iyi geceler arkadaslar... bu baslıkla ilgili bircok konu var fakat bunlar hakkında bilgim olmadığı için cok karmasık geldi genel bir ayrım yapabilecek bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim. benim sorum su. 1.unlock olayını jb yapmadan yababiliyor muyuz? sadece yazılımsal olarak. 2.gevey aparatını taktığımızda sadece o aparatla herhangi bir yazılımsal birşey yapmadan unlock yapmış oluyor muyuz?
Unlock için kilitli operatörün kartı lazım. Yoksa mecburen jb bildiğim kadarıyla. Gevey takınca yazılımsal olarak birşey yapmaya gerek yok. Sadece birkaç adım var onları yapman lazım. 112'yi aramak ve uçak moduna almak gibi falan. Gevey kendisi anlatıyor zaten telefona takınca.
quote:
Orijinalden alıntı: asiruh
iyi geceler arkadaslar... bu baslıkla ilgili bircok konu var fakat bunlar hakkında bilgim olmadığı için cok karmasık geldi genel bir ayrım yapabilecek bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim. benim sorum su. 1.unlock olayını jb yapmadan yababiliyor muyuz? sadece yazılımsal olarak. 2.gevey aparatını taktığımızda sadece o aparatla herhangi bir yazılımsal birşey yapmadan unlock yapmış oluyor muyuz?
1-) cihaz eğer simkilitli ise unlock olayı gerekir, simkilit olayı yoksa direk hattınızı takabilirsiniz..eğer simkilitli ise cihaz iphone modeline göre yazılımsal ve donanımsal unlock yöntemleri mevcut şu anda.. eğer iphone 3g ve 3gs varsa Jb ihtiyacınız var gevey kullanmayacaksanız, ama eğer cihaz iphone 4 ise tek çareniz gevey ve bunun için jb ihtiyacınız yok 2-)gevey ile JB kurmadan direk açabilirsiniz, fakat Cydia(jb ana programı) 'dan gevey için gereken 112 arama uçak modunu alma gibi sorunlara çözüm var.. direk geveyi takıyorsunuz ve hat geliyor işlemlere gerek yok yani ama bunun için JB lazım.. eğer yok ben uğraşırım ararım diyorsanız Jb yapmanıza gerek yok.. beşiktaşlı kardeşimize yardım etmicez de kime etcez ;)