorunum ile mi ilgili, ilgili ise nasıl yapacağımı da çözemedim: