Şimdi Ara

Jetta/Golf Gösterge Paneli Ekran Yazıları Silinmesi Durumu Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
48.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Daha önce de konusunu açmıştım.
    Aracımızın gösterge panelindeki ekranın yazıları bir yılı aşkın bir süre önce silindi.
    Kafasına göre bazen görünüyor. Genelde silik durumda.
    Bu sebepten dolayı Doğuş Oto'ya garanti başvurusu yaptım. Sonuç alamadım. Arıza tespit yaptırdım ve problemin panelden kaynaklandığını söylediler.
    Gösterge panelinin sıfırı için 1700TL istediler

Bu ekran yazılarının silinmesi durumundan etkilenen arkadaşlar varsa ufak bir veritabanı oluşturmak istiyorum. Bu şekilde eğer belli bir model yılında yığılma varsa Tüketici Mahkemesi'ne vereceğim dilekçede durumu belirteceğim. Golf de olabilir. Çünkü panelin bir serisinde hata oluşmuş olabilir.

Bu ekran yazılarının silinmesi hususunda kimler problem yaşamaktadır? Araç modeli nedir?

Mesela benim aracım 2007 model Jetta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 20 Ocak 2012; 1:17:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jetta/Golf Gösterge Paneli Ekran Yazıları Silinmesi Durumu

Volkswagen Jetta ve Golf modelleri, bazı yıllarda gösterge paneli ekranlarında silinme sorunları yaşamıştır. Bu sorun, özellikle 2006 Jetta ve Golf 5 modellerinde yaygındır.

Golf 5 Gösterge Paneli Arızası

Golf 5'in gösterge paneli ekranındaki görüntüler zamanla silikleşebilir veya tamamen kaybolabilir. Bu soruna genellikle "Golf 5 Yol Bilgisayarı Ekranı Silikleşmesi" veya "Golf 5 Yol Bilgisayarı Ekranı Arızası" denir.

Jetta Gösterge Paneli Arızası

Benzer şekilde, Jetta modellerinde de gösterge paneli ekranıyla ilgili sorunlar yaşanabilir. Bazı modellerde, ekran tamamen kararabilir veya sadece kısmen görülebilir hale gelebilir. Bu sorun "Jetta Gösterge Paneli Arızası" olarak bilinmektedir.

Sorunun Nedeni

Bu sorunların nedeni, ekranlarda kullanılan LCD panelin zamanla bozulmasıdır. Isı ve titreşim gibi faktörler, paneli zayıflatarak görüntü kaybına neden olabilir.

Çözüm Seçenekleri

Gösterge paneli ekranı silinme sorununu çözmek için birkaç seçenek mevcuttur:

• Ekran Değişimi: Arızalı ekranın yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Bu seçenek genellikle en maliyetli çözümdür ancak en kalıcı sonuçları sağlar.
    • Ekran Paneli Tamiri: Bazı durumlarda, ekran paneli onarılabilir. Bu, ekranın değiştirilmesine göre daha ucuz bir seçenektir ancak her zaman başarılı olmayabilir.
    • Gösterge Paneli Yazılımı Güncellemesi: Bazı durumlarda, yazılım güncellemesi sorunu çözebilir. Bu seçeneği yetkili bir servis merkezinden sorgulamak önemlidir.

Golf 5 Yol Bilgisayarı Ekranı Fiyatı

Golf 5 yol bilgisayarı ekranının fiyatı, aracın modeline ve yılına bağlı olarak değişebilir. Genellikle 200-500 Euro arasında değişmektedir.

Gösterge paneli ekranı silinmesi sorunu, Volkswagen Jetta ve Golf sahipleri için can sıkıcı bir sorun olabilir. Sorunu çözmek için uygun seçeneği belirlemek için sorunu doğru bir şekilde teşhis etmek ve bir profesyonele danışmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yaşadığınız münferit bir olay. Yoksa tüm 2007 modellerde görülen sistematik bir problem yok. Bizde 2006 modeli var. Taş gibi hala. Kul yapısı sonuçta. Tabi ki milyonlarca araçtan tek tük arızalı çıkacaktır. Mercedes'te bile çıkıyor. Garanti kapsamında olsaydı değişim yapılırdı. Bazen de tüm bakımları serviste yapılmış araçlarda iyi niyet garantisi adıyla bu tür sorunlar giderilebiliyor.

İyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: autotech1

Yaşadığınız münferit bir olay. Yoksa tüm 2007 modellerde görülen sistematik bir problem yok. Bizde 2006 modeli var. Taş gibi hala. Kul yapısı sonuçta. Tabi ki milyonlarca araçtan tek tük arızalı çıkacaktır. Mercedes'te bile çıkıyor. Garanti kapsamında olsaydı değişim yapılırdı. Bazen de tüm bakımları serviste yapılmış araçlarda iyi niyet garantisi adıyla bu tür sorunlar giderilebiliyor.

İyi günler...
    2006 fsı jettam vardı gösterge paneli küçük olanı ,6 yıl kadar kullandım araçımdan fazlasıyla memnundum 5 yıldan sonra bu sıkıntı bendede başlamıştı sana tavsiyem aracını park halinde güneş alan yere bırakma genelde yazın sıcak havalarda oluyor gece sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turati

2006 fsı jettam vardı gösterge paneli küçük olanı ,6 yıl kadar kullandım araçımdan fazlasıyla memnundum 5 yıldan sonra bu sıkıntı bendede başlamıştı sana tavsiyem aracını park halinde güneş alan yere bırakma genelde yazın sıcak havalarda oluyor gece sıkıntı yaşamadım.

Alıntıları Göster
    Bende de 2007 jetta var. Benim de aynı problemim var. Servise gittim bugün 1785 lira parça bedeli çıkardılar. Komple gösterge panelini değiştiriyorlarmış. Sadece LCD display'i değiştirseler belki biraz daha ucuz olacak. Onu değiştirenler de var 400 lira gibi bir paraya. Servisteki arkadaşların dediği şöyle bir şey de var ayrca, bu göstergeyi söküp tamir edebilen elektronikçiler de varmış. Bulabilirseniz onlara da tamir ettirebilirisiniz dediler. Ayrıca sorun hava sıcakken ya da cihazlar ısınınca ortaya çıkıyor, soğuyunca problem yok (servis de aynı şeyi söyledi). Ben hafta içi sanayiye gidip uygun bir ğparça bulmaya çalışacağım bakalım.
    İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ooozzyy

Bende de 2007 jetta var. Benim de aynı problemim var. Servise gittim bugün 1785 lira parça bedeli çıkardılar. Komple gösterge panelini değiştiriyorlarmış. Sadece LCD display'i değiştirseler belki biraz daha ucuz olacak. Onu değiştirenler de var 400 lira gibi bir paraya. Servisteki arkadaşların dediği şöyle bir şey de var ayrca, bu göstergeyi söküp tamir edebilen elektronikçiler de varmış. Bulabilirseniz onlara da tamir ettirebilirisiniz dediler. Ayrıca sorun hava sıcakken ya da cihazlar ısınınca ortaya çıkıyor, soğuyunca problem yok (servis de aynı şeyi söyledi). Ben hafta içi sanayiye gidip uygun bir ğparça bulmaya çalışacağım bakalım.
    İyi günler.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar konu hortlatacağım ama bu konu benimde başıma geldi, hafta sonu ustama gideceğim, umarım ucuz yoldan bu durmu çözüme kavuşturabilirim...

detayları buraya yazağım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

arkadaşlar konu hortlatacağım ama bu konu benimde başıma geldi, hafta sonu ustama gideceğim, umarım ucuz yoldan bu durmu çözüme kavuşturabilirim...

detayları buraya yazağım..

Alıntıları Göster
    Selam arkadaşlar.
    Bu sorun @turati' nin de bahsettiği üzere, araba güneşin altında kalınca oluyor. Aracınızı gölge bir yere bırakmaya çalışın.
    Araba gölge bir yerde kalınca, rengi kendi kendine geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erzi

Selam arkadaşlar.
    Bu sorun @turati' nin de bahsettiği üzere, araba güneşin altında kalınca oluyor. Aracınızı gölge bir yere bırakmaya çalışın.
    Araba gölge bir yerde kalınca, rengi kendi kendine geliyor.

Alıntıları Göster
    benim 2005 golf v tede bu sorun baş göstermişti bende sattım gitti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

benim 2005 golf v tede bu sorun baş göstermişti bende sattım gitti.

Alıntıları Göster
    bende de aynı sorun var.sıcak-soğuk durumu hiç aklıma gelmedi.kışın hiçbir sorun yoktu şimdi havalar ısınınca kafasına göre gidip gelmeye başladı.çok büyütmemek gerek galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvlt42

bende de aynı sorun var.sıcak-soğuk durumu hiç aklıma gelmedi.kışın hiçbir sorun yoktu şimdi havalar ısınınca kafasına göre gidip gelmeye başladı.çok büyütmemek gerek galiba

Alıntıları Göster
    arkadaşlar daha önce doğuş oto da çalışmış ve hata ödül almış bir tanıdığımın yanına gittim hafta sonu. kendisi sanayi de bir dükkan açtı kendine. Sorunu anlattım ve onlar da beni orada ki bu işlerden anlayan en iyi elektronikçiye yönlendirdiler. Ben yol bilgisayarı der demez adam silikleşiyor mu dedi nese değişmesi gerek ve şuan elimizde yok dedi.. beni topkapı da bir yere yönlendirdi bende işim olduğu için gitmedim..

Aracı gölgede veya güneşte bırakma ile nasıl bir alakası var arkadaşlar bu durumun ben anlamadım...

• selamlar,
    bende yaşadığım tecrübeyi paylaşıyım. belki birinin işine yarar...
    2009 golf 6 aldım. gösterge panelinde bazı yazılar çok silik veya görünmüyor.. mesela lcd ekranın en üstteki saati gösteren bölüm çok silik görünüyor..
    neticede paneli sökecek ustayı buldum. söktü ve ledleri denedi. aşağı yukarı toplan 15-20 tane kadar beyaz led var ve 8 tane kadarı yanmıyordu.. lcd ekranın üst bölümündeki 4 ledte bunlardan biri... yani lcd nin aydınlatıcısıda aynı ledler... netice itibariyle ledlerin yenisini bulamadı. taktı çıkardı, yerini değiştirdi falan filan olmadı... bu ledler yeni teknolojiymiş. daha önce görmemiş. 2 ayaklı 2 ayrı renk verebilen ledmiş.. normalde 2 renk ledler 4 ayaklı oluyormuş.. yani benim iş olmadı... beyaz yanan ekran rengi, anormal bir durumda kırmızı renge dönüşüyor... kazalı golf 6 dan çıkma gösterge panelinin içinden ledleri almak gerekiyor :)...

• Konuyu hortlatacagim ama bende de ayni sorun var suan. Ille ustaya mi gitmek gerekiyor yani. Istanbulda ikamet ediyorum bi ara ustaya gideyim, bildiginiz bi usta var mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ryzz

Konuyu hortlatacagim ama bende de ayni sorun var suan. Ille ustaya mi gitmek gerekiyor yani. Istanbulda ikamet ediyorum bi ara ustaya gideyim, bildiginiz bi usta var mi ?
    Bende 5 yıl sonra hortlatayım 😊 bu ne biçim bi arıza ki 20 yıldır kimse adam akıllı bir çözüm bulamadı.! İstanbul'da bu işi yapan birini bulsam alnından öperim. Motor ısınınca yol bilgisayarı ekran yazıları silik oluyor
  • bu wolkswogenlerın arıxza yapmayanını gormedım ben wallahı hepsımı arızalı olur boyle yaa Alman grubu hepsı bır acaıp ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lag3

bu wolkswogenlerın arıxza yapmayanını gormedım ben wallahı hepsımı arızalı olur boyle yaa Alman grubu hepsı bır acaıp ..
    En azından yolda kalacak arıza yaptırmıyor Kia Ceed gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_karizma

Bende 5 yıl sonra hortlatayım 😊 bu ne biçim bi arıza ki 20 yıldır kimse adam akıllı bir çözüm bulamadı.! İstanbul'da bu işi yapan birini bulsam alnından öperim. Motor ısınınca yol bilgisayarı ekran yazıları silik oluyor

Alıntıları Göster
    aynen bendede aynı problem var sıkıntı km vs gözükmüyor ısınınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Yankee

aynen bendede aynı problem var sıkıntı km vs gözükmüyor ısınınca

Alıntıları Göster
    Aslında çözümünü buldum geçen gün bu sorundan dolayı arayış içindeyken yeni bir ekran keşfettim boralara özel dijital ekran yapmışlar Sanırım Gaziantep te bi arkadaş satıyor çok hoş ama fiyatı biraz tuzlu 275 dolar

• asi_karizma kullanıcısına yanıt
    bende böyle sonradan takmaları sevmiyorum.zamanında tamirat tadilatta audi tt almışlardı aynı problem vardı ortadaki lcd değiştirmişlerdi ama buralarda zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_karizma

Aslında çözümünü buldum geçen gün bu sorundan dolayı arayış içindeyken yeni bir ekran keşfettim boralara özel dijital ekran yapmışlar Sanırım Gaziantep te bi arkadaş satıyor çok hoş ama fiyatı biraz tuzlu 275 dolar

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Yankee

Alıntıları Göster
    Araç golf 4 ve Bora sizin linkteki jetta olduğu için uyum sağlamaz maalesef

• 2001 BORA comfortline yol bilgisayarı ekranı pikselleri akmış gibi ..Çözüm bulan var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.