o hastalığın asıl ismi cahil ebeveyn hastalığıdır.
Annen veya baban sen daha 6ayını doldurmadan sana sürekli göğüs masajı yapsalardı bu rahatsızlığı çekmezdin şimdi.bütün arkadaşlarımda var bu sorun ve hepsinin annesi küçükken cocuklarına masaj yapmadıklarını söylediler bu da bu bilgiyi kanıtlar....
Evet doktorum.
quote:
Orijinalden alıntı: AydinLee
quote:
Orijinalden alıntı: ghost_93
Gençler ben geldim sağ salim Salı günü 7 buçuklarda hastaneye gittim gider gitmez damar yolu açtılar. Ben açarlarken bakmadım başka bir yere baktım ve gayet rahat oldu iğne yaparlarken de aynı. Ben ameliyat olanlar bu yöntemi bir uygulayın derim. Neyse 8 lerde ameliyat önlüğünü giydirdiler böyle 2. el birşey üzerinde leke falan vardı bir de çıtçıtların yarısı geçmedi. Neyse saat ta bir buçuklarda (13:30) hemşire geldi iğnemiz var dormicum dedi. Bu cesaret iğnesi oluyomuş. Cidden işe yarıyor. 4 saat beklemekten gerilen ben o iüneyi yedikten sonra bir garip oldum böyle gülmeye falan başladım sanki çok sevdiğim yere gidiyomuş gibi. Hatta annem ben giderken endişeli ve üzgün şekilde bana bakıyodu. Ben salak gibi ona gülümseyip endiişe etme diyodum. O kadar rahat neyse onu yiyince anlarsınız. Asansörle 1. kata indik anestezi odasına ayılan bayılan hepsi orda ben hala rahatım gülüyorum tavana bakarak salak salak Doktor geldi üstümü çıkarıpş göğüsleri foto çekti ameliyat öncesi. Bir de espri yaptı tam fotojenik adamsın falanm dedi. Ardından tekrar sedyeye ameliyathaneye girdim böyle buz gibi bir yer. Hatta ameliyathaneye girdiğimde Candan erçetin-Sensizlik çalıyodu sedyeden ameliyat mesasına geçtim . Damardan bi ilaç verdiler sesler derinden ve mekanik gelmeye başldı. En son suratıma bir maske taktılar ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sonra anestezi odasında ayılmaya başladım. Kadın vardı genç bişey kollarını göbeğine koyma drenler var diyodu. Hatta kollarımı yanlara alınca da dikkatli olun sedyenin kollarını açcam falan dikkatli ol diyodu. Sonra birini arayıp adımı soyadımı söyledi bilinci açık 2 adet patolojisi var hastayı gönderiyorum dedi.Ardında teyzenin biri aldı odaya götürdü sedyeyle oturur biçimde yattım biraz sonra (akşam olmuştu) bişeyler içmeye başladım su meyve suyu vs. ardından hemşireye kalkıp tuvalete gidebilir miyim diye sordum. Tabi kalkalbilirsin dedi. Kalkıp tuvalete gittim .Epey rahatladım tabi Geceyi de bazen dalıp bazen uyanıo geçirdim. Ağrı ve acıdan yan normali üzerinde bir şikayetim olmadı. Ve bugğn sabahtan drenler çıktı. Akşamüstü de taburcu ettiler. Önümüzdeki pazartesi kontrole gitcem o zaman görcez bakalım napmışlar. Neyse çok şükür atlattım. Allah olcak olanlara ve olmuş olanlara(ben de dahil) acil şifalar vesin
gecmis olsun aynen benim yasadıklarımı yasamızsın neden acaba :) :)
Sorma ya ben de dünden beri bunu düşünyorum "Niye aydinlee ile aynı şeyleri yaşıyoruz?" diye soruyorum kendime
arkadaşlar şu an hastanediyim ve ameliyat sıramı bekliyorum çok çok çok gerginim her an alabilirler ameliyata beni şu an odamdayım inşallah olmezsem ameliyat sonrası narkoz etkisi geçince size mesaj atarım dualarınızı esirgemeyin...
Çok şükür arkadaşlar yaşıyorum... Şu anda sızım var hafif bilgisayar a geçince size herşeyi en ince ayrıntısı ile anlatacağım ama şu anda iyiyim hadi esen kalın :-)
evet...aslında korkmadım desem yalan olur ameliyatı beklerken o gergin bekleyiş sizde yaşamışsınızdır...ameliyathaneye giderken korkmam gerekti ama hemşirelerde diğer görevliler de çok iyi beni trabzonsporda ki brozeke benzetiyolar futbol muhabbeti derken bayılmışım xD ya bir uyandım ohh çektim bir...hadi seni fenerbahçeli yaptık geçmiş olsun dediler xD şu anda mobil olduğum için ayrıntı yazamıyorum pc geçince macerayı başından sonuna anlatacağım.... Not:böyle hemşireler olduktan sonra hergün ameliyat olurum xD xD
ulan herkez oldu daha ben olamadım ya :(
kardeşler bu hastalığın ameliyatsız çözümü yokmudur.
şimdi bende kilo var ve göbek-meme aldı başını gidiyor. Ama hafif zayıflasam iniyor ikiside ama tam değil tabi.
şimdiye kadar sorun etmedim ama konuyu okuyunca tırstım ne bu hastalık ya tam olarak.
birde bende mesela denize havuza gittiğimde orası düzleşiyor hemen üşüyünce falan. diğer zamanlar şu fotodakilere benzer görüntü var.
quote:
Orijinalden alıntı: PoseDn
kardeşler bu hastalığın ameliyatsız çözümü yokmudur.
şimdi bende kilo var ve göbek-meme aldı başını gidiyor. Ama hafif zayıflasam iniyor ikiside ama tam değil tabi.
şimdiye kadar sorun etmedim ama konuyu okuyunca tırstım ne bu hastalık ya tam olarak.
birde bende mesela denize havuza gittiğimde orası düzleşiyor hemen üşüyünce falan. diğer zamanlar şu fotodakilere benzer görüntü var.
kardeşim maalesef ameliyatsız bir çözümü yok ve kilo ile ilgili bir durum değil ben sırf bunları eritmek için 118 kilodan 75 kiloya düştüm ama nafile göbek içe gitti göğüs daha pis çıktı yani ameliyat şart...... Aydınlee,ghost size bir şey soracağım acilen cevaplayın yataktan kalkarken ve yatağa uzanırken çok pis acı yapıyor bu sizde de oluyor mu ve ne kadar sürer ?
dogrulurken ya da kolu falan kaldrrken benm de acı olmştu, doktor amca normal demşti
quote:
Orijinalden alıntı: balta22
dogrulurken ya da kolu falan kaldrrken benm de acı olmştu, doktor amca normal demşti
acayip korkuyorum ya dikiş felan patlar diye iş açmayalım başımıza :-) ne kadar daha sürer bu acı
yok kardeşm korkma ya o kadar kendini şartlama...
dkkat et brazck sdce ani hareketler yapma yeter, git gide azalıcak agrın,3. 4. gunde artk cok dha rahatlamstm ben
şimdilik olucak o kdr :)
öfff!! Sıcak+Bandajın sıkması+Banyo yapamamak delirmek üzereyim acayip sinirliyim şu anda
arkadaşlar doktordan yeni geldim bandajları bir açtı ve değişimi fark ettim bende nasıl yapmış ise hiçbir yara izi yok normal derim bu ameliyatı olmuş ve aradan en az 2 3 hafta geçirmiş arkadaşlar sorum var size doktor açtığında göğüs bölgem bir acayipdi böyle içe çökmüşdü sallanıyordu felan doktor enjektörü eline aldı baktım babam kafasını sağa sola çeviriyor ALLAH ALLAH dedim ne oluyor acaba lan kafamı bir eğdim adam enjektörü sokup çıkarıp kanlı su çekiyor ama acı hiiiiç yook birden gerildim manzarayı görünce hemşire iyi misin terledin dedi iyiyim dedim ama manzara fena ürküttü hacı korkutmayımda olacak arkadaşları ama göğüsler king olmuş haaa hissizlik vardı birde arkdaşlar doktor iğneyi batırıyor sıkıyor elliyor hiçbirşey hissetmiyorum doktor normal dedi bu çukur ne olacak dedim o 5-6 aya kendini toparlayacak kafayı takma dedi şimdilik gelişmeler bu yeniden sardı göğsü 1 hafta daha sarılı kalıcak bu arada banyoya son 5 gün kalmışşş neyse şimdilik bu kadar gelişmeleri yazarım........ameliyatı olmuş ve 2-3 hafta geçirmiş arkadaşlar irtibata geçin lütfenn
quote:
Orijinalden alıntı: küheylan46
arkadaşlar doktordan yeni geldim bandajları bir açtı ve değişimi fark ettim bende nasıl yapmış ise hiçbir yara izi yok normal derim bu ameliyatı olmuş ve aradan en az 2 3 hafta geçirmiş arkadaşlar sorum var size doktor açtığında göğüs bölgem bir acayipdi böyle içe çökmüşdü sallanıyordu felan doktor enjektörü eline aldı baktım babam kafasını sağa sola çeviriyor ALLAH ALLAH dedim ne oluyor acaba lan kafamı bir eğdim adam enjektörü sokup çıkarıp kanlı su çekiyor ama acı hiiiiç yook birden gerildim manzarayı görünce hemşire iyi misin terledin dedi iyiyim dedim ama manzara fena ürküttü hacı korkutmayımda olacak arkadaşları ama göğüsler king olmuş haaa hissizlik vardı birde arkdaşlar doktor iğneyi batırıyor sıkıyor elliyor hiçbirşey hissetmiyorum doktor normal dedi bu çukur ne olacak dedim o 5-6 aya kendini toparlayacak kafayı takma dedi şimdilik gelişmeler bu yeniden sardı göğsü 1 hafta daha sarılı kalıcak bu arada banyoya son 5 gün kalmışşş neyse şimdilik bu kadar gelişmeleri yazarım........ameliyatı olmuş ve 2-3 hafta geçirmiş arkadaşlar irtibata geçin lütfenn
Ameliyattan sonra çok acı oluyormu birde o borular falan beni çok korkuttu çıkartırken acı olmuyomu ?
İlk gece hiç agrın olmayack anestezi etkisi ile...diğer günlrde olmaz zaten ama 2 3 gün eğilirken yatağa uzanıp kalkarken ağrın olur ama 4. Gün sonunda cok rahatlarsın ben 8. Günde şınav bile çekmeye başldm...11. Gün duşa girebildm...boru konusuna gelirsek :) dren bana takmadı şırınga ile çektilr haftada bir...bugün 15. Gün sağ göğsüm tamamen boşaldı sol göğsüm dolu şu anda pazartesi günü onu da çekecekler..... Aklınıza takılan bir şey olursa cevaplarım
Beyler lütfen cevaplayın... Yaş 19 boy 1.72 kilo 90 tabi balık etliyiz ama aşırı bir kalıp yok herneyse.. Bende de tek taraflı olarak var bu jinekomasti doktora gittim sonra ultrasona girdim temiz birşey yok.Ama yağ dokusu birikmiş işte.Body falan uğraşıyorum,kilo da verdim.vericem daha ama müdahele edilmeden kendiliğinden geçmiyormuş.Bıçak altına yatmayı düşünüyorum ay sonu gibi.. Tek taraflı olunca nasıl bir müdahele olucak? Kaç günde toparlarım malum üni başlıyor...İz kalmayacağını öğrendim.tek taraflı olunca lokal anestezi derlerse acısı olur mu?İşte birileri yardım etsin yahu lütfen
quote:
Orijinalden alıntı: Doce
Beyler lütfen cevaplayın... Yaş 19 boy 1.72 kilo 90 tabi balık etliyiz ama aşırı bir kalıp yok herneyse.. Bende de tek taraflı olarak var bu jinekomasti doktora gittim sonra ultrasona girdim temiz birşey yok.Ama yağ dokusu birikmiş işte.Body falan uğraşıyorum,kilo da verdim.vericem daha ama müdahele edilmeden kendiliğinden geçmiyormuş.Bıçak altına yatmayı düşünüyorum ay sonu gibi.. Tek taraflı olunca nasıl bir müdahele olucak? Kaç günde toparlarım malum üni başlıyor...İz kalmayacağını öğrendim.tek taraflı olunca lokal anestezi derlerse acısı olur mu?İşte birileri yardım etsin yahu lütfen
merhaba....farklı olacağını zannetmiyorum meme ucundan(kahverengi bölüm) 'U' şeklinde kesi yapıp içindeki yağı alacaklar ben genel anestezi ile oldum lokal tavsiye etmem uyu ve uayndığında herşey bitsin ama senin ki tek taraf olduğu için genel yapacaklarını zannettem....ben olalı bir ay oldum kendini toparlaman sana 2-3 gün deselerde 2 hafta sürer ama 4-5 gün sonra çok çok rahatlarsın...tabii hiç bir şey orjinalinin yerini tutmaz ben gayet memnunum şu anda ama hafif çukurlar var doktor onlar kendini 5-6 aya toplar dedi yani olmadan önce bunlarıda göz önünde bulundur....İyi karar ver
quote:
quote:
merhaba....farklı olacağını zannetmiyorum meme ucundan(kahverengi bölüm) 'U' şeklinde kesi yapıp içindeki yağı alacaklar ben genel anestezi ile oldum lokal tavsiye etmem uyu ve uayndığında herşey bitsin ama senin ki tek taraf olduğu için genel yapacaklarını zannettem....ben olalı bir ay oldum kendini toparlaman sana 2-3 gün deselerde 2 hafta sürer ama 4-5 gün sonra çok çok rahatlarsın...tabii hiç bir şey orjinalinin yerini tutmaz ben gayet memnunum şu anda ama hafif çukurlar var doktor onlar kendini 5-6 aya toplar dedi yani olmadan önce bunlarıda göz önünde bulundur....İyi karar ver
Cevap için teşekkürler.Önemli değil görüntüsü takmam pek.olacağını da sanmıyorum aslında..Zaten önümüz kış o meme insin belli olmasın başka birşey istemem gerçekten.lokal olayından tırsmıyor değilim. :)
quote:
quote:
quote:
Cevap için teşekkürler.Önemli değil görüntüsü takmam pek.olacağını da sanmıyorum aslında..Zaten önümüz kış o meme insin belli olmasın başka birşey istemem gerçekten.lokal olayından tırsmıyor değilim. :)
evet önümüz kış o bir artı bende o yüzden olmak için ağustos u bekledim 17 ağustos ta olmuştum....nerede olacaksın özel hastanede mi ? Lokaldan de korkmana gerek yok hiçbir şey hissettirmezler inan bana benim damarlarım ince olduğum için 3 defa damar yolu açmışlardı aynı yerden 3 kere girdiler onda bile hissetmedim tabii genel olsa dahi iyi olur lokal tecrübesi yaşamadım ama uyanık beklemek biraz sıkar seni...Ama mutlaka ol derim bu ameliyatı ben çok mutluyum artık eğik durmaktan,kendimin 3 katı büyük t-shirtler giymekten kurtuldum yani çok rahatlıyorsun
arkadaşlar slm lar bende bi kaç aydır para bulmaya çalışıyorum istanbulda anadolu yakasındayım olan ark. lardan burda olan varsa lütfen doktor yada hastane önerebilrmi ben tatil beldesinde çalışıcam ondan hemen olmam lazım bin 2 bin en fazla bütçe ayırıcam yardımcı olurmusunuz.. bide benimki alkol fast food hep bunlardan dolayı tahminim lipo. eğer bilginiz varsa lütfen yazın durumun ciddiyetini biliyosunuz :))