Şimdi Ara

Jazz-yaris-polo kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim sadece bu forumdan takip ettiğim kadar bu 3 arac arasında kaldım
    Butcem tam olarak 40-41 bin tl civarı maximum
    Sıkıntılarımm eşimle beraber kullanacak olmam ve tabiiki birazda güvenlik
    Son olarak da otomatik mi yoksa yarı otomatik mi
    Benim jazz cok hoşuma gidiyor ama yarı otomatik yaris daha sağlıklı bir şanzımana sahip diye düşünüyorum birde güvenlik polo ve onun yanında dsg sanzıman
    Yardımcı olursanız sevinirim

• Bu sınıfın tartışmasız en iyi araçları yaris ve jazz. Bindiğim ve bildiğim için Jazz ı yürekten tavsiye ederim yakıtı acaip güzel dizellerle yarışır. Donanımı yeterli düzeyde tasarımı şık pazarı canlı. Ben Jazz diyorum
  • Jazz al gec digerleriyle karsilastirma bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzuman konusunda tek sıkıntıya düştüğüm araç jazz yoksa düşünmeden alıcam ama

• espritxei E kullanıcısına yanıt
    Eşiniz de binecek ve kullanılacak bu araca, bu sebeple dediğiniz gibi güvenlik de son derece önemli. Sizin bütçede alacağınız polo güvenlik kelimesinin yanından geçemez. 2014 makyaj öncesi kasada comfortline donanim alabilirsiniz. Bugün kimsenin yeterli bulmadığı ncap testine girse, polo maksimum 3 yıldız alır. Jazz bu anlamda en güvenli arac olucak seçenekler arasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: espritxei

Şanzuman konusunda tek sıkıntıya düştüğüm araç jazz yoksa düşünmeden alıcam ama

Aklınızda ne gibi bir sıkıntı var nesi kafanıza yatmıor ?
  • Jazz'ın şanzımanı yine de Dsg'den iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: espritxei

Şanzuman konusunda tek sıkıntıya düştüğüm araç jazz yoksa düşünmeden alıcam ama

Sanzimanda sorunu falan yok jazzin.Adam bakimlari duzenli yapilan araca 7 yil garanti veriyor.

• jazz derim genişlik olarak yakıt olarak iyidir.

yaris'de iyi ama jazz'a göre küçük
  • Jazz B segmentinde affetmez. Rakibi olduğunu düşünmüyorum. CVT şanzımanlı bulursanız tadından yenmez. I shift alırsanız, toyota'yı aldığınızda da MMT alacağınız için pek fark olmaz arada.
  • Polo: çok dar , çok sağlam değil, logosunun karizması ve adı var . Bir de malzeme kalitesi iyi, yani elini atınca yumuşak şeylerle karşılaşıyorsun. Yol tutuş ve güvenlik, konfor gibi unsurlarda diğer ikisinden öndedir.
    Yaris: Geniş ancak bagaj yok, sağlamdır, az yakar, ancak diğer kritlerde ortalama bir araçtır.
    Jazz: Geniş + bagajı da geniş., güvenlidir, sağlamdır. Hiç düşünmeden JAZZ derim
  •  Jazz-yaris-polo kararsız kaldım
    Skoda Rapid Spaceback
    1.2tsi dsg 90 HP style paket, aracı karar vermemdeki en önemli sebep güvenlik donanımı oldu. Golf ve leon gibi araçların giriş paketini almaktansa, donanımlı ve konforlu bir spaceback almayı tercih ettik. İlk izlenimlerim yoltutuşu ve donanımı oldu gerçekten dsg çok güzel oturmuş bu motorlara çok uyumlu.
    Passatlardaki olan tüm özelliklere sahip bir araç. Sanayi sitelerin ordayım ve çevremde çok rapid spaceback görüyordum ve çok
    beğeniyorum. bende 1.2 tsi dsg style üst paket aldım, inanın araçtaki konfor ve yol tutuşu mükemmel mutlaka test edin, sert virajlarda yatma kalkma yok
    çünkü araçta standart ESC kontrol ünitesi var, eskiden esp program vardı onlar tarih oldu şimdi kontrol ünitelerinde ABS + MSR + ASR + HBA
    ESP (ABS + MSR + ASR + EDS + HBA) full paket olarak standart yapmışlar. Araç alırken sırf model diye para verenler , Allah korusun kazayı da düşünsünler derim.

Bolero 6.5" Dokunmatik Multimedya Ekranı
    Klimatronik (tam otomatik klima)
    hız sabitleyici (Cruise Control)
    Start&Stop sistemi
    Bluetooth
    Simply link ve Simple Clever
    Maxi-DOT bilgi ekranı
    Yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu
    Otomatik kararan dikiz aynası
    Aydınlatmalı ve soğutmalı torpido gözü
    7.0 J x 16" Dione Tipi Alaşım jantlar + 215/45 R 16 ve Bridgstone lastikler
    Hill Hold fonksiyonu (yokuş kalkış destek sistemi)
    Çoklu Çarpışma Freni
    Lastik basınç kontrol sistemi
    4.Nesil İmmobilizer, VIN kodlu etiket
    Kaza anında kilitlerin otomatik olarak açılmasını sağlayan ve flaşörleri devreye sokan güvenlik sistemi
    Kaza sırasında yakıt akışını kesme sistemi
    ve kapı içi döşemeleri full deri yapılmış çok kaliteli, diğer dediğim araçlarda kumaş bez mevcut zamanla lekeler ve yırtılmalar çabuk eskiyorlar.

Bu donanıma sahip F/P kaç tane araç var acaba ve nekadar. Bu arada aracı 1.2 tsi dsg otomatik style full paketi 58 bin tl aldım.
    Şuanda kampanyadan aldım, alacak arkadaşlara tavsiyem kaçırmayın bu aracı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhat -- 16 Ağustos 2016; 15:56:44 >

• anyhill kullanıcısına yanıt
    Polo güvenlik konusunda nasıl jazz'in önünde oluyor, anlatır misiniz?

• Ben 1.33 cool.cvt araç için anlaşmıştım.almadan kullanmak istedim.yokuşta deli gibi.geri.kaçtı
    Yokuş kalkış desteği yokmuş.o micra cvt.de yoktu ama o kaçırma.yapmıyordu.yaristen vaZgeçip.swift aldım.madem eşin kullanacak ve çok iyi şoför değil ise kalkış desteği.aradığın bir özellik olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Jazz B segmentinde affetmez. Rakibi olduğunu düşünmüyorum. CVT şanzımanlı bulursanız tadından yenmez. I shift alırsanız, toyota'yı aldığınızda da MMT alacağınız için pek fark olmaz arada.

40-41 bin liralık yaris cvt dir.

• Jazz daha geniş diğer araçlara göre yalıtım konfor kalite olarak polo da yariste daha iyi jazzdan
    Jazz ve yaris cvt şanzıman
    Polo dsg
    Uzun süre kullanacaksan tipini beğeniyorsan yaris al yada 3-4 sene kullanacaksan fazla değer kaybetmesin diyorsan polo al
    Eski jazz daha güzeldi konfor olarak yenisi beni pek sarmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: selim82

Ben 1.33 cool.cvt araç için anlaşmıştım.almadan kullanmak istedim.yokuşta deli gibi.geri.kaçtı
    Yokuş kalkış desteği yokmuş.o micra cvt.de yoktu ama o kaçırma.yapmıyordu.yaristen vaZgeçip.swift aldım.madem eşin kullanacak ve çok iyi şoför değil ise kalkış desteği.aradığın bir özellik olsun

en donanımlı modelleri saymazsak (yokuş desteği olanlar) cvt aşırı dik olmadığı sürece kaydırması yoktur hatta geri viteste bile kaydırması yoktu ama dediğim gibi aşırı olmayan yokuşlarda onlarda da zaten manuel gibi kaydırmıyor yarı fren gibi düşünün gücü yettiği kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 16 Ağustos 2016; 20:37:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-Dog

quote:

Ben 1.33 cool.cvt araç için anlaşmıştım.almadan kullanmak istedim.yokuşta deli gibi.geri.kaçtı

en donanımlı modelleri saymazsak (yokuş desteği olanlar) cvt aşırı dik olmadığı sürece kaydırması yoktur hatta geri viteste bile kaydırması yoktu ama dediğim gibi aşırı olmayan yokuşlarda onlarda da zaten manuel gibi kaydırmıyor yarı fren gibi düşünün gücü yettiği kadar

Micra cvt jatco cvt7 şanzıman tork komvertör vardı kalkış desteği yok ama.kaymıyordu.ama yaris cvt yarı otomatik gibiydi hatta çok üzülmüştüm çok beğenmiştim yarisi 100 tl de ekspertiz kaçmıştı.keşke ekspertiz den önce kullansaydım.bence almadan önce yokuşlarda denemenizi öneririm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: T-Dog

quote:

Micra cvt jatco cvt7 şanzıman tork komvertör vardı kalkış desteği yok ama.kaymıyordu.ama yaris cvt yarı otomatik gibiydi hatta çok üzülmüştüm çok beğenmiştim yarisi 100 tl de ekspertiz kaçmıştı.keşke ekspertiz den önce kullansaydım.bence almadan önce yokuşlarda denemenizi öneririm

mayıs ayında aldık

hem ben hem annem rahat rahat kullanıyoruz hele annem cok sevdi beğendi o da bana yeter bunca yıldır manuel vites boşa işkence bazen manuel kullanıyorum ama otomatik ayrı

cvt yi şöyle düşünün yarı otomatik ama dişli yok kasnaklar var gücü yettiği kadar ileri atıyor kendini

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.