Şimdi Ara

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :)) (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.478
Cevap
6
Favori
116.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi yildan sonra 5 yildiz oldu tam bilmiyorum ama teknoloji gelistikce guvenlikte gelisecek ve EuroNCAP 5 yerine en yuksek olarak 6 yildiz vermeye basladiginda, simdiki 5 yildizlilar icin ne denecek merak ediyorum...
  • Arkadaşlar bu jazzların motoru kaç bine kadar dayanır.Yani kaç biden sonra işe yaramaz.
  • Mevzular uzamış ve azıcık ısınmış ortalık...Gorele, buraya gelip bir yazı atıyorsun sonra da 3 gün ortalıkta gözükmüyorsun..Ben de latife olsun diye "kaptı-kaçtı" ibaresini kullanıyorum, bunda kızılacak bir şey yok....Sonra da dönüyorsun bir şeyler yazıyorsun, benim yazdıklarıma cevap için en ufak bir çaba içinde olmayarak.. İasonion arkadaşımız çok güzel bir jazz özeti yapmış, ona da adam akıllı bir yanıt yok.. Bunun adı polemik olmuyor, demogoji oluyor..Burda belli yaşlara gelmiş insanlarız, ne kendimizi ispat çabamız olur ne de bir şey yarıştırmak..En azından ben kendi adıma ve bu sitenin düzenli sakineri adına bunu rahatlıkla söyleyebilirim..
    Ben otomobil konusunda hiç bir zaman saplantı içinde olmadım..Çünkü çok dinamik bir alan ve her an herkes yeni bir şeyler çıkarabiliyor..Örneğin yıllarca japon arabaları teneke gibi görenler zannediyorlar ki bu hep böyle kalacak ve Toyota hiç 5 yıldız alamayacak ( bu arada ben Honda'yı bu konuda eleştiriyorum ve Civic'in kesinlikle 5 yıldızlık üretilmeliydi)..
    Otomobil bir metadır ve ulaşım aracı olmak dışında kişisel zevklere hitap yönü de vardır, bu nedenle subjektif bir takım isteklere cevap verir..Kimisi güvenliği ön planda tutar, gider maliyetini düşünmeden Volvo alır ( bir akrabam bir trafik kazası sonrası korkusunu atamadı ve yılardır Volvo kullanıyor), kimisi yüksek hız tutkunudur, iyi yol tutuş ister, alman markalardan başka kullanmaz..Bazıları da pratikliği, sorunsuzluğu veya ekonomiyi ön planda tutar japon marka otomobile yönelir..Bütün ihtiyaçlara aynı anda cevap verebilenlerin isimleri de fiyatları da bellidir ve bize fazlasıyla uzaktır..Bu nedenle kötülemek uğraşında olmayalım çünkü bunlar sonuçta birer tercihtir..Ama tartışabilelim ve tüm medeni tartışmalarda olması gerektiği gibi HAKKINI da verelim..Siz sorunsuzluğu, yakıt ekonomisi , ergomonisi dünyaca kabul görmüş, sayısız müşteri anketinde sınıfının lideri bir arabayı eleştirirken biraz dikkatli olun ve önyargılarınızı bir yana bırakın lütfen..Tıpkı benim Opel'e ve VW'ye ön yargılarım olmadığı gibi( bir sonraki tercihim neden Golf TSİ 122 hp olmasın derim zaman zaman..)
    Bu arada Golf 122 TFSİ'nin jazz'dan daha ekonomik olduğu iddası gerçekten ciddiyetten uzak..TSİ'ler Compact sınıf içinde en ekonomik araçlar ( 122 için söylüyorum) ama bu ekonomi %6- %10 civarında , daha fazla değil..Küçümsemek için söylemiyorum fakat bence onları daha üstün yapan şey bu yanları değil, yüksek tork nedeniyle verdikleri sürüş zevki..Bir de gürültüleri olmasa..( japonların başardıkları başka birşey ise en sessiz motorları üretmiş olmaları..Astra da Golf ( FSİ ve TSİ)'ler de gürültülü, ama gül ve diken olayı)..Alışkanlıklardan vazgeçmek gerçekten kolay bir iş değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 16 Ocak 2008; 22:52:41 >

• therapist@ arkadaşım...

size kızdığım nokta, kaptı kaçtı lafından çok bu kişileri ciddiye almayın lafıdır aslında...

niye ki?

söylediğim her şey doğru... euro ncapta, kaskonun daha pahalı olması da, hepsinin de linki var...

neden 3 gün girmedim...

başta güzel cevap verdiniz, daha da uzatmak istemedim, ya sonra kaptı kaçtı lafı üzerine dayanamadım..

diğer arkadaşın ise profilimle ne alıp veremediği var hala çözemedim..

iosonian arkadaş ise bildiğimiz şeyleri sadece kronolojik sıraya dökmüş ama ne yazdığımı tam okumadığı için yazdıkları anlamsız olmuş...

gelelim... golf 1.4 tsi 7 ileri DSG ye...

önce sıralama yapalım::

dünyanın en iyi otomatiği, doğru mu?

en iyi yakıt ekonomisi sağlayan otomatik vitesi, doğru mu?

şehirler arası hiç bir oto benzinli araba da 4.9 L /100 km nin altında yok, doğru mu?

civic 1.6 125 ps oto: 9.8 L/100 km yakarken bu araba 7.7 L/100 km,

yani 1.4 tsi % 25 daha az yakıyor, doğru mu? karma da bu oran % 20 daha az yakıt....
    golf, civicden 3 sn daha hızlı, 2 litre daha az yakıyor...

son sorumda şu?

1380 kg luk passat 1.4 tsi 122 ps 7 ileri: 5.4 L/100 km ve 8.4 /100 km yakıyor...
    1230 kg luk golf aynı motorla 4.9 ve 7.7 L/100 km yakıyor...

sizce 1.4 tsi 122 ps 980 kg luk jazzda olsa kaç litre yakar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 16 Ocak 2008; 23:09:58 >

• koca forumda tanıdığım honda muhalifi sayısı bir elin parmaklarını geçmez onlardan biride sizsiniz sn.@görele2000 yazılarınızı hep takip ederim bu honda nın hiçmi iyi tarafı yok? birkez olumlu yazınızı görmedim eleştiri yapmanız en doğal hakkınız ama hep aynı şeylere şartlandırmamak lazım bazı düşünceleri honda ile ilgili ne zaman olumsuz birşeyler görsem 2 kişi kesin var diye tahminde bulunuyorum ve tutturuyorum bu kadar tesadüf olamaz ama oluyor işte neyse arkadaşım sürçilisan ettiysem affola iyi forumlar size
  • Syn gorele arkadaşım, "ciddiye almayın" lafı belki biraz "provoke" etmek için söylenmiş olabilir, madem biz ciddiye alınıp cevaplanmıyoruz, o zaman biz de ciddiye almayız şeklinde...Nitekim işe yaradı ve cevap yazdın..:) Yoksa ben yapı olarak tanımadığım her insanı ilk etapta cididye alır, tanıdıkça değer veririm..Kişiliğine yönelik değil, yanlış anlama..Ayrıca uzunca bir süredir burada sohbet ettiğimiz koolandgang da değer verdiğim ve başkalarına değer veren bir arkadaşımızdır..kendisi elbetteki cevaplayabilir ama biz burda sakin sakin 3-5 günde bir yazarken sayenizde burası karıştı ( ben şikayetçi değilim)ve o da belki bir site sakini olarak "açıklık" beklentisinde olmuş olabilir..
    Gelelim cevaplamamı istediğin sorularına;
    1.Öncelikle, evet haklıymışsın, jazz'ın kaskosu eşdeğerlerine kıyasla daha pahalıymış bilmiyordum..Üşenmedim fiyat aldım..2005 model bir jazz ile corsa'ya verdikleri fiyat arasında 300 ytl civarında bir fark var..Ama cevabımda söylemiştim, jazz'ın yakıt ekonomisi bu farkı rahatlıkla kapatıyor ( ayrıca kapatmasa bile ben jazz ile Corsayı asla değişmem)
    2. Evet DSG en iyi (yarı) otomatiktir..Honda'nın kullandığı akıllı eğim sistemli tam otomatiği ise bence tam otomatikler içind en iyisidir ama..Hangisini tercih edersin dersen elbetteki yarı-otomatik daha fazla ekonomi ve performans sunar, buna da bir diyeceğim yok ( VW bu DSG olayını ancak şimdi farkedebildi ve tam otomatikten gazgeçti)..Fakat jazz'ın da CVT'si muhteşem..Ayrıca yeni jazz'da daha gelişmiş bir CVT kullanılacak, ben ondan da umutluyum ( yani yüzümü sadece bir tarafa çevirmiyorum)
    3. Yanlış hatırlamıyorsam Golf 122 DSG için en az yakan benzinli otomatik dedin?? Keendi sınıfı için kabul ama jazz ile kıyaslama, hataya düşersin..Kendi jaz^z'ımdan örnek vereyim, 90 km sabit hızda düz yolda 4.2 yakıyor..
    4. Jazz'a TSİ uygulansa ne yakar diyorsun..Passat'ın karma tüketim değerine ulaşamadım, bu nedenle tahmin edemem, ama elbetteki daha hafif TSİ, Golf'ten daha az yakacaktır..Şunu haber verebilirim, yeni jazz'ın tüketim değeri lt'de 21 km, bunun ötesine geçebilir mi göreceğiz ( Çünkü yeni Polo'da da FTSİ kullanılacak)..
    Yani birisi yaparken diğerinin eli boş durmuyor..yeter ki biz kendimizi bir yere angaje etmeyelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 16 Ocak 2008; 23:54:36 >

• wolf, haklısın ama bunda hondanın suçu yok aslında, asıl suçlu kullanıcıları:)

therapist@
  • görele o zaman haklıysam o kullanıcıları ayıkla bütün hepsine aynı tarifeyi uygulama senden ricam olsun
  • Az önce yanlışlıkla yazımın bir kısmını istemeden gönderdim, tamamnı düzelterek yeniledim..bknz: yukarı
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

therapist@ arkadaşım...

size kızdığım nokta, kaptı kaçtı lafından çok bu kişileri ciddiye almayın lafıdır aslında...

niye ki?

söylediğim her şey doğru... euro ncapta, kaskonun daha pahalı olması da, hepsinin de linki var...

neden 3 gün girmedim...

başta güzel cevap verdiniz, daha da uzatmak istemedim, ya sonra kaptı kaçtı lafı üzerine dayanamadım..

diğer arkadaşın ise profilimle ne alıp veremediği var hala çözemedim..

iosonian arkadaş ise bildiğimiz şeyleri sadece kronolojik sıraya dökmüş ama ne yazdığımı tam okumadığı için yazdıkları anlamsız olmuş...

Pardon ama siz niye üzerinize alındınız, ve nerden çıkardınız yazdıklarımın "anlamsız" olduğunu?? O yazının sizinle ne alakası var. Genel geçer bir Jazz yazısıydı. Ayrıca da Euro NCap'le ilgili tanımlar içeriyordu. Bence asıl siz yazımı bile okumadan, anlamadan, üzerinize alınmış, bir de "anlamsız" olarak buyurmuşsunuz.

quote:

gelelim... golf 1.4 tsi 7 ileri DSG ye...

önce sıralama yapalım::

dünyanın en iyi otomatiği, doğru mu?

en iyi yakıt ekonomisi sağlayan otomatik vitesi, doğru mu?

şehirler arası hiç bir oto benzinli araba da 4.9 L /100 km nin altında yok, doğru mu?

civic 1.6 125 ps oto: 9.8 L/100 km yakarken bu araba 7.7 L/100 km,

yani 1.4 tsi % 25 daha az yakıyor, doğru mu? karma da bu oran % 20 daha az yakıt....
    golf, civicden 3 sn daha hızlı, 2 litre daha az yakıyor...

son sorumda şu?

1380 kg luk passat 1.4 tsi 122 ps 7 ileri: 5.4 L/100 km ve 8.4 /100 km yakıyor...
    1230 kg luk golf aynı motorla 4.9 ve 7.7 L/100 km yakıyor...

sizce 1.4 tsi 122 ps 980 kg luk jazzda olsa kaç litre yakar?

Pekiii.. Bir de şu 1.4 TSi'in fiyatını verseniz bize.. Bir de VW neden hala nuhu nebiden kalma 1.6 8V motorlu Golf'ünü 35 milyara sattığını, tüketiciye kaz gibi gördüğünüzü açıklasanız? Bir de o benzin ekonomisinin getirisini götürüsünü hesaplasanız..

Yok konu illa benzinse buyrun.. Honda Hybrid (elektrikli motoru olması, benzinle gittiği gerçeğini değiştirmiyor) Otomatik.. 1293 kg.. Tüketimi 5,2/4,3/4,6.. Ne oldu sizin Golf'ün en cimri benzinli olması?? Ne anladım ben bu işten?..

Polo'mdan soğutacaksınız beni..

• okudum, ben de aslında marka fanatikliği yoktur...
    kendi arabam astra cdti dir... elegance,,, 1.4 tsi 122 psye hele de 7 ileri olunca hayranlığım kat be kat arttı...
    keşke astrada da olsaydı böyle bir seçenek ama golf almam, çünkü kendi arabamın golfden en azından benim değer verdiğim konularda üstün olduğunu biliyorum... mesala iç mekan kalitesi ve yol tutuş gibi...

ama aklımdaki araba passat coupe sedandır.. 1.4 tsi 122 ps 7 ileri olacak ama...

jazzın benzeri araba hanıma aldım... şehir içinde bu tip arabaların kullanma zevki üst seviyede, modus bizim ki...

hiç aklımda yokken aldım.. 25.750 ytlye, 33 milyardan kasko yaptılar, 6 ay oldu, geçen pejoya 308 i görmeye gitiiğimde 24 milyar fiyat verdiler...
    1.5 dci dynamic versiyon

şunun fotosunu da koyayım.. ekleme.. şu güzellik varya...

iosonian@ sizi hep takip ederim ve ilgiyle okurum...

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :))

quote:

Orjinalden alıntı: therapist70

Az önce yanlışlıkla yazımın bir kısmını istemeden gönderdim, tamamnı düzelterek yeniledim..bknz: yukarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 17 Ocak 2008; 0:00:21 >

• Jazz ES ve elit arasındaki fark nedir?
  • Biotech, jazz'a LPG müthiş bir fantazi olurdu..Normalde LPG % 10 daha fazla yakıyor..Sorun şu ki kendini amorti etmesi jazz'da biraz daha zaman alır..Bir de performnası ( o da yaklaşık %10) düşeceğinden kullanımı pek keyfli olmaz diye düşünüyorum..Bir de yanlış görmediysem hortum gaz pedalının yanından geçiyor, bu çok rahatsız edici olabilir..
    İgav, şu an jazz'larda Sort ve Elite var, honda'nın sitesinde donanımları yazıyor, şimdiki aklım olsa Elite alırdım..
    iasonion, Hybrid konusunda çok haklısın, nedense aklımıza gelmiyor..Şu an ülkemizdeki en ekonomik benzinli otomatik Civic Hybrid..Fiyatını donanımıyla birlikte değerlendirelim..belki TSİ'ler kadar performanslı olmayabilir ama onlardan çok daha sessiz ve çevreci..Kullananlar özellikle konforundan çok memnunlaar..
  • opel hiç bi zaman hondaya yetişemez ön kaputu açarsanız anlarsınız...opel hala easytronic vitesi kullanıp duruyo acıyorum...otomatik vites otomobil alıcaksanız hondanın cvt sistemi dünyanın en iyi sistemi...işçilik de corsa bence önde,iç hacim olarak tabikide jazz corsa kullanıcıları bi otursun içine,yakıt tüktimi olarak jazz 1.4 litre sınıfında dünyanın en cimri otomobili seçildi...ben de bu iki otomobil arasında kalsaydım jazz derdim hiç kuşkusuz...
  • therapist70, bence de verilere bakacak olursak jazz'da (hele ki uzun yolda) LPGnin kendini amorti etmesi cok uzun surer. eskiden Lagunama LPG taktirmistim, yakit tasarufu tamam ama yedek lastik yerindeydi bagaj alani etkilenmesin diye, o zamanda sıklıkla LPG istasyonu aramak gerekiyor tank kucuk oldugu icin.

Jazz'da yedek lastik haricinde tank konulmasi, koltuk fonksiyonelitesini tamamen yitirmek olur herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^Biotech^

therapist70, bence de verilere bakacak olursak jazz'da (hele ki uzun yolda) LPGnin kendini amorti etmesi cok uzun surer. eskiden Lagunama LPG taktirmistim, yakit tasarufu tamam ama yedek lastik yerindeydi bagaj alani etkilenmesin diye, o zamanda sıklıkla LPG istasyonu aramak gerekiyor tank kucuk oldugu icin.

Jazz'da yedek lastik haricinde tank konulmasi, koltuk fonksiyonelitesini tamamen yitirmek olur herhalde.

çok yüksek kilometreler yapılmıyorsa LPG Jazz için çok gereksiz bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Bu cevabı okudum ama olayı niye başka yönlere çekiyorsunuz?
    size golf arabayı beğendiğinizi soran oldu mu?
    size opel araç hakkında yorum yazan oldu mu?

dünyanın en az yakan aracının amerikan verilerini teknik desteği olmadan yazan ben miyim? buna karşılık verince mi bu topik jazz topiği oluyoır?

size ne sorduysam ona cevap verin lütfen, ya da hiç cevap vermeyin...

Profilimle ne işiniz var?
    ilk mesajda yazdıklarım hakkında yanlış ne var? hepsinin linki mevcut...
    varsa cevabınız illa da cevaplamak istiyorum diyorsanız buyurun...
    quote:

Orjinalden alıntı: koolandgang

Sevgili görele2000

Yaptığınız iş değil derken neyi kastettin anlayamadım.Müslüman mahallesinde salyangoz mu satıyoruz?
    Topic ismi Opel olan bir yere gidip arkadaşlar sizin araçlar için şöyle böyle diyorlar ayrıca bende böyle mi diyorum mu dedik ?
    Opel hakkında istersen özelden de sana bilgi verebilirim.Ama burası Jazz'la ilgili bir topic.

Söylediğin doğrulara gelince onlara zaten therapist cevap vermiş sana yeterli gelmeyen kısımlar varsa bir sırala bende kalanına vereyim.

Bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış misali profile bakarım zira nelerle ilgilisin ne kadar bilgilisin bunu bakınca nick'ten anlayamıyorum.Ama zamanla burda veya başka bölümlerde yazdıklarını okur fikir sahibi olurum.(Misaldeki deli sen olmadığın gibi akıllılardan biri de ben olmayabilirim ) Yoksa profil meraklısı değiliz.

Son olarak dünyanın en az yakan benzinlisi örneğin yine abesle iştigal...Niye;
    1)Burası dünyanın en az yakan araba topiği değil,
    2)Wolkswagen golf çok sevdiğim hatta hastası olduğum bir araba ama sınıflarımız farklı.Bu arada birşey merak ettim kiloyla mı satılıyor? Eğer öyleyse iyiki Jazz'ım 1018 kg.Zahmet olmazsa fiyatını da yazıver de elmayla armutu karşılatırdığını herkes anlasın.Ama bu konudaki değerli fikirlerini burda VW Golf 122-140-170 paylaşmıssın devamda edebilirsin.Anlamadığım bize anlatmak istediğin ne ?
    3)Sakın burayı VW Honda geyiği yapılan bir yer haline getirmeyelim.Bildiklerimizi birbirimizi kırmadan kibarca paylaşalım.

Görele en başta hep okudum la başlayan cümleler kuruyorsun ama ben okuduğuna nedense inanamıyorum.Daha sonra tarz yine aynı harala görele soruları sıralamaca.Oysa soruların cevabı hep verilmiş.Örnekleri kısaca kopyala yapıştır yapıyorum...

Soru Görele : size golf arabayı beğendiğinizi soran oldu mu?
    Cevap yine Görele : dünyanın en yakan benzinli otomatiği golf 1.4 tsi 122 ps 200 tork 7 ileri DSG dir...

şehir dışı 4.9 L/100 km nin altında başka bir değer yoktur... bu araba nın tüketimi 4.9 L/100 km dir.. (Ben bunun üzerine golf'ü sevdiğimi söyledim.Ah tabi görele yarbay istediğinden bahsedebilir biz daha yüzbaşıyız öyle zıplamak yok )

Soru Görele : size opel araç hakkında yorum yazan oldu mu?
    Cevap yine Görele : kendi aracım::: astra cdti elagance: 2006 kosko değeri: 33.800 YTL

anadolu sigorta: 1650 YTL
    aksigorta: 1.450

corsaya da siz bakın.. (Ben bunu üstüme aldım.Sizi okuyanlardan sandığım için.Eğer okusaydınız başlangıçta yeni corsa'mı jazz'mı ikilemini görürdünüz.Ben bunun üstüne Opel'le ilgili bilgi verebilirim dedim.)

Soru Görele : Profilimle ne işiniz var?

Cevap Benden : (Hemen üstte ama tekrar copy paste yapıyorum.Belki okunur diye) : profile bakarım zira nelerle ilgilisin ne kadar bilgilisin bunu bakınca nick'ten anlayamıyorum.Ama zamanla burda veya başka bölümlerde yazdıklarını okur fikir sahibi olurum.

Soru Görele : dünyanın en az yakan aracının amerikan verilerini teknik desteği olmadan yazan ben miyim? buna karşılık verince mi bu topik jazz topiği oluyoır?

Cevap Benden : Bu benim eklediğim listeyle ilgiliyse ben altına da yazdığım gibi yazıyı Barış Purut'un bloğundan aldım.O da edmunds.com'u referans göstermiş.Sizi tatmin etmediyse kontrol edebilirsiniz.Yok benimle ilgili değilse üstüme aldım pardon.

Nida Görele : size ne sorduysam ona cevap verin lütfen, ya da hiç cevap vermeyin...

Cevap Yine Ben : Sevgili Görele ; benim öyle soruları illa cevaplayayım veya sizi tatmin edeyim, mutlaka karşılık vereyim ya da rüzgara karşı ihtiyaç gidereyim,aman altta kalmayayım vs. böyle sıkıntılarım olmaz.Burda maaşla da çalışmıyoruz.Ara da sıra da uğrayıp bildiğimiz yaşadığımız tecrübelerimizi paylaşıyoruz.En azından kendi adıma böyle.Umarım bu tarz tadı kaçık kimseye faydası olmayan (ben hariç ) monologlar yerine güzel diyaloglarda buluşmak dileklerimle...

• Sorular-cevaplar güzel de, yeni Jazz nezaman Türkiye'ye geliyor sence??
  • Jazz'in Almanyada yapilmis olan 100.000 km testi :

http://www.autobild.de/artikel/100.000-km-dauertest-honda-jazz-1.4_54487.html

ne yazikki sanzimani bozulmus ve honda fabrikasyon hatasindan diyerek degistirmis. normalde sık karsilasilan birsey olmadigini da eklemis.

Almanyadaki otobanlardaki araclar cok hizli oldugundan (hiz sinirlamasi her otobanda yok), sizinde gaza basmaniz gerekiyor, ancak hele klima aciksa 135 km 'den yukari cok zor cikiyor yazmislar...
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.