15K Harun Çöloğlu |
JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI (184. sayfa)
-
-
-
Bende var uğursal hocaya ben geri bildirim yaptım bunu güzel diye oda önericem demişti.
ben baya memnunum koltukaltına gelen yerini kestim çok sıktı orası . Fermuar değil kopçalı geliyor 3 kademeli gayet güzel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkb -- 15 Mayıs 2022; 21:13:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10 gün önce Harun Çöloğlu'ndan 2. evre için aldığım fiyat 18 bin Lira. Tahmini 1200 dolar civarındaydı. Fiyatlar oldukça yüksek..
Yalnız bu ameliyatı olmak isteyenler öncelikle mutlaka ama mutlaka bir Endokrinoloji doktoruna muayene olmalı. Normalde ameliyat yapılmadan önce rutin kan testleri alınıyormuş. Aslında ameliyat aşamasından önce sizi uzman bir doktora yönlendirmeleri gerekir. Endokrinoloji hocasının bana anlattığına göre jinekomasti doğal nedenlerle (ergenlik dönemi vb.) veya kirlenmiş gıdalar, hormonal sorunlar, karaciğer ve testis kanseri hastalıklarının sonucu olarak da ortaya çıkabiliyor. Bu testleri yaptırmadan estetik bir müdahale sorunu kısa süreliğine öteler ama çözüm olmaz. Size vereceği meme ultrasonu (doku, yağ tabakası veya yabancı bir kitle için bakılıyor) ve kan tahlillerinde bir sorun çıkmazsa artık rahatlıkla ameliyat olabilirsiniz. Sorun çıkarsa doğrusu önce onun tedavisine başlanmalı. Yalnız özel hastanede bile özellikle büyüme hormonu sonucu 10 gün sonra çıkabiliyor. Ultrason randevuları da devlette 15-30 gün aralığında veriliyor. Eğer imkanınız varsa özelden yaptırmaya çalışın.
Bu sorun eğer sağlıklı biriyseniz kesinlikle sporla ve diyetle düzelmiyor. Ama fazla kilonuz varsa zayıflamak yağ oranını düşüreceği için çok yararlı olur. Hayatım boyunca spor yapan biriydim fakat proteini tavuktan alıyordum. Bir dönem çok hızlı bir şekilde göğüslerde şişme oldu. Tavuğu kestim ama olan oldu. Yağ oranımı 12'ye kadar çektim ki en formda olan futbolcuların 10 falandır. Göğüslerdeki o yağ tabakası bir biçimde erise de belli bir tabaka kalıyor. Zaten altta doku da oluştuysa onun kilo ile falan düzelme şansı yok.
Tavuklara verilen hormonlu yemler erkeklerdeki işlevsiz süt bezlerinin büyümesine sebep oluyormuş. Organik olduğundan emin olunmayan, köyde gözünüzle görmediğiniz tavuğu yemeyin. Marketlerdeki organik çakallığına aldanmayın. Tavuk için alternatif hindi eti olabilir.
Ayrıca plastikte uzun süre bekleyen özellikle su vb. gıdalara BPA denilen madde karıştığı için erkeklerdeki hormon sistemini bozuyor ve jinekomastiyi tetikliyor. Sıvı sabun, yulaf ve diğer çok fazla tarım ilacına maruz kalan meyve ve sebzeler de jinekomastiye sebep olabiliyor. Bunlardan kesinlikle uzak durulmalı.
Mümkün olduğunca artık ne kadar olabilirse hele ki şehir hayatında çok zor ama kimyasallardan sakınmak lazım. Hepimize geçmiş olsun.
doç. dr. nedim sarıfakıoğluPet Jinekomasti - Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğluhttps://www.ankaraestetikcerrahi.com/pet-jinekomastiwww.cumhuriyet.com.trKahvaltıdaki zehir: Glifosat kalıntısına rastlandıhttps://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kahvaltidaki-zehir-glifosat-kalintisina-rastlandi-1060274
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 5 Haziran 2022; 11:53:23 >
-
-
-
Merhabalar. Jinekomasti sorunundan ergenlik başlarından beri muzdarip durumdayım. Devlet hastanesine gittim bana bariz jinekomasti olduğunu, meme dokusunun çok olmadığını ve sadece lipo yöntemi kullanacağını söyledi doktor. Sadece lipo ile yapılan sonuçlarda insanlar %70 memnun değil ve 1 yılı süren sıra bekleyeceğim söylenildi. Meme için ultrason çektirmem lazımmış sıraya girebilmek için ki ultrason bile 15 gün sonraya verildi hemen hemen.
Doktora meme dokusunu alabilir misiniz gibi sorular sordum fakat lipo yeterli deyince, pek ısrar etmedim.
Su an max 15 bin lira bütçe ile doktor arıyorum ama hala kime güveneceğimi bilemiyorum.
Buradan gördüğüm ali mezdegi aklıma yatıyor fakat izlediğim videolar da meme başının altını kaldırıp iyice temizliyorlar dokuyu, Dr ali mezdegi meme başını açmadan lipo yerinden ne kadar temizleyebilir endişelerim var.
Dr. Ugursel güçlü de jinekomasti ameliyatına estetik katmadan işlemi bitiriyor gibi geldi bana.
Onun dışında harun cologlu na Google a jinekomasti yazınca sürekli saç ekimi gibi reklam doldurduğu için pek güvenemedim.
O yüzden İstanbul içi (özellikle Anadolu ama dr iyiyse avr. da olur) doktor tavsiyesine ihtiyacım var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miultras -- 22 Mayıs 2022; 17:32:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçen hafta Cuma günü ameliyatı Harun Çöloğlu hocaya Liv Hospital'da oldum. Bu arada Temmuz sonuna kadar doluydu bu yüzden kış aylarına bırakmıştım (yaz sıcağında ödem ve korse sıkıntı) ama yurtdışı hastası corona çıkınca 1 gün önceden haber verildi kabul edip PCR testini sabaha yetişecek şekilde özel bir yerden yaptırıp ertesi sabah hastaneye gittim. Üzerinizde eşofman gibi rahat kıyafetler olsun. Ödemeyi de aslında sabahtan yapıyorsunuz ama ben vazgeçmiyim diye bir gün önceden hesaba parayı yolladım. Normalde hocaya önceden muayene oluyorsunuz ancak benim durum aniden gelişince o gün hocanın boş bir zamanında 5 dakikalık ayakta isteklerimi kendisine anlatıp muayene oldum. Hocanın Asistanı Burak bey girişinizden çıkışınıza kadar tüm aşamalarda size yardımcı oluyor. İnsan ilişkilerinde başarılı ve yapıcı bir insan. Önce hastane için belgeler dolduruluyor ardından anestezi doktoruna muayene olup gerekli kanı verip odanıza geçiyorsunuz.
Oda 5 yıldızlı bir otel gibi herşey var. Sizden sorumlu hemşire ihtayacınız olduğunda yanınızda oluyor. Ameliyat saatinizi aç karnına bekliyorsunuz. Benim ameliyat saatim 14'de olduğu için sabah 9'da bir bardak su içmeme izin verildi. Suyu fazla içerseniz anestezi sonrası mide bulantısı gibi sıkıntılı yan etkiler olabiliyormuş. Ben ameliyata girene kadar 15 saat kadar bir süredir açtım. Normal de 8 saat yeterli dedi ameliyathane doktoru. Size bir şort ve ameliyat elbisesi veriliyor. Onları giyip bekliyorsunuz. Elinizin üzerinden damar yolu açılıyor, ameliyathaneye indiğinizde oradan sakinleştirici ilacı verdikleri an 3-5 dakika içinde bayılmış oluyorsunuz. Bir süre sonra gözlerinizi uyanma alanında açıyorsunuz. Herşey bitmiş oluyor. Üzerimde altta yelek ve üstte göğüs bölgesini saran kuşak şeklinde iki korse vardı. Işık hızı ile oldu bitti resmen. Ameliyatım 1 saat sürmüş. Odanıza çıkarılıyorsunuz ve birkaç saat yemek yemeden beklemeniz gerekiyor. 2 adet serum veriliyor. Tahmini 22 saat sonra yemek yedim ama serumlar insanı rahatlattığı için açlık dışında bir sorun çıkmadı. 14'de ameliyat olup 22'de hastaneden taburcu oldum. Hocanın söylediğine göre su ile karışık 1600 cc, ortalama katı halde 600-700 cc. yağ çıkmış. İnce derili olduğum için yağ tabakası çok rahat alınmış. Küçük bir boyutta her iki memeden de doku alınmış. 2 farklı ağrı kesici ve 1 kutu antibiyotik yazıldı. İlaçlarınızı mümkünse o gün almaya çalışın. Sırt üstü uyumanız gerekiyor. İlk 2 gün ödem oluşuyor 3. gün vücut ödemi atmaya başlıyor. 4. gün de korseleri çıkarıp ılık su ile 5 dakika duş alıp korseleri tekrar eski sıkılığında takıyorsunuz. 7. gün kuşak korseyi çıkarıp yelek korse ile 30. güne kadar devam ediliyor. 12-14. günler de doktora kontrole gidicem. Asistan arkadaş bu süreçte size ne durumda olduğunuzu sorup takibinizi de yapıyor. 30. günden sonra korse çıkıyor ve yavaş yavaş spora başlayabiliyorsunuz. Ödem atıcı maydanoz, ananas ve yeşil çay gibi gıdalardan faydalanılabilir. Kan yapıcı meyvelerde uzak durulması isteniyor. Ayrıca ilk 20 gün vitamin alınması istenmiyor. Yüzme, iyileşme süreci boyunca en çok önerilen spor. Tavsiyem el paleti alıp imkanınız varsa yazın sık sık egzersiz yapılması. Hem ödemlerin atılması için masaj yerine geçiyor hem de mükkemmel bir görüntüye sahip olursunuz.
Not: Önemli bir gelişme olursa mesaja eklemeler yapacağım
Ameliyat öncesi görünüm
Ameliyatın hemen sonrası takılan korse
Ameliyat sonrası 4.gün ödem hala var ama göğüsler neredeyse dümdüz
(korse sıkı olduğu için yanlarda morarma oldu)
Edit: 14.gün doktor kontrolüne gidildi. Korseyi 10 gün daha kullanıp çıkarabileceğim söylendi. Bandajları açarken baya canım yandı. Göğüsler neredeyse dümdüz ama ödem de var. Yer yer morarmalar olmuş bazı yerlerde iyileşmiş görünüyor. Derimin hızlı iyileşme gösterdiği söylendi. 3.hafta artık eriyen dikişlerin çekip alınacak kıvama geleceği söylendi. 2 hafta boyunca sırt üstü yattıktan sonra yan pozisyonda uyumaya başladım. Tek sorun korsenin kol altı kısımları derimi kesmeye başladı. Harun hoca istersen koltuk altından makasla keserek rahatlatabilirsin dedi. Duruma göre kesebilirim. Bandajlar çıkınca konforlu oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 5 Haziran 2022; 11:55:43 >
-
Doktor seçiminde neye dikkat edilmeli?
Hocanın uzmanlık alanı önemli plastik cerrah mı operatör doktor mu. vb mutlaka araştırın. Ayrıca tecrubeli mi bu ameliyatı sık sık yapıyor mu önemli bir kıstas. Hangi hastane ile çalışıyor? Ameliyat sonrası süreçte destek nasıl?
Ben doktorları araştırırken iki kişi üzerinden karar kıldım. Uğursel Güçlü ve Harun Çöloğlu hocalar. Ameliyat olan hastaları ile konuşup memnun olup olmadıklarını sürecin nasıl gittiğini ayrıntıları ile araştırdım.
Harun hocada karar kılmamın sebebi ise konuştuğum hastalarının neredeyse tamamının memnun olmasıydı. Çökme ve simetri sorunu yaşayanla karşılaşmadım ama burada yurtdışından gelen bir arkadaş deri sarkması sorununu şikayet etmişti yanlış hatırlamıyorsam onun dışından ciddi bir şikayet yoktu. (o da revize sözü alıp iletiyi kaldırmış) Hastane konusunda Uğursel hocanın çalıştığı yer pek içime sinmedi. Ama Uğursel hoca da başarılı yani pek bir şikayet görmedim.
Sonuç olarak Harun hocanın plastik cerrahi uzmanı olması, hastalarının olumlu görüşleri ve çalıştığı hastanenin üst seviye olmasından dolayı kararımı ondan yana kullandım. Hangi doktor olursa olsun sosyal medyadaki videolarını, hastalarının görüşlerini alıp araştırmadan seçim yapmayın derim.
*Ek olarak ameliyatta kullanılan yöntem ve cihazlarda önemli. Bunları da araştırıp iyice fikir sahibi olunmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 27 Mayıs 2022; 7:27:9 >
-
geçmişolsun .sizin 907 eski msjınızdan hiç birini bulamadım . forum 2014 öncesi msjlar yok siz 2009 da ktılmişsıniz başka dr lara muayene veya ameliyat olmuşmuydunuz
Sağolun. Profilim dışarıya kapalı olduğu için mesajlar görünmüyordur. İlk mesajda yazdığım Endokrinoloji doktoru dışında jinekomasti için başka hiçbir doktora muayene olmadım. Ameliyat olanların görüşlerini alıp kararımı verdim diyebilirim. Bir doktor ne kadar reklam sponsorluk vb. yaparsa yapsın hatta çok popüler medyatik bile olabilir bunun hiçbir önemi yok en doğru cevap hastalarının memnuniyet derecesi. Bunu saklayamayacakları için seçim yaparken bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Bir de kullanılan yöntem, cihazlar ve hastane ayrıntıları da önemli. Bende yaklaşık 15 yıldır bu lanet şey vardı. Sporu bırakmak zorunda kaldım. Kaslı olmak daha kötü bir görüntü yaratıyor. Zaman kaybetmeden olun kurtulun. Bunca zaman boşuna beklemişim. Çekilecek çile değil. Zaten nasıl oldu bitti anlamıyorsunuz bile.
kardeşim merhaba çok kötü durmuyor. kıyafet giyince belli oluyor mu?
yani eski halı yeni karşılaştır. yüzde 90 başarı varsa iyidir. estetıklik konusunda fazla çalışmamış gibi duruyor.
ama doktorların hepsi öle özenmiyor. çok kafana takma bence
-
Ameliyatı kimde oldunuz?
Arkadaşlar haziranin başı gibi dr harun cologluna gidip görünecegim. Telefonla aradığımda meme dokusunu alıp almamaya ameliyatta karar veriyor dedi asistanı fakat doku alınmadan olacaksa hiç olmam daha iyi. Zaten devlet hastanesinde jin. Ameliyatı sırasına gireceğim yakında. Devlet hastanesi de meme dokusu küçük diye kesi yapmadığı için özele bakıyorum zaten.
Hiç olmadı ne kadar olumsuz yorum da okusam ali mezdegi ye olacağım ameliyatı. O garanti dokuyu alıyormuş.
Rica etsem bu iki doktordan birinde ameliyatını geçirmiş olan yorumda bulunabilir mi? Dokuyu temizleyen (küçük dahi olsa) başka bir hekim var mıdır bildiğiniz? Pek vaktim olmadığı ve bunaldıgim için bir an önce ameliyat olmak istiyorum.
ibrahim karahana meltem hastanesi
-
Göğüs ultrasonu çekildi mi? Raporu aldınız mı? Orada doku ile ilgili bilgi yazıyor olması lazım.
-
Hayir doktor sadece eliyle bakti ondan sonra bana sende pek meme dokusu yok lipo ile aliriz. Seni ameliyat listesine sokabilmem icin ultrason cekilmen lazim dedi 10 hazirana ultrason tarihi aldim. Ama 1 yil daha bekleyecek sabrim yok. Az doku da olsa kesi ile alacak kaliteli dr ariyorum.
Ultrason tarihi çok uzun süre sonraya verilmiş. İmkan varsa özelden muayene+ultrason 600 gibi bir fiyata çıkar. Bana ultrason yapan uzman doktor doku yok gibi görünüyor demişti makina ile tarayınca şaşırdı bu gerçek jinekomasti dedi. Yani ultrason da herşey net görünür. En garanti yol. Muhtemelen doktor kan tahlilleri de istemiş temiz çıkmıştır? Doktorlar doku almaktan kaçınıyor çünkü çökme riski var. Ben de ultrason doku ve yağ raporu vardı ameliyat öncesinde hocaya gösterdim tamam dedi ameliyat sonrası odaya gelip kontrol yaparken beklediğimden az çıktı dedi.
Bir de yaz sıcağında ameliyat biraz sıkıntı verebilir. Şu an yelek korse ile duruyorum sıcaklıklar 3 gündür arttığından beri rahatsız etmeye başladı. Bunu da göz önüne alın.
Doktor olarak Uğursel Güçlü ve Harun Çöloğlu hocaları yukarıda da ayrıntılı yazdım, araştırıp muayene olun, görüşün derim.
-
Geçmiş olsun. Zorlar tabi ama yapacak bir şey yok. 1 hafta rapor alırım zaten 3 hafta da dayanmaya çalışacağız. Peki bu korseler yikanabiliyor mu? Ağır işte çalışıyor sayılırım terleyince koku yapar.
arkadaşım kardeşim senin ameliyat sürecini etkilemek istemem ben en son bursada ufuk aydında karar kıldım . facede kısabir videosu var birebirde muayene oldum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X