Ben foruma yeni üye oldum. Ama 1 aydır yakından takip ediyorum. Benzer karşılaştırmaları okudum. Mayıs sonuna kadar arabamı değiştirmek istiyorum. Şu anda 2003 Focus'um var. Yeni makyajlı focus almayı düşündüm ama focus kullanıcısı olarak ve aracından mennun birisi olarak focus a 46.000 YTL fazla bence. Söylediğim rakam dizel için.
Opel Astra Sedan 1.3 CDTI Cosmo : 41.175 YTL liste fiyatları.
Yılda 30.000 km yol yapıyorum. Daha önceleri astra da karar kılmıştım ama dizel e yapılan son zamlardan sonra jetta yı da düşünmeye başladım. Astra yı test ettim. Performansı bana yeterli geldi. Ama 1. vitesten 2 ye geçerken araba öne doğru yığılıyor. O biraz rahatsız edici bir durum. Jetta yı test edemedim. İzmir deki bayilerde 122 beygirlik test aracı yok. Hatta tsi yok. 1.6 102 lik araç vardı. Onu da bir ara test edeceğim. Konfor bakımından nasıl diye.
Arkadaşlar bana fikirlerinizi bildirirseniz sevinirim. Sizce hangisi mantıklı bir seçim olur. Kalite, kullanım maliyeti, konfor bakımından.
Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.
bence kullanım maliyeti bakımından eğer sadece yakıt ele alınırsa (servis masraflarından bihaberim) kesinlikle astra.
hem vergide (yılda 210 YTL avantajlı) hem de yakıt masraflarında daha avantajlı.ama jetta kadar performans beklemek gece üstü açık yatmaya benzer :) ben arabayı yüklü kullanmam, ivmelenmesi problem değil benim için derseniz, kriter sadece ekonomik olması ise bence kesinlikle astra...
dışardan bakıldığında ise jetta astradan daha ağır bi araba.passat havası var bence...
bu arada dizel araçların genellikle aynı hacim benzinli muadillerine göre az yaktığını biliyorsunuzdur.yani benzin mazot litre bazında aynı fiyat bile olsa dizel araç km bazında benzinli araçtan daha tasarruflu olacaktır...yılda 30.000 km de az değil :)
ayrıca cosmo donanım sanırım astranın en üst donanımı.donanım listelerini elinize alıp bi karşılaştırma yapın bence, işe yaramayan bi sürü ıvır zıvır yerine njoy + istenilen paket opsiyon alınabilir...
ben olaya hangisi daha ekonomik olabilir açısından baktım.yorumlarım astra yanlısı anlaşılmasın...çünkü konfor bakım maliyetleri vs hakkında hiçbir bilgim yok.sadece astra cdti kullandım birkaç aylığına ekonomik olduğu şüphesiz.ki kağıt üzerinde de bu böyle :)
bir de şunu söylemekte fayda var, küçük hacimli araç alıp daha ekonomik olsun diye, bu niye gitmiyo diyip sürekli gaza asılmak da sıkıntıya sokabilir sizi.astra 1.3 cdti motoru ile ekonomi hedefli bi model.performans konusunda iddiası yok.ancak ekonomi isteyen biri için performansı fazlasıyla yeterli...
Vallaha yılda 15bin km falan olsa anlarımda 30bin km çok ve bu yüzden astra diyorum.
Daha az önce depoyu fulledim. Şehiriçi yakıt verisi olarak 0,20ytl yakmışım km'de... eurodiesel:3,13ytl
Bazı arkadaşlar bu veriye fazla diyecekler ama üniversite 2 km alışveriş merkezleri 4-5km bulunduğum yerde. Soğuk motor için gayet iyi bir yakıt tüketimi bence.
Benzinli bir araç şehiriçinde 8ltden aşagı yakıt tüketimi , hatta benim kullandığım şekilde 10lt yakacağından şüphem yok.
Jetta 1.4tsi 95 oktan mı kullanılıyor yoksa 98 oktanmı? Hesap kitap yapacaksan bunları göz önünde bulundur.
Yani demek istediğim şu bizim milletimiz karşılaştırma yaparken mazotun en pahalısını , benzinin en ucuzunu kriter alarak hesaplama yaparlar.
Kasko olarakta hasarsızlık indirimim olmadığı halde 900ytl gibi cüzzi bir rakam veriyorum yıllık.
senin durumunda yani yılda 30.000 km yapıyorsan hiç tartışmazsız astra. zaten kullanmışsın performansıda yeterli gelmiş. tamam o zaman daha ne olsun. eğer performans istiyorsan o zaman 140 lık jettayı tavsiye ederim ama ekonomi istiyorsanız astra.
Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim. Mantıklı olan bence de astra. ama jetta da görünüm olarak bir üst sınıf gibi görünüyor. Anlayacağınız bir türlü karar veremiyorum. Keşke benzin bu kadar pahalı olmasa da herkes istediği arabayı alsa ne güzel olur. Ama günümüz Türkiye'sinde bu hayal. İnsanlar zevkleri ve zorunlulukları arasında sıkışıp kalıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: tagasos
Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim. Mantıklı olan bence de astra. ama jetta da görünüm olarak bir üst sınıf gibi görünüyor. Anlayacağınız bir türlü karar veremiyorum. Keşke benzin bu kadar pahalı olmasa da herkes istediği arabayı alsa ne güzel olur. Ama günümüz Türkiye'sinde bu hayal. İnsanlar zevkleri ve zorunlulukları arasında sıkışıp kalıyor.
Astra sedan dizel mantıklı durumda şu anda dizel astra jettadan daha dar değildir hatta jettadan daha büyük bir araçtır sanırım karşılaştırmalı testlerinde bu şekilde bahsediliyordu hatta sınıfının en büyük sedanı idi taki c4sedan çıkana kadar ben öyle hatırlıyorum derginin birinden :)
2si arasında performans jetta vergi ve yakıt astra zaten yılda 30 bin km yapıyormuşsunuz ayrıca astra en fulu jetta orta donanım o yüzden kesinlikle astra
Astranın ustunlukleri + Cosmo astranin donanım olarak cok ustunlugu var midline jettadan.. + Senelik karı az bir para degil.. + Satin alırken 2.525 ytl daha ucuz..
Jettanın ustunlukleri + Performans.. + Belki bakımları daha ucuz olabilir..
Yukarıda yazdıklarım bariz gercekler, benim kendi fikrime gelirsek Astra tip olarak daha üstün.İc mekanı cok daha şık. Ve yukarıda yazdıklarım ibreyi bence astraya dogru ceviriyor.. Egerki siz jettayi daha cok seviyor ve begeniyorsanız jettayi alın gitsin, yok aynı uzaklıktaysanız araclara astra bence cok cok daha mantikli bir secim.. sonuc asagı yukarı denk araclar(motor donanım haric..)
günlük ortalama 80 km yol yapan birisi ya dizel kullanmalı yada LPG (parası çok olup benzin kullanmak istiyenlere diyeceğim yok),
astra hakediyoda focus haketmiyomu o parayı ya:( 46000 ytl liste fiyatı ayrıca 43 e rahat alırsın gibime geliyor bi kac bayiye sor derim 1,6 tdci ama bu secenekler arasıdnan cdti derim şu tsilere güvenemedim nedense:)) kullandım cok guzel ama güvenemiyorum:))
quote:
Orjinalden alıntı: oguzhan54
astra hakediyoda focus haketmiyomu o parayı ya:( 46000 ytl liste fiyatı ayrıca 43 e rahat alırsın gibime geliyor bi kac bayiye sor derim 1,6 tdci ama bu secenekler arasıdnan cdti derim şu tsilere güvenemedim nedense:)) kullandım cok guzel ama güvenemiyorum:))
Vallaha kusura bakma bugün elime oto dergisi testi geçtide karşılaştırmalar vardı.
Yeni kasa focuslar hakkında araç güzel gidiyor ama durma konusunda problemi var.
Tamı tamına 41 METREDE DURUYOR.
Makyajsız focus 37-38metrede dururken bunun sebebi nedir acaba?
astra yakıtı cok ıyı gercekden . aynı zmnda cosmo versıyonuda bayagı bı saglam . benım tercıhım astradan yana olurdu
Cosmo donanımda herşey standart. Yağmur sensörü, far sensörü, piyano kaplama.
Astra kullanıcısyım. Jetta demek geçer gönlümden ama sizinde dediğiniz gibi günümüz şartlarında benzinli araba almak ne kadar mantıklıdır. Gerçi dizelde öyle ancak 1 depo ile yaptığı yola bakarsak benzinlide 1.5 depo ile gittiğiniz yolu dizelde 1 depo ile gidebilirsiniz. Uzun yolda da dizel önde. Yine 1 depoya karşılık belki de 2 depo olacak.
valla günümüzün şartları dizelden benzinli arabay doğru dönüyor yakıt fiyatlarındaki zamlardan sonra dizelin eski cazibesi kalmadı hele buna bakım masraflarını ve hele birde onarım masraflarını eklerseniz artık rüzgar başka yönden esmeye başladı dizelden benzinliye dönmeye başlamak lazım.zaten son dönemlerde dizel satışları eskisi gibi olmadığından satıcılar dizel araçlarda fiyat inip kampanya üstüne kampanya yapmaya başladılar. gelişmeleri dikkatlice takip edin.sonra h ah vah vah demeyin
quote:
Orjinalden alıntı: oguzhan54
Ben bayilere sordum. Araç şu anda az miktarda geliyormuş Türkiye ye ve gelenler de şirketler tarafından hemen alınıyor zaten. O yüzden adamlar hiç indirim yapmadılar. İster al ister alma mantığındalar. Bende böyle olunca focus tan vazgeçtim. Bir de şu son zamlardan sonra 1.6 dizel in pek bir anlamı kalmadı. Arkadaşımda 1.6 TDCI focus collection var. bir depo ile 900 km gidiyor. Yaptığım hesaba göre tabi fabrika verileri ve forumlarda yazılanlar doğruysa jetta 1.4 tsi 122 hp de 900 km menzile sahipmiş. O yüzden jatta yı da düşünmeye başladım. Yoksa dediğim gibi astra da karar vermiştim.
quote:
Orjinalden alıntı: TheGate
valla günümüzün şartları dizelden benzinli arabay doğru dönüyor yakıt fiyatlarındaki zamlardan sonra dizelin eski cazibesi kalmadı hele buna bakım masraflarını ve hele birde onarım masraflarını eklerseniz artık rüzgar başka yönden esmeye başladı dizelden benzinliye dönmeye başlamak lazım.zaten son dönemlerde dizel satışları eskisi gibi olmadığından satıcılar dizel araçlarda fiyat inip kampanya üstüne kampanya yapmaya başladılar. gelişmeleri dikkatlice takip edin.sonra h ah vah vah demeyin
Dedikleriniz doğru. Zaten motorinin rafineri çıkışı benzin den daha fazla. Yanlış hatırlamıyorsam en son benzin 960 dolar motorin 1050 dolar dı rafineri çıkış fiyatları. Benzin in üzerindeki vergi oranı daha fazla olduğu için benzin pahalı geliyordu. Ama rakamlar birbirine eşitlenmeye başladı. Hatta bazı Avrupa ülkerinde motorin daha pahalı benzinden. Benim de en çok bu kafamı karıştırıyor. Türkiye de neyin ne zaman olacağı hiç belli olmuyor. Bakarsınız motorin benzin den pahalı olur.
Kesinlikle ve kesinlikle durumun elverirse 43ün üstüne biraz daha koymanı ve comfortline jetta almanı tavsiye ederim .arabada yok YOK. Performansı da cabası ayrıca cok benzin de yakmıyo. Jetta cok daha prestijli bi araç sürüş zevki de astra dizele göre cok cok üstündür. ama eger bu miktar son sınırın ise midline jetta'yı pek önermem astra cosmo cok daha mantıklı olur eger performans senin için hiç önemli degilse(0-100 hızlanmasına bakın ya ayıp walla nerdeyse 14sn)
1,6 tdci yakıt tuketimi konusunda bi bilgim yok ama fren konusunda hiçte öyle birşey duymadım kulalnanlar memnun evet focus satıldığından adamların umrunda diil gercekten
Fabrika verisine inanmamak lazım.
Bakınız yakıt tüketimleri.
Fabrika yakıt tüketimine 6 lt yazar. Şehir içine bi girersin 10'dan aşağı yakmaz.
Jetta almaya paran yetiyorsa düşünmeden jetta al bence kalite bi araç ve bence her yönden astradan üstün