Şimdi Ara

jbl 1 ohm sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen hafta 38'lik jbl gto1502d woofer aldım.elimde jameson 905 anfi ve trident 4200 anfi vardı.woofer'i seri bağlantı 4 ohm kullandımmı bu anfilerin ikiside rahat çalışıyor ama woofer'in göbeği çok fazla oynamıyor.paraler bağlı 1 ohm kullandımmı jamesonun volümünü yarıya getiremiyorum.tridentin volümünü sadece % 60 lara kadar açabiliyorum pat kesiyor.Bir arkadaşımda 301.1 jbl mono anfi vardı.onda woofer 1 ohm da yüksek seste sadece 10 dakika çalıyor.murtaş teknik servise sordum 4 ohm kullan dedi.ama 4 ohm da iyi bir bas alamıyorum.aldığım satıcı xtreme 800 watt(300 watt rms) 1 ohm kullanırsın dedi.acaba o anfiyi alsammı.360 ytl.yoksa 1202d 30 cm lik modelini alıp trident te 1ohm mu kullansam 30 lukta seste kesme yaparmı.yani illahi 1 ohm kullanmak için pahalı bir mono anfimi almak gerekiyor????saygılar....

• ustalar birde şunu sorucam.xtream in anfilerini nasıl bilirsiniz.bana 360 ytl fiyat çekilen 300 watt rms li anfi mono anfidir.aranızda bu anfiyi kullananlar varmı acaba.gerçekten verim alınabilirmi.yoksa kamasonic ler gibi piyasa malımıdır????
  • anladığım kadarıyla sen 1502 yi 2 tane amfiye bağlamışsın eğer böyle yaptıysan çok yanlış,bağladığın amfilerin ikisinin özellikleri birbirinden farklı sen böyle bir bağlantı yaptıysan yakında bası eline alırsın
    301.1 e 1ohm da nasıl bağladın onuda merak ettim doğrusu,tek amfiye bağlarsan o subwoofer ı ya 2ohm ya da 8ohm da çalıştırırsın başka türlü olmaz,senin yapman gereken mono amfi alıp 2ohm da çalıştırman,2.bir sub. almıyacaksan 1 ohm stabil bir amfiye gerek yok.
    xtreme amfileri hiç kullanmadım ama çokta iyi birşey olacağını zannetmiyorum,tek bildiğim 360 ytl olan bir modeli yok en pahalısı 300 ytl dediğin özelliklere sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blues Guitarist -- 6 Ekim 2006; 15:46:19 >
  • ben 1502 yi tek anfiye bağladım.önce jamesona sonra tridente.trident daha iyiydi ama seste kesme yaptı.jbl woofer 2+2 ohm.o yüzden paraler bağlantıda 1 ohm a düşüyor.ve en iyi sesi 1 ohm da alabiliyorsun ama denediğim hiçbir anfi 1 ohm da kesmeden yapamadı.xtreme anfilerinin 800 watt mono bloğu 360 ytl dediler ve iasca üyesi olduğunu söylediler.1 ohm bağlantı kurabilirmişim.ama emin olamıyorum.bu kesme olayı çok karmaşık
  • dur ya 1504 le karıştırdım seninkini,tamam 1 ohm doğru bağlamışsın ama kullandığın amfiler 1 ohm stabil değil yani bu şekilde bağladınmı bir süre sonra korumaya alıyor kendini ve kesiyor sesi,4ohm da kullanman daha sağlıklı,4ohm bağlayınca yetmiyor diyeceksin yetmez çünkü kullandığın amfiler 4ohm da 300w rms verecek güce sahip değiller,amfi alırken ya 4ohmda yada 1 ohmda en az 300w rms güç verecek bir amfi seçeceksin,1ohm da çalıştırmak istiyorsan paraya kıyacaksın biraz
  • yani markaya aldandım başıma büyük bela açtım.oldumu jbl olsun dedim ama sistemi oturtamadım.neden 4+4ohm değilde 2+2ohm kullanılıyor sanki.bu adamlar bilmiyormo jbl nin gto serisinin wooferini alacak bir vatandaş orta sınıf bir sistem kuracak.woofer 170 lira bunu kaldıracak bir anfide hadi 250 lira olsun ki bu fiyatlar amerikada neredeyse yarı yarıya.woofer diyelim 80 usd onu kaldıracak anfide 130 usd olsun.ama olmuyor. bu woofer dan verim almak için ya 601.1 anfi alcaksın yada bu ayarda pahalı bir anfi.zaten okadar pahalı bir anfi alacak olduktan sonra woofer i jbl değil jl audio alırımki gözüm arkada kalmaz.adamlar 301.1 mono anfiyi acaba hangi wooferleri için üretmişler.kendi wooferini bile kaldıramıyor.sesini açtınmı bass düşüyor.Merak ediyorum acaba jbl gto serisi woofer a sahip olan kaç kişi bu woofer i 1 ohm da kullanabiliyor.
    Bu gün satıcıya gidicem rica edicem woofer i gerivericem.yerine kenwood 1000watt woofer çıkmış yeni model free air kullanılıyormuş aynı zamanda kutuluda.bir tanede o söylediği xtreme anfiyi alıcam.kafamı ağrıtmayacağım.keşke baştan kenwoodu alsaydım.adam birde okadar övmüştü.kulaktan dolma sözlerle bukadar oluyor işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xetec 90.4 amfi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.