Şimdi Ara

jazz'dan c4'e geçiş yapılırmı? ne kadar mantıklı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen senede aklımdaydı fakat ben tekrar seçimi mi jazzdan yana kullandım.
    eski kasa jazzdan yeni kasa jazza geçtim. fakat artan yakıt fiyaları beni dizele yöneltiyor.
    2 sene kullanmayı düşünüyorum. yıllık 20.000 kmye yakın yapıyorum. jazzda çok ekonomik ve sağlam bir araba.
    fakat dizel bir c4 hesaplarıma göre yıllık 1500-2000 tl arası para bırakacak cebime.
    2008-2009 1,6 hdi mcp bir araç düşünüyorum. c4 ü tasarım olarak beğeniyorum. bu konuda herhangi bir kaygım yok.
    şimdi kullandığım araç 2009 yılında kasa değiştiren ve cam tavanlı full bir araç.
    düşündüğüm araç ise daha yeni kasa değiştirdi. sadece beni düşündüren konu bu.
    acaba alacağım araç gereğinden çok mu değer kaybeder 2 senede.

ayrıca bir tarafta hiçkimsenin şikayet etmediği sorunsuz jazz.
    diğer tarafta memnun olanınında nefret edenininde çok olduğu c4.

sizce bu hareket mantıklı mı olur???

• Şimdi bazı şeyleri es geçiyorsun biri b segmenti diğeri c segmenti tabiki c 4 daha iyi olacak jazz sorunsuz diyorsunuz ama satış rakamları c ün daha çok satıldığını gösteriyor buda daha fazla sorun demek son çıkan c4 gerçekten iyi bir araç Şanzıman geçişlerinin biraz titreme yaptığı söyleniyor ve kötü yollarda arkadan gelen ses
  • 2008 honda civicten yeni c4 e geçmiş biri olarak zaman kaybetmeden geçmeni tavsiye ederim c4 e.
  • segment olarak tabiki farklı araçlar. bunun farkındayım.
    zaten benide çeken bir üst segment ve dizel otomatik.

gittim c4 ün yeni kasasını inceledim.
    gayet güzel ve yerinde detayları olan bir araç olmuş. beğendim.
    fakat yeni kasayla birlikte eski kasadaki tüm özgünlüğünü kaybetmiş gibi geliyor bana.
    eskiden aracın neresine bakarsam bakayım c4 görüyordum. bu kasa ise çeşitli açılardan astra vb. araçlara benziyor.
    ama yinede güzel ve teknolojik duruyor. özellikle otomatik vites tpuzunun joystick olması çok hoş.

fakat yeni c4 e geçme imkanım yok. 2008-2009 bir araç alıp daha sonra üzülürmüyüm diye arada kalmış durumdayım.
    yani jazzı alırken herhangi bir riskim yoktu. kimse bu araçtan kötü söz etmiyordu. lakin eski yeni kasa toplamı yaklaşık 2,5-3 sene civarı kullandım.
    tekbir problem yaşamadım. buradaki tereddütüm acaba tasarruf diye düşündüğüm meblağı araç tamirine kaçırırmıyım?

ayrıca siz olsanız 2008 mcp makyajsız bir c4 mü?
    yoksa 2009 makyajlanmış bir c4 mcp mi alırdınız? neden?

edit:mcp eklemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitbook -- 5 Nisan 2011; 16:03:07 >

• bence jazz da kal.. jazz dışı b segment, içi c segment bir araç gibi.. jazzı satıp, c4 dü alırken yapacağın zarar senin 2-3 senelik benzin /mazot farkını karşılar gibime geliyor. araba a noktasından b noktasına götüren bir araçtır. fevri davranmayın :)
  • arkadaşlar jazzımı satıp c4 alacaktım fakat konuştuğum herkesin dediği birşey var sakın citroen alma.
    sanırım biraz etkilendim bende gidip dizel otomatik auris aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digitbook
    arkadaşlar jazzımı satıp c4 alacaktım fakat konuştuğum herkesin dediği birşey var sakın citroen alma.
    sanırım biraz etkilendim bende gidip dizel otomatik auris aldım.

Eyvah biz aldik,napacagiz simdi? :))
    Hatta benimle beraber en 1000 kisi de C 4 almistir (citroenin tum modelleri degil sadece C4 alanlar) Nasilda fark edemedik bu buyuk (!) sorunu:)))
  • sayın mareşal bu seçimdir neticede. bende çok beğenmeme rağmen bir türlü elim gitmedi.
    yolda sağda solda gördüğümde hala ilgimi çekiyor c4. ama cesaret edip alamadım.
    siz almışsınız kazasız belasız kullanın. benim tercihim bu yönde oldu...
  • quote:

sayın mareşal bu seçimdir neticede. bende çok beğenmeme rağmen bir türlü elim gitmedi.

Ltf yanlis anlamayin,benim size bir sozum yok. Sadece Citroen alma diyen kisi veya kisiler icin bu mesajim. Sizde onlara iletirseniz memnun olurum. Aracinizda hayirli olsun ,gule gule kazasiz belasiz kullanmaniz dilegi ile. Auris te cok iyi bir arac,hakkini yememek gerek.
  • Auris'iniz hayirli olsun. Ben de Citroen'den Toyota'ya gecen biri olarak diyebilirim ki -bence tabii- dogru karar! Imkanım elvermedigi icin 8 yıl, sıfır olarak aldıgım Xsara'yı kullandım. 130 bin km yaptım onunla. Aks arızaları, bitmeyen süspansiyon gürültüleri (amortisorleri falan sıfırlasan da degisen hic bir sey olmuyordu), elektronik arızaları (klima modulu 2 kere bozuldu, camlar arada sapıtıyordu: kapanıp yarıya kadar aciliyordu vs., cd calari bozuldu), benzin pompası bozuldu, titreyen vites, her 10 binde bir rot-balans isterdi. Bunlar kronik problemlerden bazıları idi. Citroen'i genel olarak yakindan taniyan biriyim. Toyota'nin da bazi kronik problemleri olduğu soylense de, sanirim sorunsuzlukta Citroen ile kiyaslanamaz. Bizzat yasayarak da gordum ve goruyorum bu gerçeği. Auris ile 40600'deyim su an, insallah boyle sorunsuz devam ederse, bir sonraki arabam da süphesiz Toyota olur. Herkesin tercihine saygı duyuyorum.
  • auris mi iyi araç :P !!
  • Kötü bir araba, C4'ün bilmem kaç katı satmazdı herhalde.. Bir de neden ABD'de Citroen'in adının bile bilinmediğini bir düşünün bence..Objektif olabilmek kolay değil bazıları için, bunu anlıyorum. Ben de Citroen kullandım, yıllarca hem de.. Tanıdıklarımda da Saxo, Berlingo vs. vardı, onlara da soruyordum arada. Benzer şikayetlerden çoğu kişi muzdarip.. Inşallah siz, benim ve pek çok insanın yaşadığı sıkıntıları yaşamazsınız ve mutlu mutlu gezersiniz C4'ünüzle, ve güzel bir fiyata satabilirsiniz Selam ile...
  • Toyota tabikide güzel dayanıklı bir araba (bir önceki arabam 2005 verso eleganttı) ancak şuan fiyatları üstündeki donanımlara göre çok yüksek olduğunu düşünüyorum ve bir tüketici olarak toyota ve benzer arabaları ne alırım ne de öneririm!
    Bende yeni C3 var daha 1000 km olmadı araba bende almadan çok araştırdım gezdim vs herkes citroen alma diyordu nie die sorduğumda şöyle böyle.. e kullandın mı çevrende varmıydı diye sorduğum da yok cevabını alıyordum o zaman niye önermiyorsun dediğimde herkes öyle diyormuş :) yau bırakın bu işleri her araba sorunsuz diye bir şey yoktur toyota kullanıcılarından gelen şikayetlere bakarsanız görürsünüz sorunsuz toyotanın durumunu bu şans ve birde en önemlisi temiz kullanmaktan geçer arkadaşlar ne demişler, bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. Hangi marka araba olursa olsun adam gibi temiz kullandıktan sonra ne dağılır nede durup dururken arıza verir diye düşünüyorum ve piyasada ilah olarak görülüp 2. eli sıfıra yakın araçlarıda almamanızı tavsiye ediyorum bir tüketici olarak.

Kazasız, dikkatli ve SAYGILI sürüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdasi

Kötü bir araba, C4'ün bilmem kaç katı satmazdı herhalde.. Bir de neden ABD'de Citroen'in adının bile bilinmediğini bir düşünün bence..Objektif olabilmek kolay değil bazıları için, bunu anlıyorum. Ben de Citroen kullandım, yıllarca hem de.. Tanıdıklarımda da Saxo, Berlingo vs. vardı, onlara da soruyordum arada. Benzer şikayetlerden çoğu kişi muzdarip.. Inşallah siz, benim ve pek çok insanın yaşadığı sıkıntıları yaşamazsınız ve mutlu mutlu gezersiniz C4'ünüzle, ve güzel bir fiyata satabilirsiniz Selam ile...

kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş, senin auris kirpi oluyor bu arada, ben de öyle tabi. Dıştan ikisi de güzel. sonrasını görecez. bu arada citroen motoru bmw ortak yapımı artık.

• degerli pamuk, ben cıtroenı kullanmıs bırı olarak yaptım yorumumu. Dedıgım gıbı, ınsallah herkes memnun kalır tercıhlerınden.
  • Dostum lafımı genele söyledim ben :) forumlarda yıllarca citroen marka kullanıpta memnun olmayanda var yıllarca citroen kullanmış ve satıp gene citroen alanda var.
    Renault çokmu kaliteli bir araba?! ama milletimiz kullanıyor! ben renoyu alacağıma citroen almayı tercih ederim, renonun reklamı çok citroenin reklamı yok doğru düzgün ve burdan citroen genel merkeze sesleniyorum reklam&pazarlama bölümünüzü değiştirin yada genel müdür istifa.

Bilinçli bir tüketici olursak özelliklerine göre fiyatını hak etmeyen markaların arabalarına ya daha çok özellik ekleyip satışa çıkaraktır yada fiyatlarını aşağıya çekecektir.

quote:

degerli pamuk, ben cıtroenı kullanmıs bırı olarak yaptım yorumumu. Dedıgım gıbı, ınsallah herkes memnun kalır tercıhlerınden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pamuk -- 2 Mayıs 2011; 11:46:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M A R E Ş A L

quote:

sayın mareşal bu seçimdir neticede. bende çok beğenmeme rağmen bir türlü elim gitmedi.

Ltf yanlis anlamayin,benim size bir sozum yok. Sadece Citroen alma diyen kisi veya kisiler icin bu mesajim. Sizde onlara iletirseniz memnun olurum. Aracinizda hayirli olsun ,gule gule kazasiz belasiz kullanmaniz dilegi ile. Auris te cok iyi bir arac,hakkini yememek gerek.

yok yanlış anlamadım sadece seçim kriterlerimi belirttim.
    dediğim gibi c4 tasarımını acayip derecede beğeniyorum.
    belki birgün kullanabilirim bile. ön yargım yok.
    iyi dilekleriniz için teşekkürler...

• quote:

Auris'iniz hayirli olsun. Ben de Citroen'den Toyota'ya gecen biri olarak diyebilirim ki -bence tabii- dogru karar! Imkanım elvermedigi icin 8 yıl, sıfır olarak aldıgım Xsara'yı kullandım. 130 bin km yaptım onunla. Aks arızaları, bitmeyen süspansiyon gürültüleri (amortisorleri falan sıfırlasan da degisen hic bir sey olmuyordu), elektronik arızaları (klima modulu 2 kere bozuldu, camlar arada sapıtıyordu: kapanıp yarıya kadar aciliyordu vs., cd calari bozuldu), benzin pompası bozuldu, titreyen vites, her 10 binde bir rot-balans isterdi. Bunlar kronik problemlerden bazıları idi. Citroen'i genel olarak yakindan taniyan biriyim. Toyota'nin da bazi kronik problemleri olduğu soylense de, sanirim sorunsuzlukta Citroen ile kiyaslanamaz. Bizzat yasayarak da gordum ve goruyorum bu gerçeği. Auris ile 40600'deyim su an, insallah boyle sorunsuz devam ederse, bir sonraki arabam da süphesiz Toyota olur. Herkesin tercihine saygı duyuyorum.

sizede çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. aurisle henüz bir depo yol yaptım. şimdilik gayet memnunum. diğer aracımdaki hafif yol sesi ve kasislerdeki çalkantı gibi problemler bu araçta yok. şu an için mutlu mesut sürüyorum.

• yapılır ama ne istediğini bilmesi gerekir insanın :)
  • cok dogru. Istenen seyler; uzun yıllar sorunsuzluk, ıkıncı elde mınımum kayıp ve servıste musterı memnunıyetı falan mı? Yoksa bol bol sensör mü? Buna gore de tercıhler sekıllenıyor tabi..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.