Şimdi Ara

Jetta 1.4 tsi 170 hp alinirmi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar foruma yeni üyeyim kendini tanit bölümü göremedim burda kısaca tanıtıp konuya giriyorum

Adım Fevzi bursadayim 33 yasında olup su an aracım yok kanepeciyim

Bir süredir jetta 1.4 tsi 170 hp araçlar ilgimi çekiyor.
    Araştırmalarım neticesinde eksiler artılar hayattaki her kararda olduğu gibi:) mevcut

Daha önce Bu aracın 1.6 tdi ini ve seat 1.4 tsi 122 lik ve leon 2.0 fr tfsi kullanmıştım dolayısıyla pratik olarak kasayı biliyor motoru aşağı yukarı tahmin ediyorum.

Araştırmalarım sonucu
    Artılar:
    Güçlü ve torklu motor
    Dsg acayipligini yasama hissi ve manueli küçümseme
    Sağlam kasa ve büyük bagaj (aile için önemli parametre)
    Düşük vergi

Eksiler
    Eski ve albenisiz golf-passat kirmasi gorunum
    Şirket aracı algısı
    35-40 bin bandında fiyat ve bunun 2 sene sonraya fazla deger kaybetme riski?
    Tüketim sehirici 10 lt ??
    Kompleks motor ve 2.el alınca motor turbo kompresor dsg arızası çıkarsa en az 5-6bin kaçma riski

Kısaca 40 bin verilip her 100 km de 50 tl ödeyip 2 sene sonra satarken zorlanabilecegimi düşündüğüm bu riskler sizce alınır mı?

Spesifik olarak bu aracı tanıyan var mı plaka yok gerçi ama belki bilen vardir

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=78491291&rnd=6084

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güncel....
  • motorun yağ eksiltme sorunu bundada yoksa eğer ve benzin faturaları ağır gelmezse alınabilir
  • aracın şehir içi tuketimi normal kullanımda 8-9 lt civarlarında.
    bakımları düzgün yapılmışsa ve agresif kullanıma maruz kalmamışsa aracın 350 bin km kadar motor ömrü var.
    ancak 170 lik olanlar genellikle agresif kullanıldıgı için daha kısa ömürlü olabiliyor.
    c klasmanında performansi, yakıt, vergi güvenlik, konfor, malzeme kalitesi, kullanışlılık (bagaj vs) kriterleri değerlendirildiğinde jetta tsi 170 tartışmasız bir numaradır.
    35-40 bin tl arasında bu ozelliklerin hepsini barındırabilen başka bir araç yok malesef.

araç alınırken dikkat edilmesi gereken çok önemli şeyler:
    1.km nin orjinal oldugu kesinlikle çok iyi kontrol edilmeli. (mumkunse galeriden uzak durulmalı, ben şahsen kesinlikle galeri düşünmem). aracın kmsi düşürülmüş ise servisteki VAS cihazı bunu anlayamaz. ama VAGCOM bunu anlayabilir. anlayan biri ile temas edilebilir. VAGCOM aracın ecusundan gerçek km bilgisini alabilir.
    2.araç daha önceden tune edilmiş (yazılım yapılmış, ıntercooler takılmış vs vs) ve satmadan once tekrar stoga döndürülmüş olabilir. iyi anlayan bir usta tarafından özellikle incelenmeli motor kısmı.
    3. aracın tum bakımları yetkili servis olsa iyi olur.
    4. son olarak 2008 ve uzeri olması tercih sebebi olabilir.

• Alınmaz arkadaşım..Yakıtı çok üzer seni, ikinci elde LPG takılamadığından dolayı da öyle ahım şahım gideri yok..Ş.içi 10 Lt den aşağıta düşmez.(Hele sıkışık trafikde fazlası olur da eksiği olmaz..)
    Ben şahsen 1,6 TDİ tavsiye ederim, yakıtı da torku da ikinci eli de iyidir..
  • Halihazırda 170 hp dsg jetta sahibiyim , aracım 2007 model ve ilk sahibinden aldım, yakıt sakin kullanımda şehiriçi 9 - 10 litre civarında, uzun yolda hız sabitleme ile çok ekonomik , performans süper (normal arabalar geçemez sizi, üst düzey bir araç olması lazım), aracın geçmişini iyice kontrol ettirin ve yetkili serviste ekspertiz yaptırın, şimdilik çok memnunum tavsiye ederim.
  • Temizi bulunursa alınır 1.4 TSI 170 Bg, performans+mtv avantajı..

Birde çoğusu aracın 170 lik bir canavar olduğunu bilmeyecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.