Şimdi Ara

jeep liberty 2.8crd yağ seviyesi yükselmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım 7lt yağ alıyor , son yağ değişiminden sonra yağ seviyesi 11 lt lere yükseldi ,
    araçta çiğ mazot kokusu var ve yakıt 2lt civarı arttı 100km tüketimde ;
    enjektörler kontrol edildi herhangi birşey yok sorun enjektörden değil dendi ,
    kimisi silindir kapağı çatladığı için yağa mazot veriyor dedi kimisi sekman kırılmış dedi ,
    sizce ne olmuş olabilir , şimdiden teşekkürler .

• CRD motorlarda yakıtla ilgili bir sorun varsa sorun yüksek ihtimalle enjektörlerde veya o hat üzerindedir. Tavsiyem enjektörleri söktürüp her silindir içine endoskopik gözlem yaptırmanız. Piston kafasında enjektör işemesinden kaynaklı bir problem var mı diye . Segman durumlarını öğrenmek için compression drop test yapabilirsiniz . Bu size segman ve silindir duvara arasındaki boşluğu gösterir. Enjektör kontrol solenoid ünitelerini kontrol ettirebilirsiniz. Yüksek basınç pompasında oluşan bir basınç yükselmesi veya düşmesi bir başka problemi tetiklemiş olabilir. Bence bir tane silindire fazla yakıt gidiyor ve sıkıştırma strokunun sonuna doğru kartere itiyor yakıtı. Aracınız rölantide çalışırken normalden farklı bir ses ile çalılıyorsa vakit kaybetmeden teknik servise gitmenizi öneririm. Zira yüksek miktarda yağa karışan mazot yüksek yap sıcaklığından dolayı çabuk buharlaşacağı için karter patlamasına neden olabilir. Sonuçları burada paylaşırsanız bizde faydalanabiliriz. Geçmiş olsun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sanırım 2.8 crd liberty kullanıyorsunuz. Bu araçtan almayı düşünüyorum ama aklımda birkaç soru var yanıtlarsanız çok sevinirim. İstanbulda yaşıyorum ama trafikle pek işim olmuyor.
    1- Sakin kullanımda ve trafik olmadan bu araç ortlama ne kadar yakar çok dur kalk olmadan.
    2- Uzun yolda 120-130 sabit hızda ne kadar yakar?
    3- Uzun yol konforu nasıldır? Durmadan 400-500 km yol ypılır mı motor sesi koltuk konforu vs.
    Bu sorular benim için çok önemli
  • Ustadim cok gec gördüm mesajinizi hakkinizi helal edin

Umarim daha almamssinizdir.

Arac s.ici minimum 10 maksimim 12 lt yakar

Uzun yolda minimum 7.5 maksimum 10 lt yakar

Arac da gürültü var ekstra yalitimlarla giderilebilir .

Hayli gürültülü diyebilirim hatta .

Inanin temizini bulsam yine alirim , bambaska bir dunyasi

Var . Hem jeep gibi hem degil gibi arazide başarılı dikkat

Çekici bir araç . Bakimlisi bulunursa alinir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DPF varsa araçta rejenerasyon sırasında çift enjeksiyonu yakamıyor ve silindir çeperinden mazot kranka sızıyor. tüm yeni nesil dizel araçların sorunudur. yağınızı değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokturk010

DPF varsa araçta rejenerasyon sırasında çift enjeksiyonu yakamıyor ve silindir çeperinden mazot kranka sızıyor. tüm yeni nesil dizel araçların sorunudur. yağınızı değiştirin.
    hangi marka ve hangi yağı kullanmalıyız , dodge nitro araç ta da aynı motor var bilgi verirseniz sevinirim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.