Şimdi Ara

JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.140
Cevap
141
Favori
931.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mertcan.
    toplanmış yağ dokusu

quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

imkansız bir kadının göğüsü şınavla gidermi ? gitmez buda bildiğin göğüs işte

tamam ama en azınndan ben fitness sporuyla uğraşanların hiçbirisinde jinekomasti tarzı bir şey görmedim , hadi oluştuktan sonra düzelmiyorsa, oluşmaması için de önlemi önceden almak gerekirdi diye düşünüyorum , eminim bu ameliyatı olanların çoğunluğu hiçbir sporla uğraşmıyordur

Jinekomastinin türleri var. Yani sadece kilolu insanlarda, yada ergenliğini kilolu olarak geçirmiş insanlarda olmuyor. Meme dokusu, yada toplanmış yağ dokusu kiminde geniş bir alana yayılmışken kiminde sadece meme ucu çevresinde toplanıyor ve kadın memesi gibi duruyor. Yada hem yağ, hemde meme ucunda sarkma-şişilik de olabiliyor ikisi bi arada yani. Buda ileri seviye olarak tanımlanıyor.

Body yapanlardada rastlayabilirsin. Misal adam 120 kilodan 70 lere kadar inmiş sonra body e başlamıştır ama göğüslerinde istediği verimi alamaz. Bir sarkma, yada olmaması gereken şişlik vardır. Bu tabiki her kilolu erkekte jinekomasti var demek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 11 Ağustos 2011; 4:25:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pentacle*

quote:

Orijinalden alıntı: küheylan46

merhaba arkadaşlar öncelikle bizi aydınlattığınız için teşşekür ediyorum sizi 1.5 ay oldu takip ediyorum ama bir türlü yazamadım..... neyse konumuza gelelim 18 yaşındayım ve bu lanet durum ile 7 yıl oldu savaşıyorum insan içine çıkamaz oldum yazın ailem yazlığa gidip havuz deniz vs. vs. yaparken ben sürekli eve kapalı kaldım zaten bunları biliyorsunuz anlatmama gerek yok eminim ki sizde yaşadınız.... yorumlarınızı okumadan önce bunun kilo ile ilgili bir durum olduğunu sanıyordum ve şimdi hakkını yememek lazım bu hastalığın bana bir faydası dokundu bunlar erir diye ister inanın ister inanmayın 110 kilodan 75 kiloya düştüm ve ben canlı bir kanıt olarak bunun kilo ile ilgili bir durum olmadığını ispatladım....neyse hatay iskenderunda yaşıyorum yorumlarınızı okudum ve özel bir hastaneye gittim ilk gün kan testi yaptılarr ultrason için zaman kalmamıştı onu ertesi güne bıraktılar ikinci gün kan sonuçlarını aldım ve ultrasona girdim ve psedejinekomasti dedi bana doktor (bu arada bana brozek diyor doktorum çok iyi brozek e benzetiyor )) bana söylediği iki kelime ayneeeen şu oldu ya ameliyat ile alırızzz ya da bunlar ile ömür boyu mutlu yaşamaya devam edersin dedii tabiii bende bunlar ile yaşamak ve mutluluk kelimesinin ters düştüğünü söyledimm...bugün 10 ağustos doktorum bana düşün dedi ve ben kararımı verdim yarın gidip kan verip Cuma günü olacağım ALLAH ın izni ile.... Babam sağolsun Allah razı olsun maddi açıdan bana bu zamana kadar hiç bir şekilde kısıtlama yapmadı kararı bana bıraktı ve arkamda olduğunu söylediii.... Arkadaşlar gel gelelim fasulyenin faydalarına ben her ne kadar polat alemdar ayağına yatıp sonunu düşünen kahraman olamaz nutuklarıyla aileme korkmuyor gibi görünsemde işin açıkçası İTTTTTTT gibi tırsıyorum bir de ultrason olurken sedyede adamları gördüm ameliyathaneye giden bana Allah için yardım olun her ne kadar yorumlarınızı okusamda bana ameliyat hakkında bilgi verin ve korkmam gerektiğini söyleyinnn fırsatım olursa (büyük ihtimal) yarın yani ameliyattan 1 gün önce sizin ile yine konuşurum helalleşiriz eğer ameliyattan sonra 2 gün içinde yazmaz isem anlayan ki HAK katındayım ve amellerimin hesaplarını veriyorum ve bana 1 er kez FATİHA okuyun yorumlarınızı bekliyorum

Hocam beyin ameliyatına girmiyorsunki yani abartmışsın biraz fatiha felan

kaç kere ameliyat oldunuz ?? en küçük operasyonda bile risk mutlaka vardır sonuçta bıçak altına yatıyorsunuz öldüren Allah 1 kaşık suda da öldürür ama görüyorsunuz ibrahim tatlıses mermi manyağı oldu daha yaşıyor yani bunu Allah bilir

• Bu arada hastaneden yeni geldim oturuyordum sekreter kız yanıma geldi ameliyat bugün olmayacak mısınz dedi ben de hayır bugün kararımı bildirip yarın olacağım dedim bir de dönüp demesin mi doktor 1 haftalığına yurtdışına çıkıyor tam kendimi hazırlamıştım gelde haftaya cumayı bekle şimdi
  • quote:

tamam ama en azınndan ben fitness sporuyla uğraşanların hiçbirisinde jinekomasti tarzı bir şey görmedim , hadi oluştuktan sonra düzelmiyorsa, oluşmaması için de önlemi önceden almak gerekirdi diye düşünüyorum , eminim bu ameliyatı olanların çoğunluğu hiçbir sporla uğraşmıyordur

bodybuilderlarda da raslanan bir durumdur bu . göğüs kası yapayım derken sporu bırakınca bi bakmışsın meme oluvermiş onun dışında normal ergenliği aşmış olsanız bile atıyorum 30 40 kilo gibi yüksek miktarda kilo alısanız kalıcı şekilde o bölgede de yağlanma olabiliyor şunuda bir düşün jinekomastisi olan birisini zaten fitnes salonunda pek göremezsiniz zaten çünkü utanç verici bişey t-shirt giyemeye utanıyorsunuz gireyrsemde bol bi t-shirt seçerim

• quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

quote:

bodybuilderlarda da raslanan bir durumdur bu . göğüs kası yapayım derken sporu bırakınca bi bakmışsın meme oluvermiş onun dışında normal ergenliği aşmış olsanız bile atıyorum 30 40 kilo gibi yüksek miktarda kilo alısanız kalıcı şekilde o bölgede de yağlanma olabiliyor şunuda bir düşün jinekomastisi olan birisini zaten fitnes salonunda pek göremezsiniz zaten çünkü utanç verici bişey t-shirt giyemeye utanıyorsunuz gireyrsemde bol bi t-shirt seçerim

aynen öyle... vücut yapanlar çeşitli ilaçlar kulladığı için onlarda da bu durum olabiliyor ama bunu kilo ile bağdaştıran arkadaşlar bunun kilo ile KESİNLİKLE BİR İLGİSİ yok..... ben 110 kilodan 75 kiloya düştüm sırf bunları eritmek için 1 sene rejim yaptım ama nafile 1 gram bile fark etmedi tek çözüm ameliyat bunda utanılıcak bir şey yok doktorlar hemşireler zaten normal karşılıyor beni tek düşündüren nokta ameliyat onu da haftaya cumaya olacağım artık inşallah

• ulan ne ameliyatmış drenler neyim gördükçe içim kalktı tıpa gidecektim lan tüm hayallerimi söndürdünüz
    bu arada bende bir ameliyat olmuştum kasıktan kısmı anestezi yaptılar şimdi onda dik duruyorsun omurilik kısmına iğne yapıyorlar tam dik dururken bi baktım doktorlar karşıda birilerini kesiyor işte o an bende yusuf yusuf başladı birde o iğne feci ağrı yapıyor neyse doktor bi değdi böyle ben zıpladım tabi tik var çünkü sonra kolumdanda bi uyuşturucu gibi bişiler yaptılar ondan sonra kesmeye başladılar güzeldi zevkliydi 1 hafta boyunca s*çmak büyük sorun oldu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pre-clinic -- 11 Ağustos 2011; 9:51:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oys14

ulan ne ameliyatmış drenler neyim gördükçe içim kalktı tıpa gidecektim lan tüm hayallerimi söndürdünüz

kardeşim sana şöyle anlatıyım eğer bu ameliyata gitmezsen ömür boyu hayata küsmeye devam etmeyi kabulleneceksin zaten buna gitmezsin eğri durmak yüzünden 1 kaç sene sonra kamburun için ameliyata gidersin merak eetme bende her ne kadar çok korksamda haftaya cumaya gidip olacağım
  • yok benim böyle bir sorunum yokta hani bizde ileride doktor olacağız ya o frenleri taktığımı filan düşündüm içim kalktı yav adamın içine sokuyoz onu çekip çıkarıyoz bide
  • quote:

Orijinalden alıntı: oys14

yok benim böyle bir sorunum yokta hani bizde ileride doktor olacağız ya o frenleri taktığımı filan düşündüm içim kalktı yav adamın içine sokuyoz onu çekip çıkarıyoz bide

drenleri çekerken biraz acıyor diyodu arkadaşlar zaten dren taktıklarıda kesin değil galiba çok yağ alınan kişilerde takıyorlar
  • diren fln ben de hç olmadı arkadaşlar takılmadı bana.
    bugun duş yaptm korseyi açtım baya farketmş ki 1 haftadan once şişler tam inmez dedi doktor.
    şiş olmasına reğmen bildiğin düz olmuş.
    korseyi giymek sıkıntı biraz dogrlurken fln ufak sızı seklinde sadce acılar var.

öle o kdr da korkulacak birşey değil (kaldı bnm canm tatlıdır braz :p)
  • quote:

Orijinalden alıntı: balta22

diren fln ben de hç olmadı arkadaşlar takılmadı bana.
    bugun duş yaptm korseyi açtım baya farketmş ki 1 haftadan once şişler tam inmez dedi doktor.
    korseyi giymek sıkıntı biraz dogrlurken fln ufak sızı seklinde sadce acılar var.

ne kadar süre sonra duş yapabiliyorsun kardeşim ? bir de iz ne kadar sürede geçiyormuş
  • kuheylan tırsmana gerek yok ameliyattan cıktıktan sonra anlayacaksın 4 5 gun uyku problemın olur eger sırt ustu yatmamıssan ben olalı 3 hafta olcak bi denize giremiyorum suan o da tırstıgımdan tuzlu su oldugunda yakar dıye korkuyorum simdi t shırtler sıkıntı oldu L bedene inmek zorunda kaldım bol gelmeye basladı xl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: küheylan46

quote:

Orijinalden alıntı: balta22

diren fln ben de hç olmadı arkadaşlar takılmadı bana.

ne kadar süre sonra duş yapabiliyorsun kardeşim ? bir de iz ne kadar sürede geçiyormuş

dostum ben 48 saat sonra dus aldım.

bende 2şerden 4 dikiş var :) belli berlirsiz dha şimdiden süresini tam geçtiği zaman yazarım

doktor zaten hiç iz kalmayacak demişti..heralde 1 aya hç bişey kalmaz,belki dha az.

• quote:

beyler jinekomasti nedir? göğüste yağ toplanması değilmi? neden gidip ameliyat oluyorsunuz ? şınav çekip göğüs antrenmanı yapmak , o yağları kasa çevirmek çok zor değil.. bilgim eksikse düzeltin

quote:

yani ben göğüs antrenmanıyla düzeltilebilrdi diye düşünüyorum imkansız olmasa gerek..

dostum ben lise 2 de spora başladım 80 kilodan 70 kiloya düştüm ( bu oran çok görünmeyebilir ) ama kolum sıcak 38 soğuk 35 ti
    göbekten baklavalar görüyordu ( bariz biçimde ) adonis kasım çıkmıştı ( lan ne çok sevinmiştim bee )
    sonra yazın bıraktım 2 ay boyunca spor falan yapmadım okul başladıktan sonra tekrar başladım lise 3 ün sonunda bıraktım üni sınavı için
    şimdi 2 senedir spor yapmıyorum ama 2-3 gün içinde tekrar başlayacağım
    hııı bu arada bench press yaparken 70 kilo çalışıyordum makinede en son 90 çalıştım sonra bıraktım zaten ( lise 3 sonunda oluyor )

yani senin anlayacağın daha da kötü oldu çünkü spor yaptığında göğüs toplanıyor jinekomasti olan yerde göğüsün uç tarafına geliyor bu da daha kötü görünmesine sebep oluyor

• Gençler ben geldim sağ salim Salı günü 7 buçuklarda hastaneye gittim gider gitmez damar yolu açtılar. Ben açarlarken bakmadım başka bir yere baktım ve gayet rahat oldu iğne yaparlarken de aynı. Ben ameliyat olanlar bu yöntemi bir uygulayın derim. Neyse 8 lerde ameliyat önlüğünü giydirdiler böyle 2. el birşey üzerinde leke falan vardı bir de çıtçıtların yarısı geçmedi. Neyse saat ta bir buçuklarda (13:30) hemşire geldi iğnemiz var dormicum dedi. Bu cesaret iğnesi oluyomuş. Cidden işe yarıyor. 4 saat beklemekten gerilen ben o iüneyi yedikten sonra bir garip oldum böyle gülmeye falan başladım sanki çok sevdiğim yere gidiyomuş gibi. Hatta annem ben giderken endişeli ve üzgün şekilde bana bakıyodu. Ben salak gibi ona gülümseyip endiişe etme diyodum. O kadar rahat neyse onu yiyince anlarsınız. Asansörle 1. kata indik anestezi odasına ayılan bayılan hepsi orda ben hala rahatım gülüyorum tavana bakarak salak salak Doktor geldi üstümü çıkarıpş göğüsleri foto çekti ameliyat öncesi. Bir de espri yaptı tam fotojenik adamsın falanm dedi. Ardından tekrar sedyeye ameliyathaneye girdim böyle buz gibi bir yer. Hatta ameliyathaneye girdiğimde Candan erçetin-Sensizlik çalıyodu sedyeden ameliyat mesasına geçtim . Damardan bi ilaç verdiler sesler derinden ve mekanik gelmeye başldı. En son suratıma bir maske taktılar ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sonra anestezi odasında ayılmaya başladım. Kadın vardı genç bişey kollarını göbeğine koyma drenler var diyodu. Hatta kollarımı yanlara alınca da dikkatli olun sedyenin kollarını açcam falan dikkatli ol diyodu. Sonra birini arayıp adımı soyadımı söyledi bilinci açık 2 adet patolojisi var hastayı gönderiyorum dedi.Ardında teyzenin biri aldı odaya götürdü sedyeyle oturur biçimde yattım biraz sonra (akşam olmuştu) bişeyler içmeye başladım su meyve suyu vs. ardından hemşireye kalkıp tuvalete gidebilir miyim diye sordum. Tabi kalkalbilirsin dedi. Kalkıp tuvalete gittim .Epey rahatladım tabi Geceyi de bazen dalıp bazen uyanıo geçirdim. Ağrı ve acıdan yan normali üzerinde bir şikayetim olmadı. Ve bugğn sabahtan drenler çıktı. Akşamüstü de taburcu ettiler. Önümüzdeki pazartesi kontrole gitcem o zaman görcez bakalım napmışlar. Neyse çok şükür atlattım. Allah olcak olanlara ve olmuş olanlara(ben de dahil) acil şifalar vesin

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost_93

Gençler ben geldim sağ salim Salı günü 7 buçuklarda hastaneye gittim gider gitmez damar yolu açtılar. Ben açarlarken bakmadım başka bir yere baktım ve gayet rahat oldu iğne yaparlarken de aynı. Ben ameliyat olanlar bu yöntemi bir uygulayın derim. Neyse 8 lerde ameliyat önlüğünü giydirdiler böyle 2. el birşey üzerinde leke falan vardı bir de çıtçıtların yarısı geçmedi. Neyse saat ta bir buçuklarda (13:30) hemşire geldi iğnemiz var dormicum dedi. Bu cesaret iğnesi oluyomuş. Cidden işe yarıyor. 4 saat beklemekten gerilen ben o iüneyi yedikten sonra bir garip oldum böyle gülmeye falan başladım sanki çok sevdiğim yere gidiyomuş gibi. Hatta annem ben giderken endişeli ve üzgün şekilde bana bakıyodu. Ben salak gibi ona gülümseyip endiişe etme diyodum. O kadar rahat neyse onu yiyince anlarsınız. Asansörle 1. kata indik anestezi odasına ayılan bayılan hepsi orda ben hala rahatım gülüyorum tavana bakarak salak salak Doktor geldi üstümü çıkarıpş göğüsleri foto çekti ameliyat öncesi. Bir de espri yaptı tam fotojenik adamsın falanm dedi. Ardından tekrar sedyeye ameliyathaneye girdim böyle buz gibi bir yer. Hatta ameliyathaneye girdiğimde Candan erçetin-Sensizlik çalıyodu sedyeden ameliyat mesasına geçtim . Damardan bi ilaç verdiler sesler derinden ve mekanik gelmeye başldı. En son suratıma bir maske taktılar ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sonra anestezi odasında ayılmaya başladım. Kadın vardı genç bişey kollarını göbeğine koyma drenler var diyodu. Hatta kollarımı yanlara alınca da dikkatli olun sedyenin kollarını açcam falan dikkatli ol diyodu. Sonra birini arayıp adımı soyadımı söyledi bilinci açık 2 adet patolojisi var hastayı gönderiyorum dedi.Ardında teyzenin biri aldı odaya götürdü sedyeyle oturur biçimde yattım biraz sonra (akşam olmuştu) bişeyler içmeye başladım su meyve suyu vs. ardından hemşireye kalkıp tuvalete gidebilir miyim diye sordum. Tabi kalkalbilirsin dedi. Kalkıp tuvalete gittim .Epey rahatladım tabi Geceyi de bazen dalıp bazen uyanıo geçirdim. Ağrı ve acıdan yan normali üzerinde bir şikayetim olmadı. Ve bugğn sabahtan drenler çıktı. Akşamüstü de taburcu ettiler. Önümüzdeki pazartesi kontrole gitcem o zaman görcez bakalım napmışlar. Neyse çok şükür atlattım. Allah olcak olanlara ve olmuş olanlara(ben de dahil) acil şifalar vesin

gecmis olsun aynen benim yasadıklarımı yasamızsın neden acaba :) :)

• bnde yaşamak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost_93

Gençler ben geldim sağ salim Salı günü 7 buçuklarda hastaneye gittim gider gitmez damar yolu açtılar. Ben açarlarken bakmadım başka bir yere baktım ve gayet rahat oldu iğne yaparlarken de aynı. Ben ameliyat olanlar bu yöntemi bir uygulayın derim. Neyse 8 lerde ameliyat önlüğünü giydirdiler böyle 2. el birşey üzerinde leke falan vardı bir de çıtçıtların yarısı geçmedi. Neyse saat ta bir buçuklarda (13:30) hemşire geldi iğnemiz var dormicum dedi. Bu cesaret iğnesi oluyomuş. Cidden işe yarıyor. 4 saat beklemekten gerilen ben o iüneyi yedikten sonra bir garip oldum böyle gülmeye falan başladım sanki çok sevdiğim yere gidiyomuş gibi. Hatta annem ben giderken endişeli ve üzgün şekilde bana bakıyodu. Ben salak gibi ona gülümseyip endiişe etme diyodum. O kadar rahat neyse onu yiyince anlarsınız. Asansörle 1. kata indik anestezi odasına ayılan bayılan hepsi orda ben hala rahatım gülüyorum tavana bakarak salak salak Doktor geldi üstümü çıkarıpş göğüsleri foto çekti ameliyat öncesi. Bir de espri yaptı tam fotojenik adamsın falanm dedi. Ardından tekrar sedyeye ameliyathaneye girdim böyle buz gibi bir yer. Hatta ameliyathaneye girdiğimde Candan erçetin-Sensizlik çalıyodu sedyeden ameliyat mesasına geçtim . Damardan bi ilaç verdiler sesler derinden ve mekanik gelmeye başldı. En son suratıma bir maske taktılar ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sonra anestezi odasında ayılmaya başladım. Kadın vardı genç bişey kollarını göbeğine koyma drenler var diyodu. Hatta kollarımı yanlara alınca da dikkatli olun sedyenin kollarını açcam falan dikkatli ol diyodu. Sonra birini arayıp adımı soyadımı söyledi bilinci açık 2 adet patolojisi var hastayı gönderiyorum dedi.Ardında teyzenin biri aldı odaya götürdü sedyeyle oturur biçimde yattım biraz sonra (akşam olmuştu) bişeyler içmeye başladım su meyve suyu vs. ardından hemşireye kalkıp tuvalete gidebilir miyim diye sordum. Tabi kalkalbilirsin dedi. Kalkıp tuvalete gittim .Epey rahatladım tabi Geceyi de bazen dalıp bazen uyanıo geçirdim. Ağrı ve acıdan yan normali üzerinde bir şikayetim olmadı. Ve bugğn sabahtan drenler çıktı. Akşamüstü de taburcu ettiler. Önümüzdeki pazartesi kontrole gitcem o zaman görcez bakalım napmışlar. Neyse çok şükür atlattım. Allah olcak olanlara ve olmuş olanlara(ben de dahil) acil şifalar vesin

geçmiş olsun dostum ben de 7 gün sonra olacağım normalde bugün olacaktım doktor yurtdışına çıkmış bana fiyat olarak 2000 tl dedi siz ne kadara oldunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: ## ReckLeSs ##

kuheylan tırsmana gerek yok ameliyattan cıktıktan sonra anlayacaksın 4 5 gun uyku problemın olur eger sırt ustu yatmamıssan ben olalı 3 hafta olcak bi denize giremiyorum suan o da tırstıgımdan tuzlu su oldugunda yakar dıye korkuyorum simdi t shırtler sıkıntı oldu L bedene inmek zorunda kaldım bol gelmeye basladı xl

18 yaşıma kadar bir gün bile sırt üstü yatmadım evet t shirt ben de de sıkıntı olacak boy 1.71 kilo 75 şu anda ama 100 kg olanların giydiği t shirt leri giyiyorum elbise dolabında yeni bir dönem başlayacak revizyona gideceğiz anlaşılan

• Ben sadece ameliyatta kullanılacak olan malzemelerin parasını verdim( kalem+korse) o da 60 tl gibi bir değerdi. Onun haricinde herhangi bir üvret ödemedik. Ha bu arada üniversite hastanesinde oldum ve güvencem emekli sandığıydı
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.